Ulven

Vil grave en ny tunnel fra Sogn, men flytter masseutkjøringen til Tåsen

Statnett vil lage en 6,4 kilometer lang kabeltunnel mellom Sogn og Ulven for å sikre fremtidens strømforsyning i Oslo. Arbeidene vil pågå i fire år, og utkjøringen av masser vil skje fra Rektorhaugen.
Les mer om Oslo, Rektorhaugen, Sogn, Tåsen og Ulven.

Frykter millionsprekk på skole

Varaordfører Alf Ulven i Aremark er kritisk til at rehabiliteringen av en skole kan komme til å koste seks millioner kroner mer enn budsjettert. Overfor HA er han kritisk til at utbetalingene skal ha skjedd uten at sprekken er behandlet politisk.
Les mer om Aremark.
Strid om trefelling
Byantikvaren i Fredrikstad Vegard Lie mener det er et stort tap når en grunneier valgte å felle trær i et parkanlegg fra 1700-tallet. Trærne er ikke fredet og grunneier Alf Ulven sier han feller dem for å kunne bygge boliger i haven.
Skjøt en ulv, men hva så?
– Jeg erkjenner fakta, men ikke skyld i henhold til tiltalen, svarte tryslingen. I de neste dagene må Eidsivating lagmannsrett svare på om ulven han skjøt var utsatt og av tvilsom herkomst, eller genetisk viktig for bestandens overlevelse.
Les mer om Eidsivating.

Hvem er driverne?

I HA 8. februar fremstiller styremedlem og rovdyransvarlig i Norges Bondelag, Einar Frogner, bøndene som ensidig snille gutter og jenter som ikke vil utrydde ulven,
Les mer om Einar Frogner.
Denne valpen er den eneste ulven som er merket foreløpig
Statens Naturoppsyn har merket kun n av fire ulver på Mangenskogen til nå.
Les mer om Mangenskogen.
Ulv skutt i Hedmark
En ulv er skutt i Julussareviret i Hedmark. Det skjer etter at regjeringen bestemte at de tre gjenlevende ulvene i Julussa- og Osdalenreviret skulle skytes som et ekstraordinært tiltak. Ulven ble skutt av Statens naturoppsyn.
Synspynkt: Avliv myten, ikke ulven
Det er latterlig at ulven får så mye oppmerksomhet i media når den ikke har gjort noe. Det er jo rett og slett bare rasistisk, urettferdig og urealist...
Bønder driver ikke med sau for å utrydde ulven
Rovvilt: Alt burde egentlig ligge til rette for en god rovviltforvaltning i Norge. I Norge ligger alt til rette for god rovviltforvaltning.
Les mer om Norge.
– Et barn som løper unna og hyler kan vekke instinkter hos ulven
Senterpartilagene i Aurskog-Høland og Rømskog inviterer til folkemøte med stortingsrepresentanter og Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk.
Trist men mennsker som ikke liker naturens dyr
Jeg undrer meg over hvorfor en hånfull mennesker i Norge har lagt ulven for hat, et dyr som er meget sky mennesker og sjelden at en opplever å se ulv i naturen.
Les mer om Norge.
Tine så ulven drepe rådyret 250 meter fra gårdsplassen: – Det verste er at den bare dreper
250 meter fra gårdsplassen sto Tine Enger og så ulven drepe rådyret.
Les mer om Tine Enger.
TIL-børsen: «Har «Ulven våknet?
Her er vår vurdering av TIL-spillerne mot Rubin Kazan.
Les mer om Rubin Kazan.
3000 på ulvedemonstrasjon
Cirka 3000 personer møtte fram foran Stortinget for å vise sin støtte for ulven og motstand mot regjeringens ulvepolitikk.Tore Hauge fra Rena var blant dem som fikk mest oppmerksomhet. – Både jeg og kona har fått føle på hvordan det er å fronte ulven.
Les mer om Rena og Stortinget.
«Hvis Norge hadde vært eksempel for andre land, ville verdens tigrer, løver, jaguarer, pumaer og mange andre rovdyr vært slaktet ned.
Gunnar Gundersen, næringspolitisk sjef i Glommen Skog, kaller ulven for en innvandret «pøbelulv i VG 14. januar, men masseslakten av ulv truer ingen pøbelulv, men en kritisk truet, norsk art
Les mer om Glommen Skog.
Ny ulv skutt
Jaktlaget har skutt en ulv utenfor ulvesonen i Våler, lørdag ettermiddag. Dette er den første ulven som er skutt utenfor sonen etter at jakten startet ved nyttår. Det er fem ulver igjen på kvoten.
Les mer om Våler.
Ny ulv skutt i Åmot
Ved 15 tida i ettermiddag ble det felt en ung hannulv i Julussaflokken. Ulven ble skutt like ved Deset i Åmot. Fellingen betyr at 8 ulver er skutt siden jakta startet mandag. Halvparten av ulvene det er gitt fellingstiltalelse på i ulvesona er nå tatt ut.
Les mer om Deset, Julussaflokken og Åmot.
Fire ulver skutt på en dag
Nok en ulv i Osdalsflokken ble felt onsdag ettermiddag. Det bekrefter Ståle Sørensen hos Fylkesmannen i Hedmark. Ulven ble skutt øst for Åkrestrømmen i Rendalen kommune. Dermed er det skutt fire ulver på en og samme dag i dette området. Totalt er det nå felt sju ulver siden lisensjakta startet den 1. januar.
Alfahannen skutt
Det var alfahannen i Julussaflokken som ble felt av et jaktlag i Åmot tidligere i dag. Ulven veide 51,5 kilo.
Les mer om Julussaflokken og Åmot.
Stor hannulv skutt i dag
En stor hannulv i Julussa-flokken er skutt i dag. Den ble skutt ved Storsjøen i Åmot. Dette er den tredje ulven som felles siden jakta starta 1. januar, alle tre fra Julussa-flokken. SNO skal undersøke ulven senere i dag. (Bildet: Jaktleder Arne Sveen).
Ulv skutt i Julussa-reviret
En ulv er skutt i Julussa-reviret mellom Elverum og Åmot. Dette er den tredje ulven som felles siden jakta starta 1. januar.
Les mer om Elverum, Julussa-reviret og Åmot.
WWF mener norsk jakt truer ulven i hele Sør-Skandinavia
Den norske ulvejakta er en trussel for hele den sørskandinaviske ulvestammen, mener Verdens naturfond. Oslo tingrett behandler nå et nytt krav om jaktstans.
Les mer om Sør-Skandinavia.
Prisbelønt oppgradering
Digiplex tildelt DCD Award for gjennomføringen av oppgraderingen av datasenteret på Ulven i Oslo.
Les mer om Oslo og Ulven.
Jakter ny Slettås-ulv i Sverige
Svenske myndigheter starter jakt på en ny Slettås-ulv i Stockholm. Det skriver Nationen. I oktober ble en hannulv fra Slettåsreviret i Hedmark skutt i Sverige og nå er det søsteren det jaktes på. Årsaken er at ulven har beveget seg stadig nærmere folk.