Udi

Biskop: UDI har for dårleg kunnskapsnivå i konvertittsaker

Utlendingsdirektoratet gav ein asylsøkar trekk fordi han ikkje visste kva dag Jesus vart fødd. Men det var UDI som hadde feil, skriv Vårt Land. Tidlegare biskop i Sør-Hålogaland, Tor B. Jørgensen, karakteriserer saka som ein skandale.

Biskop: UDI har for dårlig kunnskapsnivå i konvertittsaker

Utlendingsdirektoratet ga asylsøker trekk fordi han ikke visste hvilken dag Jesus ble født. Men det var UDI som hadde feil, skriver Vårt Land. Tidligere biskop i Sør-Hålogaland, Tor B. Jørgensen, karakteriserer saken som en skandale.
UDI advarer mot at flere Statoil-praktikanter ikke lenger vil få jobbe i Norge
Politiet applauderer innstramminger som Utlendingsdirektoratet (UDI) er skeptiske til. Gartnere, leger og Statoil-praktikanter kan bli rammet.
- UDI for strenge mot mishandlede kvinner
Rundt halvparten av voldsutsatte minoritetskvinner får opphold i Norge etter å ha forlatt sin norske mann. - Ikke mye skryte av, sier jusstudent Erik Markussen.
Les mer om Erik Markussen og Norge.

Frykter UDI vil skille henne fra barna

UDI vurderer å sende Fardawsa Yusuf Muuse (32) tilbake til Somalia, mens de tre små barna hennes skal få bli i Norge. - Hvordan tror dere det skal gå med barna mine uten mamma?
Mor kan bli utvist, barn får bli
UDI har startet utvisningssak mot somaliske Fardawsa Yusuf Muuse (32). Men barna har norske pass, og Fardawsa frykter at hun blir kastet ut, mens barnevernet overtar ungene.
Avlyser asylmottakskonkurranse
UDI har avlyst konkurransen om drift av et mottak for det som har blitt kalt voldelige og utagerende asylsøkere. Grunnen er en uklarhet i konkurransegrunnlaget. Det har vært stor motstand mot planene om dette mottaket flere steder. UDI vil utlyse konkurransen på nytt om kort tid.
Avviser tilbud fra Driva Drift
UDI har avvist anbudet fra Driva Drift AS om å drifte en særskilt bo- og omsorgsløsning i lokalene som tidligere har huset Sunndal Asylsøkermottak. Det går frem av et brev til Sunndal kommune, skriver Driva. Det står ikke noe om hvorfor anbudet ble avvist. Det skapte sterke reaksjoner i kommunen da forslaget om å starte et mottak for truende og voldelige asylsøkere i det nylig avvikla asylmottaket.
Takkar kommunen og lokalsamfunnet
- Me er audmjuke overfor jobben Sogndal kommune har gjort, dei fortener honnør, seier regiondirektør i UDI Stig Arne Thune.
Les mer om Sogndal.
Både UNE- og UDI-sjefen får seks nye år
Ingunn-Sofie Aursnes (65) og Frode Forfang (58) får begge seks nye år som direktør i henholdsvis Utlendingsnemnda (UNE) og Utlendingsdirektoratet (UDI).
Både UNE- og UDI-sjefen får seks nye år
Ingunn-Sofie Aursnes (65) og Frode Forfang (58) får begge seks nye år som direktør i høvesvis Utlendingsnemnda (UNE) og Utlendingsdirektoratet (UDI).
Bo- og omsorgstilbud for voldelige asylsøkere: UDI finsikter tilbyderne
– Vi har vært på befaring hos alle tilbyderne, og er nå i en saksbehandlingsfase før en av dem får tilbud.
UDI kjem til Sogndal for møte om mottaket
Utlendingsdirektoratet vil møta politisk og administrativ leiing i Sogndal kommune, tilsette ved mottaket og bebuarar torsdag ettermiddag og kveld.
Les mer om Sogndal.
UDI vet ikke hvor oktoberbarna er
UDI vet ikke hvor 200 afghanske ungdommer som kan søke om opphold i Norge på nytt, befinner seg.
Les mer om Norge.
UDI med oppsamlingsheat på Wolla?
Wolla er et av alternativene til opprettelse av et mottak tilrettelagt for beboere som ikke er i stand til å bo i ordinære asylmottak. Hvorvidt det er en riktig plassering eller ikke forholder jeg meg ikke til i denne sammenhengen.
Les mer om Wolla.
Bekymring om asylmottak
Formannskapet i Søndre Land sender et brev til UDI på grunn av uroen rundt et eventuelt asylmottak. UDI har utlyst en anbudskonkurranse til et asylmottak for utagerende personer, der Otrera deltar. Selskapet ønsker å etablere dette i Søndre Land.
Les mer om Otrera, Søndre Land og UDI.
UDI antyder høy terskel for å stanse returene til Afghanistan
Det skal «mye til for å definere situasjonen i Afghanistan som så utrygg at tvangsreturene må stanse, ifølge Utlendingsdirektoratet (UDI).
Slik svarer UDI på Oilers-kritikken
Oilers-treneren: - Det er helt latterlig. Ny rekord.
Les mer om Oilers-kritikken og UDI.
Oilerstreneren ut mot UDI: – Det er helt latterlig
Oilers har skuffet mange så langt denne sesongen. Medisinen skulle være nysigneringer. Brock Trotter er blitt signert, men får ikke spille.
Les mer om UDI.
206 asylbarn forsvant fra mottak i 2017
UDI frykter at flere av barna kan ha blitt utsatt for menneskehandel.
UDI: 206 asylbarn forsvant fra mottak i 2017
Ifølge UDI gir enkelte av de 206 forsvinningene av asylbarn fra norske mottak grunnlag for bekymring.
– Eg veit ikkje kva eg skal gjere no, eg er veldig lei meg
UDI legg ned asylmottak i Sogndal
Les mer om Sogndal.
SISTE: UDI legg ned asylmottaket i Sogndal
UDI har bestemt å leggje ned det statlege asylmottaket i Sogndal. Mottaket har 140 plassar og er eit av dei eldste mottaka på Vestlandet.
Les mer om Sogndal og Vestlandet.
- Lang saksbehandlingstid ødelegger for oktoberbarna
Hadde UDI fulgt egne saksbehandlingsregler, kunne afghanske «Odin fått behandlet asylsaken på nytt. I stedet havnet han på gata i Paris.
Les mer om Odin.