Unge

Etterlyser ressurser for å hjelpe unge som sliter

Årlige tall fra Ungdata viser at mange har det vanskelig i ungdomsårene. Arendal helsestasjon klarer ikke å dekke behovet for hjelp.
Les mer om Ungdata.

Fulle av innsats på fotballskola

Denne uka har nesten 60 unge spillere deltatt på fotballskole på Fauske.
Les mer om Fauske.
n av to jenter misliker egen kropp
Nesten halvparten av unge jenter i Aust-Agder er misfornøyd med hvordan de ser ut, og mange sliter med dårlig psykisk helse. Nestlederen i Arbeiderpartiet vil nå ha psykisk helse inn i skolepensumet.
Misjonerer for «olja blant ungdommen
Olje- og energiminister Terje Søviknes er bekymret for at unge ikke liker «olja lenger. Så han hyret åtte ungdommer for å spre det glade budskap.

Beslagla fem el-scootere

Politiet har beslaglagt fem el-scootere i forbindelse med en trafikkontroll ved en skole i Larvik i morges. El-scooterne sto parkert. Politiet mistenker at de som er kjørt dem er for unge og scooterne var ikke registrerte.
Les mer om Larvik.
Søkte 25 hoder - fikk over 10 000 søknader
- Vi stilte oss spørsmålet; hva vil skje om vi samler de mest brilliante unge menneskene fra hele verden, forteller Marcus Bruns, som sammen med Amund Grytting fikk ideen om å lage de unges svar på Pariskonferansen.
Jenny Langlo dykket i et basseng som 15-åring. Siden har det aldri vært stille.
Flere unge får tinnitus. Sjekk om du er i faresonen.
Mange unge tror de blir arbeidsledige
Seks av ti ungdommer tror de vil bli arbeidsledige i løpet av yrkeslivet, viser en ny undersøkelse.
Ny danske klar for Sarpsborg 08
Sarpsborg 08 bekrefter i dag at danske Nicolai Poulsen (24) er klar for klubben. Midtbanespilleren kommer på lån fra Randers ut sesongen, med opsjon på kjøp. – Dette er løsning vi er veldig godt fornøyd med. Tross sin unge alder er Nicolai veldig rutinert på et høyt nivå, sier sportssjef Thomas Berntsen til klubbens hjemmesider.
Mange unge tror de blir arbeidsledige
Seks av ti ungdommer tror de vil bli arbeidsledige i løpet av yrkeslivet, viser en ny undersøkelse.
Bekymret for fangeradikalisering
Ullersmo fengsel har iverksatt tiltak for å hindre at unge innsatte blir rekruttert inn i et radikalisert miljø under soning.
Ullersmo fryktar radikalisering
Ullersmo fengsel fryktar at fangar kan radikaliserast og rekrutterast til ekstreme miljø, skriv Romerikes Blad. Leiar i Norsk fengsel og friomsorgsforbund ved Ullersmo seier dei har sett inn fleire tiltak for å hindre rekruttering av unge innsette.
Les mer om Norsk og Ullersmo.
– Seksualundervisninga må fornyes
Mangel på nettvettopplæring kan være grunnen til at unge jenter får uønskede penisbilder på sosiale medier. Kunnskapsministeren mener foreldre bør stå for mesteparten av opplæringa, men at seksualundervisninga må fornyes på grunn av sosiale medier. Les mer.
Vil stoppe uønska penisbilder med pensum
Unge jenter mottar uønskede penisbilder via sosiale medier. Helsesøster mener deling av intimbilder bør inn som pensum i barneskolen. Kunnskapsministeren bekrefter at dette kommer.
Mange unge tror de blir arbeidsledige
Seks av ti ungdommer tror de vil bli arbeidsledige i løpet av yrkeslivet, viser en ny undersøkelse.
Større stjerner enn toppolitikerne
ARENDALSUKA (NRK) Blant de unge var brødrene Daniel og Simen større kjendiser enn rikspolitikerne på Arendalsuka.
Les mer om Arendalsuka, Daniel og Simen.
Brent pizza skal skremma studentar frå å starta brannar
Unge einslege står bak ei overvekt av alle komfyrbrannane i Noreg. Brannvesenet brukar no svartbrend pizza i ein ny kampanje mot studentar.
Les mer om Noreg.
Våget ikke åpne brevene
På ti år har antall saker som havner hos namsmannen økt fra 134 000 til 357 000. Det er mange unge blant dem, og de fleste sliter med forbruksgjeld.
– Jeg vil gjerne og vet jeg burde spare. Men så kommer det så mange andre fristelser forbi
Unge sparekunder skal kapres ved hjelp av kampanjer og mobilapper. Administrerende direktør Bernt Zakariassen i Verdipapirfondenes Forening tviler på om det hjelper.
Les mer om Bernt Zakariassen og Jeg.
Ny rapport: Velferds-Norge svikter tusenvis av barn
En ny rapport fra Røde Kors og SSB avdekker systemsvikt og store hull i sikkerhetsnettet for barn og unge i Norge.
Les mer om Norge og SSB.
Unge følger foreldrene
Denne uken er det studiestart ved universitet og høgskoler landet rundt. Mens unge mener de selv velger utdanning, viser forskning at foreldrenes utdanningsnivå veier tyngst når barna velger sin vei i livet.
Krimteknikere til Hokksundhallen
I dag skal krimteknikere fra politiet gjøre undersøkelser ved Hokksundhallen etter brannen i går. Brannen startet trolig i noen søppelkasser utenfor hallen, ifølge brannvesenet. Hver uke brukes hallen av 500 barn og unge som nå står uten et tilbud.
Les mer om Hokksundhallen.
Foreslår kompromiss for billigere alkohol
GRIMSTAD/ARENDAL (NRK): Unge Høyre og Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) er villig til å avblåse kampen mot Vinmonopolet hvis regjeringen går inn for billigere alkohol. Men statsminister Erna Solberg (H) vil ikke prioritere billigere sprit.
Les mer om Erna Solberg og Vinmonopolet.
Unge følger foreldrene, men mener de velger selv
Forskning viser at foreldres utdanningsnivå veier tyngst når barna velger sin vei i livet. Ungdommen selv hevder mors og fars status ikke betyr så mye.