Utøya film

Hjelpetelefonen merker økt pågang etter Utøya-film

Hjelpetelefonen til Mental Helse merker stor pågang fra pårørende og ungdom som har sett den nye Utøya-filmen. Ifølge hjelpetelefon er de bekymret for at hendelsen kan skje igjen, skriver NRK.

Ringer hjelpetelefon pga Utøya-film

Mental Helse blir kontaktet av mange som har sett Utøya-filmen. Folk ringer hjelpetelefonen eller tar kontakt på chattetjenesten. Også bråket rundt Sylvi Listhaug har ført til at mange har blitt redde, sier daglig leder Aslaug Timland Dale.
Utøya-film av rett mann til rett tid
Erik Poppes «Utøya 22.juli er et godt bidrag til det store norske bildet av det største nasjonale traumet etter andre verdenskrig.
Derfor skal du se filmen «Utøya 22. juli»
Jeg skulle se Erik Poppes film om 22. juli. Det var som å være tilbake til de aller verste opplevelsene i mitt liv. Filmen er like jævlig, blodig og urettferdig som den mørkeste sommerdagen i juli i 2011.
Les mer om Utøya.

Utøya 22 juli: en viktig film alle bør se

Aleksander Eide anbefaler Utøya-filmen og beundrer dem som opplevde terroren og som orker å se den brutaliteten filmen formidler. Da er Utøya-filmen sett og jeg må si at det var utrolig intens, grusom, sterk og brutal film å se på.
Les mer om Utøya-filmen.
- Så virkelighetsnært som mulig
Erik Poppe forteller hvorfor han ville lage filmen om Utøya, hvordan den var å spille inn og hvilke reaksjoner han møtte i denne ukas spesialpodkast fra Filmpolitiet. Foto: Agnete Brun / Nordisk Film Distribusjon
Ekstra stor pågang for å se Utøya-filmen på dagtid
Filmen «Utøya 22. juli er helgens mest sette film på kino med over 50.000 solgte billetter. – Mange trenger å komme ut i dagslys etter filmen, mener Nordisk Film Kino.
Mange ser Utøya-filmen på dagtid
Filmen «Utøya 22. juli er helgens mest sette film på kino med over 50.000 solgte billetter. – Vi merker en spesiell stor pågang på dagvisningene, sier Nordisk Film Kino.
Grugleder seg til Utøya-film
Premieren til Erik Poppes «Utøya 22. juli» var nesten utsolgt på Sortland fredag. - Jeg gleder meg ikke, sier Tina Vibe Zandjani. - Jo, litt, skyter Raven Kvalsvik inn. - Jeg vet ikke helt hva jeg vil føle, sier Zandjani.
– Det er ikke akkurat en film man gleder seg til å se
Fem år etter terroraksjonen på Utøya meldte Aleksander Holmen fra Klepp seg inn i AUF. Nå spiller han en av de sentrale rollene i «Utøya 22. juli, som har premiere fredag denne uka.
Tårene rant store deler av filmen fordi jeg var med Andrine den siste timen hun levde. Slik kjente jeg det
Unni Espeland Marcussen, som mistet sin datter Andrine i terroren, anbefaler filmen «Utøya 22. juli» som varsom og respektfull. Fredag har filmen première. 3. mars sier TV2s filmanmelder at filmen Utøya 22. juli er en film ikke alle bør se.
Les mer om Andrine og Utøya.
Utøya-filmen er absolutt nødvendig
I kommentarfeltene og på ulike internettfora kritiseres Erik Poppe for valget om å lage en film om 22. juli. Mye av kritikken er basert på det faktum at folk føler at filmen kommer for tidlig. Spørsmålet er om det er det.
Les mer om Erik Poppe.
– Jeg har ikke behov for å se Utøya-filmen
– Jeg er glad for at det er laget film om Utøya-terroren, men jeg har ikke behov for å se den, sier Emilie Bersaas.
Utøya-film solgt til en rekke land
Erik Poppes nye film «Utøya 22. juli er solgt til over 20 land.
Les mer om Utøya.
Utøya-film solgt til en rekke land
Erik Poppes nye film «Utøya 22. juli er solgt til over 20 land.
Les mer om Utøya.
Utøya-film solgt til en rekke land
Erik Poppes nye film «Utøya 22. juli er solgt til over 20 land.
Les mer om Utøya.
Utøya-film solgt til en rekke land
Erik Poppes nye film «Utøya 22. juli» er solgt til over 20 land. Ifølge filmens salgsagent TrustNordisk, er de siste salgene gjort til Storbritannia, Irland, Japan og Frankrike med den internasjonale tittelen «U: July 22».
Utøya-film solgt til flere land
Erik Poppes nye film «Utøya 22. juli» er solgt til over 20 land, skriver NTB. Ifølge filmens salgsagent TrustNordisk, er de siste salgene gjort til Storbritannia, Irland, Japan og Frankrike. Filmen er også solgt til Kina og Tyskland.
- Ble påminnet om hvor urettferdig livet kan være
Annar Gravråk fra Kvål gjemte seg for massemorderen på Utøya, og har sett filmen som har norgespremiere på fredag. - Det var ikke en koselig film.
Les mer om Kvål og Utøya.
Utøya-film solgt til rundt 20 land
Filmen om terrorangrepet på Utøya 22. juli er solgt til over 20 land. Det opplyser salgsbyrået TrustNordisk i en pressemelding. Filmen skal nå vises på kino i blant annet Storbritannia, Kina, Tyskland og Frankrike.
Utøya-filmen solgt til en rekke land
Erik Poppes film om terrorangrepene på Utøya 22. juli 2011 er solgt til over 20 land, melder salgsagenten TrustNordisk.
Les mer om TrustNordisk og Utøya.
Utøya-filmen solgt til over 20 land
Erik Poppes film om terrorangrepene på Utøya 22. juli 2011 er solgt til over 20 land, melder salgsagenten TrustNordisk.
Les mer om TrustNordisk og Utøya.
Utøya-filmen solgt til over 18 land
Erik Poppes film om terrorangrepene på Utøya 22. juli 2011 er solgt til over 18 land, melder salgsbyrået TrustNordisk.
Les mer om TrustNordisk og Utøya.
Dypt preget av Utøya-film: - Rystende og virkelighetsnær
Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han er dypt preget etter å ha sett Erik Poppes Utøya-film. Han mener det var riktig å lage filmen.
Les mer om Utøya-film.