Veivesenet

Stenger Bærumsveien i flere måneder

Frem til september vil veien være stengt mens Statens vegvesen bygger to nye broer på E16 over Bærumsveien. Veivesenet ber alle bilister i området følge skiltingen som viser alternativ vei.
Les mer om Bærumsveien og E16.

Da Vinci-broen på E18 reddet - Veivesenet godtar smalere motorvei

Vebjørn Sands da Vinci-bro på E18 er reddet. Vegdirektoratet godkjenner smalere motorvei under broen.
Les mer om E18, Veivesenet og Vinci-bro.
Hjelmeland tar opp kampen med veivesenet
Hjelmeland–rådmannen går inn for lang tunnel til Årdal og bøyer dermed ikke unna for trusler fra Statens vegvesen og Fylkesmannen i Rogaland.
Les mer om Fylkesmannen, Rogaland og Årdal.
Veivesenet: - Vi vil ikke ha sånt i trafikken
- Spisse gjenstander som går på et roterende hjul og som stikker ut, hører ikke hjemme på veien, mener inspektør i Statens vegvesen.

Veivesenet: Dette kan gjøre skade

- Spisse gjenstander som går på et roterende hjul og som stikker ut, hører ikke hjemme på veien, mener inspektør i Statens vegvesen.
Mandag diskuterte veivesenet og kommunen sikkerheten. Så skulle en gutt krysse veien...
Mandag diskuterte Statens vegvesen og Meland kommune sikkerheten for trafikanter ved Krossnessundbrua. Samme kveld ble en 15 år gammel gutt påkjørt på det aktuelle stedet.
Les mer om Krossnessundbrua og Meland.
Alle har tatt feil om muligheten for å flytte millioner av tonn fra vei til jernbane
Glem alt prat om å flytte gods fra vei til jernbane. Det er sjokkbeskjeden fra Veivesenet, Jernbaneverket og sjefen for Transportøkonomisk institutt.
Veivesenet går inn for kort tunnel ved Tysdalsvatnet
Statens vegvesen går inn for å bygge kort tunnel for å skredsikre ei ur ved Tysdalsvatnet. Det er en skuffelse for Hjelmeland kommune, som hadde håpet på lang tunnel til Årdal for å korte ned reisetiden til Stavanger.
Frykter forsinkelser i veiutbyggingen i Nedre Glomma
Fylkesordfører Ole Haabeth frykter store forsinkelser i veiutbyggingen i Nedre Glomma-regionen. Grunnen er at Veivesenet varsler forsinkelser i å få bygd firefeltsvei i Sarpsborg.
Kolonnekjøring i Mastrafjordtunnelen
Mastrafjordtunnelen ved Rennesøy nord for Stavanger var stengt torsdag morgen. Veivesenet åpnet for kolonnekjøring klokka 11.00 i dag. Da går ferjetrafikken tilbake til det normale.
Mastrafjordtunnelen åpner klokken 11.00
Mastrafjordtunnelen ved Rennesøy nord for Stavanger er stengt torsdag morgen. Veivesenet åpner for kolonnekjøring klokka 11.00 i dag. Da går ferjetrafikken tilbake til det normale.
Les mer om Rennesøy og Stavanger.
Mastrafjordtunnelen åpner trolig i ettermiddag
Mastrafjordtunnelen ved Rennesøy nord for Stavanger er stengt torsdag morgen. Veivesenet mener at det er mulighet for at et felt kan åpnes i Mastrafjordtunnelen i ettermiddag.
Veivesenet truer med regresskrav
Veivesenet godtar ikke Bergen kommunes vedtak om å oppheve tillatelsen til å fylle steinmasser i Liavatnet, og truer med å fremme regresskrav.
Les mer om Bergen og Liavatnet.
Fortviler over at bilister ikke vet om fergen
- Vi skulle ønske at veivesenet informerte om at dette er et alternativ, sier Rolf A. Sandvik, daglig leder i The Fjords.
Les mer om Rolf A.
Norske tunneler henger 15 milliarder etter
Veivesenet mangler penger til å få 150 tunneler til full standard.
Snur og vurderer varmesjekk for tunneler
Etter forrige brann i Gudvangatunnelen avviste veivesenet å bruke varmesøkende kamera for å luke ut brannfeller. Nå er tonen en annen.
Les mer om Gudvangatunnelen.
Vurderer varme- sjekk for tunneler
Etter forrige brann i Gudvangatunnelen avviste Veivesenet å bruke varmesøkende kamera for å luke ut brannfeller. Nå er tonen en annen.
Statens vegvesen: - Tunnelen kommer til å være stengt i måneder og uker
SKATESTRAUMTUNNELEN/OSLO (VG) Ifølge veivesenet er skadene på Skatestraumtunnelen ekstremt store. Så store at arbeidet med gjenoppbyggingen kan ta måneder.
Jusprofessor om ulykkesrapporter: – Skaper mistanke om ren sabotasje
Veivesenet holdt tilbake informasjon da etaten ble gransket for hemmelighold, ifølge Graver-utvalget. Juseksperter spør seg om de har noe å skjule.
Les mer om Graver-utvalget.
Bildrapsdømt: – Veivesenet er gjennomsyret av dårlig styring
Bildrapsdømte Rita Lyngmo fikk ikke se sin ulykkesrapport før det var for sent. Hun er opprørt over at Statens vegvesen ikke viser mer åpenhet selv når de blir gransket.
Veivesenet gikk imot seg selv for å nekte politiet innsyn
På papiret sto det at ulykkesrapportene skulle deles med politiet. Men i kulissene bestemte ansatte i Vegdirektoratet seg for å gjøre det motsatte – uten å spørre toppledelsen.
Les mer om Vegdirektoratet.
Saboterte Gravers graving
Granskingen av Statens vegvesen og ulykkesrapportene, ble sabotert av veivesenet. Kommer samferdselsministeren til å akseptere det?
Grunn graving fra Graver
Granskingen av Statens vegvesen og ulykkesrapportene, ble sabotert av veivesenet. Kommer samferdselsministeren til å akseptere det?
Les mer om Graver.
Taper 140 millioner bomkroner på tunnelarbeidene
Flere lar bilen stå når Oslos tunneller fikses. Det kan gå ut over nye kollektiv- og sykkelprosjekter. Tunnelarbeidene kom brått på for både Veivesenet og for bompengeringen.
Les mer om Veivesenet.
Foreldre betaler skolebuss
I Trømborg i Eidsberg betaler foreldrene bussen selv fremfor å sende barna på veien til skolen. Skoleveien er fylkesvei 685 hvor fartsgrensen er 80 kilometer i timen. Foreldrene mener veivesenet har målt feil bredde på veien, skriver Smaalenenes Avis.
Les mer om Eidsberg.