Tyrkia

Holdt russiske Zenit til uavgjort

Zenit St. Petersburg II - FFK 1-1) FFK holdt russerne til uavgjort på tyrkisk jord. Treningsleiren i Tyrkia ble fredag krydret med en kamp mot russiske Zenit St. Petersburg.
Les mer om FFK, Tyrkia, Zenit og Zenit St.

Anklages for angrep på sivile

Tyrkia kan ha begått en krigsforbrytelse ved å angripe sivile i kurdiskkontrollerte Afrin nord i Syria, mener Human Rights Watch.
Les mer om Afrin og Syria.
Mange asylsøkere fra Tyrkia
Antall asylsøkere fra Tyrkia øker kraftig. Ifølge tall fra Utlendingsdirektoratet økte tallet på asylsøkere herifra med 84 prosent i 2017- bare Syria og Eritrea ligger over på lista over grupper som søkte asyl i Norge i fjor.
Kraftig økning i antall asylsøkere fra Tyrkia
Tallet på asylsøkere fra Tyrkia økte med 84 prosent i 2017. Flertallet tilhører den muslimske Gülen-bevegelsen, ifølge Klassekampen.

Økning i tyrkiske asylsøkere

Tallet på asylsøkere fra Tyrkia økte med 84 prosent i 2017. Flertallet tilhører den muslimske Gülen-bevegelsen, ifølge Klassekampen. Bare Syria og Eritrea ligger over Tyrkia på lista over grupper som søkte asyl i Norge.
Flykter fra kuppoppgjøret
ØKER: Tallet på asylsøkere fra Tyrkia økte med 84 prosent i 2017. Flertallet tilhører den muslimske gülenbevegelsen, som Tyrkia kaller en terrororganisasjon.
Les mer om Tyrkia.
Tyrkia: Afrin-operasjonen fortsetter tross «skitne avtaler"
Tyrkiske styrker fortsetter offensiven mot kurdiskkontrollerte Afrin i Syria, dagen etter at Assad-lojale styrker ankom for å støtte den kurdiske YPG-militsen.
Les mer om Afrin, Assad-lojale og Syria.
Tyrkia: Afrin-operasjonen fortset trass "skitne avtalar"
Tyrkiske styrkar fortset offensiven mot kurdiskkontrollerte Afrin i Syria, dagen etter at Assad-lojale styrkar kom til for å støtte den kurdiske YPG-militsen.
Les mer om Afrin, Assad-lojale og Syria.
Egeland: – Ingen i Syria tenker på sivile på den andre siden
Nå er det bare den militære logikken som gjelder i Syria. Det sier FN-rådgiver Jan Egeland mens bomber og granater faller over Øst-Ghouta og Damaskus. Samtidig er tonen mellom Tyrkia og Syria svært anspent grunnet krigføringen i Afrin.
– Tyrkia bomber syriske styrker i Afrin
Tyrkiske styrker bomber områder i den kurdiskkontrollerte Afrin-enklaven der syriske styrker nå har gått inn, melder statlig syrisk TV.
Les mer om Afrin-enklaven, Afrin og Tyrkia.
Syrisk TV: Tyrkia bombar i Afrin
Syrisk TV hevdar at Tyrkia bombar området der regjeringsvennlege militærstyrkar har rykka inn i den nordlege Afrin-regionen. Ifølge syriske medium flyktar journalistar frå området.
Les mer om Afrin-regionen, Afrin og Tyrkia.
Tyrkia advarer Damaskus mot å støtte kurdere i Afrin
Tyrkia tilbakeviser meldinger om at syriske regimestyrker skal nærme seg Afrin-området i Nord-Syria for å støtte kurdere som er under tyrkisk angrep.
Tyrkia truer med å angripe syriske styrker i kurdisk enklave
Tyrkia truer med å angripe syriske styrker hvis de rykker inn i en kurdiskkontrollert enklave i Nord-Syria for å beskytte den kurdiske YPG-militsen. - Hvis regimet går inn for å rense ut PKK eller YPG, så er det ikke noe problem.
Les mer om Nord-Syria, PKK og YPG.
Tyrkia truar med å angripe syriske styrkar i kurdisk enklave
Tyrkia truar med å angripe syriske styrkar dersom dei rykker inn i ein kurdiskkontrollert enklave i Nord-Syria for å beskytte den kurdiske YPG-militsen. - Dersom regimet går inn for å reinse ut PKK eller YPG, så er det ikkje noko problem.
Les mer om Nord-Syria, PKK og YPG.
Tre europeere drept i Nord-Syria
Den kurdiske YPG-militsen opplyser at tre av militsens utenlandske medlemmer er drept i Syria, to av dem i enklaven Afrin, som er under angrep fra Tyrkia.De tre fremmedkrigerne er fra Frankrike, Spania og Nederland, melder nyhetsbyrået AP.
Tre europeere drept i Nord-Syria etter å ha kjempet i kurdisk milits
Den kurdiske YPG-militsen opplyser at tre av militsens utenlandske medlemmer er drept i Syria, to av dem i enklaven Afrin, som er under angrep fra Tyrkia.
Les mer om Afrin, Nord-Syria, Syria og Tyrkia.
Tre europeere drept i Nord-Syria etter å ha kjempet i kurdisk milits
Den kurdiske YPG-militsen opplyser at tre av militsens utenlandske medlemmer er drept i Syria, to av dem i enklaven Afrin, som er under angrep fra Tyrkia. De tre fremmedkrigerne er fra Frankrike, Spania og Nederland.
Jagland advarte Erdogan i Tyrkia: – Det jeg sa ble hørt
ANKARA (VG) I harde ordelag advarte Europarådets Thorbjørn Jagland president Recep Tayyip Erdogan om at rettssikkerheten i Tyrkia er truet.
Jagland advarte Erdogan i Tyrkia: - Det jeg sa ble hørt
ANKARA (VG) I harde ordelag advarte Europarådets Thorbjørn Jagland president Recep Tayyip Erdogan om at rettssikkerheten i Tyrkia er truet.
Tyrkia avviser at tyrkiske styrker har brukt giftgass i Syria
Tyrkia avviser anklagene om at landet har brukt giftgass mot en kurdisk enklave i Nord-Syria. En tyrkisk diplomat kaller det for «svart propaganda».
Les mer om Nord-Syria og Syria.
Her er FFK-spillerne på vei til i Tyrkia
Kun noen få timer etter kampslutt mot Skeid er FFK-spillerne lørdag morgen på flyet til Tyrkia. Fredagens treningskamp ble en kjedsommelig affære. Skeid var klart nærmest seieren i en 0-0-kamp hvor FFK kun skapte en målsjanse.
Les mer om FFK, Skeid og Tyrkia.
Tillerson sier USA og Tyrkia-forhold er nær et krisepunkt
Tyrkia og USA vil etablere arbeidsgrupper for å løse det svært dårlige forholdet mellom de to landene.
Les mer om Tyrkia-forhold og USA.
Anstrengt forhold mellom Tyrkia og USA - Tillerson sier USA og Tyrkia-forhold er nær et krisepunkt
Tyrkia og USA vil etablere arbeidsgrupper for å løse det svært dårlige forholdet mellom de to landene. Utenriksministerne for Tyrkia og USA møttes i dag i Ankara.
Tysk-tyrkisk journalist lauslaten av Tyrkia
Den tysk-tyrkiske journalisten Deniz Yucel er lauslaten av tyrkiske styresmakter, eitt år etter at han blei fengsla. Det melde arbeidsgjevaren hans, den tyske avisa Die Welt, på Twitter fredag formiddag.
Tysk-tyrkisk journalist løslatt av Tyrkia
Den tysk-tyrkiske journalisten Deniz Yucel er løslatt av tyrkiske myndigheter, ett år etter at han ble fengslet.
Les mer om Deniz Yucel og Tyrkia.