Veitrafikksentralen

Sperret felt åpnet igjen

Nøstvettunnelen er nå helt åpnet for trafikk igjen, melder Veitrafikksentralen.

Oslofjordtunnelen åpnet

Veitrafikksentralen melder at Oslofjordtunnelen er åpnet, etter å ha vært stengt i forbindelse med en bilberging.
Les mer om Oslofjordtunnelen.
Oslofjordtunnelen stengt
Veitrafikksentralen melder at Oslofjordtunnelen blir stengt i retning Hurum i en kort periode. Ifølge politiet skjer stengningen på grunn av en bilberging.
Les mer om Hurum og Oslofjordtunnelen.
Stengt tunnel skaper kø
Det er allerede en del køer på veiene, siden Brynstunnelen på ring 3 mellom Ryen og Teisen i dag er helt stengt i begge retninger. Ifølge Veitrafikksentralen er det på E6 kø fra Abildsø, og fra Teisen gjennom hele Vålerengtunnelen. Tunnelen åpner igjen senst mandag morgen klokken 05.00.

God flyt på veiene

Påskehjemfarten har ført til lange køer sør i landet, men i Nord-Norge har trafikken flytt godt. – Det har stort sett vært godt vær og lite problemer, opplyser veitrafikksentralen i Mosjøen.
Les mer om Mosjøen og Nord-Norge.
Steinras i Ådal
På E16 ved Sperillen fiskemottak i Nes i Ådal har det rast ut en stein og et tre, melder politiet. Veitrafikksentralen er varslet.
Les mer om Sperillen og Ådal.
Store mengder snø skaper problemer: – Vi har alt av brøytemannskap ute
Snøfallet i Ofoten og Narvik har skapt problemer for flere vogntog. Veitrafikksentralen oppfordrer folk til å være forberedt på ventetid.
Les mer om Narvik og Ofoten.
Svært glatte veier
Politiet i Midtre Hålogaland opplyser om svært glatte veier i distriktet. Operasjonsleder Anne Karlsen forteller at det har vært flere små trafikkuhell i ettermiddag. De har varslet Veitrafikksentralen for å få entreprenør ut, slik at veiene blir strødd bedre. Hun oppfordrer folk til å kjøre forsiktig.
Oslofjordtunnelen åpnet
Veitrafikksentralen melder at riksvei 23 Oslofjordtunnelen er åpnet igjen, etter å ha vært stengt i forbindelse med en bilberging.
Les mer om Oslofjordtunnelen.
Nedsatt hastighet E18
Botne: Rett syd for Bringåkertunnelen i nordgående felt på E18, er det meldt om en lastebil som har problemer. Kjørehastigheten er satt ned til 50 km/t. Veitrafikksentralen er varslet.
Les mer om Bringåkertunnelen og E18.
Våt snø og glatte veier
Mye og tung snø fører til vanskelige kjøreforhold og saktegående trafikk på mange av veiene i Vestfold. Trafikkoperatør i veitrafikksentralen, Andreas Larsen, oppfordrer bilister til å ta det med ro og kjøre etter forholdene.
Les mer om Vestfold.
Steinras på Andebuveien
Ved tretiden i natt gikk det et steinras på Andebuveien ved Gravdal og Borgen mølle. Ifølge politiet skal det ligge stein i begge kjørefelt, men det skal være mulig å kjøre forbi. Veitrafikksentralen er varslet.
Les mer om Andebuveien, Borgen og Gravdal.
Åpner for toveis trafikk
Statens vegvesen stenger ikke hele Brynstunnelen på E6 i kveld som planlagt. I dag har et felt tunellen vært åpent i sørgående retning og ifølge veitrafikksentralen vil de i løpet av kvelden åpne for trafikk i begge retninger.
Les mer om Brynstunnelen.
Is i veien
På Fv 40, Lågendalsveien, mellom Kvelde og Rimstadmoen har det rast is fra fjellsiden og ut i veien, melder politiet. Veitrafikksentralen er varslet.
Kolonnekjøring på fjelloverganger
Både på riksvei 7 over Hardangervidda og på fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland er det kolonnekjøring på grunn av uvær, melder Veitrafikksentralen.
Dårlige kjøreforhold på Helgeland
Veitrafikksentralen har mottat flere klager i løpet av dagen, melder Rana blad. I følge tipser til avisa skal det være 10 til 20 cm med sørpe på E6 nord for Rana. Det skal også være mye vann i veiene og manglende strøing.
Les mer om Helgeland og Rana.
Riksvei 52 delvis sperret
På riksvei 52 mellom Hjelmen og Harahaug er veien delvis sperret av et nedblåst tre. Ifølge politiet er veitrafikksentralen varslet for å få fjernet treet.
Les mer om Harahaug og Hjelmen.
Tre falt ned på vei i Sarpsborg
Den tredje meldingen på kort tid om trær som blåser over ende gjelder Gamle Kongevei i Sarpsborg. Trafikken kommer forbi, og Veitrafikksentralen er på vei, ifølge politiet.
E6 stengt på grunn av bilberging
Bilberger er nå i gang med å hente opp brøytebilen som havnet utfor veien ved Ømmervatnet i Vefsn. Veitrafikksentralen opplyser til NRK at E6 vil bli åpnet tidligst ved 17-tiden.
Les mer om NRK, Vefsn og Ømmervatnet.
Glatte veier
Det er glatte veier og vekslende bart og isdekke flere steder i innlandet, ifølge veitrafikksentralen. Trafikkoperatør Stian Molteberg sier de har alt tilgjengelig mannskap ute for å strø.
Nytt vogntog med trøbbel
Fylkesveg 351 på strekninga mellom Bortelid og Hornnes er ifølgje Agder politidistrikt meget glatt. Eit vogntog har problem, og Veitrafikksentralen er varsla om dette. Entreprenør er på veg til staden, opplyser politiet.
- Det er ekstreme og livsfarlige forhold
Snøfallet fører til trafikkproblemer. Alle brøytemannskaper er ute, ifølge Veitrafikksentralen.
Vegvesenet: – Kjør etter forholdene
Det er vekslende bart og snødekke på europaveiene. – Trafikken går greit, men bilister oppfordres til å senke farten og holde god avstand, sier trafikkoperatør Anniken Island ved Veitrafikksentralen til NRK.no.
Vekslende kjøreforhold i Østfold
Det er vekslende kjøreforhold på Østfold-veiene i morgentimene, melder Veitrafikksentralen. Det er rundt 0 grader og det snør fortsatt. Alt av brøytemannskaper er ute, og hovedveinettet tas først. Trafikantene må regne med å bruke litt ekstra tid på veien i dag.
E18 er stengt i Askimporten
E18 er stengt gjennom Askimporten i retning mot Sverige. Det skyldes at et vogntog står fast i rundkjøringen ved Knapstad i Hobøl. Bilberging pågår, melder Statens vegvesen / Veitrafikksentralen.