Valget

Ny fylkesmann før valget

Etter det NRK erfarer kan Elisabeth Aspaker bli utnevnt til ny fylkesmann for Troms og Finnmark før stortingsvalget. Arbeiderpartiet sier de vil reversere sammenslåingen av Fylkesmannen i Troms og Finnmark hvis de får regjeringsmakt etter valget. Kommunaldepartementet vil ikke tidfeste utnevning av av fylkesmann for de to sammenslåtte fylkene.

Merkel-utfordrer vil fjerne amerikanske atomvåpen

Sosialdemokraten Martin Schulz sier han vil fjerne alle amerikanske atomvåpen fra Tyskland dersom han vinner valget i september.
Les mer om Tyskland.
Nok en Ap-smell: Faller som en stein i Nordland
Arbeiderpartiet går kraftig tilbake i Nordland. Det er 19 dager til valget.
Les mer om Ap-smell og Nordland.
Nå er det opp til Jonas
Ap er nå, to og en halv uke før valget, et lag på vei mot et svært overraskende og ydmykende nederlag. Hvilke grep tar sjefen for å snu kampen?

Kommuner ønsker ikke reversering

Senterpartiet lover å reversere tvangssammenslåing av kommuner, dersom de kommer til makten etter valget og kommunene ønsker det. Men bare n av ti tvangssammenslåtte kommuner vil skilles, viser en gjennomgang NRK har gjort.
Les mer om NRK.
Aps Giske: Heller mindretallsregjering enn å godta MDGs oljeultimatum
Arbeiderpartiet står fast på å beholde dagens skatteregime for oljeselskap. Det utelukker et samarbeid med Miljøpartiet de grønne etter valget, sier nestleder Trond Giske.
Les mer om Miljøpartiet og Trond Giske.
En drittsak for Støre
En seks år gammel sak om svart arbeid dukker opp drøyt to uker før det viktigste valget i Støres politiske liv. En sak hvor det til alt overmål ser ut som han har gjort alt riktig. Det er urettferdig, men like fullt uheldig.
Les mer om Støre.
Se Kjell-Børge Freiberg bli «grillet av elevene ved hans gamle skole
Frem mot valget er NRK på direkteturne i fylket og besøker åtte ulike skoler de politiske toppkandidatene gikk på som ung. Se direkte fra klokken 14.15.
Les mer om NRK.
DNB: Veksten i norsk økonomi upåvirket av hvem som vinner valget
Om regjeringen er rød eller blå har ikke noe å si for aktiviteten i norsk økonomi, ifølge seniorøkonom Kyrre Aamdal i DNB.
Les mer om DNB og Kyrre Aamdal.
Vilde (21) og Lise (33) skal dekke valget gjennom egne programmer
Den ene lover en lettbeint og underholdende valgdekning rettet spesielt mot unge, den andre skal utfordre politikerne på hjemmebane. Slik blir NRK Nordlands valgdekning.
Les mer om Lise.
Aarebrot sjokkert over Hellelands hijabuttalelse
Frank Aarebrot mener kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) er på jordet dersom hun sammenligner hijabbruken i «Faten tar valget med korssaken fra 2013.
«Skam-Iman om Faten-bråket: – Synd
HAUGESUND (VG) «Skam-stjernen er overrasket over klagestormen som har kommet til Kringkastingsrådet på programmet «Faten tar valget.
Spørres ut om valget
FrP-topp Gisle Meininger Saudland stiller til utspørring om valget på radio og nett. Det handler blant annet om at han skal ta over etter Åse Michaelsen. Se direkte nå.
Les mer om Åse Michaelsen.
Biskopen støtter Faten
Biskop i Borg, Atle Sommerfeldt, viser sin støtte til Faten Mahdi Al-Hussaini fra NRK-serien Faten tar valget. NRK har fått rekordmange klager på at hun bruker hijab i programmet. På Twitter skriver Sommerfeldt at disse reaksjonene er et uttrykk for en radikalisering på vei mot ekstremisme, og at Faten må støttes.
Kors og hijab
I løpet av noen dager har Kringkastingsrådet mottatt rundt 3000 klager på programmet «Faten tar valget hvor man følger den unge muslimske jenta Faten Mahdi Al-Hussaini frem mot stemmelokalet 11. september.
Dette vil de trønderske partitoppene med kulturpolitikken etter valget
De har vidt forskjellige meninger om hva som er god lokal kulturpolitikk.
Har fantasert om å bli statsminister i Norge
Kjell Ingolf Ropstad fra Aust-Agder KrF er førstemann ut i NRK Sørlandets presentasjon av stortingskandidater før valget i høst.
Les mer om Aust-Agder KrF og Norge.
Hijab-klagestorm mot NRK: – Vi beskyldes for å fremme terror
Kringkastingsrådet har mottatt flere tusen klager på programmet «Faten tar valget.
Les mer om Faten og NRK.
Når han møter henne
Den personlige statsministerduellen mellom Erna Solberg og Jonas Gahr Støre kan avgjøre det jevneste valget på lenge.
Les mer om Erna Solberg.
Ny statsministermåling: Jonas mer populær enn Erna
21 dager før valget vil flertallet ha Jonas Gahr Støre som statsminister istedenfor Erna Solberg. Men målingene spriker.
Les mer om Erna Solberg og Erna.
Vil ikke svare på om Frp kan være støtteparti
I mai sa Frp-leder Siv Jensen at det ikke var aktuelt for Frp å ha en samarbeidsavtale med en borgerlig regjering uten dem. Nå vil hun komme tilbake til spørsmålet etter valget.
Les mer om Frp og Frp-leder Siv Jensen.
Lover vern om første sykedag
ARENDAL (VG) Neste år skal sykelønnsavtalen opp til vurdering. Med tre uker igjen til valget, lover både høyre- og venstresiden at de ikke vil innføre såkalt karensdag.
Lover vern om sykelønn første dag
ARENDAL (VG) Neste år skal sykelønnsavtalen opp til vurdering. Med tre uker igjen til valget, lover både høyre- og venstresiden at de ikke vil innføre såkalt karensdag.
Venstre-Trines garanti: Borgerlig flertall vil gi borgerlig regjering
24 dager før valget tar Venstre-leder Trine Skei Grande bladet fra munnen: Hun vil heller ha Frp enn Ap i regjering.
Tallknusernes inntogsmarsj
Vil du vite om Arbeiderpartiet vinner valget? Tallknuserne står klare til å fortelle deg hva oddsene er akkurat nå.
Les mer om Arbeiderpartiet.