Vann

– Et paradoks at vi har vaktberedskap på vann og kloakk, men ikke for barn

Nesten halvparten av norske kommuner har ikke formalisert beredskap i barnevernet, viser en kartlegging fra Bufdir. Barne- og likestillingsministeren er bekymret.
Les mer om Bufdir.

Ferge med 13 passasjerer grunnstøtte – holdt flere hundre meter feil kurs

Navigatøren får skylden for at MF «Hordaland med 13 passasjerer om bord begynte å ta inn vann midtfjords. – Han var uoppmerksom i flere kritiske minutter, sier Norled-sjef.
Les mer om Norled-sjef.
Mye vann vil gå tapt for BKK
Våtere og varmere klima vil øke BKKs kraftproduksjon. Det er bare ett problem: Veldig mye vann må i fremtiden slippes forbi kraftverkene.
Les mer om BKK.
Over fem minutt bak
Marte Olsbu frå Froland og Norge enda på 13. plass på stafetten under verdscupen i Hochfilzen. Det norske laget pådrog seg åtte strafferunder. Tyskland vann.
Les mer om Froland, Hochfilzen og Norge.

Utrygg is på flere vann i Marka

Ifølge brannvesenet i Oslo og isvarselet til Norges vassdrags- og energidirektorat er mange av vannene i Marka fortsatt utrygge og ferdes på. Hvis man likevel går ut på isen, som disse på Sognsvann, sjekk isen nøye!
Les mer om Marka, Oslo og Sognsvann.
Overlegen stafettsiger
Noreg vann med nesten to minutt på skiskyttarstafetten i Hochfilzen. Lars Helge Birkeland gjekk ein perfekt ankeretappe og såg ingenting til konkurrentane frå Tyskland og Frankrike på plassane bak. Dermed får Ole Einar Bjørndalen og Erlend Bjøntegaard årets fyrste tur opp på sigerspallen i verdscupen.
Birkeland sikra norsk siger
Lars Helge Birkeland frå Birkenes sikra norsk siger på verdscupstafetten i skiskyting i Hochfilzen. Norge vann med nesten to minutt føre Tyskland. Ole Einar Bjørndalen, Henrik L'abee-Lund og Erlend Bjøntegaard gjekk for Norge saman med Birkeland.
Død fisk i Akerselva etter gyting
Flere døde fisker som fløt i Akerselva i dag skapte noe bekymring blant flere Oslo-borgere. Brannvesenet og Vann- og avløpsetaten forteller at fiskene har dødd av naturlige årsaker under gyting, og at det ikke har vært noen utslipp i elva.
Les mer om Akerselva, Oslo-borgere og Vannog.
Døde fisk i Akerselva etter gyting
Flere døde fisk som fløt i Akerselva i dag skapte noe bekymring blant flere Oslo-borgere. Brannvesenet og Vann- og avløpsetaten forteller at fiskene har dødd av naturlige årsaker under gyting, og at det ikke har vært noen utslipp i elva.
Les mer om Akerselva, Oslo-borgere og Vannog.
Tiandeplass for Mowinckel
Ragnhild Mowinckel køyrde inn til 10.-plass i super-G-rennet i St. Moritz. Ho var 93 hundredeler bak Jasmine Flury som vann.
Les mer om Jasmine Flury og Mowinckel.
Birkeland på 10. plass
Lars Helge Birkeland frå Birkenes kom på 10. plass på jaktstarten i verdscupen i skiskyting. Sørlendingen skaut til saman tre bom i Hochfilzen. Birkeland var 1.42 minutt bak Johannes Thingnes Bø som vann løpet.
Les mer om Hochfilzen.
Advarer mot å gå på isen i marka
Løypebas Rolf Storbråten advarer skifolket mot å gå på isen på skogsvannene. Han kjører løyper for Skiforeningen og sier til Ringerikes Blad at regnet i høst har ført til at marka er svært våt. Det fører til stor gjennomstrømming av vann i skogsvannene.
Les mer om Skiforeningen.
Bil med fire ungdommer kjørte i vannet
En bil med fire ungdommer kjørte ut i et lite vann ved Byrkjedal i Gjesdal natt til lørdag.
Les mer om Byrkjedal og Gjesdal.
Bil med ungdom kjørte i vannet
En bil med fire ungdommer kjørte ut i et lite vann ved Byrkjedal i Gjesdal natt til søndag.
Les mer om Byrkjedal og Gjesdal.
Skuffa på lagtempo
Skøyteløpar Simen Spieler Nilsen frå Arendal og dei andre skøytegutta skuffa på lagtempo i verdscupen på skøyter i USA natt norsk tid. Det norske laget, som leiar verdscupen i lagtempo, vart til slutt berre nummer seks. Canada vann løpet.
Les mer om Arendal og USA.
Knuste verdsrekorden
Japans kvinnelag sette suveren verdsrekord på lagtempoen med 2.50,87. Det er nesten fem sekund betre enn den gamle. I klassen for menn leia Norges lag lenge, men junioren Allan Dahl Johansen fekk det tungt på slutten på lagtempoen. Norge enda på 6.-plass, medan Canada vann. På mennenes 500 m gjorde Håvard Holmefjord Lorentzen ein liten feil i første sving. Han fekk 34,44, ein hundredel bak den norske rekorden, og blei nr 11.
Hegh Arntzen tilbake mot Sverige
Emilie Hegh Arntzen måtte stå over kampen mot Tsjekkia i handball-VM der Norge vann 34–16. Nå reknar skiensjenta med å vere tilbake i troppen som møter Sverige i gruppefinalen i kveld. Hegh Arntzen måtte stå over to kampar på grunn av matforgifting.
Les mer om Norge, Sverige og Tsjekkia.
Fikk vann inn kjelleren på Tau
Line Helland og Vidar Helland måtte torsdag flytte eiendeler opp i høyden da vann strømmet inn i kjelleren på Tau.
Les mer om Tau og Vidar Helland.
Vil være vindfullt lenge
Sørvest i landet vil det være forskjellige grader av storm helt frem til lørdag. Det viser en foreløpig værprognose fra Yr. Fyrvokter Frank Otto Røiseland bekrefter at det har vært vann helt opp til fyret i Lindesnes flere ganger i løpet av dagen.
Vil trekke sjokkregning for vann
Rådmannen i Aremark går inn for at kommunen frafaller kravet om tilknytningsgebyr. Det gjelder abonnenter som har fått krav om innbetaling av tilkoplingsgebyr med forfall som var i september. Flere innbyggere i Aremark fikk i høst krav om å innbetale tilkoplingsavgift på om lag nitten tusen kroner da kommunen overtok et privat vannverk.
Les mer om Aremark.
19 personer evakuert fra ferge som tar inn vann
VARALDSØY (VG) Norled pumper ut vann fra fergen MF Hordaland, som begynte å ta inn vann utenfor Varaldsøy.
Les mer om Varaldsøy.
13 personer evakuert fra ferge som tar inn vann
VARALDSØY (VG) En ferge i Hordaland måtte evakueres etter at den begynte å ta inn vann.
Les mer om Hordaland.
Bilferje i Hordaland tar inn vann
Båter med pumper og Sea King er på vei.
Les mer om Hordaland og Sea King.
Ferje tar inn vann i Hordaland
Ferjen MF «Hordaland ble torsdag morgen tatt til kai ved Varaldsøy etter at ferjen tok inn vann. 19 passasjerer og et mannskap på fem er fraktet i land.
Les mer om Hordaland og Varaldsøy.
13 personer evakuere fra ferge som tar inn vann
En ferge i Hordaland måtte evakueres etter at den begynte å ta inn vann.
Les mer om Hordaland.
1.  Kronen svekker seg etter inflasjonstall

2.  Brudd etter 27 år: Selger seg ut av Norges største oppkjøpsfond

3.  Bitcoin fiasko?

4.  Bankkunder rammes av problemer med BankID

5.  NHO: Slik blir norsk økonomi de neste to årene

6.  Så mye vil det koste

7.  Nesten frivillig

8.  Kreativitet mot skatteplanlegging

9.  DN mener: IA-avtalen er en dyr sovepute

10. Neppe smart med usmarte årsrapporter