Tysfjord

Ni av ti samekommuner består – vurderer å dele den siste

Tysfjord er den eneste samekommunen som blir slått sammen med andre. Innbygger er bekymret for det lulesamiske, og ber politikerne lytte til folket.

Vil ha storkommune i Ofoten

– Behovet for kunnskapssamfunn rundt Evenes flystasjon og ønsket om en sterk kommune i regionen kan gjøre at stortingsflertallet vil ha med Evenes når Narvik, Ballangen og Tysfjord skal slå seg sammen, heter det i avtalen samarbeidspartiene som forhandler om kommunerefomen, erfarer NRK.
Les mer om Ballangen, NRK, Narvik, Ofoten og Tysfjord.
Ønsker fortsatt å avsette rådmannen i Tysfjord
Kommunestyret i Tysfjord ønsker fortsatt å avskjedige rådmannen. Det ble klart etter at saken ble diskutert for tredje gang i dag. Men nøyaktig hva som ble vedtatt vil ikke ordføreren si noe om.
Les mer om Tysfjord.
Vil bruke tvang i nord
Etter det VG kjenner til forhandler regjeringen nå om tvangssammenslå inntil 10 norske kommuner. I Nordland må de velge mellom enten å slå sammen Narvik, Ballangen, Tysfjord og Evenes til n kommune, eller å slå Evenes, Narvik Ballangen og halvparten av Tysfjord til en kommune og den andre halvparten av Tysfjord med Hamarøy til en annen kommune.

Her er forgubbingen størst

Bindal, Tysfjord, Steigen, Lødingen og Bø er de kommunene i Nordland som sliter tyngst med forgubbing, synkende folketall og få kvinner i fødedyktig alder, ifølge Distriktsindeksen som er presentert i Aftenposten i dag.
Isras på Kjøpsvikveien
I natt var det et isras på rv827 på Kjøpsviksiden av Stetindtunnellen i Tysfjord. Raset dekket hele veibanen. Ifølge poltiiet er veien nå rydda.
Gir tillatelse
Fylkesmannen i Nordland har gitt tillatelse til å fiske rømt oppdrettslaks i Tysfjord. Tillatelsen gjelder fra og med 10. februar til 10. mars i år, skriver Fremover.
Les mer om Fremover, Nordland og Tysfjord.
Opprettholder løslatelse av mann som er siktet for fem voldtekter
Hålogaland lagmannsrett har valgt å opprettholde løslatelsen av mannen fra Tysfjord som er siktet for fem voldtekter.
Les mer om Tysfjord.
Voldtektssiktet forblir løslatt
Hålogaland lagmannsrett har valgt å opprettholde løslatelse av mannen fra Tysfjord som er siktet for fem voldtekter. Det bekrefter politiadvokat Charlotte Ringkjøb overfor NRK. Hun sier samtidig at politiet er uenig i avgjørelsen, men at de ikke vil anke videre til Høyesterett.
– Blir for dumt at man ikke kan ha samisk navn på en båt i 2017
I Tysfjord settes det snart inn en ny lokalbåt. Fylkeskommunen ønsket å gi den et samisk navn, men det setter reglene en stopper for.
Les mer om Blir.
Bare n søker til sjefsjobb
Styret i det lulesamiske senteret rran har tilbudt Lars Andreassen å fortsette som direktør i en ny åremålsperiode. Andreassen var eneste søker da fristen gikk ut, og han har allerede vært leder på Arran på Drag i Tysfjord i seks år.
Les mer om Arran, Drag og Tysfjord.
Voldtektssiktet hevdet han kunne helbrede
Politiet mener den overgrepssiktede mannen i Tysfjord-saken skal ha kommet i kontakt med fornærmede gjennom avisannonser for sine påståtte helbredende krefter.
Les mer om Tysfjord-saken.
Overgrepssiktet Tysfjord-mann løslatt fra varetekt
En mann som er siktet for fem voldtekter i det store Tysfjord-sakskomplekset, er løslatt fra varetekt.
– Derfor valgte vi å slå oss sammen med Narvik
Innbyggere i deler av Tysfjord raser etter at kommunen bestemte seg for å slå seg sammen med Narvik. – Stor og robust kommune, svarer politiker.
Les mer om Derfor, Narvik og Tysfjord.
Vannavstenging i Kjøpsvik
Fredag blir vannet stengt i området Smineslia, Smines og deler av Kleivaveien i tidsrommet 09.00-15.00, melder Tysfjord kommune.
Fylkesmannen roser kommunens avgjørelse om sammenslåing
Tidligere har Fylkesmannen anbefalt deling av Tysfjord, men nå sier hun at alle må respektere gårsdagens vedtak.
Les mer om Fylkesmannen og Tysfjord.
Vil kvitte seg med rådmannen
Kommunestyret i Tysfjord har i kveld bestemt seg for at rdmann Oddbjørn Nilsen løses fra sin arbeidskontrakt. Dette ble vedtatt 13 mot fire stemmer.
Les mer om Oddbjørn Nilsen og Tysfjord.
Kommunestyret avsetter rådmannen i Tysfjord
Kommunestyret i Tysfjord kommune ønsker rådmannen avsatt fra sin stilling. Det bestemte flertallet av kommunestyret i kveld.
Les mer om Tysfjord.
Kvitter seg med rådmannen
Kommunestyret i Tysfjord har i kveld bestemt seg for at rdmann Oddbjørn Nilsen løses fra sin arbeidskontrakt. Dette ble vedtatt 13 mot fire stemmer.
Les mer om Oddbjørn Nilsen og Tysfjord.
Vedtok historisk vedtak: Tysfjord vil nordover
Etter flere år med samtaler, forslag, møter og folkeavstemninger er valget tatt: Lokalpolitikerne i Tysfjord kommune vil slå seg sammen med Narvik og Ballangen.
Les mer om Ballangen, Narvik og Tysfjord.
Tysfjord vil nordover
På kommunestyremøtet i ettermiddag ble det vedtatt at Tysfjord kommune vil gå inn i en kommunesammenslåing med Narvik og Ballangen.
Les mer om Ballangen, Narvik og Tysfjord.
Politikerne avgjør i dag: Blir Tysfjord delt?
Den kriseramma kommunen går ein skjebnedag i møte. Med ein økonomi i grus må kommunestyret gjere eit val: dele seg, eller halde fram som samla kommune.
Stolen arbeidsbrakke
På Drag i Tysfjord har det i løpet av helga blitt stolen ei tre meter lang kvit arbeidsbrakke. Brakka er merka med Scanvogn over vindauget bak.
Les mer om Scanvogn og Tysfjord.
Vet ikke hva de vedtok - må behandle budsjett på nytt
Kommunestyret i Tysfjord må behandle årets budsjett på nytt, etter at det har oppstått full forvirring om hva de egentlig vedtok i desember.
Les mer om Tysfjord.
– Alvorlige mangler ved undervisninga på Storjord
Foreldre og lokalpolitikere i Tysfjord kjempa for skolen sin og vant. Men nå har Fylkesmannen i Nordland avdekka flere alvorlige mangler i undervisninga ved Storjord oppvekstsenter.