Uke

Kartlegger fare for nye ras

I forrige uke ble det oppdaget et ras i Steinsåstunnellen på E18 i Lillesand. Nå kartlegges det om det er fare for nye ras i den åtte år gamle tunnellen.

Aldri før har så mange syklet til jobb i sentrum

Biltrafikken inn til Bergen ble halvert under sykkel-VM. I samme uke ble det satt en overbevisende sykkelrekord inn til sentrum.
Les mer om Bergen.
Trump reiser til Puerto Rico neste tirsdag
President Donald Trump reiser tirsdag neste uke til orkanrammede Puerto Rico etter at administrasjonen hans har fått kritikk for laber innsats.
Les mer om Puerto Rico.
Utrolige bilder: Står i kjempelange køer for drivstoff. - Vi er i krise
Nesten ei uke etter at orkanen «Maria traff den karibiske øya er landet fortsatt i ruiner.
Les mer om Maria.

Bussjåfører brukte ikke belte

Tre sjåfører i Nordland fikk gebyr for å ikke ha brukt belte, da Statens vegvesen hadde storkontroll av beltebruk i buss forrige uke. 16 passasjerer fikk også gebyr i kontrollene.
Les mer om Nordland.
Færre dropper belte i buss
56 busspassasjerer i Østfold måtte i forrige uke ut med 1500 kroner i gebyr for at de ikke brukte sikkerhetsbelte. 166 busser ble kontrollert i Østfold da Statens vegvesen hadde en landsomfattende aksjonsuke for å sjekke beltebruken.
Les mer om Østfold.
Didrik Tønseth er blitt mer redd: – Du hører skrekkhistorier
Mens Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug tok ut alt av krefter i Bråtesten i forrige uke, måtte Didrik Tønseth se på.
Kan folkefesten føre til mer sykling?
Jeg kan ikke føle patriotisme i en kullosforgiftet by, hvor folk går av skaftet for sykling i en uke.
Didrik Tønseth er blitt mer redd: – Du hører skrekkhistorier
Mens Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug tok ut alt av krefter i Bråtesten i forrige uke, måtte Didrik Tønseth se på.
Arkeologene fikk hakeslepp da de så hva som skjulte seg under planken
Det gjøres stadig nye funn i forbindelse med utgravingen av Klemenskirken i Trondheim. I forrige uke dukket det opp en godt bevart kiste. Inni lå et 800–900 år gammelt komplett skjelett.
Les mer om Klemenskirken og Trondheim.
Forhandlinger om mulig arvtaker
Renovasjonsselskapet for Farsund og Lyngdal (RFL), varsler at det blir forhandlinger i morgen med mulig arvtaker til RenoNorden, melder Lister24. Forrige uke ble det meldt at RenoNorden var konkurs.
Doddo ber Brann lære av Kristoff: «Sølv føles ikke alltid som en seier
Etter å ha opplevd en euforisk og eventyrlig uke i Bergen, detter jeg ikke i do av Branns manglende evne til å vinne mot nedrykkstruede lag.
Les mer om Bergen, Brann og Kristoff.
Flere dropper belte i buss
Litt over 1700 busspassasjerer ble kontrollert i Oslo og Akershus i forrige uke. Totalt fikk 26 passasjer et gebyr på 1500 kroner for ikke å ha brukt belte. Bussjåfører ble også kontrollert, men ingen fikk gebyr.
Les mer om Oslo.
Møter staten i rettsstrid om spillmonopolet: – Galskapen er fullkommen
I n uke skal Ottar Dalset kjempe med nebb og klør mot den norske stat i Oslo tingrett. Målet? Å felle spillmonopolet til Norsk Tipping.
Mange båtmotorer stjålet
Fire – fem større båtmotorer ble stjålet fra havna på Røstad camping i Råde natt til i dag, bekrefter Vansjø lensmannskontor. Flere detaljer er så langt ikke kjent. I forrige uke advarte lensmannskontoret om at båttyver – som har operert i stor skala langs den svenske vestkysten – kan være på vei mot Østfold.
Les mer om Råde, Røstad, Vansjø og Østfold.
Styrtet fra 400 fots høyde
Flyet som styrtet ved Hamar flyplass i forrige uke var i lufta i 26 minutter før det styrtet. Ulykken skjedde da flyet gikk inn for landing og det styrtet fra en høyde på ca 400 fot, melder Havarikommisjonen for Transport. En mann og en kvinne omkom.
Stengt i fire uker
Steinsåstunnelen på E18 ved Lillesand skal være stengt i ytterligere fire uker, skriver Våre Veger. I forrige uke var det et mindre ras i vestgående løp. Raset på noen få kubikk med stein og leire, har gått mellom selve tunnelveggene og elementene.
Les mer om E18, Lillesand og Våre Veger.
Nortransport tar over
Fra og med i dag tar Nortransport over avfallsinnhentingen på Hedmarken etter at RenoNorden gikk konkurs i forrige uke. Nortransport tar over RenoNordens biler og personell fra konkursboet. Dette betyr at avfallsinnhentingen vil gå som normalt med de samme hentedagene.
Depresjon, to skilsmisser og mistet kjæresten av overdose. Livet til hele verdens «gummiansikt har vært alt annet enn en komedie
Jim Carrey (55) vakte oppsikt da han dukket opp på rød løper forrige uke.
Raser etter at politiet drepte Scout (21) i USA
Politiet får kritikk for at de skjøt og drepte studenten Scout Schultz på universitetet i Atlanta for en uke siden.
Les mer om Atlanta, Scout, Scout Schultz og USA.
Kristian (18) har trent med NHL-stjerner i en uke: – Man blir jo litt nervøs
ARLINGTON (VG) Når du er en skarve 18-åring fra Lørenskog og plutselig er rekkekamerat med en av NHLs største stjerner er det fort gjort å bli lettere stresset.
Les mer om Lørenskog.
«Skal vi danse-Jorun: – Det har vært en mildt sagt tøff uke
Stiansen forteller at hun har grått og trodd hun ikke ville klare denne ukens dans.
Pogba risikerer operasjon
En avgjørelse vil bli tatt neste uke, hevder eksperten Manchester United har rådført seg med.
Les mer om Manchester United.
Nazister demonstrerte i Fredrikstad
Et titalls nazister demonstrert i dag i Fredrikstad sentrum, med tillatelse fra politiet. Nazistene startet markeringen i 12-tiden, og er fra «Den nordiske motstandsbevegelsen, melder VG. Neste uke har den samme organisasjonen varslet en stor demonstrasjon med rundt 1000 demonstranter i Göteborg. Der forbereder politiet seg ved å gjøre om garasjen i politihuset til en arrest med plass til 350 personer i 60 celler, skriver Aftonbladet.
Ap-maktkampen hvor alle er tapere
En uke etter et katastrofevalg herjes Ap av en opprivende, følelsesladet og totalt unødvendig maktkamp om komiteverv i Stortinget (!). Det er nesten ikke til å tro.
Les mer om Stortinget.