Ulv

Senterpartiet vil høre på viltnemnda

Regjeringen må lytte til rovviltnemndene og ikke Miljødirektoratet når vinterens fellingskvote på ulv skal fastsettes, sier Senterpartiet til NTB. Rovviltnemndene i Hedmark, Østfold, Oslo og Akershus vil gi tillatelse til å felle 36 ulver i løpet av vinteren og ta ut tre ulveflokker. Miljødirektoratet anbefaler å redusere kvoten for lisensfelling av ulv innenfor ulvesonen med ett revir for å sikre at bestandsmålet for neste år nås.

Omstridt ulveuttak: – Dette er å be om bråk

Senterpartiet mener det brygger opp til konflikt når Miljødirektoratet nå tilrår å skyte færre ulv enn hva rovviltnemndene ønsker.
Les mer om Miljødirektoratet.
Miljødirektoratet mener det bør skytes færre ulv enn det viltnemndene ber om
Viltnemndene mener det bør skytes 36 ulv i vinter. Miljødirektoratet sitt faglige råd til regjeringen er å ta ut færre.
Miljødirektoratet mener det bør skytes færre ulv enn det viltnemdene ber om
Viltnemdene mener det bør skytes 36 ulv i vinter. Miljødirektoratet sitt faglige råd til regjeringen er å ta ut færre.

Forlenger ulvefellingstillatelse

Fylkesmannen i Oslo og Akershus forlenger fellingstilatelsen på ulv, etter at to sauer i helgen ble tatt av ulv i Nord-Odal i Hedmark, like ved grensen til Akershus. Tilltalelsen gjelder kun i Eidsvoll kommune, frem til neste mandag klokken 12.00.
Les mer om Eidsvoll, Hedmark, Nord-Odal og Oslo.
Miljødirektoratets mener det bør skytes færre ulv enn det viltnemdene ber om
Viltnemdene mener det bør skytes 36 ulv i vinter. Miljødirektoratet sitt faglige råd til regjeringen er å ta ut færre.
To ulver utenfor kjøkkenvinduet
To ulver dukket opp utenfor kjøkkenvinduet til Tor Anders Høgaas sør for Hemnes i Aurskog Høland i morges. - Det er ubehagelig når de kommer så nær, sier han. En ulv tok seg inn i naboens saueinnhegning, men forsvant da flere naboer kom til stedet.
Les mer om Aurskog Høland.
Hund kan være drept av norsk ulv
En liten hund ble funnet drept av ulv i Stockholm onsdag. En norskfødt ulv fra Slettåsreviret er den eneste ulven som er påvist i området, skriver Nationen. Det er den andre hunden som har blitt drept i området nylig, skriver Norrtelje Tidning.
Utvider fellingstillatelse for ulv
Fylkesmannen i Oslo og Akershus og i Hedmark utvider skadefellingstillatelsen for ulv til 18.9. etter at det er funnet et skadet lam i Stange. Fellingsområdet er Eidsvoll og Nes øst for Vorma/nord for Glomma, og Nord-Odal og Stange kommuner.
Her får du ulv i fåreklær – til en tredjedel av nypris
Familieraceren er råere enn den ser ut.
Ulv
Ulv sett i Lillehammer
En ulv ble sett av en turgåer på Vårsetervegen i Lillehammer på søndag. Dette ifølge GD. – Hele oppførselen på dyret tilsa at det var en ulv jeg så, sier turgåeren til avisa.
Dette bryr elevene seg om i skolevalget
Fraværsgrensa og innvandring er temaer som har engasjert ungdom i årets skolevalg. – Det som overrasket alle var at ulv ble et hett tema, sier ungdomspolitikerne i Buskerud.
Les mer om Buskerud.
n bokstav skaper størst engasjement i valgomaten
NRKs valgomat spør hva folk mener om asylsøkere, ulv og kapitalisme. Men n sak vekker sterkere reaksjoner enn noen annen: Spørsmålet om K-en skal bestå i KRLE-faget.
Les mer om K-en.
Svenske elever jaget bort ulv fra skolegården
Elever på en skole i Kolsva i Västmanland jaget bort en ulv fra skolegården tirsdag formiddag.
Les mer om Kolsva og Västmanland.
Forskere: – Ulvesaken handler ikke bare om ulv
Noen mener ulven har en naturlig plass i norsk fauna, andre ønsker den landsforvist fordi den ødelegger for norske næringsinteresser og livskvalitet. Slik ble ulven en svært synlig del av valgkampen.
n ulv har drept 225 sauer i år
n ulv står bak omtrent en tredel av de registrerte rovviltskadene på sau i Norge hittil i år. Ulven har alene drept 225 sauer, ifølge Miljødirektoratet.
Les mer om Miljødirektoratet og Norge.
Denne ulven står bak nesten n tredel av årets sauedrap
n ulv står bak omtrent en tredel av de registrerte rovviltskadene på sau i Norge hittil i år. Ulven har alene drept 225 sauer, ifølge Miljødirektoratet.
Les mer om Miljødirektoratet og Norge.
Svenske elever jaget bort ulv fra skolegården
Elever på en skole i Västmanland vest for Stockholm jaget bort en ulv fra skolegården tirsdag formiddag.
Les mer om Stockholm og Västmanland.
Kunne blitt ulvemat
Peter Gupta fra Kristiansand kom nylig hjem etter å ha padlet Yukonelva gjennom Alaska. Den 52 dager lange kanoturen bød på mange spennende opplevelser og møter med både bjørn og ulv. De tre kameratene er de første nordmennene som gjennomfører turen.
Les mer om Alaska, Kristiansand og Yukonelva.
Utvidet fellingstillatelse på ulv
Skadefellingstillatelsen som ble gitt 25. august er utvidet til mandag 11. september. Fredag ble det dokumentert at en ulv hadde tatt livet av tre sauer på grensen mellom Eidsvoll og Nord-Odal. Fellingslaget i Eidsvoll leder jakta.
Les mer om Eidsvoll og Nord-Odal.
Flest byfolk vil ha ulv
Byfolk er mest positive til ulv, mens folk i spredtbygde strøk er mest skeptiske. Det viser en ny rapport fra Norsk institutt for naturforskning. På steder med under 2000 innbyggere sier 48 prosent at de vil ha ulv i Norge, i Oslo er nærmere 75 prosent positive.
Les mer om Norge, Norsk og Oslo.
Forskjellige holdninger til ulv
Byfolk er mest positive til ulv, og folk i spredtbygde strøk er mest skeptiske. Det viser en ny rapport fra Norsk institutt for naturforskning, som har kartlagt folks holdninger til rovdyr.
Les mer om Norsk.
Ulven best likt i byen
Byfolk er mest positive til ulv, ifølge en ny rapport fra Norsk institutt for naturforskning om folks holdninger til rovdyr. 73 prosent i Oslo liker at det er ulv i Norge, mens bare 48 prosent av folk på steder med under 2000 innbyggere sier det samme.
Les mer om Norge, Norsk og Oslo.
Igjen åpnet for ulvejakt
Fylkesmannen i Oslo og Akershus fikk i dag bekreftet ferske skader på sau forårsaket av ulv ved grensen mellom Eidsvoll og Nord-Odal kommune. Nå gir de fellingstillatelse på en ulv utenfor ulvesonen i området Eidsvoll og Nes, øst for Vorma og i Nord-Odal og Stange kommune. Den varer til 29. august kl. 12.00.
Les mer om Eidsvoll, Nord-Odal, Oslo, Stange og Vorma.