Tysfjord

Tysfjord avviser ansvar etter overgrep og omsorgssvikt

Tysfjord kommune avviser erstatningsansvar i saken etter at en kvinne i 30-årene saksøkte dem for i overkant av 8 millioner kroner. Hun krever erstatning for livet hun har tapt, og for manglende oppfølging fra kommunen i oppveksten.

Kvinne saksøkte Tysfjord kommune – avviser at de er ansvarlig

Tysfjord kommune avviser erstatningsansvar i saken etter at en kvinne i 30-årene saksøkte dem for i overkant av 8 millioner kroner. Hun krever erstatning for livet hun har tapt, og for manglende oppfølging fra kommunen i oppveksten.
Les mer om Tysfjord.
Tysfjord kommune mener saken er foreldet
NARVIK (VG) Tysfjord kommune mener det ikke finnes bevis for at det er en sammenheng mellom skadene kvinnen fikk i barndommen, og det faktum at kommunen ikke overtok omsorgsansvaret for henne.
Foreløpig rapport: Fant flere lovbrudd etter tilsyn i Tysfjord kommune
Fylkesmannen i Nordland har avdekket flere lovbrudd etter tilsyn i Tysfjord kommune, ifølge en foreløpig rapport. Nå får kommunen beskjed om å ordne opp.
Les mer om Nordland og Tysfjord.

Fant flere lovbrudd etter tilsyn i Tysfjord kommune

Fylkesmannen i Nordland har avdekket flere lovbrudd etter tilsyn i Tysfjord kommune. Nå får kommunen beskjed om å ordne opp.
Les mer om Nordland og Tysfjord.
Tysfjord-advokat: – Det er tøft for henne å høre på disse tingene
NARVIK (VG) Allerede i 1993 skrev barnevernet en rapport som fortalte at moren til kvinnen som har saksøkt Tysfjord kommune, for ikke å ha overtatt omsorgen for henne, ikke var i stand til å ta seg av den unge jenta.
Les mer om Tysfjord.
Tysfjord-advokat: – Barnevernet visste at hun ikke hadde sterke, nære omsorgspersoner
NARVIK (VG) Allerede i 1993 skrev barnevernet en rapport som fortalte at moren til kvinnen som har saksøkt Tysfjord kommune, for ikke å ha overtatt omsorgen for henne, ikke var i stand til å ta seg av den unge jenta.
Les mer om Tysfjord.
Tror det kan bli flere erstatningssaker
I dag startet den første erstatningssaken i den såkalte Tysfjord-saken. Advokaten til kvinnen som har saksøkt kommunen tror det kan bli flere.
Les mer om Tysfjord-saken.
– Hun ble sviktet av sine nærmeste og Tysfjord kommune
I dag starter rettssaken der en kvinne krever 8,2 millioner kroner i erstatning fra Tysfjord kommune. Ifølge kvinnens advokat ble hun utsatt for overgrep og omsorgssvikt i oppveksten som ga henne psykiske skader.
Les mer om Hun og Tysfjord.
Overgrepsoffer anmelder Tysfjord
Karl Edvard Urheim var ein av fleire som i fjor sumar fortalde om seksuelle overgrep i Tysfjord kommune. I dag melde han kommunen til politiet, skriv VG.
Les mer om Tysfjord.
Overgrepsoffer anmelder Tysfjord kommune
I fjor sommer var han en av flere som stod frem i VG og fortalte om seksuelle overgrep i Tysfjord. Fredag leverte Karl Edvard Urheim inn anmeldelse mot kommunen.
Boreal får fortsette buss-kjøring
Boreal har fått fornya tillit for å kjøre buss i Ofoten. Selskapet har signert kontrakt med Nordland fylkeskommune for nye åtte år, og det gjelder buss-kjøring i Narvik, Ballangen, Tysfjord, Evenes og Tjeldsund.
Boreal får kjøre mer buss
Boreal har signert ny buss-kontrakt med Nordland fylkeskommune. Det betyr 8 nye år med kjøring i Ofoten, med kommunene Narvik, Ballangen, Tysfjord, Evenes og Tjeldsund. Kontrakten omfatter 29 busser for rutekjøring, og utgjør 1,2 millioner rutekilometer. Kontrakten har en verdi på over 400 millioner kroner.
Tysfjord-offer krever over 8,2 millioner kroner fra kommunen
Hun ble misbrukt av faren og hadde en mor hun mener ikke var i stand til å ta seg av henne. Mandag starter rettssaken der kvinnen i 30-årene har saksøkt kommunen for ikke å ha overtatt omsorgen.
Krever over åtte millioner fra Tysfjord kommune for tap hun har lidd
Først ble hun utsatt for overgrep av sin egen far gjennom flere år. Da han ble fengslet ble hun «fritt vilt i hjembygda. Nå krever kvinnen i 30-årene over åtte millioner kroner i erstatning fra Tysfjord kommune.
Les mer om Tysfjord.
Saksøker Tysfjord for millioner
Ei kvinne i 30-årene krever åtte millioner kroner i erstattning fra Tysfjord kommune, skriver Avisa Nordland. Ifølge advokaten til kvinnen, fikk hun ikke omsorgen hun hadde krav på fra barnevernet, etter å ha blitt utsatt for overgrep av sin far i flere år.
Les mer om Avisa Nordland og Tysfjord.
For første gang erklærer fylkesmannen et budsjett for ulovlig
Fylkesmannen i Nordland har opphevet Tysfjord kommunes årsbudsjett- og økonomiplanvedtak. – Alvorlig, innrømmer ordføreren.
Les mer om Nordland og Tysfjord.
Tysfjord uten godkjent budsjett
Fylkesmannen godkjenner ikke Tysfjord-budsjettet. Det er klart etter en lovlighetskontroll av budsjettvedtaket fra 24. januar. Bakgrunnen er at kommunen ikke har klart å dekke opp tidligere års underskudd i samsvar med fristene i kommuneloven. Fylkesmann Hill-Marta Solberg mener at utviklinga i Tysfjord er alvorlig.
Bilberging
E6 er stengt på strekningen Skarberget fergekai - Brandsøyklubben i Tysfjord på grunn av bilberging. Anbefalt omkjøring er Rv 827 Drag - Kjøpsvik, melder vegtrafikksentralen.
Kjørte av veien
En lastebil har kjørt av veien på Skarberget i Tysfjord. Sjåføren kom seg ut av bilen for egen maskin. Det skal være snakk om lettere skader. Vedkommende er hentet av ambulanse.
Les mer om Skarberget og Tysfjord.
– Blir skuffet hvis rådmannen har sagt at han ikke ville jobbe med seksuelle overgrep
I et internt dokument beskyldes rådmannen i Tysfjord for å ikke ville jobbe mer med seksuelle overgrep. – Det arbeides med prosjektet, sier ordføreren.
Les mer om Blir og Tysfjord.
Rådmannen beskyldes for trakassering, trusler, og ikke ville jobbe med seksuelle overgrep
Et intern dokument avslører hvorfor kommunestyret i Tysfjord ønsker å kvitte seg med den omstridte rådmannen.
Les mer om Tysfjord.
Regulering av vassdrag i Tysfjord
Noregs vassdrags- og energidirektorat gjev løyve til regulering av Nedre Mølnelvvan i Tysfjord. Vatnet vert ført til Sommersethelva kraftverk, og står for straumbruken til om lag 140 husstandar. Utbygginga vil kunne få konsekvensar for reindrift og landskap, melder NTB.
Kansellert rute
Torghatten Nord AS informerer om at hurtigbåtruta fra Tysfjord er kansellert ut dagen i dag på grunn av tekniske problemer. I morgen søndag og mandag går MS Kjøpsvik inn i sambandet.
Les mer om Tysfjord.
Denne kommunen går mot enda et år med store millionunderskudd
Tysfjord kommune sliter med skakkjørt økonomi. – Politikerne må gjøre tiltak, sier økonomilederen.