Varetektsfengslet

Varetektsfengslet for knivstikking

En 18-åring er varetektsfengslet i to uker og en 16-åring i tre dager etter at en ung mann ble knivstukket utenfor Furuset bibliotek i Oslo mandag kveld. Politiet har siktet de to tenåringene for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk.
Les mer om Furuset og Oslo.

Vinningskriminelle med handleliste

To menn fra Romania er tatt på Romerike, med et større parti tjuvgods og lister med adresser til butikker i Hedmark og Oppland. Romerikes Blad omtalte saken først. Det er beslaglagt tjuvgods for 252.000 kroner. Mennene er varetektsfengslet i 2 uker.
Les mer om Hedmark, Oppland, Romania og Romerike.
Fembarnsmor (30) terrorsiktet
En somalisk kvinnelig asylsøker ble torsdag varetektsfengslet i Oslo tingrett i fire uker med brev- og besøksforbud, siktet for forsøk på å slutte seg til terrorgruppen IS.
Les mer om Oslo.
Kvinne (30) pågrepet for forsøk på IS-deltagelse – varetektsfengslet
OSLO TINGHUS (VG) Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener kvinnen i 30-årene var på vei til Syria for å slutte seg til terrororganisasjonen Den islamske stat (IS).
Les mer om Den, IS-deltagelse og Syria.

Norsk kvinne pågrepet for forsøk på IS-deltagelse – varetektsfengslet

OSLO TINGHUS (VG) Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener kvinnen i 30-årene var på vei til Syria for å slutte seg til terrororganisasjonen Den islamske stat (IS).
Les mer om Den, IS-deltagelse og Syria.
Fengslet etter våpentjuveri
En mann i 20-åra ble i går ettermiddag varetektsfengslet i 2 uker, siktet for å ha vært med på et større våpentjuveri i Søre Osen i Trysil i september. Han godtok fengslingen, ifølge Østlendingen. Flere personer er pågrepet i denne våpensaken.
Ny varetektsfengsling av rumenere
De to rumenerne som er siktet for ranet av Sparebanken 1 Østlandet i Rendalen tidligere i høst, er varetektsfengslet i 8 nye uker. Begge to har erkjent å ha gjennomført ranet og har sittet varetektsfengslet siden 1. november.
Sarpsborg-kvinne tatt i narkoaksjon
En 47 år gammel kvinne er varetektsfengslet og siktet for produksjon og oppbevaring av narkotika, melder sa.no. Politiet aksjonerte hjemme hos kvinnen sist torsdag, og beslagla det de beskriver som «en betydelig mengde narkotika sammen med produksjonsutstyr politiet mener kan brukes til å produsere dop.
Siktet for nye overgrep
En 18-åring er siktet for to nye overgrep, bare dager etter at han slapp ut av varetekt for ran og voldtekt av en jente på Sinsen. Mannen er nå på nytt varetektsfengslet i fire uker.
Les mer om Sinsen.
Tre menn siktet for narkotika-salg
Politiet ber i dag om fire ukers varetektsfengsling for en mann som er siktet for salg av større mengder narkotika i Tønsberg. Av hensyn til etterforskingen ber politiet om at saken går for lukkede dører. I går ble to andre menn varetektsfengslet i saken.
Les mer om Tønsberg.
Den drepte kvinnen var påført omfattende skader
Den siktede kvinnen begjæres varetektsfengslet for fire uker.
Siktet for grove tyverier fra eldre
En svensk-polsk bande ble fredag varetektsfengslet i Oslo tingrett, siktet for flere grove tyverier fra eldre i Asker og Oslo. To av dem er tidligere dømt i liknende saker, sier politiet til Aftenposten. De sjekkes også opp mot andre eldreran.
Les mer om Aftenposten, Asker og Oslo.
Varetektsfengslet for eldreran
Tre mobile vinningskriminelle som ble avslørt av en 93 år gammel dame i Asker skal sjekkes opp mot saker fra Østfold. Tre svensk- polakker sitter varetektsfengslet siktet for flere grove tyverier mot eldre, skriver Aftenposten. Politiet mener de får innpass hos eldre ved å tilby hjelp.
Les mer om Aftenposten, Asker og Østfold.
Siktet for drapsforsøk med øks: Varetektsfengslet i fire uker
Mannen i midten av 20-årene som natt til søndag skal ha slått en tilfeldig mann i Trondheim med øks, ble framstilt for varetekt i Sør-Trøndelag tingrett mandag ettermiddag.
Les mer om Sør-Trøndelag og Trondheim.
Fengslet etter knivstikking
En 17 år gammel gutt er i dag varetektsfengslet i to uker, mistenkt for å ha knivstukket en annen 17-åring på Granstangen skole på Furuset sent torsdag kveld, skriver VG.
Les mer om Furuset og Granstangen.
Anker varetektsfengsling
Den tidligere drapsdømte torpedoen Trond Einar Frednes fra Larvik ber lagmannsretten løslate ham. Mannen som også er kjent som Badboy har sittet varetektsfengslet siden i sommer for å ha kidnappet og banket opp en annen mann. Larvik tingrett forlenget i går fengslingen med fire uker, men Frednes anker avgjørelsen til lagmannsretten. Han håper å bli løslatt på mandag for å starte behandling for sine rusproblemer.
Les mer om Badboy og Larvik.
Seks fengslet i narkosak
Seks utenlandske statsborgere, fem menn og n kvinne, er varetektsfengslet i en stor narkotikasak i Kongsvinger. Politiadvokat Wigdis Hjalmarsen bekrefter overfor avisa Glåmdalen at seks personer ble varetektsfengslet for to dager siden. Utover det har hun ingen kommentar.
Les mer om Glåmdalen og Kongsvinger.
Mann siktet for sexprat med barn – skal ha brukt falske nettprofiler
En rogalending i 40-årene ble forrige uke varetektsfengslet, siktet for å ha hatt seksualiserte samtaler med barn på nettet.
Fire ukers varetekt etter skyting
22-åringen som er siktet etter skyteepisoden på Klavestadhaugen fredag er varetektsfengslet i fire uker. Mannens advokat, Jan Christian Kvanvik, sier til NRK at hans klient erkjenner deler av siktelsen, men at han ønsker å ta betenkningstid når det gjelder varetektsfengslingen.
Truet ekskjæresten med glasskår
En mann sitter varetektsfengslet etter at han truet med å kutte opp ekskjæresten i Trøgstad natt til lørdag. Ifølge Smaalenenes Avis skal mannen ha knust en rute i leiligheten hennes, tatt seg inn og truet henne med glasskår. Kvinnen slapp unna med overfladiske kuttskader, og mannen ble pågrepet med bruk av pepperspray.
Les mer om Trøgstad.
Vil varetektsfengsle mann etter skyting i Sarpsborg
En av de to som ble pågrepet etter skytingen i Sarpsborg fredag kveld blir begjært varetektsfengslet mandag. Den andre mistenkte slippes fri i ettermiddag, opplyser politiet.
Les mer om Sarpsborg.
Lederen for Catalonias regionsforsamling er varetektsfengslet
Den avsatte lederen for regionsforsamlingen i Catalonia er varetektsfengslet av en dommer i høyesterett i Madrid.
Les mer om Catalonia og Madrid.
Stjålne vikinggjenstander tilbake etter museumstyveri
To tredeler av vikingskatten som ble stjålet fra Universitetsmuseet i Bergen, har kommet til rette. To menn er varetektsfengslet, og en til er siktet i saken.
Les mer om Bergen og Universitetsmuseet.
Stortorvet-skytingen: Etterlyser vitne på sykkel
Gjerningsmannen (22) ble tirsdag varetektsfengslet for fire uker med restriksjoner.