Universitetet

Nasjonalistleder ble overdøvet av motdemonstranter

Motdemonstranter overdøvet talen til nasjonalistlederen Richard Spencer ved Universitetet i Flordia torsdag kveld.

Florida erklærer unntakstilstand før omstridt tale på universitetet

Guvernøren i Florida har erklært unntakstilstand i forkant av Richard Spencers tale torsdag. Spencer regnes som sjefideologen til høyreekstreme grupper i USA.
Les mer om Florida og USA.
UiA lager sikkerhetsmodeller
Norske kommuner må arbeide på en helt annen måte enn i dag for å forberede seg på nye naturkatastrofer. Universitetet i Agder står sentralt i dette arbeidet.
Les mer om Agder.
Nytt masterstudium på UiA
Universitetet i Agder starter trolig et nytt masterprogram i kystsoneøkologi. Universitetsdirektør Seunn Smith-Tønnessen ber universitetsstyret godkjenne studieplanene i styremøtet neste uke.
Les mer om Agder og UiA.

Kutter i fri rettshjelp

Jusstudenter fortviler etter regjeringens forslag om å kutte i støtten til Jussbuss og Jurk, som gir gratis rettshjelp, skriver Universitas. Begge organisasjonene er drevet av studenter ved Universitetet i Oslo. Regjeringen foreslår å kutte støtten til de to orgaisasjonene med 1.2 millioner kroner.
Les mer om Jurk, Oslo og Universitetet.
Vil ha flere IKT-studieplasser
Regjeringen foreslår å øke bevilgningen til Universitetet i Oslo (UiO) med 2,3 millioner kroner til 55 studieplasser i IKT. De vil også gi 50 millioner kroner til startbevilgning til Livsvitenskapsbygget ved universitetet. Tilskuddet til Den franske skolen er foreslått økt med 15 millioner kroner.
1,7 mill. til IKT-fag
Universitetet i Agder får 1,7 millioner kroner neste år som skal brukes til å opprette 40 studieplasser i IKT-fag. Det går frem av forslaget til statsbudsjett for neste år.
Les mer om Agder.
Regjeringen fjerner nasjonale UiS-sentre fra statsbudsjettet
Mot viljen til Universitetet i Stavanger (UiS) ryker to nasjonale UiS-sentre ut av statsbudsjettet 1. januar 2018. UiS-topp frykter barnehager og skoler blir skadelidende.
Stengte klinikk ved Universitetet i Oslo med umiddelbar virkning. Kan være i strid med lovverket
Psykologistudentene raser etter at klinikken deres ble stengt med umiddelbar virkning. - Dette rammer først og fremst dem som er under behandling, sier studentrepresentant Julie Wasmuth.
Betalte 153.000 for ansettelse
Universitetet i Oslo betalte et rekrutteringsselskap 153.000 kroner for å ansette ny kommunikasjonsdirektør, men ingen ble ansatt, skriver Universitas. Universitetet forklarer at utlysningen ble trukket tilbake fordi de vil endre stillingsinnholdet.
Les mer om Oslo.
Politimann drept ved universitet
En politimann er skutt og drept av en mannlig student ved universitetet Texas Tech i Lubbock i USA. Studenten ble tatt med på politistasjonen for narkotikalovbrudd før drapet.
Les mer om Lubbock og USA.
Politimann skutt og drept ved universitet i Texas
En politimann er skutt og drept av en mannlig student ved universitetet Texas Tech i Lubbock i USA.
Les mer om Lubbock og USA.
Hvorfor så tause UiS?
DEBATT: Skuffelsen er stor over Universitetet i Stavanger (UiS) sin oppfølging av saken der Nils Rune Langeland har drevet seksuell trakassering.
Les mer om Stavanger og Universitetet.
Universitet ønsket elever velkommen med bilde av nazi-skilt
Universitetet i Cambridge beklager etter å ha brukt et bilde av et skilt fra konsentrasjonsleiren Auschwitz i et velkomstprogram for nye studenter.
Les mer om Auschwitz og Cambridge.
Tiltak mot mobbing ved UiA
Universitetet i Agder vil nå intensivere arbeidet mot mobbing og gjør flere tiltak. Det sier rektor Frank Reichert. En studie nylig viser at ni prosent av studentene ved fem universiteter i landet sier de blir mobbet.
Les mer om Agder, Frank Reichert og UiA.
Universitetet vil ha næringsliv og studentboliger på NRK-tomt
Marienlysts nærmeste nabo kaster seg inn i kampen om den verdifulle tomten i Oslo.
Les mer om Oslo.
Universitetet vil ha næringsliv og studentboliger på NRK-tomten
Marienlysts nærmeste nabo kaster seg inn i kampen om den verdifulle tomten i Oslo.
Les mer om Oslo.
Dårlig tid gjør maten usunn for barna
Foreldre med toåringer velger usunn mat på grunn av tidsklemma, viser en studie ved Universitetet i Agder.
Les mer om Agder og Universitetet.
Mye må endres skal skolen favne alle, mener skoleforskere
Skoleforskere ved Universitetet i Stavanger er langt på vei enige med PPT-leder Bjørg Klokk i at skolen bare er tilpasset 60 prosent av elevene.
Les mer om Stavanger og Universitetet.
Blant landets fremste forskere på bergkunst: – Funnet er faktisk helt utrolig
Førsteamanuensis David Vogt i Kulturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo slutter seg til omtalene av det oppsiktsvekkende funnet og kaller det spektakulært. Likevel mener han dateringsformen kan være problematisk.
Raser etter at politiet drepte Scout (21) i USA
Politiet får kritikk for at de skjøt og drepte studenten Scout Schultz på universitetet i Atlanta for en uke siden.
Les mer om Atlanta, Scout, Scout Schultz og USA.
Ny norsk forskning: Diabetesmedisin kan begrense Parkinsons-risiko
Fersk forskning fra Universitetet i Bergen viser at bruk av diabetesmedisin kan bidra til å redusere risikoen for å utvikle Parkinsons sykdom.
Strid om nikab-forbud i skolen
Universitetet i Agder er kritisk til å innføre et nasjonalt forbud mot bruk av heldekkende ansiktsplagg på alle skoler i landet, skriver VG. Regjeringen ønsker et slikt forbud på skoler, høyskoler og universiteter, og saken har vært ute på høring.
Les mer om Agder.
Professor anklaget for ubehagelige meldinger mister ikke jobben
Professor Nils Rune Langeland (53) skal ikke undervise på Universitetet i Stavanger dette skoleåret, men mister ikke jobben.
Les mer om Stavanger og Universitetet.
UiS-professor får undervisningsforbud, men mister ikke jobben
UIS: Universitetet i Stavanger har nå konkludert i saken mot professor Nils Rune Langeland (53) som sendte seksuelle meldinger til kvinnelige studenter: Han mister ikke jobben.
Les mer om Stavanger.