Utøya

Netflix-krangel stoppet Utøya-film i Cannes

Så langt ser det ut som om årets Cannes-festival blir uten både norske filmer og Utøya-filmen til Paul Greengrass, etter Åsne Seierstads bok.

Ruster seg for å vise Utøya-filmen

I Løten har de folk fra kommunens psykososiale helseteam på plass i salen når Bygdekinoen skal vise Utøya-filmen. Ordfører Bente Elin Lilleøkseth har selv lurt på om hun er tøff nok til å se «Utøya 22. juli».
Netflix-boikott kan ramme ny Utøya-film
En av verdens mest prestisjetunge filmfestivaler utestenger filmer uten fransk kinovisning. Det irriterer Netflix.
Les mer om Netflix og Utøya-film.
Forsker på Utøya-filmen
Hva syntes du om «Utøya 22. juli»? Nå vil medieforskere på NTNU snakke med folk som har sett filmen på kino. BILDER «Utøya 22.
Les mer om Utøya og Utøya-filmen.

Mest sett i 2018

Den 12. Mann: 943 Norske Byggeklosser: 925 Utøya 22. juli: 851 Fifty Shades Freed: 802 Ferdinand: 799 Jumanji: 771 Per Fugelli - Siste Resept: 644 Coco: 475 Black Panther: 459 Petter Kanin: 299
Kinoåret har ikke startet bedre siden «Max Manus
Norske publikumsvinnere som «Den 12. mann, «Utøya 22. juli og «Norske byggeklosser har lagt grunnmuren for et rekordartet kinoår, ifølge Film og kino.
Les mer om Den, Film, Norske og Utøya.
Det norske kinoåret har ikke startet bedre siden «Max Manus
Storfilmer som «Den 12. mann, «Norske byggeklosser og «Utøya 22. juli har sørget for en pangstart på det norske kinoåret.
Les mer om Den, Norske og Utøya.
Israelsk offiser møtt med jødehat etter Utøya
Bilde: Tidligere AUF-medlem Arild Fjeld skrev boken Den rødgrønne terrorøya (utg jan 2013) der han påviste en «ideologisk utglidning» hos Ap og AUF. PLOs ungdomsorganisasjon var blitt offisiell samarbeidspartner for AUF så tidlig som 2006.
Les mer om AUF, Den og Utøya.
Nå kommer 22. juli-debatten, eller?
Sylvi Listhaugs spredning av konspirasjonsteorier om Arbeiderpartiet har åpnet en 22. juli-debatt. Men er vi beredt til å ta den? Saken er først publisert på Dagsavisen.no lørdag 24. mars. - Åsmund Aukrust, du var på Utøya 22.
Opplevde terroren på Utøya, mens kusinen i Irak aldri har hørt skudd
ERBIL, IRAK (NRK): Etter at Lara Rashid mistet søsteren sin på Utøya, har hun reist for å finne seg selv. Nå er turen kommet til landet hun er født i, irakisk Kurdistan.
Les mer om Irak, Kurdistan, Lara Rashid og Utøya.
Opplevde terroren på Utøya, mens kusinen i Irak aldri har hørt skudd
ERBIL, IRAK (NRK): Etter at Lara Rashid mistet søsteren sin på Utøya, har hun reist for å finne seg selv. Nå er turen kommet til landet hun er født i, irakisk Kurdistan.
Les mer om Irak, Kurdistan, Lara Rashid og Utøya.
Om «dumme» FrPere og «hatet» mot Ap
Etter den grusomme terroren på Utøya konkluderte jeg i kronikken, " Konservativ revolusjonær", i VG 5. oktober 2011, med at det nye hatet mot Arbeiderpartiet ble båret opp og representert ved massemorderen Anders Behring Breivik.
Grenser for ytringsansvar
Arbeiderpartiets spinndoktorer fikk på mesterlig vis Listhaugs Facebookinnlegg til å handle om Utøya. Hvilket ansvar skal vi ha for andres tolkning av ytringer? Frihet og ansvar Ytringsfrihet er selve grunnplanken i demokratiet.
Les mer om Utøya og Ytringsfrihet.
Utøya-film topper kinolisten
Publikum strømmer til kinosalene for å se «Utøya 22. juli.
Les mer om Utøya.
Nå må alle spille Utøya-kort
Vi trenger en tverrpolitisk gigantdugnad der vi rydder, luker, raker, vasker og graver opp alt smusset og grumset som forurenser og truer vårt vidunderlige demokrati.
Les mer om Utøya-kort.
La oss snakke om Utøya
La oss begynne med det siste; For ikke lenge siden la en ut et forslag (det var ikke Listhaug som la ut forslaget) om å forenkle behandlingen av inndragelse av pass og statsborgerskap for fremmedkrigere og terrorister.
Les mer om For, Listhaug og Utøya.
Malin Persson Giolito: Studerte Utøya-rettssaken før krimsuksess
Før Malin Persson Giolito (48) skrev braksuksessen «Størst av alt, nileste hun alt hun kom over av rapporter, avisoppslag og bøker om Utøya-prosessen.
Les mer om Størst og Utøya-prosessen.
Trine Skei Grande gruer seg
– Jeg har følt et mildt press fra mange. Derfor skal jeg nå se Erik Poppes film «Utøya 22. juli, sier kulturminister Trine Skei Grande. Men hun gruer seg.
Les mer om Trine Skei Grande og Utøya.
Trine Skei Grande gruer seg
– Jeg har følt et mildt press fra mange. Derfor skal jeg nå se Erik Poppes film «Utøya 22. juli, sier kulturminister Trine Skei Grande. Men hun gruer seg.
Les mer om Trine Skei Grande og Utøya.
Nå hadde vi en god prat!
Sylvi Listhaugs førsteforsvarer, Carl I. Hagen, møtte varaordfører i Oslo - og overlevende fra Utøya - Khamshajiny Gunaratnam, til dialogseminar for å redde det offentlige ordskiftet.
- Fullstendig unødvendig å blande inn 22. juli i Listhaug-debatten
Innlegget fra Utøya-far Håvard Melsnes går viralt. KRITISK: Håvard Melsnes (t.h.) mener det var feil av Ap-leder Jonas Gahr Støre å blande 22. juli inn i debatten om å frata terrorister statsborgerskapet.
Les mer om Listhaug-debatten.
Nå trenger Hjelpetelefonen deg!
Med din hjelp kan Hjelpetelefonen svare flere av dem som ringer. Utøya-filmen og Listhaug-bråket har gjort at det er kraftig økning i samtaler til Mental Helses Hjelpetelefon. Med din hjelp kan Hjelpetelefonen svare flere av dem som ringer.
Reagerer på Støres 22. juli-kobling i Listhaug-debatten
Håvard Melsnes (44) har lite til overs for at Ap-leder Jonas Gahr Støre har blandet 22. juli inn i debatten om Sylvi Listhaugs terror-post på Facebook. Håvard Melsnes var stefaren til Syvert som mistet livet på Utøya. Gutten ble bare 17 år.
Nå vil mange se «Utøya 22. juli»
«Utøya 22. juli» overrasker ved å toppe kinobesøkslista. Sylvi Listhaug kan ha hjulpet filmen fram. Anbefalte saker - Jeg trenger å se denne filmen.
Les mer om Jeg og Utøya.
Flere ringer hjelpetelefon etter å ha sett Utøya-filmen
Mental Helse har opplevd en økning av folk som benytter seg av hjelpetelefonen etter å ha sett filmen om hva som skjedde på Utøya 22. juli 2011.
Les mer om Utøya og Utøya-filmen.