Unge

Retten til å bestemme over eget liv

Unge kvinner og menn forteller om et nettverk som «passer på. Ofte er kontrollen sterkere i Norge enn hva den ville ha vært i hjemlandet grunnet møtet med den vestlige kulturen.
Les mer om Norge.

Ung fransk proffrytter omkom under ritt

Den unge franske proffsyklisten Mathieu Riebel mistet livet da han kolliderte med en ambulanse under et ritt i Ny-Kaledonia fredag.
Proffrytter (20) omkom under ritt
Den unge franske proffsyklisten Mathieu Riebel mistet livet da han kolliderte med en ambulanse under et ritt i Ny-Kaledonia fredag.
Nominert til pris
Bodin 4H-gård er nominert til Matprisen 2017, i kategorien Barne- og ungdomsprisen. Prisen hedrer de som er med på å øke forbruket og produksjonen av økologisk og bærekraftig mat. Juryen mener 4H-gården byr på ekte opplevelser som er inspirerende måte å lære på for barn og unge. Prisutdelingen er 13. november i Oslo.
Les mer om Barneog, Matprisen og Oslo.

Barnevernsinstitusjoner, 2016

Statistikken gir tall for barnevernsinstitusjoner inkludert omsorgssentre for enslige mindreårige asylsøkere og sentre for foreldre og barn. Tallene omfatter utgifter, årsverk og oppholdsdager i tillegg til informasjon om kjønn, alder og lovhjemmel for barn og unge som bor i institusjon ved utgangen av året. Tallene er fordelt etter hvem som eier institusjonene, samt institusjonstype fra 2016.
Sto bak elev-vold og ran mens han avtjente samfunnsstraff i antivold-organisasjon
De tre unge mennene som ranet og gikk til angrep på en elev med kosteskaft og stoler, er dømt til fengsel og samfunnsstraff. Den ene avtjente samfunnsstraff i en antivoldgruppe da volden ble utøvd.
Keepertalentet (18) med kjempetabbe: Her får han trøst av United-stjernene
(Benfica - Manchester United 0-1) Den historisk unge keeperen Mile Svilar (18) rygget inn i mål med ballen i hendene, og serverte Manchester United seieren. Etterpå fikk han trøst av hele stjernegalleriet.
Ny United-triumf etter keepertabbe: – Vi gjør en god og solid kamp
(Benfica - Manchester United 0-1) Den historisk unge keeperen Mile Svilar (18) rygget inn i mål med ballen i hendene, og serverte Manchester United deres tredje strake seier i Champions League.
Ny United-triumf: Rashford matchvinner etter keepertabbe
(Benfica - Manchester United 0-1) Den historisk unge keeperen Mile Svilar (18) rygget inn i mål med ballen i hendene, og serverte Manchester United deres tredje strake seier i Champions League.
Unge i Buskerud føler seg ensomme
Flere unge i Buskerud føler seg ensomme enn ellers i landet, viser Ungdata-undersøkelsen. 15.000 unge fra ungdoms- og videregående skoler i Buskerud har deltatt i undersøkelsen. 23 prosent av dem, eller 3500, svarer at de er plaget av ensomhet. 20 prosent av de unge over hele landet føler seg ensomme.
5 av 10 unge «frykter robotenes inntog i Norge: - Et nødvendig onde
Opp mot 900 000 norske jobber kan «forsvinne som følge av robotenes inntog i arbeidslivet. Nå blir stadig flere klar over at jobbene deres kan være utsatte, viser ny undersøkelse.
Les mer om Norge.
Barn og unges aukande fedme, kvifor får vi det ikkje til?
KRONIKK: Behandlingsmetodane vi har for barn og unge med overvekt fungerer ikkje. Livsstilsendringstiltak som i hovudsak går ut på hjelp til å innføre sunnare mat og meir aktivitet, visar seg å gi minimal effekt. Kva er det som går galt?
Borgerlige ungdomspartier vil tredoble antall kvoteflyktninger
Unge Høyre, KrFU og Unge Venstre mener regjeringen legger opp til å ta imot altfor få kvoteflyktninger neste år. Ungdomspartiene vil tredoble antallet.
Les mer om KrFU og Unge Venstre.
Solbergs stabssjef i ny jobb: Vil la unge jobbe hardere
Erna Solbergs tidligere stabssjef Julie Brodtkorb fikk seg en vekker da hun kom ut i det virkelige arbeidslivet. Nå ber hun regjeringen om å endre arbeidstidsreglene for lærlinger.
Les mer om Julie Brodtkorb.
En av fire unge sliter med psyken
Over en fjerdedel av ungdommene i de videregående skolene sliter psykisk. Press fra skole og sosiale medier kan være grunnen.
Ødelagte avlinger for 80 millioner kroner
Våte og ødelagte avlinger gir rekordlave inntekter for bønder på Vestlandet. Nå læres unge bønder opp i hvordan de best mulig kan takle de enorme klimautfordringene.
Les mer om Vestlandet.
Sprekpodden: Mange unge doper seg til større muskler. Dette kan foreldre gjøre
Hvordan oppdage og forebygge doping? Dette kan du gjøre om du kjenner noen som doper seg.
North West (4) overrasket på Snapchat
Den unge «Keeping up with the Kardashians-stjernen har arvet dansestegene til pappa Kanye.
Prioriterer barn og unge voksne
Barn og unge voksne med hørselsproblemer er prioritert ved Drammen sykehus, derfor blir ventetiden for andre grupper lang, ifølge ledelsen. Mange av pasientene som trenger høreapparat henvises videre til private spesialister der ventetiden er kortere enn sykehusets 49 uker.
Les mer om Drammen.
Ny undersøkelse: Hver fjerde unge bilist har kjørt altfor fort
Se hvor stor forskjell 20 km/t kan bety.
Sliter med impotente menn
Forskere søker unge, impotente menn i Oslo. Prosjektet skal se på om akupunktur hjelper like godt som f.eks. Viagra mot ereksjonsproblemer. Etter flere uker med ulike tiltak for å rekruttere menn, mangler forskerne fortsatt deltakere, skriver forskning.no.
Les mer om Oslo.
Unge tromsøturnere imponerte i nasjonal konkurranse: – Det legges merke til
Det gror godt i Tromsø Turnforening foran en ny epoke for hele klubben.
Helseplager utgjør et betydelig helseproblem for mobbeofre
Psykiske helseplager er et betydelig helseproblem for barn og unge, og de har en ekstrem hverdag.
Vant pris for åpenhet om overgrep
Magasinet Tara ga Astrid Gunnestads minnepris 2017 til Marion Knutsen. Knutsen vant prisen for sin åpenhet rundt seksuelle overgrep i den såkalte «Tysfjord-saken. – Vi trenger mindre tabu og mindre skam rundt overgrep, sier den unge prisvinneren til magasinet Tara.