Veivesenet


Bytter hele krysset

Fire til seks millioner vil veivesenet bruke på å bytte lys og fikse utforming av Telemarks mest trafikkerte kryss. Nok en gang er lyskrysset i Klevstrand ute av funksjon.

Les mer om Klevstrand.

Glatt på veiene denne morgenen

Oslofjordtunnelen var stengt i et par timer i natt. Politiet fikk flere meldinger fra bilister om at riksvei 23 var så glatt at de så seg nødt til å stenge tunnelen for trafikk et par timer. Nå har veivesenet vært der og saltet veien, og veien er åpnet igjen. Men det er, ifølge politiet, fortsatt glatt på sideveiene.

Nå kan veivesenet sjekke bilen din på et blunk

Torsdag har Statens vegvesen lansert en helt ny og heldigital versjon av sitt kontrollsystem (VaDIS). Nå er det slutt på papirer hos som må etterregistreres elektronisk og manuell utfylling av mangellapper.

Nå kan veivesenet sjekke bilen din på et blunk

Fakta nye VaDIS: VaDIS er forkortelse for Vehicle and Driver Inspection System og er et dataverktøy spesielt utviklet for bruk ved utekontroll og behandling av kontrollsaker.

Veivesenet krever bedre brøyting

BRØYTING: Statens vegvesen har forlangt forbedringstiltak fra Lemminkäinen etter at de ikke var tilfreds med brøytejobbem som ble gjort enkelte steder på Senja under snøfallet i jula 2014.

Les mer om Lemminkäinen og Senja.
Fulgte ikke egen kriseplan

Kommunen var for sent ute med helseråd og ba verken havnen eller veivesenet om å innføre tiltak da luftkrisen var et faktum i Bergen.

Les mer om Bergen.
Neste vinter blir det bedre

Hvis du synes snøryddingen på riks- og fylkesveier i Drammen er for dårlig, så har du sannsynligvis rett. DRAMMEN: Veivesenet har fått klager, men ikke så mange ennå, på snørydding.

Les mer om Drammen.
De kjørte forbi veivesenets kamera, selv om de ikke hadde tatt EU-kontroll på bilen. Det var ikke så lurt...

Veivesenet gjennomførte fredag formiddag kontroll på Nordsundbrua i Kristiansund. Totalt passerte 2.090 kjøretøy veivesenets kamera, som blant annet fanger opp om du har betalt årsavgifta di, og om du har gjenomført godkjent EU-kontroll.

Her her veivesenet etterlatt tonnevis med flis for å råtne

I sommer fikk veivesenet ryddet vekk trær langs veier i Nord-Troms. Nå blir tonnevis med brensel fliset opp og etterlatt i naturen. - Jeg er forskrekket over det som skjer.

Mange vil ha E39-info

Rundt 70 har møtt opp i kommunestyresalen i Lindesnes rådhus mandag, der veivesenet informerer om ny E39-trasé. Veimøte: Statens vegvesen er mandag kveld på plass på Vigeland for å informere om ny E39.

Les mer om E39 og Vigeland.
Veivesen og uvesen

Holmenbrua bærer over evne, mens veivesenet ikke evner å gjøre noe med det. Kommentar Hva er det med Statens vegvesen og dets beslektede vesener - for ikke å si uvesener?

Har slått alle strø-rekorder

Vinteren på Sørlandet i år har vært mildere og glattere enn på mange år. Den siste måneden har veivesenet strødd mer sand på en enkeltmåned, enn noengang tidligere.

Les mer om Sørlandet.
Parkerer forlenget turistvei

Jærordførerne hadde et lite formøte med veivesenet. Her ble ideen om å forlenge Turistvei Jæren lagt død før møtet med ordførerne fra Flekkefjord, Sokndal og Eigersund startet.

Hårr kan bli den nye Preikestolen

Utsiktspunktene langs de nasjonale turistveiene er blant Norges største attraksjoner. Nå vil både veivesenet og Turistvei Jæren ha en ny arkitektkonkurranse på spektakulære Hårr.

Varsler strakstiltak mot dødsulykker

2014 går inn i historien som ett av tiårets verste ulykkesår på Romerike. Nå varsler veivesenet strakstiltak.

Les mer om Romerike.
Sjekk hvor veivesenet vil ha ny E39-strekning

Vegvesenet vil i løpet av høsten ha klart trasealternativene mellom Lindesnes og Lyngdal. Nå ligger forslaget klart hvor korridoren mellom Vigeland og Lyngdal skal være.

Les mer om Lyngdal og Vigeland.
Sjekk hvor veivesenet vil ha ny E39-strekning

Vegvesenet vil i løpet av høsten ha klart trasealternativene mellom Lindesnes og Lyngdal. Nå ligger forslaget klart hvor korridoren mellom Vigeland og Lyngdal skal være.

Les mer om Lyngdal og Vigeland.
Advarer: – Såpeglatte veier!

Veivesenet ber bilister være forsiktige

Oslos nye sykkelfelt bygges etter gamle mål

Oslos nye sykkelfelt bygges fortsatt etter gammel standard. Derfor er de 25 centimeter smalere enn det Veivesenet anbefaler. Aftenposten og Osloby vil gjøre sykkelbyen Oslo bedre!

Les mer om Oslo, Osloby og Veivesenet.
Ni personer omkom i trafikken

Mens det i 2013 omkom fire personer i trafikken i Aust-Agder, døde det tre i 2014. Det viser tall fra veivesenet. I Vest-Agder omkom seks personer både i 2013 og 2014, viser statistikken. På landsbasis gikk antall dødsulykker ned med 20 prosent. Les mer.

Les mer om Aust-Agder.
Smell på smell på såpeglatt føre

Politiet rapporterte om flere kollisjoner og utforkjørsler i helga. Veivesenet sier det er for kaldt til å salte.

Farlige kjøreforhold i fjellet i Sør-Norge søndag kveld

Veivesenet sprenger vekk snø og advarer bilister mot vanskelige kjøreforhold på alle fjelloverganger i Sør-Norge.

Les mer om Sør-Norge.
Farlige forhold i fjellet

Det er farlige forhold i fjellet nå. Veivesenet advarer bilister mot vanskelige kjøreforhold på alle fjelloverganger. Utover ettermiddagen blir det mildere vær, noe som vil gjøre føreforholdene enda mer risikable.

Farlige kjøreforhold i fjellet i Sør-Norge søndag ettermiddag

Veivesenet sprenger vekk snø og advarer bilister mot vanskelige kjøreforhold på alle fjelloverganger i Sør-Norge.

Les mer om Sør-Norge.
E 134 var stengt etter snøras

E 134 over Haukelifjell er åpen igjen. Men Veivesenet advarer mot vanskelige forhold i fjellet.

Les mer om Haukelifjell.Siste nyheterWebavisen - Nyheter på ett sted
Webavisen er en nyhetsagent og søkemotor som henter inn nyheter fra norske aviser. Hos oss kan du raskt lese dagsaktuelle nyheter eller gjøre søk flere år tilbake.
Kontakt
post@webavisen.no

Siste 24 timer
00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01