Uka

Helt vilt

Store mengder med hjort har atter kommet ut fra skogen på søken etter grønt beite i Bjugn. Disse bildene er fra Kottenget denne uka, hvor undertegnede under en kjøretur kunne telle rundt 80 individer.
Les mer om Bjugn og Kottenget.

Ble hørt av politikerne, nå får Altas leger mindre å gjøre

Hovedutvalget for helse og sosial vedtok i sitt møte denne uka å gå inn for forslaget fra kommuneoverlege Kenneth Johansen om å redusere arbeidspresset for fastlegene.
Les mer om Kenneth Johansen.
Derfor hedrer Tine Gunda og Kai
Gunda Nordgård og Kai Tore Nordgård fra Myklebostad fikk denne uka TINEs høyeste utmerkelse: Sølvtina. Til sammen 88 melkeprodusenter fra hele landet mottok mandag kveld TINEs høyeste utmerkelse for topp melkekvalitet, Sølvtina.
Hedret for topp melkekvalitet i 15 år: - Ikke en eneste glipp
Olufine Marie Bjurbekkdal fra Bjerka, Renate Haugli og Aksel Breivik fra Hemnesberget fikk denne uka TINEs høyeste utmerkelse for topp melkekvalitet; Sølvtina, står det i en pressemelding fra Tine.

Sjusjøveg fra Rudshøgda stengt

Fv 19 fra Rudshøgda mot Tandestukrysset vil være stengt hele uka på grunn av utbedringer. Vegen har vært fullstendig i oppløsning, og må bygges opp fra grunnen på tre strekninger.
Hardanger Bestikk nominert til eksportpris
Hardanger Bestikk i Kinsarvik er nominert til prisen Årets eksportbedrift under Innovasjonskraft 2018. Torsdag denne uka skal etablerte aktører som Fora Form, Vestre, L.K.
Advarer mot å bruke nødhjelp som forhandlingskort i Syria
Nødhjelp til Syria må ikke brukes som våpen, pressmiddel og politisk forhandlingskort, advarer Røde Kors. Denne uka samles hjelpeorganisasjoner og utsendinger fra en rekke land til giverkonferanse for Syria i FN-regi i Brussel.
Les mer om Brussel, FN-regi og Syria.
I sommer blir det gratis yoga ute på Gjøvik gård
I fjor sommer møttes inntil 150 små og store til Yoga i parken en kveld i uka på Lillehammer. I år kommer folkehelseprosjektet til Gjøvik gård.
Les mer om Gjøvik, Lillehammer og Yoga.
Disse lokale kampene kan du se på HATV denne uka
Det er mange godbiter å glede seg til for dem som liker lokal fotball. Som en del av HAs digitale satsing, blir det denne våren streamet mange lokale fotballkamper.
Oppsummering av politiets uke med fartskontroller over hele fylket: Det var på Hjelset det var verst
Forrige uke var det den europeiske fartskontroll-uka. Oppsummeringen fra politiet i Møre og Romsdal viser at det hovedsakelig var mye fin kjøring. Likevel ble det totalt skrevet ut 58 forenkla forelegg, skriver politiet i en pressemelding.
Les mer om Hjelset, Møre og Romsdal.
Tysfjord-kvinne krever 8,2 millioner i erstatning
En kvinne i 30-årene krevde 8,2 millioner kroner i erstatning fra Tysfjord kommune, men tapte søksmålet i tingretten. Denne uka går ankesaken i lagmannsretten.
Les mer om Tysfjord.
Ble du våt i dag? Gjør deg klar for noen skurer til
Mange fikk seg en våt start på uka etter en varm og fin helg. Den gode varmen vi har hatt den siste uka er over for denne gang, og mandagen startet med øs pøs.
Kvinne krever 8,2 millioner i erstatning fra Tysfjord kommune
En kvinne i 30-årene krevde 8,2 millioner kroner i erstatning fra Tysfjord kommune, men tapte søksmålet i tingretten. Denne uka går ankesaken i lagmannsretten.
Les mer om Tysfjord.
Varsler helikopterstøy i distriktet
Mandag morgen varsler Luftforsvaret om at det kan bli en del helikopterstøy på kvelds- og nattestid i Østfold gjennom uka. Det skriver NRK Østfold på sine nettsider.
Les mer om Luftforsvaret og Østfold.
Inviterer russen til den årlige kontrollen av russebilene
Statens vegvesen vil at russen skal ferdes trygt på vegene i mai. Denne uka inviterer Statens vegvesen til gratis kontroll av russebiler.
– Barnehagebarn trenger ikke fritidsaktiviteter
Fire-femåringer har fylt opp hele uka med ulike aktiviteter. Fagfolk er bekymret for mange slitne og stressa barn.
Les mer om Barnehagebarn.
Advarer om støy på natta
Luftforsvaret varsler om at det kan bli en del helikopterstøy på kvelds- og nattestid i Østfold denne uka. Det gjennomføres en militærøvelse på begge sider av Oslofjorden denne uka, og det medfører en del helikopterflyvning i perioden fram til fredag.
Les mer om Oslofjorden og Østfold.
– Barnehagebarn trenger ikke fritidsaktiviteter
Fire-femåringer har fylt opp hele uka med ulike aktiviteter. Fagfolk er bekymret for mange slitne og stressa barn.
Les mer om Barnehagebarn.
Ferieleiligheter og fiske-oppstart i fylket, og fire bedrifter rammet av konkurs
Det er noen av kunngjøringene for Finnmark i Brønnøysundregistrene denne uka.
Se billedgalleri fra UKM-forestillingen lørdag kveld
UKM-festivalen i Nord-Trøndelag arrangeres fra fredag til søndag denne uka, med 450 ungdommer i aksjon.
Les mer om Nord-Trøndelag.
Seier til Lofoten-bilde
-- Seier til Lofoten-bilde HELGEBILDET: Paula Linges blinkskudd fra Sydalsfjellet i Lofoten dro hjem seieren denne uka.
Nå kommer BMWs elektriske SUV
BMW har snakket lenge og høyt om flåten av elbiler selskapet skal rulle ut de neste årene. På bilutstillingen i Beijing til uka presenteres deres første hel-elektriske SUV, BMW iX3.
Les mer om BMW, Beijing og SUV.
Vil behandle saken korrekt
– Kirken har ikke et behov for å være tause, men et ønske om å behandle saken korrekt, sier stiftsdirektør Steinar Skomedal i Agder og Telemark bispedømme til Lindesnes, i forbindelse med oppsigelsen av kantoren Tormod Lindland tidligere denne uka.
Feministnytt - uke 16
Det som har skjedd i uka som gikk, fritt for mansplaining. Regjeringa har lagt fram forslag om et forbud mot heldekkende ansiktsplagg i undervisningssituasjoner, også kjent som et nikabforbud.
Se bildene fra andre forestilling i UKM
UKM-festivalen i Grogn i Nord-Trøndelag arrangeres fra fredag til søndag denne uka, med 450 ungdommer i aksjon.
Les mer om Grogn, Nord-Trøndelag og UKM.