Veitrafikksentralen

Is i veien

På Fv 40, Lågendalsveien, mellom Kvelde og Rimstadmoen har det rast is fra fjellsiden og ut i veien, melder politiet. Veitrafikksentralen er varslet.

Kolonnekjøring på fjelloverganger

Både på riksvei 7 over Hardangervidda og på fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland er det kolonnekjøring på grunn av uvær, melder Veitrafikksentralen.
Dårlige kjøreforhold på Helgeland
Veitrafikksentralen har mottat flere klager i løpet av dagen, melder Rana blad. I følge tipser til avisa skal det være 10 til 20 cm med sørpe på E6 nord for Rana. Det skal også være mye vann i veiene og manglende strøing.
Les mer om Helgeland og Rana.
Riksvei 52 delvis sperret
På riksvei 52 mellom Hjelmen og Harahaug er veien delvis sperret av et nedblåst tre. Ifølge politiet er veitrafikksentralen varslet for å få fjernet treet.
Les mer om Harahaug og Hjelmen.

Tre falt ned på vei i Sarpsborg

Den tredje meldingen på kort tid om trær som blåser over ende gjelder Gamle Kongevei i Sarpsborg. Trafikken kommer forbi, og Veitrafikksentralen er på vei, ifølge politiet.
E6 stengt på grunn av bilberging
Bilberger er nå i gang med å hente opp brøytebilen som havnet utfor veien ved Ømmervatnet i Vefsn. Veitrafikksentralen opplyser til NRK at E6 vil bli åpnet tidligst ved 17-tiden.
Les mer om NRK, Vefsn og Ømmervatnet.
Glatte veier
Det er glatte veier og vekslende bart og isdekke flere steder i innlandet, ifølge veitrafikksentralen. Trafikkoperatør Stian Molteberg sier de har alt tilgjengelig mannskap ute for å strø.
Nytt vogntog med trøbbel
Fylkesveg 351 på strekninga mellom Bortelid og Hornnes er ifølgje Agder politidistrikt meget glatt. Eit vogntog har problem, og Veitrafikksentralen er varsla om dette. Entreprenør er på veg til staden, opplyser politiet.
- Det er ekstreme og livsfarlige forhold
Snøfallet fører til trafikkproblemer. Alle brøytemannskaper er ute, ifølge Veitrafikksentralen.
Vegvesenet: – Kjør etter forholdene
Det er vekslende bart og snødekke på europaveiene. – Trafikken går greit, men bilister oppfordres til å senke farten og holde god avstand, sier trafikkoperatør Anniken Island ved Veitrafikksentralen til NRK.no.
Vekslende kjøreforhold i Østfold
Det er vekslende kjøreforhold på Østfold-veiene i morgentimene, melder Veitrafikksentralen. Det er rundt 0 grader og det snør fortsatt. Alt av brøytemannskaper er ute, og hovedveinettet tas først. Trafikantene må regne med å bruke litt ekstra tid på veien i dag.
E18 er stengt i Askimporten
E18 er stengt gjennom Askimporten i retning mot Sverige. Det skyldes at et vogntog står fast i rundkjøringen ved Knapstad i Hobøl. Bilberging pågår, melder Statens vegvesen / Veitrafikksentralen.
Vekslende kjøreforhold i Østfold
Det er vekslende kjøreforhold på Østfold-veiene i morgentimene, melder Veitrafikksentralen. Det er rundt 0 grader og det snør fortsatt. Alt av brøytemannskaper er ute, og hovedveinettet tas først. Trafikantene må regne med å bruke litt ekstra tid på veien i dag.
Snøen regnet bort ved kysten
Veitrafikksentralen: – Men fortsatt glatt mange steder.
Glatte veier på Leirsund
Politiet har stengt Gauteidveien på Leirsund på grunn av at veien er svært glatt. Veitrafikksentralen er orientert og strøbil er på vei.
Les mer om Gauteidveien og Leirsund.
Kjedekollisjon ved Klemetsrud
Det har vært en kjedekollisjon på E6 ved Klemetsrud. Ifølge vitner er det opptil syv biler som har kollidert. Nødetatene er på vei. Veitrafikksentralen melder om at det noe kø i området.
Les mer om Klemetsrud.
Gode kjøreforhold i fjellet
Vegvesenet gir grønt lys til folk som skal kjøre i fjellet i Agder-fylkene søndag kveld. – Det ser veldig bra ut, og vi har ikke hatt noen problemer til nå. Men kjør etter forholdene, og ta det litt med ro. Mange glemmer at det er vinter, sier trafikkoperatør ved Veitrafikksentralen, Tone Kleiv.
Juletrafikken: Kan bli kaos over fjellet
Det blir mildvær og regn i store deler av landet fram til 1. juledag, men på fjellet er det vinterføre. Veitrafikksentralen råder bilistene til å ta med kjetting, mat og varme klær.
Greie kjøreforhold i Trøndelag
Ferja til Leka er foreløpig innstilt, ellers melder Veitrafikksentralen om gode kjøreforhold over det meste av Trøndelag.
Vikafjellet åpnet etter raset
Men veitrafikksentralen advarer dem som skal over fjellet.
Lange køer til og fra Værnes
Veitrafikksentralen har begynt å dirigere trafikken.
Lange køer mot Værnes
Veitrafikksentralen har begynt å dirigere trafikken.
Glatte veier
Politiet i Helgeland skriver på twitter at det skal være svært glatt nord for Mosjøen. Veitrafikksentralen er varslet for strøing.
Les mer om Helgeland og Mosjøen.
Biler skadet på E18 i Sande
Flere biler har fått skader etter det som trolig er skarpe steiner på E18 ved Sande. Dette har skjedd ved gamle bomstasjonen i nordgående retning etter Hanekleivtunnelen. Veitrafikksentralen er varslet.
Les mer om E18, Hanekleivtunnelen og Sande.
E14 stenges natt til søndag
Tankbilen som kjørte av veien på E14 ved Gudå ved Meråker, skal fjernes natt til søndag. Veien blir da stengt, opplyser Veitrafikksentralen.