Ulovlige

Oppryddingen etter romfolk koster Oslo millioner

De ulovlige leirene der romfolk overnatter har blitt et økende problem i hovedstaden, ifølge Bymiljøetaten. Opprydding etter forsøpling koster kommunen millioner, og enkelte steder har menneskeavføring også blitt et stort problem.
Les mer om Bymiljøetaten og Oslo.

Oslo bruker millioner på å rydde opp etter tilreisende

Tilreisende til Oslo bor i ulovlige teltleirer og etterlater seg store mengder avfall og avføring. Oppryddingen koster hovedstaden millioner.
Les mer om Oslo.
Finnøy-mannen siktet i alvorlig straffesak
37-åringen som 18. mars ble meldt savnet for så, nesten en måned senere, å bli gjenkjent på en pub i Måløy, er siktet for oppbevaring av ulovlige kjemikalier og skarp ammunisjon.
Les mer om Måløy.
Tyrkisk opposisjon mener det ble jukset under folkeavstemningen
- Mange ulovlige handlinger er begått.

Nøster opp Nord-Koreas ulovlige pengestrøm

Nord-Korea forsøker å omgå de økonomiske sanksjonene via stråselskaper i utlandet. Et konglomerat i Malaysia er under etterforskning – mistenkt for å kontrollere nordkoreanske interesser i over 20 land.
Les mer om Malaysia.
Har ikke funnet bevis for ulovlige piratsendinger på FM
Områdene der NRK har fått tips om piratsendinger av NRK-kanaler, er Vesterålen, Mo i Rana og Steinkjer. Men foreløpig finnes det ingen bevis.
Les mer om NRK, Rana, Steinkjer og Vesterålen.
NRK mistenker ulovlige FM-sendinger i DAB-områder
NRK har fanget opp rykter om piratsendinger på FM i områder der det riksdekkende FM-nettet er slukket og erstattet av DAB-sendinger.
Les mer om FM-nettet og FM-sendinger.
Brukte ulovlige kjemikalier
Arbeidstilsynet krevde øyeblikkelig stans i arbeidet da de nylig avslørte bruk av ulovlige kjemikalier ved Fredrikstad-bedriften Østfold felgteknikk. En tank med det ulovlige stoffet ble brukt til å fjerne maling og lakk fra felger. Daglig leder sier de nå jobber for å rette opp det de har fått pålegg om.
NRK mistenker ulovlige FM-sendinger i DAB-områder
NRK har fanget opp rykter om piratsendinger på FM i områder der det riksdekkende FM-nettet er slukket og erstattet av DAB-sendinger.
Les mer om FM-nettet og FM-sendinger.
Har fått inn 188 ulovlige våpen i mars
Politiet på Agder har fått inn 188 ulovlige våpen i mars. Frem til 31. mai kan innbyggerne levere inn ulovlige våpen og ammunisjon uten å risikere straff for ulovlig våpenbesittelse.
Les mer om Agder.
Regjeringen vil forby strømming av filmer som er ulovlig lagt ut
Regjeringen foreslår en skjerping av åndsverkloven som gjør det straffbart å se filmer og annet beskyttet innhold på nettet når kildene er åpenbart ulovlige.
Regjeringen vil forby strømming av filmer som er ulovlig lagt ut
Regjeringen foreslår en skjerping av åndsverkloven som gjør det straffbart å se filmer og annet beskyttet innhold på nettet når kildene er åpenbart ulovlige.
Utvider forbudet mot bruk av åndsverk som ulovlig er lagt ut på nett
Regjeringen foreslår i ny åndsverklov et forbud mot strømming av film fra kilder som åpenbart er ulovlige.
Forsvaret overvåket journalist ulovlig
Gjennom fire år foretok Forsvarets Sikkerhetsavdeling, FSA, ulovlige registreringer av en norsk journalist. I EOS-utvalgets ferske rapport får FSA kritikk for å ha samlet disse opplysningene.
Les mer om FSA.
Mafia avslørt: Produserte millioner av illegale sigaretter
I en rekke politiaksjoner har europeisk politi avslørt omfattende produksjon og smugling av ulovlige og svært farlige sigaretter. 17,5 tonn tobakk ble funnet i to illegale fabrikker.
Norsk teknologiselskap med suksess i utlandet: Herfra jakter de miljøsyndere til havs
Fly proppfulle med overvåkningsteknologi skal avsløre ulovlige utslipp av olje og fisk.
«Rumpe-doktoren dømt til ti års fengsel
Oneal Ron Morris ble kjent for å utføre ulovlige plastiske operasjoner på kvinners rumper, nå dømmes hun for uaktsomt drap.
Fikk Forbrukerombudet på nakken: Nå fjerner Tinder «ulovlige vilkår
Datingappen gjør store endringer i sine brukervilkår etter at Forbrukerombudet anklaget de for en rekke lovbrudd.
Les mer om Forbrukerombudet og Tinder.
Ulovlige piratsendinger på FM: – Høres ut som noe som foregikk på 80-tallet
Både i Trøndelag og i Nordland er det oppdaget ulovlige radiosendinger på FM-nettet, hvor noen sender programmer fra NRK og kommersielle radiokanaler ved å tappe signal fra et DAB+-apparat.
Les mer om FM-nettet, NRK, Nordland og Trøndelag.
Vurderer gransking av e-poster
Grimstad kommunestyre vil trolig be om en ny vurdering av lovligheten av å granske ansattes e-poster, skriver Agderposten. Kontrollutvalget i kommunen ønsker å granske ansattes e-poster, i forbindelse med saken om ulovlige helsekjøp.
Les mer om Agderposten.
Mannen forfalsket førerkortet og hadde ulovlige ansatte som jobbet uten sikring
Bedriftseieren er en av 72 personer som ble anmeldt for arbeidslivskriminalitet i fjor.
Avslører useriøse arbeidsgivere
PORSGRUNN (NRK): Kampen mot kriminalitet i arbeidslivet har fått inn millioner av kroner og avslørt ulovlige nettverk og personer uten lovlig opphold.
Statsadvokat ber politiet fortelle retten om FBI-bevis
Førstestatsadvokat har gitt politiet beskjed om å legge frem opplysninger om at mistanken mot en overgrepsbilde-siktet nordtrønder stammet fra FBIs ulovlige hacking av datamaskinen hans.
Ulovlig brygge blir lovlig på Tasta
Et enstemmig kommunalstyre for byutvikling vedtok torsdag at det ulovlige bryggeanlegget ved Tastasjøen ikke trenger å rives likevel.
Les mer om Tasta og Tastasjøen.