Tysfjord

Holder møte om oppfølgingstiltak

Om litt over en måned arrangerer Fylkesmannen i Nordland et åpent informasjonsmøte på rran-senteret i Tysfjord. Tema er oppfølgingstiltak etter overgrepene i Tysfjord. Kommunal og moderniseringsdepartementet (KMD) har bevilget 7,5 millioner kroner over en periode på 2,5 år til oppfølgning av forebyggende tiltak i kommunen.

Mange vil lære samisk i denne bygda – endelig får de lærer

For første gang på mange år får elever i Kjøpsvik i Tysfjord samisk på skolen. Det gir en kraftig økning på antallet lulesamiske elever i hele landet.
Les mer om Kjøpsvik og Tysfjord.
Uvanlig farkost gjester Tysfjord
I Tysfjord var det mange som oberverte en ubåt som cruiset rundt i fjorden søndag kveld. Forsvaret bekrefter overfor Fremover at det er deres ubåt. – Det er vår egen ubåt ja. Vi har seks ubåter i Ulaklassen, og en av de er i Tysfjord, forteller oberstløytnant Ivar Moen til avisen Fremover.
Slik har du neppe sett kommunepolitikerne før
Kommunestyret i Tysfjord åpnet dagens møte med en litt uvanlig vri. Se video.
Les mer om Tysfjord.

Tysfjord henter inn ny rådmann

Arne Kvensjø konstitueres som rådmann i Tysfjord inntil ny rådmann blir ansatt.
Les mer om Tysfjord.
Gir millioner til Tysfjord-saken
Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) gir full støtte til Fylkesmannens planer for tiltak etter overgrepene i Tysfjord.
Les mer om Tysfjord-saken og Tysfjord.
7,5 mill til Tysfjord-samfunnet
Kommunal og moderniseringsdepartementet (KMD) gir full tilslutning til Fylkesmannens planskisse for oppfølgingstiltak etter overgrepene i Tysfjord. Departementet vil tildele 7,5 millioner kroner i skjønnsmidler over en periode på 2,5 år som skal dekke det anslåtte finansieringsbehovet knyttet til oppfølging av det forebyggende arbeidet i Tysfjord. - Vi er glad for at departementet vil bidra til å støtte Tysfjord kommune i en vanskelig situasjon, og at det stilles økonomiske ressurser til disposisjon, sier fylkesmann i Nordland Hill-Marta Solberg.
Ny kommune skal hete Narvik
Fellesnemnda for kommunesammenslåingen har vedtatt at den nye kommune bestående av Narvik, Ballangen og halve Tysfjord, skal hete Narvik, skriver Fremover. – Jeg synes det er fornuftig og riktig. Det handler ikke om størrelsen, men det historiske i og rundt navnet, sier Narvik-ordfører Rune Edvardsen om det enstemmige vedtaket.
Tysfjord kommune frifunnet i søksmål fra overgrepsoffer
Tysfjord kommune er frifunnet etter at et kvinnelig overgrepsoffer saksøkte kommunen for flere millioner kroner, melder VG.
Tysfjord kommune frifunnet
Ofoten tingrett har frifunnet Tysfjord kommune etter at et kvinnelig overgrepsoffer saksøkte kommunen for flere millioner kroner, melder VG.
Les mer om Tysfjord.
Overgrepsoffer saksøkte kommunen: Tysfjord kommune frifunnet
Ofoten tingrett har frikjent Tysfjord kommune etter at et kvinnelig overgrepsoffer saksøkte kommunen for flere millioner kroner.
Les mer om Tysfjord.
– Når et samfunn er i krise, skal storsamfunnet hjelpe
Kommunalminister Jan Tore Sanner lover å hjelpe Tysfjord. Men han vil ikke si hvordan, helt ennå.
Les mer om Når og Tysfjord.
Vil ikke si hvordan staten skal hjelpe Tysfjord
Kommunalminister Jan Tore Sanner lover å hjelpe Tysfjord. Men han vil ikke si hvordan.
Les mer om Tysfjord.
– Tysfjord trenger en ny organisasjon for å håndtere overgrepssakene
I dag inviterer kommunalminister Jan Tore Sanner (H) til møte på Stortinget for å diskutere hvordan de 120 overgrepssakene skal håndteres. – Vi trenger en ny organisasjon i Tysfjord som kan jobbe med saken, sier ordføreren.
Kommunalminister møter Tysfjord
I dag møter kommunalminister Jan Tore Sanner, Tysfjord kommune på Stortinget. Sammen med Fylkesmannen i Nordland, Hamarøy kommune og andre aktører skal de finne tiltak som kan hjelpe Tysfjord fremover. 120 overgrepssaker etterforskes av politiet. De må følges opp og nå vil storsamfunnet hjelpe til.
– Jeg måtte løpe etter min mor med stokken, hun var så begeistret
Lørdag var paret Svenn-Egil Knutsen Duollj og Bruce Morn-Duollj på hytta i Tysfjord med svigermor Barbara Gingo. Hun fikk se sin første elg idet den kom svømmende forbi terrassen.
Skuffelse, flaggheising og jubel etter tvangsdeling
Tysfjord-deling førte til både skuffede og glade innbyggere. Og uenighet om det lulesamiske vil bli styrket eller svekket.
Tysfjord deles
Etter avstemningen i Stortinget i dag er det klart at Tysfjord deles. Nordøst-siden blir slått sammen med Narvik og Ballangen, mens sørvest-siden blir en del av Hamarøy kommune.
Usikkert om Tysfjords framtid
Arbeiderpartiet vil i Stortinget i morgen foreslå at hele Tysfjord slår seg sammen med Narvik, slik flertallet i kommunestyret har vedtatt. Det er bare et knapt flertall for regjeringas forslag om å bruke tvang og dele Tysfjord. Dermed er det usikkert hvordan det blir med Tysfjord når kommunereformen behandles i Stortinget i morgen.
Les mer om Narvik, Stortinget og Tysfjord.
Bodø og Steigen slås ikke sammen
Steigen blir ikke tvangssammenslått med Bodø. Det er blitt klart i kommunalkomiteen på Stortinget. Flertallet i kommunestyret i Steigen har gått inn for sammenslåing, mens folket har sagt nei i to folkeavstemninger. Bystyret i Bodø har sagt ne til sammenslåing med Steigen. Kommunereformen er også omstridt og innebærer at ulik bruk av tvang ved ti sammenslåinger. Tysfjord deles i to. En del slås sammen med Narvik og Ballangen, resten med Hamarøy. Det endelige vedtaket fattes i Stortinget 8.juni. Og det ligger altså an til at Steigen fortsetter som egen kommune.
Hyttebrann
Det oppsto brann i en hytte ved Kvannvatnet i Tysfjord i natt. Det var en person på hytta, vedkommende kom seg uskadd ut, opplyser politiet. Brannårsaken er foreløpig ukjent.
Les mer om Kvannvatnet og Tysfjord.
Sanner hørte på sametingspresidentens alarm om Tysfjord-overgrepene
Sanner vil invitere Tysfjord kommune og andre aktører til et møte for å diskutere hvordan overgrepssaken skal følges opp.
Sametingspresidenten: Tysfjord-sakene er en nasjonal tragedie
De mange overgrepssakene i Tysfjord kommune er en nasjonal tragedie og så omfattende at regjeringen må engasjere seg, sier sametingspresident Vibeke Larsen.
Les mer om Tysfjord og Vibeke Larsen.
Sametingspresidenten: Tysfjord-sakene er en nasjonal tragedie
De mange overgrepssakene i Tysfjord kommune er en nasjonal tragedie og så omfattende at regjeringen må engasjere seg, sier sametingspresident Vibeke Larsen.
Les mer om Tysfjord og Vibeke Larsen.
Tysfjord ett år etter
Mange vonde ord har falt om Drag og Tysfjord. Nå ønsker Dagmar (18) å framsnakke hjemstedet. Selv om det ikke alltid er like lett.
Les mer om Dagmar, Drag og Tysfjord.