Vegvesenet

Vegvesenet foreslår kolonihagen som hovedbrannstasjon

Brikkene begynner å falle på plass for regionens nye brannsjef.

Stenger E18 stenger en uke

En strekning av E18 i Eidsberg og Marker må stenges n uke for asfaltarbeid, skriver Smaalenenes Avis. Asfalten har smuldret opp på grunn av frostsprenging i rumlefeltet midt i veien. Stein herfra har ført til steinsprut som har ødelagt mange frontruter. Nå velger Vegvesenet å asfaltere omtrent to kilometer på nytt, skriver avisa.
Les mer om E18, Eidsberg, Marker og Vegvesenet.
Trur ikkje planane blir utsett
Leiar i transportkomiteen på Stortinget, Helge Orten frå Høgre, trur ikkje det blir utsetjing for Møreaksen, som utgjer ein del av ein ferjefri E39. Klassekampen skreiv i dag at vegvesenet opnar for at ferjefri E39 blir utsett med 17 år, til 2050, men Orten uroar seg ikkje for den framtidige E39 i Møre og Romsdal.
Opnar for større hengebruer
Nye teoriar og modellar opnar for større og lengre hengebruer. – Forskinga har kome eit langt steg vidare og kan også kome fjordkryssing i Møre og Romsdal til gode. Det seier bruekspert i vegvesenet, Jørn Arve Hasselø, som særleg jobbar med Halsafjorden og Sulafjorden.

Nattestenger tunnelar på europavegane i fleire år

Over 65 tunnelar på dei viktigaste ferdselsårene på Vestlandet blir nattestengd i åra som kjem. Det vil gi store utfordringar, medgir Vegvesenet.
Les mer om Vegvesenet og Vestlandet.
Mye elg – men vegvesenet nekter å sette opp fareskilt
Siden nyttår er vilt påkjørt nesten annenhver dag på strekningen mellom Follafoss og Verrabotn i Verran. Men vegvesenet nekter å sette opp skilt om ekstra stor viltfare.
Les mer om Verrabotn og Verran.
Vegvesenet kjøper inn 800 refleksvestar til turistar i Lofoten
Statens vegvesen har bestilt 800 refleksvestar til bilutleigebyrå i Lofoten, i håp om å auke sikkerheita til turistar som stoppar midt i vegen for å ta bilde.
Les mer om Lofoten.
Folk stopper midt i veien for å ta bilder. Nå skal vegvesenet problemet til livs
Statens vegvesen har bestilt 800 refleksvester til bilutleiebyråer i Lofoten, i håp om å øke sikkerheten til turistene.
Les mer om Lofoten.
Vegvesenet kjøper inn 800 refleksvester til turister i Lofoten
Statens vegvesen har bestilt 800 refleksvester til bilutleiebyråer i Lofoten, i håp om å øke sikkerheten til turister som stopper midt i veien for å ta bilder.
Les mer om Lofoten.
Vegvesenet kjøper inn refleksvester til turister i Lofoten
Statens vegvesen har bestilt 800 refleksvester til bilutleiebyråer i Lofoten i håp om å øke sikkerheten til turister som stopper midt i veien for å ta bilder.
Les mer om Lofoten.
– De er dessverre ikke verdens beste sjåfører
Statens vegvesen er bekymret for sikkerheten til de utenlandske turistene som stanser bilen «hvor som helst for å fotografere landskapet i Lofoten. Nå deler Vegvesenet ut 800 refleksvester som et strakstiltak.
Les mer om Lofoten og Vegvesenet.
Vegvesenet: - Berre eit tidsspørsmål før det rasar inn telefonar frå Sunnfjord
Vegtrafikksentralen og politiet åtvarar om svært glatte vegar. - Ta deg tid, plutseleg er det klinkis, seier trafikkoperatør Ketil Molvær. Molvær seier telefonen har ringt i eitt frå Bergen, der vegane visstnok er spegelglatte enkelte stader.
Ett felt stengt på E6 i Rana
Statens vegvesen melder at det er redusert framkommelighet på E6 mellom Messingslett og Storvollen i Rana. Ett felt er stengt på grunn av vegarbeid, og vegvesenet melder at nordgående trafikk vil holdes igjen til cirka klokken 18:15.
Les mer om Messingslett, Rana og Storvollen.
Må stoppe useriøse trafikklærere
Vegvesenet: Noen få ødelegger for de som driver seriøst. Kravene for å få førerkort har blitt stadig tøffere. Her er det både teoretiske og praktiske prøver, og til slutt oppkjøring med en sensor.
Må stoppe useriøse trafikklærere
Vegvesenet: Noen få ødelegger for de som driver seriøst.
Milliarder på vei ut av landet?
Anbefalte saker Det LO frykter er at Vegvesenet skal utlyse mange kontrakter i milliardklassen når 50 store riksveiprosjekter skal påbegynnes. En stor andel av de norske entreprenørselskapene har ikke kapasitet til å håndtere slike oppdrag.
Les mer om Det LO og Vegvesenet.
Blødekjærtunnelen stenges i dag
Blødekjærtunnelen i Arendal holdes stengt fra klokka 21 i kveld, frem til mandag 5 mars. Opp mot 16.000 kjøretøy passerer tunnelen i døgnet, og Vegvesenet innfører flere midlertidige tiltak for å sikre trafikkavviklingen og -sikkerheten i stengeperioden.
Les mer om Arendal og Vegvesenet.
En person omkom i ulykke i Agder
Politiet bekrefter at én person har omkommet i trafikkulykken på Mårvannsletta i Froland i Aust-Agder. Politiet avhører vitner. Kriminalteknikere og ulykkesgruppa til vegvesenet skal undersøke åstedet.
n omkom i trafikkulykke
Politiet bekrefter at n person har omkommet i trafikkulykken på Mårvannsletta i Froland. Politiet avhører vitner. Kriminalteknikere og ulykkesgruppa til vegvesenet skal undersøke åstedet. Veien blir sperret i lang tid, opplyser politiet.
Les mer om Froland og Mårvannsletta.
Vegvesenet med veiplan til 135 milliarder
Statens vegvesen skal bygge nye veier for om lag 135 milliarder kroner fram til 2023. Mer enn 40 milliarder kroner skal kreves inn i bompenger i samme periode.
Vegvesenet med veiplan til 135 milliarder – ingenting til E16
Statens vegvesen skal bygge nye veier for om lag 135 milliarder kroner fram til 2023, men E16 Nybak-Slobrua glimrer med sitt fravær.
Les mer om E16.
Farlige bruer nedprioriteres: – Kan føre til flere dødsulykker
37 mennesker har dødd på norske bruer fra 2005–2014. Korte rekkverk var den viktigste årsaken til dødsulykkene. Likevel prioriterer ikke Vegvesenet å ruste opp forfalne bruer de neste seks årene.
Les mer om Vegvesenet.
Vegvesenet med veiplan til 135 milliarder
Statens vegvesen skal bygge nye veier for om lag 135 milliarder kroner fram til 2023. Mer enn 40 milliarder kroner skal kreves inn i bompenger i samme periode.
Vil bekjempe useriøse og trafikkfarlige aktører
Vegvesenet intensiverer jobben med å bli kvitt aktører som truer trafikksikkerheten.