Ulven

SV: Riktig å stanse ulvejakta

SVs Lars Haltbrekken mener det er rimelig at ulvejakta blir stanset inntil Oslo tingrett har vurdert klagen på hele den norske ulveforvaltningen. – Hvis ikke risikerer man jo at ulven blir skutt før retten har behandlet saken, sier han til NTB.
Les mer om NTB og Oslo.

n ulv sto bak økning i saueskader

Ulven som ble felt i Østre Toten i august, sto bak en av fem saueskader forårsaket av rovvilt i år.
Les mer om Østre Toten.
Leonardo DiCaprio mot ulvejakt
Hollywood-stjernen Leonardo DiCaprio går ut mot skyting av norsk ulv. Det er i et innlegg på Instagram-siden Leonardo DiCaprio Foundation at Hollywood-stjernen nå ber om hjelp til å redde den norske ulven, melder TV2.
5.240 sauer tatt av rovdyr
Bønder i Oppland har søkt erstatning for 5.240 sauer og lam som er tatt av rovdyr i år. Over 2.300 av dem er tatt av jerv, men ulven utgjorde en større andel enn vanlig etter angrepene på Hadeland og Toten i sommer. Tallene for Hedmark er ikke klare.
Les mer om Hadeland, Hedmark, Oppland og Toten.

Denne ulven tok 303 sauer i sommer - nå får saueeierne erstatning

Snart skal prisen for denne ulvens herjinger i sommer utregnes. Det kan bli tidenes mest omfattende skade-erstatning etter n ulv.
Denne ulven tok 303 sauer i sommer - nå får saueeierne kjempe-erstatning
Snart skal prisen for denne ulvens herjinger i sommer utregnes. Det kan bli tidenes mest omfattende skade-erstatning etter n ulv.
Skutt ulv kom fra Trysil
Ulven som ble skutt utenfor Stockholm 10. oktober under skadefellingsjakt, viser seg å være en norsk hannulv utvandret fra Slettåsreviret i Trysil. Det viser en DNA analyse. Ulven hadde angrepet og drept flere hunder og sauer i området før den ble skutt.
Ulven kom fra Slettås-reviret
Ulven som ble skutt utenfor Stockholm 10. oktober under skadefellingsjakt viser seg å være en norsk hannulv utvandret fra Slettåsreviret i Trysil. Det viser en DNA analyse. Ulven hadde angrepet og drept flere hunder og sauer i området før den ble skutt.
Norsk ulv skutt i Stockholm
Ulven, som ble skutt i Stockholm fylke 10.oktober i år, viste seg å være en norsk hannulv. Det viser en DNA-test, skriver Nationen.
Les mer om Nationen og Stockholm.
Ulv skutt i Stockholm
En ulv er felt i de nordlige delene av Stockholm. Det har i lengre tid vært fellingstillatelse på en ulv, etter at flere hunder og sauer har blitt tatt. Ulven er mest sannsynlig fra Slettåsreviret i Trysil.
Lyons gater fylt av brekende ulveprotest
Franske bønder vil ha slutt på at ulven gjør kål på får og fylte like godt Lyons gater med sau i protest mot myndighetenes politikk.
Slik protesterer de mot ulv i Frankrike
Franske bønder vil ha slutt på at ulven gjør kål på får og fylte like godt Lyons gater med sau i protest mot myndighetenes politikk.
Les mer om Frankrike.
Lastebil i autovernet
En lastebil har kjørt i autovernet på E6 utgående ved Ulven i Oslo. Det er ikke snakk om noen personskader, men det oppstår ekstra køer, opplyser politiet.
Les mer om Oslo og Ulven.
Skutt i Stange onsdag
Denne hannulven ble skutt i Romedal almenning i Stange onsdag ettermiddag. Ulven veier 51, og er en ungulv. Dette er den første ulven som er skutt under årets lisensjakt.
Les mer om Romedal og Stange.
Ulv skutt i Stange
I forbindelse med lisensjakta på ulv, ble det skutt en hannulv i Romedal allmenning i Stange onsdag. Ulven ble skutt mellom 12.00 og 13.00, sier rådgiver Ståle Sørensen hos Fylkesmannen.
Bondelaget vil felle ulv
Østfold Bondelag ber om fellingstillatelse på ulven som tidligere denne uka tok en søye i Trøgstad. Leder av Østfold Bondelag, Svend Arild Uvaag, forteller at ulven virker lite sky overfor folk, og mener gjentakelsesfaren er stor.
Avfyrte skudd mot norsk ulv
Det ble i går skutt mot den norske ulven som det jaktes på nord i Stockholm. Ettersøket viser at de ikke traff ulven, opplyser kommunikasjonssjef i Länsstyrelsen i Stockholm Jonas Johansson til NRK. Jakten vil fortsette fram til 30. september.
Les mer om Länsstyrelsen, NRK og Stockholm.
Ulven stammer fra Finland og Sibir
Den norske/skandinaviske ulvebestanden i Norge stammer fra immigrasjon fra Finland og vest-Sibir. Det skriver Miljødirektoratet.no. Tre uavhengige amerikanske forskere står bak første del av utredningen om ulvens genetikk, utredningen er bestilt av Stortinget.
Hund kan være drept av norsk ulv
En liten hund ble funnet drept av ulv i Stockholm onsdag. En norskfødt ulv fra Slettåsreviret er den eneste ulven som er påvist i området, skriver Nationen. Det er den andre hunden som har blitt drept i området nylig, skriver Norrtelje Tidning.
Taper penger på små lam
Beitebrukere på Toten kan tape penger på lettveide lam. Lammene som har blitt veid er mellom seks til åtte kilo under snittvekten de siste tre årene. – Dette er et resultat av forsinket beiteslipp på grunn av Hadeland-ulven, sier Østre Toten beitelag.
Forskere: – Ulvesaken handler ikke bare om ulv
Noen mener ulven har en naturlig plass i norsk fauna, andre ønsker den landsforvist fordi den ødelegger for norske næringsinteresser og livskvalitet. Slik ble ulven en svært synlig del av valgkampen.
n ulv har drept 225 sauer i år
n ulv står bak omtrent en tredel av de registrerte rovviltskadene på sau i Norge hittil i år. Ulven har alene drept 225 sauer, ifølge Miljødirektoratet.
Les mer om Miljødirektoratet og Norge.
Denne ulven står bak nesten n tredel av årets sauedrap
n ulv står bak omtrent en tredel av de registrerte rovviltskadene på sau i Norge hittil i år. Ulven har alene drept 225 sauer, ifølge Miljødirektoratet.
Les mer om Miljødirektoratet og Norge.
Ulven best likt i byen
Byfolk er mest positive til ulv, ifølge en ny rapport fra Norsk institutt for naturforskning om folks holdninger til rovdyr. 73 prosent i Oslo liker at det er ulv i Norge, mens bare 48 prosent av folk på steder med under 2000 innbyggere sier det samme.
Les mer om Norge, Norsk og Oslo.
Mann dømt for ulvedrap - anker for å bestride hvor ulven kommer fra
En mann ble i fjor dømt til syv måneders fengsel for å ha skutt denne ulven i Trysil i 2015. Nå skal saken opp i retten igjen.
Les mer om Trysil.