Tysfjord

Delingen av Tysfjord er avgjort – ene kommunen sikres millioninntekter

Myndighetene har bestemt seg for hvor grensa skal gå når Tysfjord deles. Kraftverk og oppdrett havner i den minste av kommunene.
Les mer om Tysfjord.

Deler Tysfjord kommune i nord

Kommunaldepartementet følger Sametingets forslag og har valgt det såkalte alternativ D, når Tysfjord kommune skal deles. Den nordlige delen av dagens kommune slås sammen med nye Narvik kommune, mens den sørlige delen slås sammen med Hamarøy.
Les mer om Hamarøy, Narvik og Tysfjord.
Delingen av Tysfjord: – Saken vil bli avgjort raskt
Avgjørelsen om hvor grensa skal gå når Tysfjord deles er like om hjørnet. Ordføreren frykter at grensen havner lenger nord enn hva han ønsker.
Les mer om Tysfjord.
Ordføreren truer med å gå av: - Jeg håper jeg tar feil om sluttresultatet, men frykter det verste
FREMOVER:) Tysfjord-ordfører Tor Asgeir Johansen frykter at en udemokratisk prosess skal ende med en håpløs deling av Tysfjord. Skjer det, vil han si stopp. - I hvert fall for min egen del. Da hopper jeg av.
Les mer om Tysfjord.

En etterlyst etter politiaksjon

En person er etterlyst etter den væpnede politiaksjonen i Tysfjord i Nordland i natt. Det forteller politiet til VG. Ingen er så langt pågrepet. Aksjonen er avsluttet,
Les mer om Nordland og Tysfjord.
Person etterlyst etter politiaksjon i Tysfjord
En person er etterlyst etter en væpnet politiaksjon i Tysfjord i Nordland.
Les mer om Nordland og Tysfjord.
Væpnet politiaksjon i Tysfjord
Væpnet politi deltar i en pågående aksjon i Tysfjord i Nordland. Politiet vil foreløpig ikke kommentere saken.
Les mer om Nordland og Tysfjord.
Væpnet politiaksjon i Tysfjord
Væpnet politi deltar i en pågående aksjon i Tysfjord i Nordland. Politiet vil foreløpig ikke kommentere saken. Avisa Nordland fikk inn flere tips om bevæpnet politi på fergekaia rundt klokka 23.
Les mer om Nordland og Tysfjord.
Væpnet politiaksjon i Tysfjord
Væpnet politi deltar i en pågående aksjon i Tysfjord i Nordland. Politiet vil foreløpig ikke kommentere saken. Avisa Nordland fikk inn flere tips om bevæpnet politi på fergekaia rundt klokka 23.
Les mer om Nordland og Tysfjord.
Væpnet politiaksjon i Tysfjord
Væpnet politi deltar i en pågående aksjon i Tysfjord i Nordland. Politiet vil ikke si hva det gjelder. Avisa Nordland fikk inn tips om væpnet politi på fergekaia rundt klokka 23. Like over midnatt opplyser politiet til VG at aksjonen fortsatt pågår.
Les mer om Nordland og Tysfjord.
Tipsere: Væpnet politi aksjonerer i Tysfjord
Like etter klokken 23 fikk AN inn flere tips om fire politibiler og bevæpnet politi på Drag i Tysfjord kommune. Bilene skal være en sivilbil, en kassebil, en SUV og en fjerde bil.
Les mer om Drag, SUV og Tysfjord.
– Jeg har sjelden sett så grove krenkelser i en sak
Politiet forteller om det krevende arbeidet for å avdekke det store omfanget i Tysfjord-saken.
Les mer om Jeg og Tysfjord-saken.
– Tysfjord-saken kan lære oss mye om hvordan vi kan hjelpe ofre i framtiden
Overgrepssakene i Tysfjord var hovedtema under en konferanse om vold og seksuelle overgrep mot barn i Tromsø tirsdag. Fylkesmannen i Troms roser det hun oppfatter som utradisjonelle politimetoder i saken.
Politiet i Tysfjord-saken: – Jeg har sjelden sett så grove krenkelser i en sak
Tirsdag fortalte politiet om hvordan det var å jobbe med Tysfjord-saken, under en konferanse i Tromsø.
Les mer om Tromsø og Tysfjord-saken.
Ferdig etterforsket i Tysfjordsaken
NTB melder om at fire nye overgrepssaker i Tysfjord er ferdig etterforsket. Tre av dem er klare for oversendelse til statsadvokaten i Nordland, som skal avgjøre spørsmålet om tiltale. – En av sakene er avhengig av judisiell observasjon før vi tar stilling til om vi skal innstille på en tiltale mot mannen eller ikke, sier politiadvokat Siv Remen i Nordland politidistrikt til NTB.
Tatt uten gyldig førerkort og mistenkes for ruspåvirket kjøring
Politiet stanset en bil i Kjøpsvik i Tysfjord natt til lørdag. Føreren hadde ikke gyldig førerkort og politiet mistenker også at vedkommende var ruspåvirket.
Les mer om Kjøpsvik og Tysfjord.
Kjørte uten gyldig førerkort
Politiet stanset i natt en bil i Kjøpsvik i Tysfjord. Føreren var mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand og ble tatt med til legeundersøkelser. Personen skal heller ikke ha hatt gyldig førerkort. Det melder politiet på Twitter.
Les mer om Kjøpsvik, Twitter og Tysfjord.
Deling av kommune trekker ut i tid
Det vil trolig fortsatt gå noen uker før det blir endelig avklart hvordan Tysfjord kommune skal deles fra 1. januar 2020 i forbindelse med gjennomføringen av kommunereformen.
Les mer om Tysfjord.
Sauda-mann fikk Fritt Ord-pris
Harald Amdal (33) fra Sauda fikk sammen med Eirik Linaker Berglund, Thor Harald Henriksen og Kenneth Hætta FrittOrds pris for Tysfjord-saken.
Pris til journalist fra Fauske
Thor Harald Henriksen fra Fauske er en av journalistene som får Fritt Ords Pris 2018 for Tysfjord-saken i 2016.
Les mer om Fauske og Tysfjord-saken.
Tromsø-journalister får prestisje-pris etter Tysfjord-avsløring
De tidligere VG-journalistene Thor Harald Henriksen og Eirik Linaker Berglung deler Fritt Ords Pris med Kenneth Hætta og Harald Amdal. Sammen sto de fire bak avsløringen av omfattende overgrep i Tysfjord.
Får pris for Tysfjord-saken
Fritt Ord-prisen 2018 til journalistene som gravde fram Tysfjord-saken, det melder Fritt Ord på sine nettsider. I kjernen av journalistikkens samfunnsoppdrag. - Et spesielt godt eksempel på omfattende, undersøkende journalistikk med store samfunnsmessige følger, heter det.
Les mer om Fritt Ord og Tysfjord-saken.
Journalistene som gravde fram Tysfjord-saken får pris
Journalistene som gravde fram Tysfjord-saken, får Fritt Ords pris. De fire er Harald Amdal, Eirik Linaker Berglund, Thor Harald Henriksen og Kenneth Hætta.
Tysfjord-saken hedres med Fritt Ords Pris 2018
Tysfjord-saken er et spesielt godt eksempel på omfattende, undersøkende journalistikk med store samfunnsmessige følger, heter det i begrunnelsen.
Fritt Ords Pris til journalistene i Tysfjord-saken
Harald Amdal, Eirik Linaker Berglund, Thor Harald Henriksen og Kenneth Hætta får Fritt Ords Pris 2018 for Tysfjord-saken i 2016.