Veivesenet

20 E134-saker avgjøres i retten

Flere beboere i Kongsberg som har opplevd å måtte gi fra seg grunn til nye E134, er ikke blitt enige om erstatningssummen og tatt kampen mot veivesenet i rettssystemet. Det melder Laagendalsposten. Rundt 20 saker har havnet i retten.

Veivesenet: – Vi regnet feil

«Bompengemysteriet på nye E16 er løst. Veivesenet kan ha regnet opptil 2,8 milliarder kroner feil i fjor.
Les mer om E16.
Helt bånn, veivesenet?
Botnen, Botn eller Boten? Svinge av skal du uansett.
Les mer om Boten og Botn.
Hardt ut mot vegvesenet
– Det er en skandale at veivesenet ikke har penger til å utvide fergeleiet i Moss. Det sier leder Gretha Kant i havnestyret i Moss til Moss Avis. De nye fergene er tilpasset 12 meters bredde ved av- og påkjøring, men vegvesenet har ikke råd til å utvide bredden på land fra dagens ni meter.
Les mer om Gretha Kant.

Dirigerer trafikken

Veivesenet er på plass for å dirigere trafikken etter raset på riksvei 9.
Til kamp for byluften
Mandag bestemte veivesenet seg for strakstiltak for å bedre byluften. De er det Geir Nesset, en stor Volvo og 10.000 liter magnesiumklorid som står for.
Les mer om Geir Nesset og Volvo.
Skal tilby Ryfast-kurs mot tunnelskrekk
Strand-ordfører Irene Heng Lauvsnes (H) oppfordrer Statens vegvesen til å avholde kurs mot tunnelskrekk før åpning av Ryfast. - Ja, det skal vi, svarer veivesenet.
Les mer om Ryfast.
Veivesenet tar i bruk nødnett på fjelloverganger
Statens vegvesen tar i bruk det nye nødnettet i kriseorganisasjonen over hele landet, samt på seks fjelloverganger.
Slik vil veivesenet ha Ringveg Øst
Veivesenet anbefaler øst-løsningen for Ringveg Øst og E 39 i Åsane, men sier at den har sine ulemper.
Les mer om Ringveg Øst og Åsane.
Trafikklyset slukkes
Formannskapet i Drammen sa i ettermiddag ja til å fjerne det omstridte lyskrysset i Telthusgata. Det skriver Drammens Tidende. Det blir heller ikke lysregulering for fotgjengere. Veivesenet har tidligere gjort det klart at en eventuell reversering av krysset gjør kommunen for egen regning og risiko.
Les mer om Drammen og Telthusgata.
Dobbelt så mange dødsulykker
n person mistet livet på veiene i Buskerud i juli. Så langt i år har åtte blitt drept på veiene i Buskerud, ifølge Veivesenet. Dette er over dobbelt så mange som på samme tid i fjor. Da hadde tre mistet livet.
Les mer om Buskerud og Veivesenet.
Elbiler gir milliontap
Stadig flere elbiler i Kristiansand gir inntektstap for bomselskapet og veivesenet. Fvn.no skriver at andelen elbiler som passerer bommen i byen har økt fra en halv til seks prosent de to siste årene. Det utgjør mellom 10 og 15 millioner i inntektstap for veivesenet, som ville blitt brukt på veiarbeid i regionen.
Les mer om Kristiansand.
Ser på tunneler etter oversvømmelse
Etter at både Bragernestunnelen og Strømsåstunnelen ble stengt på grunn av oversvømmelse i går, vil veivesenet evaluere og se på mulige tiltak. Årsaken ligger i ledningsnettet til tunnelene, skriver Drammens Tidende.
Hva mener dere her, Veivesenet?
Drosjesjåfører klør seg i hodet over selvmotsigende skilting.
Les mer om Veivesenet.
Juks i kjøreopplæringen
Veivesenet mistenker ulovlig samarbeid mellom godkjente kjøreskoler og uautoriserte kjørelærere, skriver Drammens Tidende. Leder i tilsynsavdelingen, Frode Fossheim, sier til avisa at mange elever blir sendt til førerprøven med altfor dårlige kunnskaper.
Les mer om Frode Fossheim.
Store veiprosjekter rammes av konkurser: – Veivesenet har seg selv å takke
De siste årene har det vært mange store konkurser blant utenlandske entreprenører som har fått oppdrag for Statens vegvesen i Nord-Norge. Entreprenørforeningen mener veivesenet kan skylde seg selv.
Les mer om Nord-Norge.
8 av 23 russebusser godkjent i Bergen
Ulykkesbussen «Black Rock City hadde ikke godkjent «kronen på taket. Ifølge Veivesenet har kun åtte av 23 Bergens-busser vært innom for godkjenning.
Les mer om Bergen og Bergens-busser.
8 av 23 busser godkjent i Bergen
Ulykkesbussen «Black Rock City hadde ikke godkjent «kronen på taket. Ifølge Veivesenet har kun åtte av 23 Bergens-busser vært innom for godkjenning.
Les mer om Bergen og Bergens-busser.
Steinras på E18
Noen stein har rast ut på E18 ved Haslestad i Arendal. Politiet og entreprenør er på vei for å vurdere forholdene, ifølge veivesenet.
Les mer om Arendal, E18 og Haslestad.
Trimma mopeder, manglende bilbelte og mørklagt tilhenger
Sjekk hele lista med feil og mangler som veivesenet fant under sine kontroller på onsdag.
Samferdselsdepartementet har felt dom: Ringebu vant - Veivesenet tapte
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen har vært lut lei av omkamper om europaveier. Nå sørger han likevel for at «omkamp-kommunen Ringebu får E6 som den vil. Veivesenet tapte.
Les mer om Ringebu og Veivesenet.
Veivesenet inn i politisaken etter massekrasjen på E39
Gigantkollisjonen i februar krever mer etterforskning, mener politiadvokat. Nå skal Statens vegvesen uttale seg om omstendighetene før krasjen.
Les mer om E39.
Etter 40 år med krangel ba Ringebu staten velge tras for E6
Etter over 40 års krangling internt og med Veivesenet om hvor ny E6 skal gå har Ringebu kommune bedt staten ta kontroll.
Les mer om Ringebu og Veivesenet.
Gjeninnfører miljøfartsgrense
Fra høsten blir det 60 km/t på mange osloveier. Byregjeringen har fått Veivesenet med på å gjeninnføre miljøfartsgrense, skriver Aftenposten. NAF mener forslaget undergraver tilliten til det politiske systemet.
Les mer om Aftenposten og Veivesenet.
Ber bilister være oppmerksomme
Statens vegvesen ber bilister være ekstra oppmerksomme på Borgheim på Nøtterøy resten av dette året fordi dagens kryss skal byttes ut med rundkjøring. Arbeidet starter rett over påske og planlegges ferdig i desember. I tillegg til rundkjøring i krysset skal det blant annet lages ny gang- og sykkelvei, og veivesenet opplyser at det kommer til å være mange store lastebiler og anleggsmaskiner i området i denne perioden.
Les mer om Borgheim og Nøtterøy.