Våler

Nordhagen er lagt ned

Våler kommunestyre la mandag kveld ned Nordhagen skole på Braskereidfoss fra og med neste skoleår. Skolekretsgrensene er opphevet og Våler blir én skolekrets.
Les mer om Nordhagen og Våler.

Skal blåse nytt liv i blanke messingen

Det er kanskje ikke så spennende som noen synes det kan høres ut. Det handler riktig nok om blanke messingen i Våler. Og det skal skje i regi av kulturskolen.
Les mer om Våler.
Dette forslaget kan samle politikerne i Våler
- Prosessen har vært rotete, men vi må prøve å ro det i land, sier bygdelistas Bjørn Thomas Berget. Han har tatt initiativ til tverrpolitisk kontakt før kommunestyret mandag 19. mars. Saken skulle vært behandlet 26.
Les mer om Våler.
Store kostbare bygg skaper stort engasjement i Våler
Vålersokningene diskuterte så fillene føyk da Våler kirke skulle gjenoppbygges etter brannen. Nå går diskusjonen nok en gang høyt om hvor ny skole og aktivitetshus skal bygges.
Les mer om Våler.

Pipebrann i Våler

Brannvesenet i Moss er på vei til en pipebrann i Fjellveien i Våler.
Les mer om Fjellveien og Våler.
Filmet ulv på grensa til Indre Østfold
Nils-Jørgen Kraft filmet videosnutten over i Våler på lørdag. – En herlig opplevelse, sier han.
Les mer om Indre Østfold og Våler.
Brannvesenet måtte rykke ut på to branner natt til tirsdag
Brannvesenet måtte natt til tirsdag rykke ut til to branner, en i den sørlige delen av fylket og en i den nordlige. De to brannene var i henholdsvis Våler og på Tynset.
Les mer om Tynset og Våler.
Garasje totalskadd etter brann
VÅLER: En garasje som inneholdt flere kjøretøy tok fyr mandag kveld.
Garasjebrann i Våler
En garasje i Våler ble totalskadd i en brann sent mandag kveld. I garasjen var det 2 kjøretøy, 1 snøscooter og en ATV, som også er skadet. Brannårsaken er foreløpig ukjent.
Les mer om ATV og Våler.
Brann i uthus i Våler
Les mer om Våler.
Slaminnsamling i Rygge, Råde, Våler og Moss
Anskaffelsesforskriften Alminnelig kunngjøring av konkurranse EØS-kunngjøring Del I: Oppdragsgiver I.1) Navn og adresser MOVAR IKS 959 272 204 Kjellerødveien 30 Rygge 1580 NO Kontaktperson: Lisbeth Smestad Telefon: +47
Bare tre ganger har det snødd så mye de siste 10 årene på denne tida
Rud krets på Våler vestside er i ferd med å snø ned. Kupert terreng og smale veger gjør det vanskelig å bli kvitt snøen. – Det er utrolig mye jobb med den nå.
Les mer om Våler.
Trestokkfestival på Haslemoen
Trestokkfestivalen skal arrangeres på Haslemoen i Våler i årene framover. Festivalen ble arrangert for første gang i fjor på Skogen i Åsnes kommune. Arrangørene mener at de er blitt motarbeidet av Åsnes kommune og ønsker derfor å flytte festivalen.
Les mer om Haslemoen, Skogen og Våler.
Kraftig kritikk mot endring av skolestruktur i Våler: – En hån og et tillitsbrudd
Braskereidfoss vel har ingen tillit til notatet som er gjort om endring av skolestruktur og oppheving av kretsgrenser. I skriv til Våler kommune sier velforeningen at å legge ned Nordhagen før ny skole er ferdig, er en hån mot Braskereidfoss.
Les mer om Nordhagen og Våler.
Nå er det klart hvor Trestokkfestivalen flytter
Nå er valget tatt, og det er ikke overraskende Haslemoen i Våler som blir arrangementssted for Trestokkfestivalen første helga i august. Haslemoen skal også huse festivalen i årene som kommer.
Hege (48) leder 400 ansatte og er en av Norges fremste techkvinner – kåret til årets leder
Hege Støre fra Våler regnes som en av Norges 50 fremste techkvinner. Torsdag kan hun vinne pris som årets leder.
Les mer om Våler.
– Ikke la hunden din jage rådyra
ÅSNES: Vinteren er tøff for rådyra, men Åsnes og Våler har ikke innført ekstraordinær båndtvang. Hundeeierne oppfordres til å ta ansvar for at de ikke jager viltet.
Les mer om Ikke og Våler.
Vurderer å anke drapsdom
33-åringen som i Borgarting lagmannsrett er dømt til ni år og seks måneders fengsel for drapet på Egil Tostrup Bråten fra Våler i 2002, vurderer å anke saken. Det bekrefter mannens forsvarer Øystein Storrvik som mener at straffen er for streng. Dommen fra lagmannsretten er ett år mindre enn dommen fra Oslo tingrett i fjor sommer.
Tostrup Bråten-drapet: 33-åring fikk ett år lavere straff
33-åringen som drepte Egil Tostrup Bråten fra Våler er dømt til ni og et halvt års fengsel.
Diskuterte aktivitetshus i 4 timer og 45 minutter: – Nå får vi utsette saken til vi vet hva vi prater om
Etter nærmere fem timer med tvil og tro i en til dels hard debatt, vedtok Våler kommunestyre med 17–2 å utsette saken til neste møte den 19. mars. Det var Høyres Thomas Bråten som fikk forsamlingen til å sette strek for kvelden.
Les mer om Våler.
Velg skole for de unge i Våler!
Min yngste datter er ferdig på ungdomsskolen om 2 år. Med omkamper og bygging, så rekker hun trolig ikke å få gleden av å ta dette bygget i bruk før hun har flyttet ut av kommunen for å søke lykken andre steder. Så skal jeg egentlig bry meg? Svaret for min del er ja!
Les mer om Våler.
Slagsmål under konsert – måtte tilkalle ambulanse
VÅLER: En gjest fikk skader i ansiktet.
Slått ned på konsert
Under en konsert i Våler lørdag, ble en gjest slått og fikk skader i ansiktet. Politiet rykket ut og ordnet opp. Mannen som ble skadd ble sendt til sjukehus.
Les mer om Våler.
- Føles trygt å bo på et sted som dette
Våler kommune hadde Norges sjuende største prosentvise vekst av innbyggere i 2017. Anbefalte saker Per 1. januar 2017 hadde kommunen 5.335 innbyggere.
Les mer om Per.
Fredrikstad økte mest
Fredrikstad fikk flest nye innbyggere av alle østfoldkommunene i fjor. Befolkningsveksten var på 856 personer. Prosentvis var det likevel Våler som hadde den største veksten. 136 nye innbyggere ga en vekst på 2,5 prosent.
Les mer om Våler.