Universitetet

Skal bekjempe mobbing

Rektor Frank Reichert ved Universitetet i Agder skal lede Universitets- og høgskolerådets nye nasjonale arbeidsgruppe mot mobbing og trakassering av studenter og ansatte.

UiA-gruppe mot mobbing

Rektor Frank Reichert ved Universitetet i Agder skal lede Universitets- og høgskolerådets nye nasjonale arbeidsgruppe mot mobbing og trakassering av studenter og ansatte.
Universitetsprofessor: Forsvarte sex-prat med «Mad Men-referanser
Etter at en kvinne ved universitetet varslet om seksuell trakassering, ble hun kalt inn til et HR-møte der de involverte endte opp med å prate om TV-serien «Mad Men.
Brannalarm utløst og eksamen ble avlyst
Rundt 160 elever på Universitetet i Stavanger skulle torsdag ha eksamen i praktisk pedagogikk i Arkivenes hus. Et kvarter inn i eksamenen gikk brannalarmen og eksamen ble avlyst.
Les mer om Stavanger og Universitetet.

Pass på lokkingen på Facebook

– Det er flere innlegg på Facebook der det lokkes med usannsynlige premier som skal deles ut, da bør man ha et kritisk blikk med seg, mener fagansvarlig for digitale medier ved Universitetet i Agder, Øivind Eskedal.
Varslet om sextrakassering ved UiB, ble sykmeldt av prosessen
Seks studenter meldte fra om at en professor trakasserte dem. De mener oppfølgingen de fikk fra universitetet var så dårlig at de tviler på at de ville gjort det igjen.
Les mer om UiB.
– Lokker med usannsynlige premier på Facebook
Mange deler innlegg på sosiale medier der de tror de kan vinne store premier. Folk er for ukritiske, mener seniorrådgiver ved Universitetet i Agder.
Ble bedt om å ta av hijaben
En eksamensvakt ved Universitetet i Oslo bad i forrige uke en kvinne ta av seg hijaben for å sjekke om at hun hadde hodetelefoner og dermed jukset, skriver Vårt Land. UiO sier at eksamensvakten hadde misforstått regelverket.
Les mer om Oslo, Universitetet og Vårt Land.
Mener Bibelen har blitt oversatt feil
Bibeloversettelsen fra 2011 er ikke oversatt ord for ord fra grunnteksten, hevder Morten Klepp Beckmann. Han har skrevet doktorgradsavhandling om emnet på Universitetet i Agder.
– Forklarer teksten for leseren
Bibeloversettelsen fra 2011 er ikke blitt den ord for ord-oversettelsen den var markedsført som, hevder Morten Klepp Beckmann i sin nylig forsvarte doktoravhandling på Universitetet i Agder. Les mer.
Ni norske studenter kastes ut av Russland
Ni norske studenter på utveksling i St. Petersburg må forlate Russland innen tre dager. Universitetet i Oslo jobber med å få dem hjem søndag og mandag.
Les mer om Oslo og Russland.
Jubler for nytt barnehagesenter på UiS
Universitetet i Stavanger får 25 millioner kroner til et nytt senter for barnehageforskning.
Les mer om Stavanger.
Michaelsen har fått jobb på UiA
Tidligere stortingsrepresentant Åse Michaelsen (Frp) blir cyber-koordinator for kritisk infrastruktur, sårbarhet og sikkerhet ved fakultetet for realfag og teknologi ved Universitetet i Agder. Det melder hun på egen Facebook-side.
Hvor vanskelig kan det være å finne et norsk navn?
Dårlige, engelske og «kreative navn forpester det norske språket. Hold dem i det minste unna universitetet.
Får studentleger
Det blir trolig opprettet et senter med fastleger ved universitetet i Kristiansand, slik studentene ønsker. Det er leder for studentrådet Kai Steffen Østensen glad for.
– Knallbra for studentene
Det blir trolig opprettet et senter med fastleger ved universitetet i Kristiansand, slik studentene ønsker. – Dette er knallbra, sa lederen for studentrådet i Kristiansand, Kai Steffen Østensen, som fulgt debatten i formannskapet i formiddag.
Arrangør må betale p-bøter i Ås
Arrangøren av karrieredagen ved NMBU må betale parkeringsbøter for 25 000 kroner. 60 bedrifter ble invitert, og arrangøren mener de avklarte med universitetet hvor det var greit å parkere. Men flere bedrifter fikk bøter, skriver Østlandets Blad.
Her er trakasseringssakene ved UiB
Mannlige kollegaer som blir befølt i skrittet og hotellansatte i utlandet som sender offisielle klager på UiB-ansatte. Her er sextrakasseringssakene på Universitetet.
Les mer om UiB-ansatte, UiB og Universitetet.
A-ha-medlem ble æresdoktor på UIA
Magne Furuholmen fra a-ha ble i dag offisielt utnevnt til æresdoktor ved Universitetet i Agder. Bakgrunnen for utnevnelsen er hans mangfoldige kunstneriske innsats.
Les mer om Agder, UIA og Universitetet.
Danser kan ha avslørt Putins hemmelighet: Dette er dattera
Mektige Jekaterina (31) har en sentral stilling ved universitetet i Moskva og er gift med den styrtrike forretningsmannen Kirill Sjamalov.
Les mer om Kirill Sjamalov og Moskva.
Ny æresdoktor på UiA
– Det er ekstremt hyggelig å bli utnevnt til æresdoktor. Det sa Magne Furuholmen i forbindelse med Universitetet i Agders tiårsjubileum tirsdag. Universitetet utnevner totalt fem nye æresdoktorer i forbindelse med jubileet.
Skal bygge e-helselab
Universitetet i Agder har fått penger til bygging av en e-helselab. Byggingen skal starte i mars og laben skal stå ferdig om to år, ifølge rektor Frank Reichert. Målet er forskning på og utprøving av ny velferdsteknologi.
Les mer om Agder og Frank Reichert.
Studenter klagde i ti år før UiB-foreleser fikk ordensstraff
Gjennom ti år har studenter ved Universitetet i Bergen (UiB) klaget på uakseptabel oppførsel fra en foreleser. Først etter ti år fikk han formell ordensstraff.
Klagde i ti år før UiB-foreleser fikk straff
Gjennom ti år har studenter ved Universitetet i Bergen (UiB) klaget på uakseptabel oppførsel fra en foreleser. Først etter ti år fikk han formell ordensstraff.
Omstridt professor sparket fra Universitetet i Stavanger
Nils Rune Langeland (53) fikk fredag sparken fra Universitetet i Stavanger.
Les mer om Stavanger og Universitetet.