Udi

Historisk lave asyltall

Så langt i år har det kommet historisk lave 440 asylsøkere til Norge. UDI har lagt ned 185 mottak i løpet av to år, og mange kommuner som ønsker å bosette flyktninger får nei.
Les mer om Norge.

Autistiske Abenezer får bli i Sogndal

Sogndal kommune og UDI har blitt einige om at Abenezer (5) og familien får bli i Sogndal ut juli.
Les mer om Abenezer, Sogndal og UDI.
Helomvending fra UDI – vil likevel ikke skille mor og barn
Trebarnsmoren Fardawsa Yusuf Muuse (38) har levd i frykt for å bli tvangssendt til Somalia, og skilt fra sine norske barn. Men UDI landet etter sterk kritikk på at barnas beste er viktigst.
Les mer om Somalia og UDI.
Helomvending fra UDI - vil likevel ikke skille mor og barn
Trebarnsmoren Fardawsa Yusuf Muuse (38) har levd i frykt for å bli tvangssendt til Somalia, og skilt fra sine norske barn. Men UDI landet etter sterk kritikk på at barnas beste er viktigst.
Les mer om Somalia og UDI.

Lindström blir VM-klar for Norge

Svenske Tobias Lindström ønsker å spille hockey-VM for Norge i mai. Nå har han fått tommel opp fra UDI.
Les mer om Norge, UDI og VM-klar.
Lindström blir VM-klar for Norge
Svenske Tobias Lindström ønsker å spille hockey-VM for Norge i mai. Nå har han fått tommel opp fra UDI.
Les mer om Norge, UDI og VM-klar.
Kastes ut av landet en måned før masteren skal leveres
Lånte penger for å dekke krav fra UDI. Politiet og UDI ber ham forlate landet.
Les mer om UDI.
UDI: - Flyktninger som ferierer i hjemlandet skal som hovedregel miste oppholdstillatelsen
Mange har sterke meninger om flyktninger som reiser på ferie til hjemlandet, som de har søkt om beskyttelse mot retur til.
UDI får kritikk for omsorgslotteri av asyl-forsker
Oslo: Flaks eller uflaks kan være avgjørende for mye av kvaliteten på omsorgen enslige mindreårige asylsøkere får i mottak, mener Fafo-forsker.
Les mer om Fafo-forsker.
Ingen klagerett for asylsøkere eller grense for antall flyttinger
Utlendingsdirektoratet (UDI) kan i prinsippet flytte på asylsøkere et ubegrenset antall ganger uten at den som rammes har klagerett.
Asylsøknader halvert fra i fjor
I alt har 674 personer søkt asyl i Norge i årets tre første måneder. Det er nesten en halvering siden i fjor da det var kommet inn 1.264 søknader til samme tid, viser tall fra UDI.
Les mer om Norge og UDI.
UDI flytter utlendinger fra mottak til mottak for å få dem raskere ut av landet
«Et strategisk tiltak for å motvirke returhindrende relasjoner», ifølge Utlendingsdirektoratet hvor Frode Forfang er direktør Utlendingsdirektoratet (UDI) ville få nøye utvalgte etiopiere ut av Norge og tvangsflyttet derfor foreldre fra sine
UDI tvangsflytter utlendinger fra mottak til mottak for å få dem ut av Norge
Utlendingsdirektoratet (UDI) ville få nøye utvalgte etiopiere ut av Norge. Foreldre ble tvangsflyttet fra sine småbarnsfamilier - fordi UDI tror tiltaket funker. Bare for n gikk det som planlagt.
Les mer om Norge og UDI.
Flyttesjau for asylbarn kan være i strid med FN-krav
Barneombudet mener Utlendingsdirektoratet (UDI) må kunne dokumentere vurderinger av hvordan flyttingen vil påvirke det enkelte asylbarnet. Det er ikke rutine i dag.
Penger avgjør hvilke asylmottak som legges ned
I all hovedsak avgjør økonomi hvilke mottak som legges ned, innrømmer Utlendingsdirektoratet (UDI). Bare i et fåtall saker skånes barn for flytting ved nedleggelse, ikke minst fordi alternativet kan bli «dramatisk dyrere.
Asylbarn ble flyttet opptil ti ganger fra mottak til mottak: – De behandler guttene som pakker
Over 600 asylbarn er blitt flyttet mellom mottak minst fem ganger hver siden 2015. Utlendingsdirektoratet (UDI) anklages for å behandle gutter som pakkepost.
Drift av særskilt bo- og omsorgsmottak for asylsøkere - fornyet kunngjøring
Anskaffelsesforskriften Alminnelig kunngjøring av konkurranse Helse- og sosialtjenester og særlige tjenester EØS-kunngjøring Del I: Oppdragsgiver I.1) Navn og adresser Utlendingsdirektoratet - UDI 974760746
UDI legger ned to nye asylmottak
Utlendingsdirektoratet (UDI) har sagt opp avtaler om drift av ett ordinært asylmottak og ett mottak for enslige mindreårige. Avtalene løper ut i sommer.
Asylmottak legges ned
Norsk Folkehjelps asylmottak på Kongsvinger legges ned 30. juni. Mottaket har blitt drevet siden 1990-tallet av Norsk Folkehjelp. De mener at UDI's vedtak er i strid med signaler om å opprettholde mottaksstrukturen.
Abenezer (5) må forlate Sogndal i april
Utlendingsdirektoratet (UDI) har bestemt at den fem år gamle autisten Abenezer og familien hans vert flytta frå Sogndal til asylmottaket i Arna utanfor Bergen i slutten av april.
Les mer om Abenezer, Arna, Bergen og Sogndal.
Hiwa frykter å miste skoleplassen etter slurv fra UDI
Egentlig skulle Hiwa Shariatzadeh kastes ut av Norge, men UDI ombestemte seg. Men de glemte å fortelle at han måtte søke for å omgjøre avslaget på asyl. - Tid er ikke viktig for UDI.
Les mer om Hiwa Shariatzadeh, Norge og UDI.
- UDI må gjøre mer for å finne «oktoberbarna»
Å finne alle «oktoberbarna» som har rett på ny asylbehandling, er nærmest en umulig oppgave. Det sier Mona Bentzen som har jobbet intenst med å oppspore afghanerne som er i utlandet.
Les mer om Mona Bentzen.
'Ikke alle oktoberbarna er orientert'
Ifølge foreløpige tall fra Utlendingsdirektoratet (UDI) har bare litt over halvparten av oktoberbarna søkt om oppholdstillatelse. - Stortinget har ikke gjort noen konkret oppfølging ut over vedtaket som ble fattet.
136 «oktoberbarn» har søkt på nytt
Ved utgangen av februar har UDI fått 136 asylsøknader etter Stortingets oktoberbarnvedtak i fjor høst. Så å si alle søknadene er fra afghanske menn.
Les mer om UDI.