Universitetssykehuset nord norge

Syv til sykehus etter ulykke

Fem voksne og to barn er fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge etter en front mot front-ulykke på E8. Alle var ved bevissthet etter ulykken.

Moderat skadet

Kvinnen i 40-åra som ble sendt til sjukehuset i Harstad etter en front mot front-kollisjon på Frøskeland i Sortland kommune i formiddag, er moderat skadet, ikke kritisk som først opplyst. Det opplyser Universitetssykehuset Nord-Norge.
Den skadde overføres til UNN
Mannen i 70-årene som er alvorlig skadet etter en klemulykke på Rognan, har nå blitt sendt til Universitetssykehuset i Nord-Norge, det sier kommunikasjonssjef ved Nordlandssykehuset Randi Angelsen til Avisa Nordland.
Trafikkulykken i Narvik
Kvinnen som ble sendt til sykehus etter ei trafikkulykke tidligere i dag er lettere skadet, opplyser Universitetssykehuset Nord-Norge til NRK. Kvinnen i 50-årene blir værende på sykehuset i Narvik for observasjon inntil videre.

Skype med legen

Fra neste uke lar Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling ved Universitetssykehuset Nord-Norge behandlerne møte de unge pasientene der de er vant til å være: På videosamtale tjenesten Skype. Målet er å gi barn og unge lettere tilgang til psykiske helsetjenester, og få ned køene innen barne- og ungdomspsykiatrien.
– En klok modell
Etter at Helse Nord opprettholder anbefalingen om å opprette et PCI-senter i Bodø, skriver fylkesrådsleder Thomas Norvoll i en pressemelding at det er avgjørende at Helse Nord evner å skape et godt, rettferdig og likeverdig helsetilbud i hele Nord-Norge. – Det er en klok modell som også legger opp til at Universitetssykehuset fyller samfunnsoppdraget sitt i landsdelen, sier Norvoll.
Mann døde av skader etter påkjørsel
Mannen som ble påkjørt i gangfeltet ved Rema 1000 i Brønnøysund torsdag kveld døde søndag av skadene han ble påført. Det melder Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) til mandag morgen. Mannen satt i en elektrisk rullestolt da han ble påkjørt i et gangfelt, skriver BAnett.
Påkjørt mann i kritisk tilstand
Tilstanden er kritisk for en mann i rullestol som ble påkjørt i et gangfelt i Brønnøysund torsdag kveld. Mannen ble brakt til Universitetssykehuset Nord-Norge etter ulykken.
Flydd til UNN
Mannen i 60-årene er nå flydd til Universitetssykehuset i Nord-Norge. Steinen skal ha løsnet da mannen forserte terrenget. Han er våken, men tilstanden er fremdeles ukjent, melder politiet.
Vil ikke kommentere UNN-konflikt
Helse- og omsorgsdepartementet opplyser at de har registrert at det er en konflikt mellom ledelsen på Universitetssykehuset Nord-Norge og Legeforeningen, men vil ikke kommenterte saken ytterligere siden den er brakt inn for Sivilombudsmannen.
Styret støtter UNN – direktøren
Styreleder ved Universitetssykehuset Nord-Norge, Jorhill Andreassen sier styret stiller seg bak måten administrerende direktør Tor Ingebrigtsen har håndtert striden med Legeforeningen.
Sykehusdirektør føler seg truet til å ansette overlege han mener ikke er kvalifisert
I flere år har det vært konflikt mellom ledelsen ved Universitetssykehuset Nord-Norge og Legeforeningen. Nå hevder UNN-ledelsen at bråket henger sammen med en lege de mener ikke er skikket for en overlegestilling ved sykehuset.
UNN brøt loven på flere punkter da et barn døde under fødselen
Statens helsetilsyn kommer med krass kritikk mot Universitetssykehuset Nord-Norge etter at et barn døde under fødselen.
Frykter for lite penger på UNN
Brukerutvalget ved Universitetssykehuset Nord-Norge frykter at den stramme økonomien ved UNN skal gå utover behandlingen av pasientene. Representant Cathrin Carlyle sier mer avansert behandling og dyrere kreftmedisiner tærer på økonomien. Styreleder Jorhill Andreassen ved UNN sier hun forsikrer at alle som trenger dyr kreftmedisin skal få det.
Skrikende mangel på fagfolk ved UNN
– Mangel på fagpersonell blir den store utfordringen ved Universitetssykehuset Nord-Norge i årene framover.
Sykehuskritikk opp i UNN-styret
Den skarpe kritikken mot Universitetssykehuset Nord-Norge blir behandlet på et ekstraordinært styremøte fredag.
Alvorlig skadet
En 11 år gammel gutt får behandlig for alvorlige skader, etter lek med sprengstoff, skriver Avisa Nordland. Ulykka skjedde i går ettermiddag ved Røsnes i Gildeskål. Gutten ble skadet i hånden og får ifølge avisa behandlig ved Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø. Politiet etterforsker ulykken.
Helsetilsynet truet Universitetssykehuset i Nord-Norge med daglige bøter
Universitetssykehuset i Nord-Norge har ikke svaret på henvendelser fra Statens helsetilsyn, det kan koste dem 10.000 kroner daglig.
Mann alvorlig skadet etter vold
En mann ble skadd i en voldsepisode i Harstad i natt. Han ble fløyet til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø og skadene var alvorlige. Politiet har pågrepet en mann i saken.
Tar med bakterier hjem
Nordmenn som har vært innlagt på sykehus i utlandet, risikerer å ta med antibiotikaresistente hjem og leve med dem i kroppen i flere år, ifølge en ny studie fra blant andre Universitetssykehuset Nord-Norge. Årsaken kan være at mange land er langt mindre strenge på bruk av antibiotika enn Norge. (NTB)
Behandling for moderate skader
Mannen som ble sendt til sykehuset i Stokmarknes etter garasjebrannen i natt, ble overført til Universitetssykehuset i Nord-Norge, Tromsø. Mannen får behandling for moderate skader, opplyser pressevakt ved UNN.
Henlegger dødsulykke
En 14 år gammel gutt døde av skadene han fikk da sykkelen hans og en personbil støtte sammen på Båsmoen i august i fjor. Nå henlegger påtalemyndighetene saken, det melder Rana blad. Gutten fikk alvorlige hodeskader og ble fraktet til Universitetssykehuset i Nord-Norge, men døde samme helg. Saken ble henlagt 22. mars i år.
Dødssyk kreftpasient ble sendt hjem – UNN legger seg flate
En døende kreftpasient ble sendt hjem fra Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø – uten at verken hjemmesykepleien eller kreftsykepleier ble varslet.
Fant gamle matrester og avskallet maling på UNN-kjøkken
Mattilsynet med alvorlige funn på kjøkkenet på Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.
Vil styrke Svalbard – krever beredskap med jetfly
Universitetssykehuset Nord-Norge presser på for å få ambulansejetfly stasjonert i Tromsø for å styrke beredskapen på Svalbard. – Dette er et nasjonalt ansvar, sier sykehusdirektøren.
Les mer om Svalbard og Tromsø.