Udi

Skaffet brannofre nytt hjem på rekordtid – nå legges asylmottaket ned

Tinn kommune skaffa nye boliger til asylsøkerne på rekordtid etter at asylmottaket Mandheimen brant på Rjukan i desember i fjor. I dag kom takken. UDI legger ned asylmottaket.
Les mer om Mandheimen og Rjukan.

Oslo-politikere: – Tragisk å legge ned mottaket

Målet med integreringsmottaket på Ila var å få asylsøkere raskere integrert. Oslo-byråder mener det er uforståelig at UDI nå legger det ned etter kun ett års drift.
Les mer om Ila og UDI.
Legger ned asylmottak på Ila
UDI legger ned integreringsmottaket på Ila i Oslo. Færre asylsøkere gjør det vanskelig å fylle opp integreringsmottak. Kontrakten har en oppsigelsestid på fire måneder. Det gjør at de fleste beboerne kan bo på Ila til de skal bosettes i en kommune.
Les mer om Ila og Oslo.
Tallet på asylsøkere faller videre
I oktober kom det bare 175 asylsøkere til Norge, viser tall Utlendingsdirektoratet (UDI) la frem mandag.

Ny UDI-vurdering: Derfor er ikke Afghanistan utrygt

UDI har gått gjennom sikkerhetssituasjonen i Afghanistan på nytt – og mener fortsatt at det er trygt å returnere asylsøkere dit.
Les mer om Afghanistan.
UDI-direktøren støtter Listhaugs asylforslag
Flere kritikere mener Sylvi Listhaugs plan om å avgjøre asylsaker på bare tre uker er urealistisk. Nå får hun imidlertid støtte av UDI-direktøren.
UDI sier det er «vanskelig å forutse konsekvensen av Aps asylforslag
Ap-forslag får kritikk fra alle kanter. - Veldig skuffende, sier NOAS.
Går imot UDI
Miljø og utviklingsutvalget i Kongsberg gikk i kveld for rådmannens innstilling og vedtok planarbeid med omsorgsboliger, men ikke asylmottak, slik UDI har ønsket. – Kongsberg kommune ønsker et annet alternativ for Raumyr, og et asylmottak er ikke med i utredningsarbeidet, sier Kommunalsjef for samfunnsutvikling og tekniske tjenester, Jens Sveaass.
Les mer om Kommunalsjef, Kongsberg, Raumyr og UDI.
UDI: - Historisk lavt antall asylsøkere til Norge
UDI nedjusterer igjen antallet ventede asylsøkere i 2017. Ifølge direktoratet er ankomsten av ordinære asylsøkere historisk lavt.
Les mer om Norge.
Asylbarna som må ut: Mustafa er fengslet
130 enslige mindreårige fyller 18 år i høst, og da har UDI vedtatt at de må ut. Mustafa er en av dem – og ble pågrepet kvelden før 18-årsdagen.
Les mer om UDI.
Politiet advarer asylbarn mot å stikke av
I løpet av høsten fyller 130 asylbarn 18 år – og da har UDI vedtatt at de skal ut. Politiets utlendingsenhet (PU) frykter imidlertid at mange av dem vil stikke av før 18-årsdagen.
Les mer om UDI.
Legger ned Hvalstad-mottak
Hvalstad transittmottak i Asker legges ned neste år. Færre asylsøkere er årsaken til at UDI avvikler mottaket, som har plass til 110 beboere. Dermed mister 38 faste og 15 tilkallingsvikarer jobbene sine.
Les mer om Asker, Hvalstad-mottak og UDI.
Fem mister jobben
Fem mister jobben i Narvik når Utlendningsdirektoratet (UDI) nedbemanner fra nyttår av, skriver Fremover. Totalt må UDI kutte med 150 til 200 midlertidige ansatte som ble ansatt i forbindelse med asylbølgen 2015. Årsaken er at færre søker asyl i Norge.
Opptil 200 må gå i UDI
Fra nyttår må Utlendingsdirektoratet (UDI) kvitte seg med mellom 150 og 200 midlertidig ansatte. Årsaken er at færre søker asyl i Norge.
Opptil 200 må gå i UDI
Fordi det kommer færre asylsøkere.
Les mer om UDI.
Opp til 200 må gå i UDI
Fra nyttår må Utlendingsdirektoratet (UDI) kvitte seg med mellom 150 og 200 midlertidig ansatte. Årsaken er at færre søker asyl i Norge.
Bygd slår ring rundt 200 asylsøkere
UDI har avgjort at asylsløkermottaket i Sunndal skal legges ned. – Som å drepe gåsa som legger gullegg, sier lokalpolitiker Anisa Ali Aden. Søndag kveld samlet bygda seg i protest mot nedleggelse.
Les mer om Anisa Ali Aden og Sunndal.
Atomvarsleren Mordechai Vanunu (62) gitt familieinnvandring til Norge
Fredag fikk bibelforsker Kristin Joachimsen vite at UDI sier ja til at ektemannen og atomvarsleren Mordechai Vanunu får komme til Norge.
TV2: Atomvarsleren Mordechai Vanunu (62) får familiegjenforening i Norge
Fredag fikk bibelforsker Kristin Joachimsen vite at UDI sier ja til at ektemannen og atomvarsleren Mordechai Vanunu får komme til Norge, melder TV2.
Vanunu får familiegjenforening
I dag fikk bibelforsker Kristin Joachimsen svaret hun har ventet på i to år. UDI sier ja til at ektemannen og atomvarsleren Mordechai Vanunu får komme til Norge.
Asylmottak i Svolvær nedlegges
Regiondirektør Bjørn Fridfeldt i UDI region nord sier til Lofotposten at man torsdag bestemte at asylmottaket for enslige mindreårige asylanter i Svolvær skal legges ned. Svolvær mottak tapte kampen med Alta om å bestå.
Les mer om Alta, Lofotposten, Svolvær og UDI.
Legger ned asylmottak i Lofoten
UDI legger ned også det siste asylmottaket i Lofoten, skriver Lofotposten. Det er mottaket for enslige mindreårige asylanter i Svolvær som nå også legges ned.
Les mer om Lofoten, Lofotposten og Svolvær.
UDI legger ned seks nye asylmottak
Utlendingsdirektoratet (UDI) varsler at de legger ned ytterligere seks asylmottak med til sammen 640 mottaksplasser over hele landet.
Legger ned asylmottak i Farsund
Husebyparken mottak i Farsund er et av de seks nye asylmottakene som legges ned av UDI.
Les mer om Farsund og UDI.
UDI legger ned seks nye asylmottak
Utlendingsdirektoratet (UDI) varsler at de legger ned ytterligere seks asylmottak med til sammen 640 mottaksplasser over hele landet.