Universitetssykehuset nord norge

Samiske pasienter må bruke familien som tolk: – En ydmykelse

Sametinget og Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) er helt uenige i hvorvidt UNN følger loven og stiller med tolk til samiske pasienter.

Samiske pasienter må bruke familien som tolk: - En ydmykelse

Sametinget og Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) er helt uenige i hvorvidt UNN følger loven og stiller med tolk til samiske pasienter. - Det er en stor belastning for pårørende og - ikke minst - pasienten, sier Maret Laila Anti.
Med manglende, gjensidig tillit innen nordnorsk helsevesen, er det smart å hente en styreleder utenfor landsdelen.
Torsdag fikk Universitetssykehuset i Nord-Norge ny styreleder. Det ble Ansgar Gabrielsen, tidligere helse- og næringsminister for Høyre. Valget var imøtesett med stor spenning, etter at forrige styreleder trakk seg i protest mot Helse Nord.
Gabrielsen og Enoksen nye styreledere i Helse Nord
Ansgar Gabrielsen blir ny styreleder i Universitetssykehuset Nord-Norge, mens Odd Roger Enoksen rykker opp som styreleder ved Nordlandssykehuset.

Blir styreleder i nord

Helse Nord oppnevner Ansgar Gabrielsen fra Lindesnes som ny styreleder for Universitetssykehuset Nord-Norge. Gabrielsen er tidligere statsråd for Høyre.
Han blir UNNs nye styreleder
Alle de seks helseforetakene i Helse Nord har fått nye styrer for 2018-2020. Helse Nord melder at de har valgt seks nye styresammensetninger. Ansgar Gabrielsen blir ny styreleder i Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).
Ansgar Gabrielsen blir styreleder
Helse Nord oppnevner Ansgar Gabrielsen som ny styreleder for Universitetssykehuset Nord-Norge. Gabrielsen er tidligere statsråd for Høyre.
Gabrielsen er ny styreleder
Ansgar Gabrielsen fra Oslo blir ny styreleder for Universitetssykehuset Nord-Norge. Det melder Helse Nord på sine nettsider. Odd Roger Enoksen fra Andøy er valgt som ny styreleder for Nordlandssykehuset, mens Dag Hårstad fra Trondheim er ny styreleder i Helgelandssykehuset. De nye styrene ble oppnevnt under et styremøte i Helse Nord i dag.
Gabrielsen som styreleder
NRK erfarer at Helse Nord innstiller Ansgar Gabrielsen som ny styreleder for Universitetssykehuset Nord-Norge. Gabrielsen er tidligere statsråd for Høyre. Helga Marie Bjerke (Tromsø KrF) er den eneste fra det gamle styret som er med i innstillingen fra Helse Nord, ifølge det NRK erfarer.
Helse Nord har bestilt ekstern gjennomgang av håndteringen av UNN-sjefens avgang
Helse Nord RHF og Universitetssykehuset Nord-Norge har 13. mars 2018 i fellesskap besluttet å få en ekstern og uhildet gjennomgang av hendelsesforløpet ved lederskifte på UNN.
Foreslås som ny styreleder ved UNN
Troms fylkeskommune foreslår Arnfinn Sundsfjord som ny styreleder ved Universitetssykehuset Nord-Norge. Sundsfjord har tidligere vært styremedlem i Helse Nord. Stillingen ble ledig da Tor Ingebrigtsen trakk seg etter at styreleder Marianne Telle i Helse Nord hadde mottatt trusler.
Når Helse Nord RHF utnevner ny styreleder ved Universitetssykehuset Nord-Norge neste uke handler det om UNNs framtid.
Når Helse Nord RHF utnevner ny styreleder ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) neste uke, er nær 7.000 ansatte ved landsdelens største arbeidsplass spente og forventningsfulle.
- Moderate til alvorlige skader
SORTLAND/TROMSØ: De to skadde i ulykka i alpinbakken i Ånstadblåheia behandles ved Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.
Ikke livstruende skader
De to ungdommene som ble skadet i en ulykke i en skiheis på Sortland i går kveld, ligger nå på Universitetssykehuset Nord-Norge. Begge skal ha moderate til alvorlige skader, men det skal ikke være livstruende forteller pressevakten ved UNN Marit Einejord til NRK.
Utsetter valget av nytt styre
Valget av nytt styre ved Universitetssykehuset Nord-Norge og andre styrer i Helse Nord, ble i går utsatt av Helse Nord-direktør Lars Vorland. Troms Fylkeskommune og KS Troms ønsket bedre tid til å foreslå styrekandidater. Saken skulle egentlig behandles under dagens styremøte i Helse Nord, men kommer i stedet opp i et ekstraordinært styremøte 15. Mars.
Alvorlige - men ikke livstruende skader
De to unge mennene som ble skadet i heisulykken i Ånstadblåheia tirsdag kveld, er/vil bli fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge.
Foreldrepar obduseres tirsdag
Foreldreparet i 40-årene som ble funnet døde i Gjesvær i Finnmark lørdag kveld, skal tirsdag obduseres ved Universitetssykehuset Nord-Norge, opplyser politiadvokat Karoline Johansen til NTB.
Foreldrepar skal obduseres tirsdag
Foreldreparet i 40-årene som ble funnet døde i Gjesvær i Finnmark lørdag kveld, skal tirsdag obduseres ved Universitetssykehuset Nord-Norge.
Forsker på fettsyrer mot ADHD
Forskere ved Universitetssykehuset i Nord-Norge skal undersøke om omega-3 fettsyrer har effekt på symptomer hos barn med ADHD, og om det kan bidra til å forbedre hjernens funksjon og utvikling.
Kan Omega-3 hjelpe barn med ADHD?
Et treårig forskningsprosjekt på Universitetssykehuset Nord-Norge skal prøve å finne svar på dette. 12 år gamle Peder Yttervoll fra Tromsø blir en del av forskningsprosjektet, som ligger an til å bli verdens største studie i sitt slag.
Helse Nord-sjefen tar selvkritikk for håndtering av «trusselsaken
Administrerende direktør i Helse Nord Lars Vorland erkjenner at helseforetaket sliter med en tillitskrise ved Universitetssykehuset Nord-Norge. I dag var det allmøte med UNN-ansatte.
Helse Nord-sjefen tar selvkritikk for håndteringen av «trusselsaken
Administrerende direktør i Helse Nord Lars Vorland erkjenner at helseforetaket sliter med en tillitskrise ved Universitetssykehuset Nord-Norge. I dag var det allmøre med UNN-ansatte.
Allmøte på UNN: Helse-Nord sjefen tar selvkritikk
Administrerende direktør i Helse Nord, Lars Vorland erkjenner at helseforetaket sliter med en tillitskrise ved Universitetssykehuset Nord-Norge.
Tok selvkritikk
Helse Nord-direktør Lars Vorland erkjenner at helseforetaket er i en tillitskrise med Universitetssykehuset Nord-Norge. I dag møtte han UNN-ansatte i Tromsø, og tok der selvkritikk for håndteringen av avgangen til administerende direktør Tor Ingebrigtsen.
UiT-professoren sperret opp øynene da han i ettermiddag så hvem som skulle finne nye folk til UNN-styret
Professor Kjell Arne Røvik sperret opp øynene da han fikk se valgkomiteen som skal finne folk til det nye styret ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø.