Vårt land eier

Hele Mentor Medier-styret foreslås skiftet ut

Valgkomiteen vil skifte ut hele styret i Mentor Medier. Det skjer etter en opprivende indre strid i selskapet som blant annet eier Vårt Land og Dagsavisen.

Kan bli styreleder

Dag Nordbø er innstilt som ny styreleder i Mentor Media, som eier avisa Vårt Land, skriver medier24. Nåværende styreleder Tomas Brunegård tar ikke gjenvalg etter intern uro den siste tiden.
Les mer om Mentor Media og Vårt Land.
Foreslår helt nytt styre i Mentor Medier: – En akutt krevende situasjon
Valgkomiteen i Mentor Medier, som eier Dagsavisen og Vårt Land, innstiller på at ingen av dagens faste styremedlemmer får fornyet tillit. Pr-rådgiver Hans-Christian Vadseth i First House foreslås som nytt styremedlem.
Foreslår helt nytt styre i Mentor Medier
Valgkomiteen i Mentor Medier, som eier Dagsavisen og Vårt Land, innstiller på at ingen av dagens faste styremedlemmer får fornyet tillit. First House-rågiver Hans-Christian Vadseth foreslås som nytt styremedlem.

Solgte seg ned i Vårt Land-eier før skjebnemøtet

Hovedeier Jan Erik Mushom har redusert aksjeposten sin i Mentor Medier før mandagens ekstraordinære generalforsamling. Det kan redde jobben til styreleder Tomas Brunegård.
Vårt Land-striden: Eiergruppe har ikke tillit til styrelederen
Aksjonærer i Vårt Land-eier Mentor Medier erklærer mistillit mot styreleder Tomas Brunegård.
Vårt Land-striden: Eiergruppe erklærer mistillit mot styreleder
Flere aksjonærer i Vårt Land-eier Mentor Medier erklærer mistillit mot styreleder Tomas Brunegård i ny innkalling til ekstraordinær generalforsamling. De ønsker mulighet til å kaste styrelederen.
Vårt Land-eier: Omsetningen falt 42 millioner kroner
Omsetningen i mediekonsernet Mentor Medier, som eier aviser som Vårt Land- og Dagsavisen, falt med 42 millioner kroner. Selskapet kunne likevel feire det beste resultatet på ti år.
Vårt Land-sjef: – Det oppleves spesielt at min egen sjef bruker et PR-byrå mot meg
Vårt Land-eier Mentor Medier har hyret inn jurister og psykologer for å håndtere de interne stridighetene i toppledelsen. Nå bekrefter selskapet at det også har fått hjelp fra pr-byrået Zynk.
Les mer om PR-byrå og Zynk.
Vårt Land-eier får krisehjelp
Vårt Land-eier Mentor Medier har hyret inn jurister og psykologer for å håndtere de interne stridighetene i toppledelsen. Nå bekrefter selskapet at de også har fått hjelp fra pr-byrået Zynk.
Les mer om Zynk.
Trakassering og mobbing - Etter varsling om trakassering, trues sjefredaktøren i Vårt Land med sparken
Sjefredaktør blir beskyldt for å være «vanskelig» etter varsling. Sist uke ble det lekket et brev til Dagens Næringsliv, undertegnet av syv direktører i Mentor Media, som blant annet eier Dagsavisen og Vårt Land.
Aksjonærer krever ekstraordinær generalforsamling i Vårt Land-eier: Skal vurdere tilliten til konsernstyret
Eiere i Mentor Medier krever ekstraordinær generalforsamling om konflikten mellom sjefredaktør Åshild Mathisen og styreleder Per Magne Tveiten. Et av temaene på møtet blir en vurdering av eiernes tillit til konsernstyret.
Eiere krever ekstraordinær generalforsamling i Vårt Land-eier: Skal vurdere tilliten til konsernstyret
Eiere i Mentor Medier krever ekstraordinær generalforsamling om konflikten mellom sjefredaktør Åshild Mathisen og styreleder Per Magne Tveiten. Et av temaene på møtet blir en vurdering av eiernes tillit til konsernstyret.
Eiere krever ekstraordinær generalforsamling i Vårt Land-eier: Skal vurdere eiernes tillit til konsernstyret
Eiere i Mentor Medier krever ekstraordinær generalforsamling om konflikten mellom sjefredaktør Åshild Mathisen og styreleder Per Magne Tveiten. Et av temaene på møtet blir en vurdering av eiernes tillit til konsernstyret.
Boligmarkedet hindrer integrering
Rektor Terje Andersen på Tøyen skole mener stadig flytting hindrer integrering. Tall fra SSB viser at 75 prosent av den norske majoritetsbefolkningen bor i en bolig de eier selv, eier kun 42 prosent av innvandrere egen bolig, skriver Vårt Land.
Les mer om SSB, Tøyen og Vårt Land.
Gründerbedriften Bidra selges til Kristen-Norge
Vårt Land-eier blant kjøperne av norsk folkefinansieringstjeneste.
Les mer om Kristen-Norge.
Vivo konkurs
Den kristne bokhandlerkjeden Vivo har levert konkursbegjæring til Skifteretten, skriver Vårt Land. Den har 21 butikker, bl.a. i Kristiansand, Lyngdal, Lillesand, Grimstad og Mandal. Normisjon eier 85 prosent av aksjene og Norsk Luthersk Misjonssamband 15.
Avhører Scandinavian Star-vitne
Mike Axdal, som mistet sin far og bror i brannen for snart 25 år siden, har i mange år samlet inn dokumentasjon om blant annet eier- og forsikringsforhold samt opplysninger om skipets mannskap. Han blir avhørt i Københavns byrett i dag. Formålet med avhøret i København er å gi politiet raskere fremdrift i saken, skriver Vårt Land.
Les mer om København og Vårt Land.
Mentor kjøper Rogalands Avis
Mentor Medier har inngått en intensjonsavtale om å kjøpe hele Rogalands Avis. Konsernet Mentor Medier eier blant annet Dagsavisen og Vårt Land. Planen er å drifte Rogalands Avis i tett
Les mer om Dagsavisen og Vårt Land.
Mentor medier kjøper Rogalands Avis
Mentor medier, som blant annet eier Vårt Land, vil kjøpe Rogalands Avis og igjen gjøre den seksdagers avis.
Les mer om Vårt Land.
Rogalands Avis kan være reddet
Mentor medier, som blant annet eier Vårt Land, vil kjøpe Rogalands Avis og igjen gjøre den seksdagers avis.
Les mer om Vårt Land.
Kronikk: Hvem eier oss som går og løper i fjellene?
- Friidrettsforbundet har det siste halvåret ringt rundt til ildsjeler og frivillige over hele Norge og kommet med trusler om hva som vil skje hvis de ikke bøyer seg og betaler lisens, skriver Lars Gilberg, journalist i Vårt Land.
Les mer om Norge og Vårt Land.
Krevde penger av Netthandelen-eier
Netthandelen-gründer Einar Øgrey Brandsdal ble nylig utsatt for et utpressingsforsøk. I en e-post truet en kvinne med å ta livet av seg hvis ikke han betalte henne 75.000 kroner. Brandsdal sier til Vårt Land at saken er politianmeldt.
Store kutt i Vårt Land og Dagsavisen
Mentor Medier vil gjennomføre kutt på mellom 25 og 30 millioner kroner. Det kan bety at opptil 30 stillinger går tapt i konsernet, som eier avisene Vårt Land og Dagsavisen.
Les mer om Dagsavisen og Vårt Land.
Får 100 mill. i statsstøtte
Men det hindrer ikke Vårt Land-eier Mentor Medier å gå i underskudd. Sliter med lønnsomheten: Mentor Medier-sjefen Helge Simonnes sliter med å få driften i pluss. Her Simonnes under