Valg

Derfor tallfester ikke politikerne garantier om nye jobber

NHOs Kristin Skogen Lund krever nye arbeidsplasser tilsvarende ett nytt Statoil i året. Høyre-topp Nikolai Astrup føyer seg inn i rekken av dem som nekter å gå til valg på antall jobber de vil skape.
Les mer om Statoil.

Kampen om et seriøst arbeidsliv må tas hardere

DEBATT: Å fjerne den generelle adgangen til midlertidige ansettelser er en av de første endringene Arbeiderpartiet vil gjøre om vi vinner høstens valg.
Les mer om Arbeiderpartiet.
Sander Svendsen: – Overbevist om at jeg gjorde rett valg
Spissen om debuten i Allsvenskan og drømmen om Barcelona.
Les mer om Allsvenskan og Barcelona.
– Mer erkebritisk blir det ikke
Småskalaprodusenten Bristol er kresen på valg av kunder. Kjell Aas tok n til Drammen.
Les mer om Drammen og Mer.

Slik skal Ap unngå valg-fiasko

Arbeiderpartiet holder stø kurs nedover på målingene. Partiveteran Thorbjørn Berntsen krever skjerpings. Hadia Tajik holder fast på strategien.
Eksperter: Derfor stuper Støre
Ap har gått ned på alle målinger så langt i valgkampen. Eksperter tror partiets valg av kampsaker og frieri til sentrum kan være noe av forklaringen.
Les mer om Støre.
Gjert Ingebrigtsen åpner for loddtrekning mellom brødrene i store løp
LONDON/OSLO (VG) Team Ingebrigtsen, med pappa og trener Gjert Ingebrigtsen (51) ved roret, kan få noen tøffe valg dersom Henrik (26), Filip (24) og Jakob (16) fortsetter å herje på 1500 meter.
Valgforsker om Aps krisetall: – Ville vært bekymret
Ap har ikke vunnet et valg med bare to representanter fra Vestfold, etter andre verdenskrig. Valgforsker mener Jonas Gahr Støre bør være bekymret.
Les mer om Vestfold.
Frp vil ha strengere innvandringspolitikk. Erna og Høyre er ikke enig
Alliansepartner Frp går til valg på en strengere innvandringspolitikk, men statsminister Erna Solberg (H) mener dagens regler i all hovedsak er strenge nok.
Les mer om Erna Solberg og Høyre.
Barth Eide roses av FNs generalsekretær før valget
FNs spesialutsending på Kypros, Espen Barth Eide (Ap), får ros av generalsekretæren. Nå vender han hjem for å stille til valg som stortingskandidat.
Les mer om Espen Barth Eide.
Garry Kasparov unngår Magnus Carlsen. Ekspert tror et bevisst valg ligger bak.
– Jeg tror ikke han hadde stilt opp om Magnus var med, sier Torstein Bae.
Les mer om Torstein Bae.
Erna garanterer Arctic Race millionstøtte: – Norgesreklame i bøtter og spann
Erna Solberg hyller Arctic Race of Norway og garanterer for videre støtte, dersom Høyre for fornyet tillit etter høstens valg.
Les mer om Arctic Race, Høyre og Norway.
Støres ideologiske kamp mot pasientene
Høyre går til valg på å utvide ordningen med fritt behandlingsvalg. Arbeiderpartiet lover å reversere den. Å fjerne rusavhengiges mulighet til å velge behandlingssted selv, minner om et flertallstyranni.
Ana (24) og Alejandra Sagnz (5)
– For tre år siden levde vi i stor fare i hjemlandet vårt, Colombia. Pappa hadde noe sparepenger og jeg hadde litt, slik at jeg klarte å ta med meg begge døtrene mine og flykte. Det var trist å reise fra mor og far, men jeg hadde ikke noe valg. Norge var målet mitt, fordi jeg hadde hørt og lest at det er så fredelig og trygt her. Det viste seg å stemme. Folk her i Bergen er snille, og jeg føler at det er trygt for meg og jentene. Jeg utdanner meg til hjelpepleier, og gleder meg til jeg blir ferdig og kan arbeide med mennesker. Det eneste som er litt trist, er at det er vanskelig å få nære venner her.
Vebjørn Rodal reagerte på VM-håpets valg: – Det bør hun sørge for
Hedda Hynne var en hundredel unna.
Ønsker velkommen til valg
Blådress eller joggebukse, i valglokalet er alle velkommen. I dag ønsker Elin Solberg bergenserne velkommen til å forhåndsstemme.
Les mer om Elin Solberg.
- Unntakstilstand mellom LO og borgerlige partier foran valg
- Men ellers samarbeider vi godt, sier statsminister Erna Solberg (H).
Les mer om Erna Solberg.
Fra i dag kan du forhåndsstemme
Stadig flere sørlendinger velger å forhåndsstemme. I Kristiansand har det vært en økning på over 20 prosent forhåndsstemmer fra 2009 til forrige valg.
Flere velger å forhåndsstemme
Stadig flere velger å forhåndsstemme før et valg og i Kristiansand har det vært en økning på over 20 prosent i antallet forhåndsstemmer fra 2009 til 2015. Hovedgrunnen for å forhåndsstemme er at man er på reise på valgdagen.
Les mer om Kristiansand.
Hvilket samfunn vil vi ha?
Du vet at det snart er valg når politikerne begynner å snakke om brunost og bunad i det offentlige rom, og kaller det for norske verdier.
Hvor dypt stikker kjærligheten i Ap?
DEBATT: Tidligere har Ap lovet 10.000 varme hender og 12.000 nye sykehjemsplasser når det har vært valg. Alle husker hvordan det gikk?
Brøt skatteløfter i tre storbyer: Nå ber Støre velgerne stole på nytt skatteløfte
Ap-leder Jonas Gahr Støre ber velgerne stole på hans skatteløfte, til tross for at hans eget parti har brutt skatteløfter i alle de tre storbyene de overtok fra Høyre etter forrige valg.
Les mer om Høyre og Støre.
Mot gjenvalg i Kenya
Opptellingen er i gang etter et fredelig gjennomført valg på ny president og nasjonalforsamling i Kenya. President Uhuru Kenyatta er i ledelsen.
Les mer om Kenya.
Mot gjenvalg i Kenya
Opptellingen er i gang etter et fredelig gjennomført valg på ny president og nasjonalforsamling i Kenya. President Uhuru Kenyatta er i ledelsen.
Les mer om Kenya.