Tysfjord

Mann pågrepet etter branntilløp

Det er opprettet straffesak i forbindelse med en brann i en kommunal leilighet på Drag i Tysfjord i går kveld. Folk som kom raskt til fikk slukket brannen, og hindret dermed at den utviklet seg. En mann er pågrepet, sier oppdragsleder i Nordland politidistrikt Elisabeth Eide.

Ber om full frifinnelse

Forsvarerne i Tysfjord-saken ber om full frifinnelse. Mannen i 40-årene står tiltalt for seksuelle overgrep mot seks kvinner. Han er også tiltalt for å ha misbrukt sitt tillitsforhold til flere av kvinnene ved å utgi seg for å være sjaman med helbredende evner.
Les mer om Tysfjord-saken.
Tysfjord-offer anker søksmål mot kommunen: Krever millionerstatning
TYSFJORD (VG) Hun ble misbrukt av faren og mener moren ikke var i stand til å ta seg av henne. Nå anker kvinnen søksmålet mot Tysfjord kommune, som hun mener burde ha overtatt omsorgen for henne.
Les mer om Tysfjord.
Ber om sju års fengsel
Politiadvokat Joril Steindal har bedt om sju års fengsel for Tysfjord-mannen som er siktet for seksuelle overgrep mot seks kvinner. Mannen har erklært seg ikke skyldig. En rapport som ble offentliggjort i går fastslo at mannen er lettere utviklingshemmet, noe som er vurdert som formildende omstendighet.
Les mer om Tysfjord-mannen.

NRK: Mener «sjaman-tiltalt er lettere psykisk utviklingshemmet

En sakkyndigrapport slår fast at den overgrepstiltalte Tysfjord-mannen er lettere psykisk utviklingshemmet.
Les mer om Tysfjord-mannen.
Lettere psykisk utviklingshemmet
Mannen fra Tysfjord, som er tiltalt for seksuelle overgrep mot seks kvinner, er lettere psykisk utviklingshemmet. Det er konklusjonen i en rapport som ble lagt fram i Salten tingrett i dag. Mannen har sagt seg ikke skyldig, og den såkalte sjaman-rettssaken avsluttes i Salten tingrett i morgen.
Les mer om Salten og Tysfjord.
Ny antenne på strømmåleren
Sikringsskapet ditt skal få montert en ny dings. Den skal fungere som en antenne slik at den automatiske strømmåleren kan innrapportere strømforbruket. Innen utgangen av 2018 er det ikke lenger noen som helst valg: Alle norske husstander og bedrifter skal bytte ut selve strømmåleren i sikringsskapet, skriver Nettavisen. Arbeidet med å få plass nye målere har startet i Fauske, Sørfold, Tysfjord, Steigen og Hamarøy.
Elgpåkjørsel i Tysfjord
Et vogntog fikk knust frontruta da det kjørte i en elgokse på E6 Drag i Tysfjord i morgentimene. Det skal være minusgrader på stedet, melder politiet. Viltnemnda varsles.
Les mer om Tysfjord.
Tysfjord-tiltalt må i retten på nytt – tiltalt for grov mishandling
Allerede før overgrepssaken mot ham er ferdig behandlet, må Tysfjord-mannen møte i retten tiltalt for grov mishandling av sine barn.
Les mer om Tysfjord-mannen.
Vant minnespris for sin åpenhet
Marion Knutsen (30) fra Tysfjord vant Astrid Gunnestads minnepris 2017 og fikk 20.000 kr for sin åpenhet rundt seksuelle overgrep i «Tysfjord-saken. – Det er stort å vinne denne prisen og spesielt fordi det er åpenheten rundt overgrep som blir hedret. Vi trenger mindre tabu og mindre skam rundt overgrep, sier Knutsen til magasinet Tara som deler ut prisen.
Vant pris for åpenhet om overgrep
Magasinet Tara ga Astrid Gunnestads minnepris 2017 til Marion Knutsen. Knutsen vant prisen for sin åpenhet rundt seksuelle overgrep i den såkalte «Tysfjord-saken. – Vi trenger mindre tabu og mindre skam rundt overgrep, sier den unge prisvinneren til magasinet Tara.
Krever 720.000 i erstatning
Det er i dag reist erstatningskrav på til sammen 720.000 kroner i saken der en mann fra Tysfjord står tiltalt for overgrep og voldtekt mot seks kvinner. Mannen i 40-årene erklærer ikke straffskyld.
Les mer om Tysfjord.
Fornærmet om påstått «sjaman-voldtekt: – Han sa han skulle samle energi
SALTEN TINGRETT (VG) En ung kvinne har forklart at den tiltalte Tysfjord-mannen mente samleie var nødvendig for at han skulle oppnå kontakt med hennes avdøde far.
Les mer om Tysfjord-mannen.
Kjøpsvik uten vann
Innbyggere i Kjøpsvik er uten vann, melder Tysfjord kommune. Årsaken er brudd på hovedvannledninga. Det jobbes med å få vannet tilbake.
Les mer om Kjøpsvik og Tysfjord.
Ber om lukkede dører i rettssak
Bistandsadvokat Kjell-Arne Mathisen begjærer lukkede dører under sin klients forklaring i rettssaken mot en mann fra Tysfjord som er tiltalt for overgrep mot seks kvinner. Han ba også om at tiltalte ikke skal være til stede. Saken behandles i retten nå.
Les mer om Tysfjord.
Tysfjord-tiltalt om egne SMS-er til mindreårig: – Helt avskyelig
SALTEN TINGRETT (VG) Den overgrepstiltalte Tysfjord-mannen omtaler tekstmeldingene han tidligere har sendt til en mindreårig jente som «hårreisende.
Les mer om Tysfjord-mannen.
Tysfjord-tiltalt: – Jeg vet ikke om retten vet hva en sjaman er
– Jeg fikk tildelt min gave da jeg var 8 år, og begynte å behandle folk da jeg var 18 år. Det fungerte, forklarte mannen i 40-årene fra Tysfjord, som er tiltalt for voldtekt og overgrep mot seks kvinner.
Les mer om Tysfjord.
Tysfjord-tiltalt om «sjaman-virksomheten: – Begynte å «behandle folk fra jeg var 18-20 år
SALTEN TINGRETT (VG) Den overgrepstiltalte Tysfjord-mannen forklarer i retten at han har «lest og «behandlet folk siden tidlig voksenalder.
Les mer om Tysfjord-mannen.
Erkjenner ikke straffskyld
Mannen fra Tysfjord som er tiltalt for voldtekt og overgrep mot seks kvinner, nektet i dag straffskyld på samtlige punkter i tiltalen.
Les mer om Tysfjord.
Tysfjord-tiltalt har møtt frem i retten etter tre timer - erkjenner ikke straffskyld
SALTEN TINGRETT (VG) Tysfjord-mannen som er tiltalt for seksuelle overgrep mot seks fornærmede kvinner møtte ikke i retten mandag morgen.
Tysfjord-tiltalt har møtt frem i retten
SALTEN TINGRETT (VG) Tysfjord-mannen som er tiltalt for seksuelle overgrep mot seks fornærmede kvinner møtte ikke i retten mandag morgen.
Tiltalte på plass i retten
Mannen som er tiltalt for voldtekt og overgrep mot seks kvinner i Tysfjord møtte opp i retten da saken startet klokken 12. Den tiltalte mannen har vært på sykehus, etter at han mandag morgen ikke var frisk nok til å være til stede i retten.
Les mer om Tysfjord.
Tysfjord-tiltalt på sykehus
Mannen som er tiltalt for voldtekt og overgrep mot seks kvinner i Tysfjord møtte ikke i retten da saken startet mandag. Tiltalte er på sykehus, bekrefter forsvarer Hilde Guldbakke overfor VG.
Les mer om Hilde Guldbakke og Tysfjord.
Tysfjord-tiltalt møtte ikke i retten - er på sykehus
SALTEN TINGRETT (VG) Tysfjord-mannen som er tiltalt for seksuelle overgrep mot seks fornærmede kvinner møtte ikke i retten mandag morgen.
Tiltalte møtte ikke
Tysfjord-mannen som er tiltalt for voldtekter og overgrep mot seks kvinner, blant annet ved å utgi seg for å være sjaman, møtte ikke opp når rettssaken starta i dag. Hans forsvarer Hilde Guldbakke ber om at deler av saken går for lukkede dører. Nå er retten lukket inntil videre.
Les mer om Hilde Guldbakke.