Veivesenet

8 av 23 russebusser godkjent i Bergen

Ulykkesbussen «Black Rock City hadde ikke godkjent «kronen på taket. Ifølge Veivesenet har kun åtte av 23 Bergens-busser vært innom for godkjenning.
Les mer om Bergen og Bergens-busser.

8 av 23 busser godkjent i Bergen

Ulykkesbussen «Black Rock City hadde ikke godkjent «kronen på taket. Ifølge Veivesenet har kun åtte av 23 Bergens-busser vært innom for godkjenning.
Les mer om Bergen og Bergens-busser.
Steinras på E18
Noen stein har rast ut på E18 ved Haslestad i Arendal. Politiet og entreprenør er på vei for å vurdere forholdene, ifølge veivesenet.
Les mer om Arendal, E18 og Haslestad.
Trimma mopeder, manglende bilbelte og mørklagt tilhenger
Sjekk hele lista med feil og mangler som veivesenet fant under sine kontroller på onsdag.

Samferdselsdepartementet har felt dom: Ringebu vant - Veivesenet tapte

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen har vært lut lei av omkamper om europaveier. Nå sørger han likevel for at «omkamp-kommunen Ringebu får E6 som den vil. Veivesenet tapte.
Les mer om Ringebu og Veivesenet.
Veivesenet inn i politisaken etter massekrasjen på E39
Gigantkollisjonen i februar krever mer etterforskning, mener politiadvokat. Nå skal Statens vegvesen uttale seg om omstendighetene før krasjen.
Les mer om E39.
Etter 40 år med krangel ba Ringebu staten velge tras for E6
Etter over 40 års krangling internt og med Veivesenet om hvor ny E6 skal gå har Ringebu kommune bedt staten ta kontroll.
Les mer om Ringebu og Veivesenet.
Gjeninnfører miljøfartsgrense
Fra høsten blir det 60 km/t på mange osloveier. Byregjeringen har fått Veivesenet med på å gjeninnføre miljøfartsgrense, skriver Aftenposten. NAF mener forslaget undergraver tilliten til det politiske systemet.
Les mer om Aftenposten og Veivesenet.
Ber bilister være oppmerksomme
Statens vegvesen ber bilister være ekstra oppmerksomme på Borgheim på Nøtterøy resten av dette året fordi dagens kryss skal byttes ut med rundkjøring. Arbeidet starter rett over påske og planlegges ferdig i desember. I tillegg til rundkjøring i krysset skal det blant annet lages ny gang- og sykkelvei, og veivesenet opplyser at det kommer til å være mange store lastebiler og anleggsmaskiner i området i denne perioden.
Les mer om Borgheim og Nøtterøy.
Kjøpte Tesla Model S - fikk bot for høyt utslipp
En Tesla-kunde fikk den ubehagelige overraskelsen da han tok med sin Tesla til ystaten. Det var den 4. mars at Channelnewsasia kunne melde at en Tesla Model var blitt utslippstestet og funnet for forurensende. Det var en privatperson ved navn Joe Nguyen som tok med sin Tesla Model S til Singapore, der man opererer med et strengt regime for kontroll av CO2-utslipp. Det lokale veivesenet, Land Transport Authority (LTA) bekrefter at dette var første gang en Model S ble testet og det dreide seg om å evaluere hvor mye CO2 elektrisitetsproduksjonen genererer. Les også: EU-kommisjonen vedtar straffeforslag 93.000 i straff Etter to måneders ventetid ble endelig testen gjennomf
– Veisaltet kan forurense drikkevannskilden
Nå skal veivesenet vurdere om de skal fortsette saltingen av Farrisveien.
Les mer om Farrisveien og Veisaltet.
Har intensivert kontrollene
Statens vegvesen har det siste halve året intensivert antallet kjøretøykontroller langs veiene på Sørlandet, melder Fædrelandsvennen. Denne uken har kontrollørene skrevet ut over 130 mangellapper. Veivesenet varsler flere kontroller fremover.
Stenger Bærumsveien i flere måneder
Frem til september vil veien være stengt mens Statens vegvesen bygger to nye broer på E16 over Bærumsveien. Veivesenet ber alle bilister i området følge skiltingen som viser alternativ vei.
Les mer om Bærumsveien og E16.
Da Vinci-broen på E18 reddet - Veivesenet godtar smalere motorvei
Vebjørn Sands da Vinci-bro på E18 er reddet. Vegdirektoratet godkjenner smalere motorvei under broen.
Les mer om E18, Veivesenet og Vinci-bro.
Hjelmeland tar opp kampen med veivesenet
Hjelmeland–rådmannen går inn for lang tunnel til Årdal og bøyer dermed ikke unna for trusler fra Statens vegvesen og Fylkesmannen i Rogaland.
Les mer om Fylkesmannen, Rogaland og Årdal.
Veivesenet: - Vi vil ikke ha sånt i trafikken
- Spisse gjenstander som går på et roterende hjul og som stikker ut, hører ikke hjemme på veien, mener inspektør i Statens vegvesen.
Veivesenet: Dette kan gjøre skade
- Spisse gjenstander som går på et roterende hjul og som stikker ut, hører ikke hjemme på veien, mener inspektør i Statens vegvesen.
Mandag diskuterte veivesenet og kommunen sikkerheten. Så skulle en gutt krysse veien...
Mandag diskuterte Statens vegvesen og Meland kommune sikkerheten for trafikanter ved Krossnessundbrua. Samme kveld ble en 15 år gammel gutt påkjørt på det aktuelle stedet.
Les mer om Krossnessundbrua og Meland.
Alle har tatt feil om muligheten for å flytte millioner av tonn fra vei til jernbane
Glem alt prat om å flytte gods fra vei til jernbane. Det er sjokkbeskjeden fra Veivesenet, Jernbaneverket og sjefen for Transportøkonomisk institutt.
Veivesenet går inn for kort tunnel ved Tysdalsvatnet
Statens vegvesen går inn for å bygge kort tunnel for å skredsikre ei ur ved Tysdalsvatnet. Det er en skuffelse for Hjelmeland kommune, som hadde håpet på lang tunnel til Årdal for å korte ned reisetiden til Stavanger.
Frykter forsinkelser i veiutbyggingen i Nedre Glomma
Fylkesordfører Ole Haabeth frykter store forsinkelser i veiutbyggingen i Nedre Glomma-regionen. Grunnen er at Veivesenet varsler forsinkelser i å få bygd firefeltsvei i Sarpsborg.
Kolonnekjøring i Mastrafjordtunnelen
Mastrafjordtunnelen ved Rennesøy nord for Stavanger var stengt torsdag morgen. Veivesenet åpnet for kolonnekjøring klokka 11.00 i dag. Da går ferjetrafikken tilbake til det normale.
Mastrafjordtunnelen åpner klokken 11.00
Mastrafjordtunnelen ved Rennesøy nord for Stavanger er stengt torsdag morgen. Veivesenet åpner for kolonnekjøring klokka 11.00 i dag. Da går ferjetrafikken tilbake til det normale.
Les mer om Rennesøy og Stavanger.
Mastrafjordtunnelen åpner trolig i ettermiddag
Mastrafjordtunnelen ved Rennesøy nord for Stavanger er stengt torsdag morgen. Veivesenet mener at det er mulighet for at et felt kan åpnes i Mastrafjordtunnelen i ettermiddag.
Veivesenet truer med regresskrav
Veivesenet godtar ikke Bergen kommunes vedtak om å oppheve tillatelsen til å fylle steinmasser i Liavatnet, og truer med å fremme regresskrav.
Les mer om Bergen og Liavatnet.