Unge

– Unge i dag vil ha ekte juletrær

Helge Austgulen solgte juletrær for første gang i 1962. Han er ikke bekymret for konkurransen fra plastikktrær.
Les mer om Unge.

Gud og nasjonen kommer først for det unge høyre i Ungarn og Polen

Etter 28 år uten diktatur og 13 år som EU-medlemmer tviler halvparten av Polens og Ungarns unge på at demokratiet er den beste styreformen.
Les mer om EU-medlemmer, Polen og Ungarn.
Høyres ruspolitiske hengemyr
Vi foreslår at Unge Høyre ber om et møte med helseministeren sin, og krever handling for å sette i gang en sårt etterlengtet rusreform i Norge.
Les mer om Norge og Unge Høyre.
Dronningens unge slektning vekker oppsikt på catwalken
Lady Amelia Windsor (22) gjør suksess som modell.

Disse kunstnerne gjør som de vil - og de gjør det godt!

UTSTILLING: Midt i Stavanger kan vi se noe av beste fra den unge kunstscenen i London.
Les mer om London og Stavanger.
Utagerende fuglefest, bankende kjærlighet og modig frigjøringskamp
Ferske forfatternavn står bak noen av årets beste bøker for barn og unge. Disse tre titlene har intensitet og kraft nok til å vare lenge etter siste side.
Brageprisvinner, konfrontasjoner og kløktige, unge gutter
En Bragepris-vinner om en sønn med autisme, en selvbiografisk roman om omsorgssvikt og en roman om unge gutter i et rått familiedrama. Disse tre tipsene kan både utfordre, røre og glede.
Gutt er uskadd
Den unge gutten som ble påkjørt på Eik i Tønsberg er uskadd, melder politiet.
Les mer om Eik og Tønsberg.
Gratis arkitekthjelp skal lokke unge til byen
Arendal kommune vurderer å tilby kommunal arkitekthjelp til unge folk som flytter til byen og overtar eldre boliger. Kommunen opplever at innbyggertallet stagnerer.
De håper å bli rike på bitcoin(pluss)
To unge menn i Trondheim vil gjøre forretning på digital valuta. I januar setter de opp en «minibank for bitcoin i Trondheim.
Les mer om Trondheim.
Gratis arkitekt skal lokke unge til byen
Arendal kommune vurderer å tilby kommunal arkitekthjelp til unge folk som flytter til byen og overtar eldre boliger. Kommunen opplever at innbyggertallet stagnerer.
11 unge vil starte bedrifter
11 gründer mellom 16 og 35 år har fått økonomisk støtte til å starte bedrifter fra et nytt ungdomsprosjekt i Setesdal. Trond Haugå (19) sier det handler om alt fra etablering av ølbryggeri til treningssenter.
Les mer om Setesdal.
Elev siktet for trusler om skoleskyting – hadde våpen hjemme
En elev ved Steinkjer videregående skole i Nord-Trøndelag er siktet for å ha framsatt trusler om skoleskyting. Den unge mannen hadde tilgang til våpen hjemme.
Les mer om Nord-Trøndelag og Steinkjer.
Oppsøker mindreårige for å selge treningsdop
HELSEKONTROLLEN (TV 2): Dealerne fristet med større muskler og at jentene kom løpende. Fagfolk er bekymret, og frykter mørketall når det kommer til steroidbruk blant unge.
Skal ha lurt titalls unge jenter
Barn fra Sørlandet er del av en stor overgrepssak mot en mann fra Bergen. En 27-åring skal ha lurt flere titalls norske jenter helt ned i tiårsalderen til å kle seg nakne for ham på webkamera.
Les mer om Bergen og Sørlandet.
Her startet voldsspiralen for den unge mannen
Løslatt fra fengsel begynte den unge mannen å ruse seg stadig mer. Sammen med to andre ranet han en mann og fortsatte med vold og trusler mot åtte andre.
Kåret til årets unge leder
Kjøkkensjefen på Sundeim i Nord-Fron, Espen Sætha, er av leserne og brukerne av Kommunal Rapport stemt fram som årets beste unge leder. Han ble nominert til prisen fordi han leder et kommunalt kjøkken som sprer matglede i praksis, skriver Kommunal Rapport.
Barns alarmtelefon ubetjent store deler av døgnet
Den nasjonale Alarmtelefonen for barn og unge i Kristiansand støtter barneombudet som mener akuttberedskapen for barn er så dårlig at det kan være fare for liv og helse. Alarmtelefonen synes det er ille at de ikke holder døgnåpent.
Eks-fotballspiller i bråk på byen: Voldstiltalt mann frikjent
Politiet mente at den unge mannen skallet ned den tidligere Eliteserie-spilleren i fotball utenfor et spisested. Nå er den unge mannen frikjent for vold.
Fører blir sendt til akutten
Fører av personbilen som kolliderte med en traktor på Flyplassveien, er sendt til akutten på Sykehuset i Vestfold. Den unge mannen i 20-årene klaget over smerter i beinet og gikk inn og ut av bevissthet ifølge politiet. De foretar nå undersøkelser på stedet.
Ønsker å bygge skole
Buskerud fylkeskommune undersøker nå muligheten for å bygge en ny videregående skole i tilknytning til sykehuset som skal bygges på Brakerøya. Fylkeskommunen har det siste året hatt samtaler med Helse Sør-Øst og Vestre Viken helseforetak om mulighetene for å bygge en skole som kan utdanne unge innenfor sykehusrelaterte yrkesfag, og elektrofag, bygg og forskning.
Pris til natteravner
Natteravnene i Kristiansand har fått Vest-Agder fylkeskommunes Frivillighetspris for arbeid med barn og unge 2017. Natteravnene startet opp våren 1991 og har vært aktive i 26 år.
Les mer om Kristiansand og Vest-Agder.
Hentes inn til verdenscuprenn
Skiskytter Fredrik Gjesbakk fra Mo i Rana er klar for verdenscuprennene i Le Grand Bornand til helga. Emil Hegle Svendsen måtte melde forfall, og da åpnet det seg en mulighet for den unge skiskytteren. Han skal gå verdenscupsprinten fredag og jaktstarten lørdag, skriver Rana Blad.
Anna Krefting skole
Når Lesterud skole og Bærums Verk skole skal slås sammen blir navnet Anna Krefting skole. Det ble bestemt i hovedutvalget for barn og unge tirsdag, melder Budstikka. Totalt kom det inn 108 navneforslag.
Les mer om Anna Krefting og Budstikka.
Dømt for Siba-ranet
Fire unge menn fra Bærum er dømt til fengsel i opptil tre år og tre måneder for det brutale ranet av Siba på Liertoppen kjøpesenter i fjor, skriver Drammens Tidende. En tidligere ansatt fikk med seg tre andre personer, og de fikk med seg 81 mobiltelefoner.
Les mer om Bærum, Liertoppen, Siba og Siba-ranet.