Unge høyre

Svikt i alle ledd

Skandalen i Unge Høyre er det nyeste eksemplet på at seksuell trakassering i politikken har blitt håndtert på en måte som er skammelig, kynisk, eller begge deler.
Les mer om Unge Høyre.

Metoo skygget over historisk dag

Det skulle egentlig handle om den historiske utvidelsen av regjeringen, men statsminister Erna Solberg ble nødt til å vie oppmerksomhet til varslene om seksuell trakassering i Unge Høyre.
Les mer om Erna Solberg og Unge Høyre.
Erna Solberg med solid selvkritikk på overtid
Hvis Høyre sentralt har visst om Kristian Tonning Riises adferd slik flere nå hevder, er det ikke bare Unge Høyre-ledelsen som har alvorlige forklaringsproblemer.
Tom Erlend Skaug blir statssekretær
Tom Erlend Skaug fra Lillehammer og omegn Unge Høyre er utnevnt til statssekretær for Linda Hofstad Helleland i barne- og likestillingsdepartementet. Skaug var konstituert statssekretær for statsminister Erna Solberg i noen uker i fjor vinter.

Erna om varslene: – Det er mitt ansvar at vi ikke har hatt gode nok regler og systemer

Statsminister Erna Solberg innrømmer at varslingssakene i Unge Høyre har blitt dårlig håndtert.
Les mer om Unge Høyre.
Vil ikke anmelde Tonning-Riise
Høyre vil ikke politianmelde tidligere Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise, sier generalsekretær John-Ragnar Aarset. I minst ett av de ti varslene som partiet har mottatt om Tonning Riise er det påstander om det som kan være straffbare forhold.
15 varsler i Høyre, 10 gjelder Tonning Riise
Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset sier partiet nå har mottatt totalt 15 varsler. Han beskriver det som til dels alvorlige saker. Fungerende leder i Unge Høyre Sandra Bruflot sier hun er frykter hun kan ha avfeid reell informasjon om Kristian Tonning Riise som rykter.
10 varsler mot Tonning-Riise
Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset sier partiet nå har mottatt totalt 15 varsler. 10 av disse skal gjelde Kristian Tonning Riise fra Stange. – Vi har sviktet, det er det ingen tvil om, sier fungerende Unge Høyre-leder Sandra Bruflot.
Når de voksne ikke er hjemme
Unge Høyre-ledelsen legger seg paddeflat med gråten i halsen. Det gjør den rett i.
Unge Høyre-leder: Rykter om Tonning Riise kan ha blitt tolket som en del av en maktkamp
Meldinger om utilbørlig oppførsel fra Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise kan ha blitt sett som del av en maktkamp, mener fungerende leder Sandra Bruflot.
– Både i Høyre og Unge Høyre har noen menn hatt et usunt forhold til unge jenter(pluss)
Det er nå kommet totalt 15 varsler i Høyre. Ti av dem gjelder tidligere leder i Unge Høyre, Kristian Tonning Riise.
Totalt 15 varsler i Høyre(pluss)
Det er nå kommet totalt 15 varsler i Høyre. Ti av dem gjelder tidligere leder i Unge Høyre, Kristian Tonning Riise.
Unge Høyre har mottatt 15 varsler
Etter at tidligere Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise trakk seg, har partiet mottatt 15 varsler, hvorav ti gjelder Riise.
Høyre: – Vi har sviktet unge medlemmer
Både Høyre og Unge Høyre beklager håndteringen av varslene mot Kristian Tonning Riise. Nå tilbyr moderpartiet varslerne juridisk bistand for å vurdere sine opplevelser.
Unge Høyre har mottatt 15 varsler
Etter at tidligere Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise trakk seg, har partiet mottatt 15 varsler, hvorav ti gjelder Riise.
15 varsler om seksuell trakassering i Høyre og Unge Høyre: - Vi har sviktet
Fungerende Unge Høyre-leder Sandra Bruflot på gråten: Ber om unnskyldning for partiets håndtering av varslene mot Kristian Tonning Riise.
Unge Høyre-lederen: – Vi har sviktet
Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset og fungerende Unge Høyre-leder Sandra Bruflot holdt pressekonferanse tirsdag. Bruflot beklaget igjen håndteringen av varslene i partiet.
– Varlset i 2014
Den tidligere generalsekretæren i Unge Høyre, Christopher Wand, mener at Høyres hovedorganisasjon har vært klar over varslene mot Kristian Tonning Riise siden 2014.
Ord mot ord om Unge Høyre-varsel: – Jeg varsla ansikt til ansikt på hans kontor
– Jeg burde fått dette på mitt bord, sier Høyres tidligere generalsekretær om Tonning Riise-varsel. Daværende generalsekretær i Unge Høyre svarer at han er «helt sikker på at han varsla Ryssdal.
Tidligere generalsekretær i Unge Høyre: Høyres generalsekretær ble varslet om Tonning Riise i 2014
Høyre har avvist at partiet visste om varsler om Unge Høyres tidligere leder før forrige uke. Nå sier Unge Høyres tidligere generalsekretær til VG at han varslet moderpartiet i 2014.
Les mer om Tonning Riise og Unge Høyre.
Tidligere generalsekretær i Unge Høyre: Høyres generalsekretær ble varslet i 2014
Høyre har sagt at partiet ikke var kjent med varsler om Unge Høyres tidligere leder før i forrige uke. Unge Høyres tidligere generalsekretær sier til VG at han varslet daværende generalsekretær Lars Arne Ryssdal i 2014.
Les mer om Unge Høyre.
Høyre har tilbudt varslere hjelp
Unge Høyre og Høyre har de siste dagene jobbet hardt for å få oversikt over de mange varslene partiet har mottatt. Varslere har fått tilbud om hjelp.
Les mer om Høyre.
Høyre jobber for å ivareta varslere
Unge Høyre og Høyre har de siste dagene jobbet hardt for å få oversikt over de mange varslene partiet har mottatt.
Les mer om Høyre.
Ondet ved roten
«Dette er først og fremst en veldig lei sak for Kristian, men også for Høyre. Det var Erna Solbergs første reaksjon da varslene mot avgåtte Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise ble kjent i forrige uke.
Unge Høyres generalsekretær sykmeldt
Generalsekretær Maria Barstad Sanner i Unge Høyre er sykmeldt, opplyser Høyres pressesjef Peder Egseth.
Les mer om Peder Egseth og Unge Høyre.