Ulv

Vil ha ministeren på banen

Klima- og miljøministeren Vidar Helgesen må på banen etter ulveangrepet på sau i Askim. Det er senterpartipolitiker Marit Arnstad som krever svar på om han vil legge til rette for en lav terskel for skadefelling av ulv. Arnstad spør dessuten om han frykter flere slike angrep nå som beitesesongen er i gang. Rundt 20 sau måtte bøte med livet i forbindelse med rovdyrangrepet ved Solbergfossen i Askim.

Kan skyte opptil seks ulv

Det kan skytes inntil 6 ulv i løpet av et snaut år hvis ulven angriper beitedyr utenfor ulvesonen. Det har rovviltnemdene i Oslo, Akershus, Østfold og Hedmark bestemt. Vedtaket er ikke omstridt fordi det dreier seg om ulver som gjør skade, og er utenfor sonen hvor ulven skal ha spesielt vern.
Les mer om Hedmark, Oslo og Østfold.
Kan skyte opptil seks ulv
Det kan gjøres hvis ulv angriper beitedyr utenfor ulvesonen, har rovviltnemndene i Oslo, Akershus, Østfold og Hedmark bestemt. Dette er ikke omstridt fordi det dreier seg om ulv som gjør skade, og er utenfor sonen hvor de skal ha spesielt vern.
Les mer om Hedmark, Oslo og Østfold.
Svenskene vil skyte ulv
Lokale reineiere i Härjedalen i Sverige har søkt om å felle en ulv som trolig kommer fra Slettås- eller Osdalsreviret, skriver Nationen. Ulven er radiomerket og kommer fra Hedmark. Reineierne mener den truer tamrein i området, og vil skyte den.

Ulv fanget på tape like før angrep på saueflokk

Kun noen timer før ulveangrepene på Solbergfoss i Askim i forrige uke, ble denne ulven fanget inn på tape, vandrende ved kraftstasjonen. Rundt 20 saue ble drept eller hardt skadet.
Les mer om Askim.
20 sau tatt av ulv
Ulven tok minst 20 sau i Spydeberg i Askim sent torsdag kveld. Representanten fra Statens naturoppsyn sier det var et makabert syn.
Les mer om Askim og Spydeberg.
20 sauer trolig tatt av ulv i Askim
Rundt 20 sauer er blitt drept eller hard skadet i Askim torsdag. – Overveiende sannsynlig at ulv står bak, sier Statens naturoppsyn.
Les mer om Askim.
20 sauer trolig tatt av ulv
Om lag 20 sauer ble drept eller hardt skadd etter et angrep, trolig fra ulv, ved Solbergfoss i Askim torsdag kveld.
Les mer om Askim.
20 sauer trolig tatt av ulv
Ved Solbergfoss i Askim ble om lag 20 sauer trolig tatt av ulv i går. Flere var døde da Statens naturoppsyn kom for å se på skadene, mens andre hadde så store skader at de måtte avlives.
Les mer om Askim.
20 sauer tatt av ulv
Ved Solbergfoss i Askim ble om lag 20 sauer tatt av ulv i går. Flere var døde da Statens naturoppsyn kom for å se på skadene, mens andre hadde så store skader at de måtte avlives.
Les mer om Askim.
Bestandsmålet for ulv mer enn nådd
Bestandsmålet for ulv er mer enn nådd. Til nå i år er det påvist fire ulvekull i helnorske revir og seks kull i grenserevir mellom Norge og Sverige. Både i Letjenna, Julussa og Osdalen i Hedmark er det nye kull, ifølge Rovdata.
Også tyskerne roper ulv
Hvor mye natur skal vi ha? Ulvedebatten raser like heftig i Tyskland som i Norge.
Les mer om Norge og Tyskland.
Ble mamma for andre gang
TV-stjernen har gitt sin nyfødte sønn mellomnavnet Ulv.
Les mer om Ulv.
Filmet ulv rett utenfor huset
Ole Ingebrigt Dyrhaug filmet en ulv som lusket rundt på gårdsplassen hjemme i Tydal mandag morgen.
Les mer om Tydal.
FrP positive til uttak av ulv
Det skal bli enklere å ta ut ulv også utenom lisensfellingsperioden. Det vedtok et flertall på Fremskrittspartiets landsmøte denne helgen. Landsmøtet ber regjeringen være positiv til alle uttak av ulv innenfor ulvesona for å unngå skader på beitedyr.
Frp-landsmøtet: Skyt mer ulv!
GARDERMOEN (VG) Et samlet Frp-landsmøte mener det må skytes adskillig mer ulv i månedene fremover. Flertall også for obligatorisk gudstjeneste og granskning av moskeer.
Les mer om Frp-landsmøte.
Ulvejakta forlenges i Ringsaker
Fylkesmannen i Hedmark har forlenget skadefellingstiltalelsen på felling av en ulv i Ringsakerfjellet. Den forrige tiltalelsen gikk ut i midten av uka, men nye observasjoner i områder sør for Sør-Mesna gjør at fellingstillatelsen forlenges med ei uke.
Frp-Teigen om ulv: - Lad og skyt
Trøndelags yngste førstekandidater til Stortinget er begge Frp-ere. Duoen er uenig på flere områder.
Les mer om Frp-ere og Stortinget.
Vil drive lisensjakt på ulv
Kommunestyret i Våler har enstemmig vedtatt at rådmannen skal jobbe for at det kan drives lisensjakt på ulv i kommunen, skriver Moss Avis. – Vi ønsker en forvaltning av ulvestammen, det er ikke et ja eller nei til ulv, sier ordfører Reidar Kaabbel (Sp) til avisa.
Les mer om Reidar Kaabbel og Våler.
Så ulven i Ålen
Flere personer melder om å ha sett ulv i Røros og Ålen kommune.
Les mer om Ålen.
Skiptvet-jegere vil skyte ulv
Skiptvet elgvald søker om tillatelse til lisensjakt på ulv i kommunen, og ordfører Svein Olav Agnalt støtter søknaden. Det skriver Smaalenenes Avis. – Jeg støtter søknaden om lisensjakt og det føler jeg meg sikker på at et flertall i kommunestyret gjør også, sier ordføreren. Et vedtak i kommunestyret betyr at elgvaldet kan be Miljødirektoratet om tillatelse til felling.
-Samme ulv observert flere steder på Østlandet
Det er stor sannsynlighet for at det er samme ulv som har blitt observert flere steder i Østfold og Akershus, det forteller Jan Huseklepp Wilberg i Statens Naturoppsyn. Torsdag kveld ble ulven både filmet og fotografert flere steder i Sarpsborg.
Får felle ulv
Fylkesmannen har sett i gang skadefelling på ein ulv i Dovre, Sel, Nord- Fron og Sør-Fron, øst for E6 fram til 2. mai klokka 12 ifølge GD. I tillegg har miljødirektoratet gitt løyve til å felle ein ulv i Ringsaker kommune. Potensiell skade på 18.000 sau ligg til grunn for vurderinga.
Hockey-proff Tommy ble skremt - av ulv i hagen
Stoppet bilen for å slippe inn redd kvinne på vei hjem fra jobb.