Veivesenet

Satte hjullås på utenlandsk trailer

Veivesenet satte mandag hjullås på et utenlandsk vogntog som hadde alvorlige tekniske feil på bremsene.

Forbereder seg på kraftig vårflom – her er det gjort tiltak

Sannsynligheten for en alvorlig vårflom i de største elvene er stor i år. Veivesenet ber folk forberede seg.
Øyvind er 182 centimeter høy og får skiltet i hodet
– De som har satt opp dette skiltet må ha gjort en feil. Det er direkte farlig, mener Øyvind. Nå rykker veivesenet ut.
Les mer om Øyvind.

Nå ringer folk igjen til politiet og kommunen for å skjelle ut alt og alle

Det er godt å ha noe å klage på. Det sner og det blir glatt. Det brøytes og det saltes. Så begynner folk å ringe til politiet, til veivesenet, til fylke, til kommunen. Til barnebarn og barn og ber om hjelp til at det må strøs.
Endelig har hullene ved rådhuset fått ny asfalt
Det var den påpasselige pensjonisten Kjell Olav Jansen i Vannverksveien som gjorde Amta oppmerksom store hull i asfalten hvor Grandeveien kommer ut i Osloveien ved Frogn rådhus. Nå tar endelig veivesenet affære og legger ny asfalt i krysset.
Her blir det ny asfalt i sommer
Irriterer du deg over dårlige veier? Da har veivesenet en god nyhet til deg. I løpet av sommeren skal det legges 165 kilometer med asfalt i Buskerud.
Les mer om Buskerud.
Snart legger vegvesenet om deler av Hagebyveien
Det jobbes med å lage et fortau på 1,45 km, fra Sama-rundkjøringen til krysset Trondenesveien/Hagebyveien, melder veivesenet. Kjøremønsteret langs Hagebyveien har vært preget av smal vei, sperringer og omkjøringer i lange tider.
Bytte til sommerdekk i helgen? Veivesenet ber folk tenke seg om
Tidlig påske og en snørik vinter gjør at flere folk enn vanlig må vurdere om det er forsvarlig å skifte ut piggdekkene med sommerdekk nå.
Veivesenet ber folk forberede seg på kø: – Med det fine påskeværet vi har i år, kan det være flere som utsetter hjemfarten til mandag
Veivesenet forventer at flere folk enn normalt vil dra hjem 2. påskedag på grunn av det fine påskeværet, og ber trafikantene ta hensyn hverandre.
Trosser advarslene og går på rasutsatte veier
Mange er utålmodige på grunn av stengte veier i Troms og Finnmark, men veivesenet ber folk følge advarslene om å holde seg unna. – Vi står på hodet for å få det til, sier helikopterpilot.
Les mer om Finnmark.
Tar affære etter RB-tips: – Kan ikke risikere busskur-ras!
Det er ikke bare i påskefjellet man skal se opp for snøras. Det er rasfare også i Rælingen. Og her er det ikke naturen, men veivesenet og Mesta som har ansvaret.
Les mer om Mesta og Rælingen.
– I Hobøl er FV. 120 veien alle klager på, men det er rene autostradaen i forhold til denne.
Deler av fylkesvei 115 i Våler er i så dårlig stand at den har blitt en snakkis. Veivesenet har store utbedringsplaner for veien, men det skjer ikke med det første.
Les mer om I Hobøl og Våler.
Vegvesenet hadde storkontroll - bare noen få hadde glemt det viktigste
Det ble ikke storfangst, men veivesenet depper ikke av den grunn. 6747 busspassasjerer ble kontrollert i Statens vegvesens landsdekkende beltekontroll denne uken. 156 av passasjerene fikk gebyr på 1.500 kroner.
Vegvesenet hadde storkontroll. Kun et fåtall hadde glemt det viktigste.
Det ble ikke storfangst, men veivesenet depper ikke av den grunn. 6747 busspassasjerer ble kontrollert i Statens vegvesens landsdekkende beltekontroll denne uken. 156 av passasjerene fikk gebyr på 1.500 kroner.
Her mellom Hallangen og Havsjødalen bytter veivesenet ut autovernet
Mange bilister fra Fagerstrand og Hallangen på vei til og fra jobben har den siste tiden tålmodig avfunnet seg med at trafikken på fylkesvei 82 mellom Hallangen og Havsjødalen ikke flyter sømløst, men stanses av lysregulering.
Vegvesenet hadde storkontroll. Kun et fåtall hadde glemt det viktigste.
Det ble ikke storfangst, men veivesenet depper ikke av den grunn. 6747 busspassasjerer ble kontrollert i Statens vegvesens landsdekkende beltekontroll denne uken. 156 av passasjerene fikk gebyr på 1.500 kroner.
Kan dette være løsningen på Sotra-køen?
Kapasiteten på riksvei 555 over Sotrabroen er sprengt for lengst. Men at køen nå har blitt enda lenger er ikke mystisk, mener veivesenet.
Les mer om Sotra-køen og Sotrabroen.
NAF-senteret har fått advarsel fra veivesenet
Kontrollør overså flere mangler på en bil. – Alvorlig, mener Statens vegvesen.
Nå ønsker veivesenet forslag fra deg
Statens vegvesen skal starte arbeidet med reguleringsplanen for trafikksikkerhetstiltak på fylkesvei 241 Hadelandsveien, og i den forbindelse ønsker de innspill fra publikum.
Les mer om Hadelandsveien.
Veivesenet inngår Norges største veikontrakt noensinne
For 5,5 milliarder kroner skal Skanska bygge 25 km vei på bindeleddet mellom E6 og Rv3 gjennom Østerdalen. Etterpå skal de ha ansvaret for veien i 20 år.
Les mer om Rv3, Skanska og Østerdalen.
Veivesenet varsler storkontroll
Skal sjekke beltebruken på busser over hele landet.
Veivesenet varsler storkontroll
Skal sjekke beltebruken på busser over hele landet. Kolliderer du uten belte i bussen, kan konsekvensene blir svært alvorlige, advarer Statens vegvesen. Derfor starter de i morgen, torsdag 15.
Får ikke bygge tilfluktsrom i tunneler
Trailersjåfør Airidas Dziaugys reddet livet i et tilfluktsrom da det begynte å brenne i tunnelen. Men veivesenet har forbud mot å bygge dem.