Unge

Karakterer til besvær

Karakterene ved Det medisinske fakultet på UiO har nok kommet for å bli, men ikke nødvendigvis fordi de fungerer så bra. UNGE STEMMER-KOMMENTAREN: Karsten Engseth Kluge (f.
Les mer om Det og UiO.

Unge i Hammerfest samles i kveld etter at ung kvinne døde: – Mange tar det tungt

– Mange har mistet en venninne og en klassekamerat, og jeg vet at mange tar det tungt, sier ordfører i Hammerfest, Alf E. Jakobsen.
Les mer om Alf E og Hammerfest.
Unge mellom ni og 16 år bruker 40-45 timer i uka foran en skjerm og lider under mangel på natur
De som er lite ute i naturen, er mer sårbare for angst og depresjon, skriver innleggsforfatteren.
En hel verden på scenen
80 unge lovende fra rundt 25 ulike land sto på scenen til et fullsatt Bølgen kulturhus i går. Fargespill startet under festspillene i Bergen i 2004 og har etter hvert utviklet seg til et høgskolestudium. Oppsettingen Fargespill Larvik med Marinemusikken er et møte med unge menneskers historie om hvem de er og hvor de kommer fra, vist gjennom musikk og dans.
Les mer om Bergen, Bølgen og Marinemusikken.

Kripos ber foreldre være obs på denne Facebook-gruppa

Kripos mener Facebook-gruppa sprer problematisk innhold som i ytterste konsekvens kan være straffbart. Men 19-åringen som driver gruppa mener han ikke har ansvar for ytringene. «Mange voksne tror at de unge ikke er aktive på Facebook lenger.
Les mer om Facebook og Facebook-gruppa.
På rett vei med villmarksterapi
Tur som terapi. Marka som medisin. Det er resepten som skal få unge mennesker med trøblete hverdag inn på rett spor.
Redder ungdom på kanten
2,9 milliarder kroner kan spares i løpet av tre år dersom flere unge lærer å lede seg selv, mener supernanny Hege Glavin. - Det var da foreldrene mine ga meg opp, at det holdt på å gå helt galt, sier Fredrik Ellila Kristiansen (21).
Anmeldt etter voldepisode i Vikersundbakken
To unge menn fra Krødsherad er politianmeldt for vold og ordensforstyrrelser etter at to andre menn ble slått i ansiktet i Vikersundbannen natt til søndag.
Kvinner tar innpå mennene i sparing(pluss)
Merete Wærnes Blom (34) gjør som stadig flere unge kvinner. Hun setter hver måned av penger både i pensjonssparing og fond.
40-åring krenket tenåringsjente
En mann i 40-åra fra Ålesund er pågrepet, siktet for kroppskrenkelse mot ei jente i tenårene. Politiet i Møre og Romsdal melder at pågripelsen skjedde lørdag kveld. Den unge kvinna er i slutten av tenårene.
Les mer om Møre, Romsdal og Ålesund.
Var litt snø i gamle dager også
Ole Olsen rydder unna for å redde det unge treet, i 1951. Samme år var det kretsmesterskap i Linderudkollen, og hvor tror du løypa gikk? Det vet sønnen til Ole, nemlig Florin Olsen.
Krimforsker: Unge er mer lovlydige enn før
De siste ti årene har kriminaliteten blant unge under 30 år gått ned med 31 prosent.
Høye boligpriser i Gjøvik gir flere babyer i nabokommunene
Høye boligpriser i Gjøvik bidrar til at unge i etableringsfasen heller slår seg ned på Toten. Fødselstallet i bykommunen har ikke vært så lavt siden 1986.
Les mer om Gjøvik og Toten.
Eivor ble beste «unge stjerne i Holmenkollen
Eivor Melbybråten ble beste jente under skiskytterrennet for 15- og 16-åringer i Holmenkollen lørdag.
Les mer om Holmenkollen.
Kripos advarer mot ny livsfarlig trend: - Det ser svært uskyldig ut
Unge ruser seg på snopdop. Det ser ut som helt vanlig godteri, men «karamellene» og «vingummien» inneholder cannabis. Kripos advarer mot at de små bitene inneholder store mengder narkotika.
- Det er mange som ikke skjønner at det feminister vil er å heve kvinnens rettigheter
Unge kvinner går ikke lenger i demonstrasjonstog og brenner BH-er. Hvordan er dagens unge feminister? For noen tiår siden gikk ungdomsgenerasjonen til opprør mot foreldregenererasjonen.
Les mer om BH-er.
- Jeg har bygget mer enn hundre ting i lego
Unge Sebastian Arntsen Jespersen (8) var på hjemmebane i Apothekergården på Stokmarknes lørdag. Han hadde et skrekkblandet og frydefullt smil om munnen da VAs utsendte oppdaget han i inngangspartiet i Apothekergården.
Les mer om Apothekergården.
Det russisk presidentvalget: - Putin er en diktator, han får det som han vil
VÅREN KOMMER SNART? Et stort flagg vaier over unge og gamle Sobtsjak-tilhengere i Adrenaline Stadium i Moskva. Mange bærer den samme påskriften «Våren kommer snart», i håp om et politisk maktskifte i Russland.
De fikk trene sammen med Sanna Solberg
Nylig fikk Kragerøs unge håndballjenter besøk av landslagsspiller Sanna Solberg. Det ble en flott kveld for jentene på 10-årslaget, og ikke minst for Camilla Hoxmark Simonsen.
Ønsker en milliard til ungdom
Jan Oddvar Skisland, leder av Kristiansand Ap, foreslår en ungdomsmilliard for å bedre forholdene for barn og unge. Han mener partiet må markere seg enda tydeligere på dette feltet, og lanserte ideen på stiftelsesmøtet i Agder Ap i ettermiddag.
Les mer om Agder Ap og Kristiansand Ap.
Kripos advarer foreldre og ber dem prate med de unge
– Er det sånn vi vil ha det, spør politiet. På internett florerer det av stygge kommentarer og hets. Nå råder Kripos foreldre til å ta en prat med ungdommene i huset.
Tron ungdomssenter søker bestyrer
– Bør være allsidig, og glad i friluftsliv og unge – og kristen, sier Hans Erik Eidsvåg, styreleder i Foreningen Tron ungdomssenter.
Les mer om Foreningen Tron.
Utlånsordning også for musikkinstrumenter
Den 3. mars ble endelig Bua i Heggedal offisielt åpnet. Her kan barn, unge og voksne låne sports- og aktivitetsutstyr gratis. Prosjektet er et flott samarbeid mellom Asker kommune og Asker Idrettsråd med støtte fra Gjensidigestiftelsen.