Uka

Drone-alarm - 32 tilfeller innrapportert til Luftfartstilsynet i år

Denne uka kolliderte et passasjerfly med ei drone over Quebec i Canada. Det var bare flaks at ingen ble skadd, sier myndighetene. Også i Norge bekymrer dronene luftfartsmyndighetene.

UKEfunksjonærer gjennom 100 år

Tidligere UKEfunksjonærer forteller om opplevelser de har hatt i løpet av den 100 år lange historien til UKA
Les mer om UKA.
Hentet penger i Norge
En polakk ble stanset på vei ut av Norge på Svinesund tidligere denne uka, og da fant tollerne 90.000 norske kroner i bilen. Mannen ville ikke gi noen forklaring på hvor pengene kom fra, så de ble beslaglagt. Mannen ble også kontrollert da ha kom til Norge tidligere samme dag. Da fant tollerne ikke noe av interesse.
Les mer om Norge og Svinesund.
EU-razzia mot BMW
EU-kommisjonen gjennomførte denne uka en razzia mot den tyske bilprodusenten BMWs hovedkontor i München.
Les mer om BMW og München.

EU-rassia mot BMW

EU-kommisjonen gjennomførte denne uka en rassia mot den tyske bilprodusenten BMWs hovedkontor i München.
Les mer om BMW og München.
Færre klager på søpla
Antall klager på henting av avfallet i Oslo, har gått drastisk ned etter at Renovasjonsetaten tok over for Veireno i februar. På denne tiden i fjor fikk kommunen inn over 3000 klager i uka. Nå er tallet redusert til under 200, skriver Dagsavisen.
Utfordringer i kø for politikerne i Trondheim
Flertallet i trondheimspolitikken har denne uka oppsummert samarbeidet. De sju partiene har flere ganger de siste årene slitt med intern uenighet. Nå står de foran nye politiske slag.
Les mer om Trondheim.
Er GPS-piercing «the next big thing?
UKA-100 var på UKA Technology Conference og fikk et glimt inn i fremtiden.
Suspendert i påvente av dom
Polititjenstemannen fra Nordland som denne uka står tiltalt for seksuell omgang med en mindreårig, er suspendert i påvendte av dom i saken. Det skriver Avisa Nordland. Overgrepene skal ha skjedd ved flere anledninger da jenta var 15 år gammel. Mannen erkjenner ikke straffskyld.
Les mer om Avisa Nordland og Nordland.
LSK-kvinnene møter Manchester City
LSK Kvinner møter Manchester City i 8-delsfinalen i Mesterligaen i fotball. Første kamp spilles på Årasen 8.11. med returkamp uka etter. Trener Hege Riise sier til klubbens nettsider at dette er en tøff motstander, men at trekningen kunne gått langt verre.
Kan vente 40 til 90 mm nedbør
Det ligger an til en særdeles våt start på uka i nord. Sterk vind gjør at flere ferger er innstilte, skriver NTB. Ifølge yr.no viser prognosene at Salten og Ofoten får mest nedbør. Lokalt kan det bli store nedbørsmengder fra 40 til 90 mm på 24 timer.
Les mer om NTB, Ofoten og Salten.
Laber interesse for Brækhus-kamp
Pågangen for å se Cecilia Brækhus-kampen i Melsomvik til helgen, er tam, melder VG. – Billettsalget har gått tregere enn vi håpet, sier Sjur Mørk i Prounite AS, som jobber med promoteringen av kampen. Han legger til at han håper salget vil ta seg opp i løpet av uka. Ringannonsør Michael Buffer kommer ikke til Norge denne gangen.
Oppbevarte overgrepsbilder av barn
En 46 år gammel mann må denne uka møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha delt og oppbevart overgrepsbilder av barn. Ifølge tiltalen hadde mannen over 20.000 bilder og 300 videoer som viser seksuelle overgrep mot barn, da han ble pågrepet av politiet i desember 2013.
Les mer om Oslo.
Cappelen får narkotika-dom til uken
Mandag går siste runde i Asker og Bærum tingrett for hasj- og korrupsjonsdømte Gjermund Cappelen. Partene møtes for de siste prosedyrene, opplyser Cappelens advokat Benedict de Vibe til NTB. Straffutmålingen vil trolig være klar mot slutten av uka.
Ny dom venter Gjermund Cappelen
Mandag går siste runde i Asker og Bærum tingrett for hasj- og korrupsjonsdømte Gjermund Cappelen. Partene møtes for de siste prosedyrene, opplyser Cappelens advokat Benedict de Vibe til NTB. Straffutmålingen vil trolig være klar mot slutten av uka.
Gjett fem ord fra programmet til Uka
Hvor lang tid bruker du på å gjette ukjente ord? I UKAlias har du 100 sekunder på å gjette fem ord fra programmet til UKA.
Les mer om UKA og Uka.
Askepott var barndomshelten til Charlot Daysh. Hun kler seg i pastellfarger, spiser sunt og drikker Cosmopolitan
Hun vant MGP Jr i 2003 og er denne uka aktuell i storfilmen Snømannen.
UKA-100: - Jeg gikk inn på rommet til mora hennes
Uka-100 var innom kleinesøndag på Studentersamfundet.
Les mer om Studentersamfundet.
Påkjørt mann døde av skadene
Tidligere denne uka ble en mann påkjørt på et gangfelt i Brønnøysund. Mannen ble fraktet UNN samme kveld, men døde i går som følge av skadene. Det melder politiet.
Les mer om Brønnøysund og UNN.
Tenåringer skadd i avtalt slåsskamp
I går ble to gutter på 14 og 15 år skadd i en avtalt slåsskamp på Jessheim. Politiet fant også en kniv. Slike kamper har blusset opp på Øvre Romerike denne uka, ifølge Romerikes Blad. Politiet jobber med å avverge flere slåsskamper i helgen.
Les mer om Jessheim og Øvre Romerike.
Teknikk fra uka som gikk
FREDAGSTECH: Spennende smånyheter som du kanskje har gått glipp av denne uken: Autonomt jordbruk, supercomputer etterligner evolusjon, hodetelefoner uten høyttalere.
UKA-100: 100 sekunder med Kjartan Lauritzen
Kjartan Lauritzen leverte i Storsalen, og UKA-100 fikk noen ord med han etter konserten
Politiet gransker anklager mot Weinstein i New York
Mange kvinner har den siste uka beskyldt filmprodusent Harvey Weinstein for overgrep eller voldtekt. Nå ser New York-politiet på gamle overgrepsanklager på ny.
Harvey Weinstein etterforskes for overgrep
En rekke kvinner har den siste uka anklaget filmprodusenten Harvey Weinstein for overgrep eller voldtekt. Nå gjenopptar New York-politiet en sak fra 2004.