Tysfjord

– Alvorlige mangler ved undervisninga på Storjord

Foreldre og lokalpolitikere i Tysfjord kjempa for skolen sin og vant. Men nå har Fylkesmannen i Nordland avdekka flere alvorlige mangler i undervisninga ved Storjord oppvekstsenter.

Marions (29) kamp – ble Tysfjord-sakens «ansikt utad

TROMSØ/OSLO (VG) Å være den som fronter en stor overgrepssak i en liten bygd er ikke bare enkelt. Da hjelper det med anerkjennelse for motet.
To kontorer består
Politidirektør Odd Reidar Humlegård berger lensmannskontoret for Grane og Hattfjelldal og kontoret i Tysfjord, selv om politimesteren i Nordland anbefalte å stenge kontorene i desember i fjor. Humlegård sier de har gjort noen justeringer der det ble litt for langt mellom distriktene eller at for mange fikk for lang reisevei.
Gjeld kan sende Ofoten på Robek
Fylkesmannen har anbefalt overfor kommunalministeren at Evenes, Narvik, Ballangen og Tysfjord øst blir slått sammen med virkning fra 2020. Men Fylkesmannen kan ikke utelukke at en ny storkommune i Ofoten kan bli nødt til å starte som Robek-kommune, skriver Fremover.

Fylkesmannen vil tvangsdele denne kommunen

Fylkesmannen anbefaler at Stortinget deler Tysfjord uavhengig av utfallet kommunestyret. – Vi klarer ikke å styre kommunen, erkjenner politiker.
Les mer om Stortinget og Tysfjord.
Siktet for fem voldtekter: Må tilbringe fire nye uker i varetekt
Mannen som er pågrepet og siktet for fem voldtekter i den såkalte Tysfjord-saken, er varetektsfengslet for fire nye uker.
Les mer om Tysfjord-saken.
Fire nye uker i varetekt
Mannen fra Tysfjord som 6. desember 2016 ble pågrepet av politiet og siktet for fem voldtekter, samt to tilfeller hvor han skal ha utnyttet stilling, tillits- eller avhengighetsforhold er varetektsfengslet i ytterligere fire uker.
Les mer om Tysfjord.
Bil mot elg
Politiet i Midtre Hålogaland melder om en elgpåkjørsel i Tysfjord lille julaften. Bilen havnet i grøfta og elgen sprang til skogs. Det oppstod ingen personskade, og viltnemnda er varslet, opplyser operasjonslederen.
Siktet for fem voldtekter: – Han stiller seg uforstående til siktelsen
En mann fra Tysfjord er siktet for å ha voldtatt fire kvinner. Politiet ser siktelsen i sammenheng med den store overgrepssaken som har rystet Nordland-kommunen.
Mann siktet for fem voldtekter – knyttes til Tysfjord-komplekset
En Tysfjord-mann er siktet for å ha voldtatt fire kvinner. Politiet ser siktelsen i sammenheng med den store overgrepssaken som har rystet Nordland-kommunen.
Mann siktet for fem voldtekter i Tysfjord-saken
En mann er pågrepet og siktet for fem voldtekter i Tysfjord i Nordland. Dette er den første pågripelsen Tysfjord-saken.
– Utrolig glad for at ting blir gjort
Dagen etter at Marion Anne Knutsen ble kåret til Årets Nordlending, ble det kjent at politiet har gjennomført den første pågripelsen i Tysfjord-saken. Det gjør inntrykk på prisvinneren.
Tysfjord-saken: Siktet for voldtekt av 14-åring
En mann i slutten av 40-årene fra Tysfjord er pågrepet av politiet og siktet for fem voldtekter.
Les mer om Tysfjord.
Mann siktet for fem voldtekter
En mann er pågrepet og siktet for fem voldtekter i Tysfjord. Pågripelsen er den første i den såkalte Tysfjord-saken, så vidt jeg vet, sier politiadvokaten til NRK.
Les mer om NRK, Tysfjord-saken og Tysfjord.
Mann siktet for fem voldtekter i Tysfjord
Ble varetektsfengslet 7. desember.
Les mer om Tysfjord.
Mann siktet for fem voldtekter i Tysfjord
Den første pågripelsen er gjort i den såkalte Tysfjord-saken. 6. desember ble en mann pågrepet og siktet for fem voldtekter, bekrefter Nordland politidistrikt.
Utsetter vedtak om de skal slå seg sammen
I dag sa politikerne i Hamarøy ja til at de vil slå seg sammen med halve Tysfjord. Tysfjord utsatte saken.
Les mer om Hamarøy og Tysfjord.
Tysfjord utsetter behandling
Hamarøy kommunestyre har i dag bestemt at de ønsker vestsida av Tysfjord velkommen inn i Hamarøy. Intensjonsavtalen skulle behandles i begge kommunestyrer 19. desember. Men da samme sak skulle behandles i Tysfjord, ble det flertall for å utsette hele saken.
Les mer om Hamarøy og Tysfjord.
Her ønsker de en halv kommune hjertelig velkommen med applaus
Etter en lang dragkamp frem og tilbake ble det bestemt. Hamarøy kommune vil forlove seg med halve Tysfjord. – Element av tvang, sier en av politikerne.
Les mer om Tysfjord.
Tysfjord etter overgrepssakene: Utslitte, men lettet
TYSFJORD (VG) Fremdeles pågår etterforskning av flere titalls anmeldte overgrepssaker. I Tysfjord har halve følelsesregisteret utspilt seg det siste halve året.
Promillekjørte i Tysfjord
En mann i 30-årene er siktet for promillekjøring i Kjøpsvik. Rutinemessige prøver er tatt, og forholdet er anmeldt, melder politiet.
Les mer om Kjøpsvik og Tysfjord.
Intensjonsavtale mellom Hamarøy og Tysfjord undertegnet i dag
Kommuneadministrasjonen skal være på Oppeide. Skolestrukturen beholdes som i dag. Samisk språk skal gjenspeile seg i all kommunal forvaltning, og den nye kommunen tilslutter seg forvaltningsområdet for samisk språk.
Les mer om Hamarøy, Oppeide og Tysfjord.
Har liten tro på å snu skakkjørt økonomi
Budsjettforslagene fra rådmannen i Tysfjord i Nordland fordrer tøffe tak. Kommunens ordfører tviler derimot på at de blir gjennomført.
Les mer om Nordland og Tysfjord.
Vil granske barnevernet etter overgrepsanklager
Fylkesmannen i Nordland varsler tilsyn mot barnevernet i Tysfjord etter de mange medieoppslagene om overgrep mot barn i kommunen. Fylkesmannen vil også undersøke varslingsrutiner ved skoler og barnehager.
Les mer om Nordland og Tysfjord.
Varsler tilsyn med Storjord skole
Fylkesmannen varsler tilsyn med Storjord oppvekstsenter i Tysfjord. Bakgrunnen er at undervisningssituasjonen ved skolen har vært varierende i høst. – Vi må undersøke om opplæringen elevene får samsvarer med kravene i opplæringsloven, sier Guri Adelsten Iversen, utdanningsdirektør ved Fylkesmannen i Nordland.