Tysfjord

Savnet mann kom til rette

Mannen i 70-årene, som ble meldt savnet i Tysfjord i kveld, er kommet til rette igjen, melder Avisa Nordland. Han blir tatt hånd om av helsepersonell på stedet, opplyser politiet til avisa.
Les mer om Avisa Nordland og Tysfjord.

Mann savnet i Tysfjord

Politiet starter søk etter en eldre mann i bygda Storå i Tysfjord etter at pårørende har ringt inn en bekymringsmelding. Mannen ble sist sett klokken 17 i dag. – Vi sender ulike redningsressurser til stedet på bakgrunn av opplysninger om hans helsetilstand, sier operasjonsleder i politiet Tommy Bech til NRK.
Les mer om NRK, Storå, Tommy Bech og Tysfjord.
Tiltale i Tysfjords-saken
Det er nå tatt ut tiltale mot en mann i 40-årene i tilknytning til den såkalte Tysfjord-saken, melder VG. Mannen er tiltalt for seksuelle overgrep mot seks fornærmede kvinner.

Tysfjord-tiltale: Utga seg for å være sjaman – begikk seksuelle overgrep

Etter å ha utgitt seg for å være sjaman med helbredende evner, skal Tysfjord-mannen ha forgrepet seg på flere kvinner.
Les mer om Tysfjord-mannen.
Skulle foreslå ny grense – krever i stedet omkamp om kommunedeling
– Vi ble så kraftig provosert at vi går tilbake på vedtaket om å slå hele kommunen sammen med Narvik og Ballangen, sier Tysfjord-politiker.
Mann skjøt mot naboens bil med hagle
Ingen personer er kom til skade da en mann i 20-årene fra Tysfjord avfyrte tre hagleskudd mot naboens bil.
Les mer om Tysfjord.
Skjøt mot naboens bil
En mann i 20-årene er pågrepet etter at han skjøt tre hagleskudd mot naboens bil i Tysfjord i Nordland. Ingen personer kom til skade ved hendelsen.
Les mer om Nordland og Tysfjord.
Skjøt mot naboens bil
Ingen personer er kom til skade da en mann i 20-årene fra Tysfjord avfyrte tre hagleskudd mot naboens bil. Mannen ringte selv til politiet og meldte seg. Mannen er nå pågrepet av politiet, og våpenet er beslaglagt.
Les mer om Tysfjord.
Kan gjøre om deling av Tysfjord
Partileder Jonas Gahr Støre bekrefter at Ap i regjering kan komme til å samle Tysfjord igjen – om kommunestyrets flertall skulle ønske det, skriver Fremover.
Les mer om Fremover og Tysfjord.
90 saker etterforskes i Tysfjord
Politiet regner med å avslutte etterforskningen av de mange overgrepssakene i Tysfjord i Nordland før jul. 90 saker er fortsatt under etterforskning.
Les mer om Nordland og Tysfjord.
90 saker etterforskes ennå
Politiet regner med å være ferdig med etterforskningen av de mange overgrepssakene i Tysfjord før jul, skriver Avisa Nordland. Rundt 40 saker er henlagt, eller er i ferd med å bli det på grunn av foreldelse. 90 saker er fortsatt under etterforskning. Den første rettsaken er ventet å komme opp for retten i høst. Der vil en mann fra Tysfjord bli tiltalt for 11 tilfeller av overgrep.
Les mer om Avisa Nordland og Tysfjord.
Samlet kommune fra 2020
Narvik, Tysfjord og Ballangen er klare til å bygge en helt ny kommune, det skriver Fremover. Som forventet vedtok alle de tre kommunestyrene at den nye kommunen skal hete Narvik. Det kommende kommunestyret skal bestå av 41 representanter med et formannskap på 13.
Oppfølgingsmøte i Tysfjord: – Dette blir startpunktet for handling i prosjektet
Fylkesmann Hill-Martha Solberg håper prosjektet blir en møteplass og sier at morgendagens møte er svært viktig for å få på plass holdninger og en forståelse av hva som er greit, og hva som ikke er greit.
Les mer om Tysfjord.
Navnet blir Hamarøy
I dag ble det første felles kommunestyremøtet mellom Hamarøy og Tysfjord avholdt på Ulvsvåg grendehus i Hamarøy. Der ble det avklart at navnet på den nye kommunen, som består av Hamarøy og vestsiden av Tysfjord, skal være Hamarøy, skriver Avisa Nordland. Det ble også vedtatt at det skal være 17 representanter i det nye kommunestyret.
Mange innbyggere engasjerer seg i den nye kommunegrensa
Stortinget har bestemt at Tysfjord kommune skal deles. Nå har diskusjonene startet om hvor kommunegrensa bør gå.
Les mer om Tysfjord.
Rapport: Tysfjord kommune brøt loven i overgrepssaken
Fylkesmannen har etter tilsynet med Tysfjord kommune avdekket flere lovbrudd. Nå lover kommunen å ordne opp.
Les mer om Tysfjord.
Fylkesmannen: Tysfjord kommune brøt loven i overgrepssaken
Fylkesmannen i Nordland har avdekket flere lovbrudd etter tilsyn i Tysfjord kommune.
Les mer om Nordland og Tysfjord.
Tysfjord kommune braut lova
Tysfjord kommune som skuleeigar, braut lova i overgrepssaka, skriv Fylkesmannen i Nordland i ny rapport. Skulane følgde ikkje opp krava om opplysingsplikt til barnevernstenesta. Barnehagane hadde heller ikkje god nok oppfølging, seier rapporten. Fylkesmannen har gjeve kommunen pålegg om å rette opp i problema.
Les mer om Fylkesmannen og Nordland.
Informasjonsmøte i Tysfjord
23. august arrangerer fylkesmannen et informasjonsmøte om oppfølgingstiltak etter overgrepene i Tysfjord, opplyser kommunen på sine nettsider. Fylkesmannen har fått i oppdrag av Kommunal- og moderniseringsdepartementet å koordinere oppfølgingsarbeidet.
Les mer om Kommunalog og Tysfjord.
Utreder hvor Tysfjord skal deles
Fylkesmannen utreder nå hvor hvor grensen skal gå når nåværende Tysfjord kommune blir delt i to, etter at det i vinter ble klart at kommunen skulle tvangsdeles. Regjeringen har foreslått at nordøstsiden av Tysfjord skal slås sammen med Narvik og Ballangen, mens sørvestsiden av kommunen skal slås sammen med Hamarøy. Saken er sendt ut på høring, og høringsfristen er satt til 31. august.
Holder møte om oppfølgingstiltak
Om litt over en måned arrangerer Fylkesmannen i Nordland et åpent informasjonsmøte på rran-senteret i Tysfjord. Tema er oppfølgingstiltak etter overgrepene i Tysfjord. Kommunal og moderniseringsdepartementet (KMD) har bevilget 7,5 millioner kroner over en periode på 2,5 år til oppfølgning av forebyggende tiltak i kommunen.
Mange vil lære samisk i denne bygda – endelig får de lærer
For første gang på mange år får elever i Kjøpsvik i Tysfjord samisk på skolen. Det gir en kraftig økning på antallet lulesamiske elever i hele landet.
Les mer om Kjøpsvik og Tysfjord.
Uvanlig farkost gjester Tysfjord
I Tysfjord var det mange som oberverte en ubåt som cruiset rundt i fjorden søndag kveld. Forsvaret bekrefter overfor Fremover at det er deres ubåt. – Det er vår egen ubåt ja. Vi har seks ubåter i Ulaklassen, og en av de er i Tysfjord, forteller oberstløytnant Ivar Moen til avisen Fremover.
Slik har du neppe sett kommunepolitikerne før
Kommunestyret i Tysfjord åpnet dagens møte med en litt uvanlig vri. Se video.
Les mer om Tysfjord.