Truer

Vil felle Slettås-flokken

SP fremmer i dag forslag i Stortinget om å felle Slettås-flokken. De ber regjeringen gi fellingstillatelse for ulvene i tråd med den lokale rovviltnemndas ønske. Begrunnelsen fra partiet er at flokken truer lokale næringer og oppfører seg aggressivt.

Jelena Välbe: – Ingen kan nekte meg å dra til OL som turist

Skipresident Jelena Välbe truer med å dra til PyeongChang som turist. Samtidig: Antallet russiske OL-utøvere som granskes for doping i forbindelse med Sotsji, har økt fra 33 til 46.
Ny skogbrann truer flere byer i California
Søndag herjet enda en voldsom brann California. Ødeleggende skogbranner på vinteren kan bli vanlig på grunn av klimaendringene, frykter delstatens guvernør.
Les mer om California.
Skogbrannen i California har vokst seg større enn New York
Søndag herjet enda en voldsom brann i California, og det truer flere nye byer.
Les mer om California og New York.

Ny skogbrann truer flere byer i California

Søndag herjet enda en voldsom brann California. Ødeleggende skogbranner på vinteren kan bli vanlig på grunn av klimaendringene, frykter delstatens guvernør.
Les mer om California.
Møkkete plast truer gjenvinninga
Mange lar være å rengjøre plasten før de hiver den. Store mengder plastavfall må dermed brennes i stedet for å gjenvinnes.
Skattesmell truer bedriftskunstforeninger
Bedriftskunstforeningene er en velferdsordning som utløser skatteplikt. Dette kan bety at enda flere av disse foreningene legges ned. Kunstnere og gallerier frykter for økonomien.
IMF advarer mot Kina-risikoer
Da finanskrisen rammet for ni år siden fikk kinesiske banker marsjordre om å starte tidenes utlånsbølge. Adferdsrisiko, skjulte lån, zombieselskaper og vilje til å ta store sjanser truer finanssystemet.
Les mer om Kina-risikoer.
Demonstrerte for fremtiden sin
Samiske aktivister demonstrerte onsdag utenfor Stortinget. De mener statens bestemmelser om reduksjon av antall reinsdyr på Finnmarksvidda truer samisk kultur, det skriver NTB.
Les mer om Finnmarksvidda, NTB og Stortinget.
Tunge kriminalsaker truer politifolks helse
Politiet i Kristiansand har i år hatt så mange store, alvorlige saker at de nå blir bedt om å trå på bremsene. Arbeidsbelastningen skaper bekymring.
Les mer om Kristiansand.
Verdensbanken: Økte forskjeller truer økonomisk suksess i Øst-Asia
Forskjellene mellom fattige og rike øker raskt i Øst-Asia, noe som truer regionens grunnlag for økonomisk suksess, ifølge Verdensbanken.
Les mer om Verdensbanken og Øst-Asia.
Frp om vedtak som kan knuse Hagens nobeldrøm: - Dette vil få konsekvenser
Frps Ulf Leirstein truer KrF og Venstre med budsjettbråk og riksrevisorrabalder etter Nobel-vedtaket på Stortinget. Frp trekker ikke Hagens kandidatur.
Nærbø nærmer seg opprykk til eliteserien
Nærbø svingte fra ypperlig til begredelig og tilbake til ypperlig, vant 36–31 mot Charlottenlund, er på trygg opprykksplass og truer hittil suverene Runar.
Les mer om Charlottenlund og Runar.
Detaljstyring truer fremtidig velferd
Lærernorm følges av nye bemanningsnormer. Stortinget slår inn på en vei som undergraver lokaldemokrati og velferdstjenester.
Ny lisenssmell truer NRK
Budsjettforliket pålegger NRK å effektivisere driften med 0,7 prosent neste år. Fremskrittspartiet truer med kutt i lisensen hvis kravet ikke innfris.
Les mer om NRK.
Ny lisenssmell truer NRK
Budsjettforliket pålegger NRK å effektivisere driften med 0,7 prosent neste år. Fremskrittspartiet truer med kutt i lisensen hvis kravet ikke innfris.
Les mer om NRK.
- Det er et paradoks at prisen på marengs ikke går opp, mens vann blir dyrere
NHOs regiondirektør i Trøndelag, Tord Lien, mener innføringen av sukkeravgift truer trønderske og norske arbeidsplasser.
Les mer om Tord Lien og Trøndelag.
Ny flom truer Hellas
For to uker siden opplevde Hellas den verste flommen på 20 år. Nå er det mer pøsregn på vei.
Nord-Korea truer med atomtester verden ikke har sett siden 1980
Norsk ekspert kan vanskelig se for seg at Kim Jong-un kommer til å sprenge en atombombe i atmosfæren.
Les mer om Kim Jong-un.
CNN: Nord-Korea truer med å teste kjernefysiske våpen i atmosfæren
Kina er «dypt bekymret over Nord-Koreas rakettoppskyting.
Truer domstolene
Trusler og hendelser rettet mot domstoler og domstolansatte finner sted stadig oftere. Det er helt uakseptabelt.
– Dette er jobbene robotene vil overta
Roboter med kunstig intelligens truer arbeidsplasser i flere bransjer. Forsker Morten Goodwin tror det vil bli færre tilgjengelige jobber i fremtiden.
Les mer om Dette.
Fra falske nyheter til falske roboter: – Dette kan gjøre stor skade på samfunnet
Etter Donald Trumps valgseier, ble falske nyheter satt på dagsordenen. Nå truer falske programvareroboter med å drukne menneskelig nettprat.
Leder: Kaoset i Hillevåg truer med å gjøre folk mer fiendtlig innstilt til kollektivtrafikk
Aftenbladet mener: Kaoset i Hillevåg truer med å gjøre folk mer fiendtlig innstilt til kollektivtrafikk. Det kan vel ikke ha vært meningen?
Les mer om Hillevåg.
Istapper truer E18-trafikken
Store isflak og istapper som løsner fra Grenlandsbrua utgjør en fare for både biltrafikken på E18, og lokalbefolkning som bor under brua.
Les mer om E18 og Grenlandsbrua.