Uka

Ber folk måke

Drammensregionens brannvesen frykter dårlig snørydding skal hindre brannbilene i å komme fram. Den siste uka har det kommet mye snø i Drammensdistriktet og det skal komme mer lørdag, Derfor oppfordrer brannvesenet folk til å måke slik at bilene kommer raskt fram ved utrykninger.
Les mer om Derfor og Drammensdistriktet.

Ventet mye snø lørdag

Lørdag ventes det et nytt snøfall på 10–30 cm, noe som kan gi lokalt vanskelige kjøreforhold i Buskerud. Hvis prognosene holder, kan snøtunge trær velte over ledninger og over veier. Ved siste store snøfall tidligere i uka ble det meldt om flere trafikkuhell og mange mistet strømmen flere steder.
Les mer om Buskerud.
Norge kan spare 80 milliarder
Fysisk aktivitet er forebyggende, og sju av ti av oss er ikke aktive nok. Norge kan spare opp til 80 milliarder årlig om vi rører mer på kroppen, melder Vista Analyse. Folkehelseinstituttet anbefaler 150 minutter fysisk aktivitet i uka for voksne.
Les mer om Vista Analyse.
Med Koteng på laget kan interiørdesignerne tenke stort(pluss)
Eiendomsutvikler Ivar Koteng får rundt fem henvendelser i uka fra gründere som vil ha han med på investeringssiden. De fleste får nei. Interiørdesignerne i Dare to designstudio fikk ja før det første møtet var over.
Les mer om Dare.

E-post-trøbbel

Kristiansand kommune opplyser på sin nettside at de har problemer med å svare på eposter sendt fra Microsoftbrukere som hotmail, live, MSN og outlook. Ifølge kommunen er problemet forhåpentligvis løst i løpet av uka, og de lover da å svare på alle mailer.
Les mer om MSN og Microsoftbrukere.
Filmer sine siste dramatiske øyeblikk: - De vil drepe oss
Oscar Perez, som var en del av opprøret mot Venezuelas president Nicols Maduro, ble drept tidligere denne uka.
Toget i rute
Togene på Vestfoldbanen skal ifølge NSB gå omtrent som normalt i ettermiddag. Togtrafikken har vært hardt rammet av forsinkelser og innstillinger denne uka etter at det kraftige snøværet førte til flere feil på toglinja mellom Larvik og Porsgrunn.
Folk uten strøm kan få penger
Skagerak Energi venter søknader om kompensasjon fra kunder som mistet strømmen denne uka. På det meste mistet hustander i Lardal og i Sandefjord strømmen i oppmot 40 timer etter det store snøfallet, ifølge kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes i Skagerak Energi. VIDEO: NRK besøkte Lardal sykehjem onsdag kveld.
Lie Hansen tilbake
Espen Lie Hansen er tilbake i den norske EM-troppen i håndball. Han tar plassen til Joakim Hykkerud i torsdagens kamp mot Serbia. Hansen ble syk tidligere i uka og måtte stå over oppgjøret mot Østerrike.
– Vil ikke merke store forsinkelser
Prosjektleder Odd Inge Bardal tror ikke man vil merke store forsinkelser etter at entreprenøren M3 Anlegg gikk konkurs. Onsdag gjorde Statens vegvesen en ny avtale med entreprenøren Consto, og Bardal tror arbeidet kan starte opp igjen allerede til uka.
Les mer om Bardal, Consto og Vil.
Slik svarer Agder Energi på kritikken etter strømbruddet
Agder Energi har fått flengende kritikk i sosiale medier etter deres håndtering av strømbruddet denne uka. Nå svarer selskapet.
Les mer om Agder Energi.
Over influensatoppen i Oslo
Influensatoppen ser ut til å være nådd i Oslo, ifølge Folkehelseinstituttet. Overvåking av sykdommen viser at andelen tilfeller i Oslo var noe lavere forrige uke enn uka før. I Akershus var andelen noe høyere.
VG: Northug-avgjørelse på onsdag
Ifølge VG er det ikke tatt noen avgjørelse på om Petter Northug reiser til Planica for å gå sprinten som kan sikre OL-plass. Northug har vært syk den siste uka. – Det avgjøres i løpet av onsdagen, skriver landslagssjef Vidar Løfshus i en SMS til VG.
Les mer om Petter Northug og Planica.
Nå starter tunnelsprenginga i Soknedal(pluss)
Denne uka skytes første salve for den fremtidige E6-tunnelen rett nord for Soknedal sentrum.
Les mer om E6-tunnelen og Soknedal.
Business gjennom uka, rock i helgene(pluss)
Den ene kvelden spiller han med Roger Daltrey, den andre med gamle Prudence-medlemmer. Nå kommer han til Trondheim med sitt opprinnelige band Høst.
Forskningsstrid havner i retten
Universitetet i Oslo (UiO) er saksøkt av en tidligere ansatt, som mener at hennes forskning urettmessig ble patentert av et svensk firma. UiO avviser kravet, og partene møtes i retten denne uka.
Les mer om Oslo.
Sibirkulde og sterk storm på fjellet
Det er bare å holde seg i lavereliggende strøk denne uka, og kle seg for Sibir-lignende kulde.
Les mer om Sibir-lignende.
Sibirkulde og sterk storm på fjellene
Det er bare å holde seg i lavereliggende strøk denne uka, og kle seg for Sibir.
Les mer om Sibir.
MasterChef Italia har 1,5 millioner seere, og vier neste uke et helt program til Lofoten
Tørrfisk, natur og idylliske fiskevær. Neste uka får matglade italienere intens Norges-reklame med Lofoten som hovedingrediens.
Les mer om Lofoten og Norges-reklame.
Kvinne verst
-Kvinner som jobber deltid, vil heller shoppe og gå på CC Vest, sa en toppleder til Dagens Næringsliv denne uka.
Økt pris på massevirke
Mjøsen skog øker nå prisen på massevirke med nesten 30 prosent. Etterspørselen er stor, skriver de i en pressemelding. Denne uka har de avslutta prisforhandlinger med tømmerkundene. Ny pris på massevirke gjelder kontrakter for for hogst fra om med 1. januar.
Northug dropper sprint
Petter Northug er forkjølet og må derfor stå over sprinten under NM på Gåsbu denne uka. Det var under sprinten på NM at Petter Northug skulle bevise for langrennsledelsen at han var god nok for OL-troppen.
Etter at prisen ble satt ned med 3,1 millioner kroner, ble boligen solgt før visning (pluss)
En enebolig på Lade som ble lagt ut for salg til 15,9 millioner kroner, ble kuppet før fellesvisningen som var annonsert denne uka.
Les mer om Lade.
Plutselig forsvant Martine Ek Hagen fra alle lister. Nå gjør hun comeback
«Did not start står bak de 12 skirennene Martine Ek Hagen skulle gå i 2017. Over et år etter forrige skirenn - og tre år etter at hun var på pallen i verdenscupen - gjør 26-åringen nå comeback under ski-NM denne uka.
Les mer om Martine Ek Hagen.
Drømmevær i vente i Trøndelag
Etter uvær søndag og et mildværshopp mandag, kommer kulden tilbake til Trøndelag fra torsdag. Prognosene viser kuldegrader, opphold og mye sol store deler av uka.
Les mer om Trøndelag.