Vegvesenet

Tirsdag morgen er fartshumpen på plass

Vegvesenet setter opp en ny fartshump ved avkjørselen fra Ullandhaug i Stavanger. Målet er å sikre anleggsarbeiderne som jobber med Ryfast-prosjektet.

Vedlikehold fylkesveier

Østfold fylkeskommune og vegvesenet har startet arbeidet med å ta igjen noe av vedlikeholdsetterslepet på fylkesveiene. De første strekningene er fylkesvei 123 i Eidsberg og Trøgstad, og fylkesvei 124 i Eidsberg og Askim. Videre på programmet står strekninger i Våler, Sarpsborg og Hobøl kommuner.
Vegvesenet: Vær obs på glatte veier
Bil havnet på taket på E39.
Les mer om E39.
Setter opp fartshump på motorveien
Ved avkjørselen fra Ullandhaug setter Vegvesenet opp en ny fartshump for å sikre anleggsarbeiderne som jobber med Ryfast-prosjektet.

Bulgararen kom med åtte slike over fjellet

Ser du kvifor vegvesenet ikkje likte det?
Vegvesenet: – Ikkje utset turen over fjellet
Vegvesenet oppmodar no folk som skal over fjellovergangane om ikkje å utsetje turen, då uvret skal slå til alt i ettermiddag. Meteorologane har sendt ut OBS-varsel om vanskelege køyreforhold i fjellet. Men også fly- og båtruter kan verte innstilte, åtvarar dei.
Vegdirektoratet sa nei til sikring
Vegvesenet mener Nordbytunnelen burde vært sikret med en ledelysstripe gjennom tunnelen for å hjelpe folk til å rømme ved for eksempel brann. Men Vegdirektoratet sa nei fordi dette ikke er standard i tunnelutbygginger, skriver Teknisk ukeblad.
Les mer om Nordbytunnelen og Teknisk.
Vegvesenet stoppet lastebil med skrekk-felger
Statens vegvesen ble ikke imponert over pigg-pryden som møtte dem under kontroll av en lastebil tirsdag.
Vegvesenet fant skremmende «piggdekk under kontroll
– Dette er ikke lov, og slikt kan en ikke montere på bilene, sier Statens vegvesen.
Dette synet møtte vegvesenet under kontroll på Os
Statens vegvesen likte ikke «piggdekkene de oppdaget mandag.
Biltrafikken vokser til tross for flere bomstasjoner
Et viktig poeng med bomstasjoner er å få folk til å kutte ut bilen. Men med 38 nye bomstasjoner rundt om på Nord-Jæren, vil biltrafikken likevel øke. Det viser beregninger fra Vegvesenet.
Les mer om Nord-Jæren og Vegvesenet.
E6 på Romerike er åpen
Det er fri ferdsel på E6 mellom Skedsmovollen og Berger etter at seks biler var involvert i et trafikkuhell, melder Vegvesenet.
Pass opp for glatte veger
Brøytemannskap er ute og rydder snø på Romerike, nord i Oslo og i Follo. I Oslo-området har mye av nedbøren kommet som regn. Pass opp for vannplaning, advarer Vegvesenet. Noen steder fryser regnet til. Det har ikke vært alvorlige ulykker.
Les mer om Follo, Oslo, Romerike og Vegvesenet.
Tonje mistet pappa Jack (47): – En liten endring på broen kunne endret hele historien vår
Brødrene Jack og Jonny Johansen havnet i bilulykke på en bro. Vegvesenet har slått fast at feil på rekkverket medvirket til at ulykken endte fatalt for Jack (47).
Les mer om Jack og Jonny Johansen.
Bekymret for veiutbygging
Østfold Bondelag er bekymret over at Statens vegvesen skal ta mye dyrket mark langs fylkes- og riksveier til sikkerhetssoner, skriver Smaalenenes Avis. Langs fylkesvei 124 i Eidsberg kommune vil vegvesenet kjøpe opp en sikkerhetssone på seks meter på begge sider av veien.
Les mer om Eidsberg.
Vegvesenet fortviler: – La brøytestikkene stå
Brøytestikker som blir fjernet er et stort problem, hevder Statens vegvesen. Størst er problemet i nærheten av skoler.
Broavsløringen: Solvik-Olsen kaller Vegdirektoratet inn på teppet
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) sier det ikke er akseptabelt å bryte reglene på en eneste bro. Vegvesenet har gjort det på annenhver bro i Norge.
Les mer om Norge og Vegdirektoratet.
Krev strakstiltak mot køane nord for Bergen
– Vegvesenet må straks finna midlertidige løysingar for å hindra køane mellom Bergen og Nordhordland, meiner samferdsleutvalet i Hordaland. – Dei fryktar køane snart vert verre enn over Sotrabrua i vest.
Har ikke inspisert broer
Fire av fem broer i Østfold er ikke inspisert som de skal. Det viser en gjennomgang VG har gjort av tilsynet med broer i Norge. Vegvesenet region øst bekrefter overfor avisa at de ikke har fulgt reglene, og at det i 2013 og 2014 ikke var en eneste hovedinspeksjon på broer her i fylket.
Les mer om Norge og Østfold.
Vegvesenet bryter regler som skal sikre trygge bruer
1087 norske bruer har det inspektører omtaler som «store eller «kritiske skader for bæreevnen og trafikksikkerheten. Årsaken er at de ikke blir inspisert.
Kjørte uten bremser og manglet hjul
Vegvesenet stoppet i går en bilfører som kjørte med en henger som manglet et hjul og ikke hadde bremser. I den samme kontrollen fikk 13 personer gebyr for ikke å ha brukt belte, skriver Statens vegvesen på Twitter.
Les mer om Twitter.
Snart i gang med riving
I Risør skal bryggeanlegget og sjøbodene langs Buvikveien etter planen rives nå i november, skriver Aust Agder Blad. For at Holmen-prosjektet kan realiseres har vegvesenet stilt som krav at veien utbedres på grunn av tungtransport i byggeperioden.
Riksvei 3 åpen etter ulykke
Veien har vært stengt siden en lastebil og en personbil frontkolliderte like etter kl. 14.30. Veien er nå åpen, melder Vegvesenet.
Les mer om Vegvesenet.
Storkontroll ved Mjøsbrua
Fem biler ble avskilta da Statens vegvesen og politiet hadde storkontroll ved Mjøsbrua, onsdag. Til sammen ble 215 bilister kontrollert. Av disse hadde 40 kjøretøy mangler, opplyser vegvesenet til Oppland Arbeiderblad.
Tungtrafikk kan skape kø
Torsdag kl. 10:00-20:00 går det tungtrafikk på strekningen fra Øya i Kvinesdal til Ertsmyra i Tonstad. Vegvesenet og politi vil være tilstede for å eskortere tungtafikken og det kan ventes en del kø.
Les mer om Ertsmyra, Kvinesdal, Tonstad og Øya.