Varsler

Bruker faregraden for første gang: – Frykter folk ikke tar advarselen på alvor

Den ekstreme snøskredsituasjonen i Nordland gjør at myndighetene for første gang i historien varsler om meget stor snøskredfare. – Hold dere hjemme, sier politiet.
Les mer om Nordland.

UP-sjefen varsler flere fartskontroller

Storkontroll onsdag: Ille på Storås, ellers bedre enn fryktet.
Varsler erstatnings-storm mot flyselskaper
Airhelp, et selskap som hjelper flypassasjerer med å kreve erstatninger, varsler at de vil gjenåpne mange saker på vegne av flypassasjerer etter fersk EU-dom. Forbrukerrådet tror ikke de vil vinne frem.
Les mer om EU-dom.
Varsler reagerer på at Giske er inne i Ap-varmen igjen
Trond Giske gjorde comeback i den store offentligheten gjennom å delta i NRKs Debatten, forrige uke. Det har skapt reaksjoner. Det er en av kvinnene som varslet om Trond Giske før jul, som reagerer på at den tidligere nestlederen er tilbake.
Les mer om Ap-varmen, Giske og Trond Giske.

Varsler reagerer på Ap-ledelsens håndtering av Giske-comebacket: – Er opprørt og sint

En av kvinnene som varslet om Trond Giske, reagerer kraftig på at han tilsynelatende er inne i Ap-varmen igjen for fullt. – Ap uttrykker at Giske er uunnværlig, og at våre varsler bare var periodevis støy, sier hun.
Varsler reagerer på Ap-ledelsens håndtering av Giske-comebacket: – Er opprørt og sint
En av kvinnene som varslet om Trond Giske, reagerer kraftig på at han tilsynelatende er inne i Ap-varmen igjen for fullt. – Ap uttrykker at Giske er uunnværlig, og at våre varsler bare var periodevis støy, sier hun.
Varsler nytt rabalder
- Det blir bråk av alt jeg gjør, jeg regner med at boka er intet unntak, sier den avgåtte Frp-statsråden.
Les mer om Frp-statsråden.
Pasientreiser-saken: Laila (H) raser mot eget parti, men helseminister Høie (H) varsler flertall for saken
Laila Davidsen (H) mener Høyre bør støtte forslag om tiltak for å sikre forsvarlig ventetid for pasientreiser. Men helseminister Bent Høie forsikrer at forslaget vil få flertall.
Les mer om Bent Høie, Høie og Høyre.
Varsler faregrad 5 for første gang i Norge
-- Varsler faregrad 5 for første gang i Norge Det ventes meget stor snøskredfare i sørlige deler av Nordland lørdag. - Faregrad 5 forekommer sjelden og er en ekstremsituasjon.
Bruker faregraden for første gang: – En ekstrem situasjon
Den ekstreme snøskredsituasjonen i Nordland gjør at myndighetene for første gang i historien varsler om meget stor snøskredfare.
Les mer om Nordland.
- Det er en meget skeiv fordeling mellom private og kommunale barnehageplasser i byen
Viser til sak i AAB 17. april 2018, der «Tre av fire barnehager vurderer oppsigelser. Barnehager varsler mulige oppsigelser på grunn av få barn- likevel utvider kommunen med 18 barnehageplasser».
Les mer om AAB og Tre.
Bruker faregraden for første gang: – En ekstrem situasjon
Den ekstreme snøskredsituasjonen i Nordland gjør at myndighetene for første gang i historien varsler om meget stor snøskredfare.
Les mer om Nordland.
Borr Drilling tjente 116 mill. på aksjespekulasjon
Tor Olav Trøims riggnykommer Borr Drilling tjente i 2017 116 millioner kroner på aksjespekulasjon i konkurrenten Atwood Oceanics. Selskapet varsler flere lignende veddemål.
Les mer om Borr Drilling.
Varsler faregrad 5 til helga
NVE melder om mulig faregrad 5-meget stor snøskredfare på lørdag på Helgeland og i Svartisen. Snødekkeoppbygningen er i dårlig i hele Nord-Norge, med markante og svært
Blåser liv i van Goghs bilder
Loving Vincent er verdens første langfilm laget av oljemalerier. Kanskje varsler den også et skifte i hvordan vi forstår kunstnerens død, ifølge van Gogh-kjenner. Få kunstnere er så bredt til stede i kulturen som Vincent van Gogh.
Les mer om Gogh-kjenner, Gogh og Vincent.
NVE advarer: - Kan ikke utelukke store hendelser
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) varsler om fare for jord-, sørpe- og flomskred på Østlandet de neste dagene. - Vi har begynt å få inn meldinger allerede. - Det er litt utradisjonelt.
Les mer om Østlandet.
Fylkesmannen har varslet Rana kommune om betydelig skredfare torsdag og fredag
Rana kommune melder på sine nettsider at de har fått melding fra fylkesmannen i Nordland om betydelig snøskredfare for Helgeland både torsdag og fredag. Det er NVE som varsler om risikoen for å bevege seg i fjellet.
Les mer om Helgeland, NVE, Nordland og Rana.
Allrounderne danker ut sprinterne. Sprintlaget varsler evaluering
Spesialsprinterne i langrenn sliter med å dominere sin egen gren. Allrounderne tar mer og mer over, både i verdenstoppen og på det norske sprintlandslaget. Hva skyldes dette? Arild Monsen varsler evaluering.
NVE advarer: – Kan ikke utelukke store hendelser
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) varsler om fare for jord-, sørpe- og flomskred på Østlandet de neste dagene. – Vi har begynt å få inn meldinger allerede.
Les mer om Østlandet.
Erdogan varsler nyvalg
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har skrevet ut nyvalg, som skal finne sted 24. juni.
NVE varsler økt fare for flom
Økte temperaturer gir økt snøsmelting. Det er ventet stigende temperatur, og påfølgende snøsmelting også i fjellet.
Varsler økt flomfare
Fra torsdag oppjusteres flomfaren fra grønt til gult nivå, ifølge Varsom.no. Det er ventet stigende temperatur og påfølgende snøsmelting også i fjellet. Dette vil føre til betydelig økende vannføring i bekker og mindre elver.
Les mer om Varsom.no.
NVE har sendt ut flomvarsel
Snøsmeltingen har skutt fart. Nå varsler NVE flomfare.
Les mer om NVE.
Faren for flom er blitt større
NVE varsler om at faren for flom er blitt større. Det er ventet stigende temperatur, og påfølgende snøsmelting, også i fjellet. Kraftig snøsmelting vil føre til betydelig økende vannføring i bekker og mindre elver.
Varsler flomfare i flere fylker
Flomfare på gult nivå på Østlandet, i Telemark og Agder. NVE varsler flomfare på gult nivå for deler av Østlandet, Telemark og Agder. Varselet, som er sendt ut onsdag, gjelder fra onsdag til torsdag.
Les mer om Agder, Telemark og Østlandet.