Underkant

Ba om 11 års fengsel etter overgrep

20-åringen fra Hamar som er tiltalt for seksuelle overgrep mot over 30 jenter bør dømmes til 11 års fengsel, sa aktor da ankesaken ble avsluttet i Eidsivating lagmannsrett i går. Forsvarer Svein Holden ba om at han behandles på mildest mulig måte, og mener en straff i underkant av 9 års fengsel er mest riktig.
Les mer om Eidsivating og Hamar.

6000 flomutsatte i Kristiansand

Antall flomutsatte i Kristiansand er høyere enn tidligere antatt. Nye beregninger gjort av Norges vassdrags- og energidirektorat viser at i underkant at 6000 boliger i Kristiansand ligger i flomutsatte områder.
Les mer om Kristiansand.
Nær 4000 uten strøm
I underkant av 4000 mennesker er uten strøm i Agder ved 05-tiden onsdag morgen. Agder Energi har drevet feilsøking og feilretting gjennom natten. De opplyser på sine nettsider at et helikopter vil bli tatt i bruk i arbeidet også onsdag morgen.
Les mer om Agder.
Jobber for løse strømproblemene
I underkant av 7000 kunder er nå uten strøm på Sørlandet ifølge Agder Energi Nett. Ifølge selskapets administrerende direktør, Svein Are Folgerød, jobber over hundre montører i felt for å løse problemet, men Folgerød kan ikke love en rask løsning.

Kan tape 35 millioner

Arendal kommune vil tape mellom 30-35 millioner kroner i eiendomsskatt dersom regjeringen reduserer promillesatsen til 5. Kristiansand kommune vil få i underkant av 40 millioner kroner mindre enn i dag.
DNB Luxembourg bøtelagt etter Panama Papers
Luxembourgs finanstilsyn har ilagt DNB Luxembourg, Nordea og syv andre finansinstitusjoner en bot på over to millioner euro. DNB aksepterer sin bot på i underkant av 3 millioner kroner.
Les mer om Nordea.
Ranere skal ha fått med seg i underkant av 20 000 kroner
Mannen som mandag kveld skal ha blitt ranet i Trondheim sentrum skal ha tatt ut penger i minibank.
Les mer om Trondheim.
Ranere fikk med seg i underkant av 20 000 kroner
Mannen som mandag kveld ble ranet i Trondheim sentrum hadde tatt ut penger i minibank.
Les mer om Trondheim.
Cupfinalen fortsatt ikke utsolgt
Det er i underkant av fem døgn til Lillestrøm og Sarpsborg 08 barker sammen i cupfinalen, men fortsatt er det ledige billetter igjen på Ullevaal.
Fengsel for trygdesvindel
En 53 år gammel mann er dømt til 30 dagers fengsel for grovt trygdebedrageri. Han hadde jobb for et bemanningsbyrå og på en gård i Fredrikstad. Til NAV oppga han at han bare hadde jobbet 56 timer. Realiteten var i underkant av 900 timer. Dermed fikk han utbetalt 126.000 kroner fra NAV som han ikke hadde krav på.
Les mer om Fredrikstad og NAV.
Må snakke om fedme blant barn
I Norge lider i underkant av 20 prosent av barn og unge av fedme. – Vi må tørre å snakke om fedme blant barn, det sier leder i Landsforeningen for overvektige, Mari-Mette Graff. Hun påpeker at det er de voksnes ansvar at barna får en sunn oppvekst.
-Tørre å snakke om fedme blant barn
I Norge lider i underkant av 20 prosent av barn og unge av fedme. – Vi må tørre å snakke om fedme blant barn, det sier leder i Landsforeningen for overvektige, Mari-Mette Graff. Hun påpeker at det er de voksnes ansvar at barna får en sunn oppvekst.
Fikk halve pensjonen til ektemannen etter skilsmisseoppgjøret
Ifølge People er pensjonsfondet på underkant av 3,5 millioner norske kroner.
Flere fått strømmen tilbake
Ifølge Eidsivas nettsider er det nå i underkant av 2.000 abonnenter som er uten strøm i Hedmark og Oppland. Tidligere i dag var tallet nesten 9.000. Strømbruddene skyldes vind og trefall.
Les mer om Hedmark og Oppland.
Disse bidro mest til fellesskapet
De tre største skatteyterne betalte i underkant av en halv milliard kroner i skatt i fjor. Det er mindre enn de tre største skatteyterne betalte i 2015.
Kutter 8–9 etasjer av Ydstebøs høyhus
Det omstridte høyhuset i Knud Holms gate blir hverken 8 eller 26 etasjer. Et kompromiss mellom de store partiene gjør at Alfred Ydstebøs prosjekt ender opp i underkant av 20 etasjer.
Base kjøper omstridt boligprosjekt i Sandnes
Base Bolig og Ineo Eiendom har betalt i underkant av 120 millioner kroner for det omstridte boligprosjektet Rådhusmarka i Sandnes.
Les mer om Ineo Eiendom og Rådhusmarka.
Kjemper for større kantine
Elever ved Sandefjord videregående skole har startet en underskriftskampanje for å få større plass i kantina. Det er i underkant av 2000 elever ved skolen og elevene må løpe ut fra timen og kjempe seg til en plass, skriver Sandefjords Blad. Ifølge rektor Harald Møller er det ikke meningen at alle skal samles i kantina samtidig. – Det finnes flere samlingsplasser ved skolen elevene kan bruke, sier han til avisa.
Les mer om Harald Møller og Sandefjord.
Meiner Ryfast-entreprenør har betalt 25 millionar for lite i lønn
SAMFERDSEL: Statens vegvesen er i vrien tvist med entreprenør om Ryfast-arbeid. I underkant av 80 tilsette kan ha blitt underbetalt over fleire år. Saka er prinsipielt veldig viktig, meiner vegvesenet.
Les mer om Ryfast-arbeid.
Lillehammer FK tjener på Trondsen
Lillehammer FK tjener på Rosenborgs kjøp av Lillehamringen Anders Trondsen. Hvis overgangssummen er 15 millioner, betyr det at Lillehammer skal ha i underkant av 200.000 kroner. Det skriver avisa GD.
Les mer om Lillehammer og Trondsen.
Bridgefestival
Denne uka arrangerer Norsk Bridgeforbund festival i Drammen. Både nybegynnere og erfarne kortspillere er påmeldt. Bridge beskrives gjerne som en avansert form av kortspillet amerikaner eller whist og i underkant av 1000 spillere deltar gjennom uka.
- For et fint sted dette var da
I underkant av 4000 publikummere hadde funnet veien til Borggården for å få med seg deLillos og Kurt Nilsen.
Les mer om Borggården og Kurt Nilsen.
Dette er kjennetegnene på partnerdrap: - En dag blir volden dødelig
Drap i nære relasjoner har utgjort i underkant av halvparten av alle drap i Norge siste ti årene, ifølge ekspert.
Les mer om Norge.
Dette er kjennetegnene på partnerdrap: - En dag blir volden dødelig
Drap i nære relasjoner har utgjort i underkant av halvparten av alle drap i Norge siste ti årene, ifølge ekspert.
Les mer om Norge.
Widerøe har kansellert nærmere 100 avganger i juli
Norwegian er nå i rute og flyr som normalt, men Widerøe har kansellert i underkant av 100 flyvninger i juli.
Les mer om Widerøe.