Vekst

Låneopptak på 200 milliarder kroner

Husholdningenes låneopptak de siste 4 kvartalene endte på 200 milliarder kroner ved utgangen av 2. kvartal 2017. Dette tilsvarer en årlig vekst på 6,6 prosent.

Kraftig vekst i luksusbilsalget

Så langt i år er det solgt 6.931 biler til rundt en million kroner og mer i Norge. Det er 28,6 prosent mer enn i samme periode i fjor.
Les mer om Norge.
Kraftig vekst i «Video Valley: – Vi har helt enkelt en raskere vei til markedet
Norske videokonferanseselskaper fortsetter å vokse frem i kjølvannet av Tandberg. Utbryteren Pexip har økt omsetningen med 170 prosent på ett år.
Les mer om Tandberg og Video Valley.
Digital sårbarhet - analogt ansvar
Samfunnet digitaliseres som aldri før med forventning om økt verdiskaping, høyere vekst og andre positive effekter. Denne utviklingen medfører samtidig at vår digitale sårbarhet øker. Ansvaret for å håndtere det er fortsatt analogt.

Digital sårbarhet - analogt ansvar

Samfunnet digitaliseres som aldri før med forventning om økt verdiskaping, høyere vekst og andre positive effekter. Denne utviklingen medfører samtidig at vår digitale sårbarhet øker. Ansvaret for å håndtere det er fortsatt analogt.
Kraftig økning i eksport av sjømat fra norske lufthavner
Det har hittil i år vært 32 prosent vekst på cargo fra norske lufthavner, sammenlignet med samme tid i fjor.
Sentrum må gjøres tilgjengelig
DEBATT: Ny sentrumsplan legger til rette for stor vekst, en vekst som er totalt avhengig av konkurransedyktig kollektivtransport.
Fersk rapport fra amerikanske myndigheter: Her venter de økt oljeproduksjon
EIA forventer vekst i oljeproduksjonen særlig i fire land frem mot 2040. Oljeanalytiker er uenig.
Dette er togstrekningen som har vokst mest i Norge
NSBs pendlerrute mellom Rognan og Bodø har nok en gang økt passasjertilfanget. I første tertial 2017 har de nærmere 29 prosent vekst: – Vi er svært fornøyde.
Les mer om Bodø, Norge og Rognan.
Manpowers arbeidsmarkedsbarometer viser roligere ansettelsetempo mot slutten av året: – Litt overraskende
Norske arbeidsgivere har forsiktige forventninger til årets siste kvartal sammenlignet med tidligere i år, viser Manpowers arbeidsmarkedsbarometer. Vi kan vente en tregere vekst i sysselsettingen fremover, mener seniorøkonom.
– Me merkar det har vore travlare i år
Siri Dalehaug og andre i reiselivet opplever stor vekst
Vil forlenge Blindleia
En ny kanal kan forlenge Blindleia helt til Kristiansand, skriver Lillesands-Posten. Dette betyr at man kan ta båten innaskjærs mellom Lillesand og Kristiansand. Det er Lillesand Vekst som har tatt initiativ til å begynne å tenke på bygging av kanal.
Kraftig passasjervekst på Torp lufthavn
I august reiste 193.353 passasjerer til og fra Sandefjord lufthavn, Torp. Dette er en vekst på 44,5 prosent fra samme periode året før.
Les mer om Sandefjord og Torp.
Kraftig passasjervekst på Torp
I august reiste 193.353 passasjerer til og fra Torp Sandefjord lufthavn. Dette er en vekst på 44,5 prosent fra samme periode året før.
Les mer om Torp Sandefjord og Torp.
Norsk e-handel setter rekord
16 prosent vekst på ett år og runder for første gang 100 milliarder kr i omsetning.
Flere reiste via Røros lufthavn
Flyplassen på Røros kan notere seg for en stor vekst i reisende i august. Rundt 2000 passasjerer reiste til og fra flyplassen i fjellregionen forrige måned. Ifølge Arbeidets Rett er det vel 26 prosent flere passasjerer enn samme måned i fjor.
Fire år med økt bruk av oljepenger: Varsler tøffere tider for Erna
Etter fire år med kraftig vekst i bruken av oljepenger, må bremsen på. Norge burde fryse dagens pengebruk i tilfelle Oljefondet skulle falle i verdi, mener sjeføkonom.
Les mer om Erna og Oljefondet.
Svak vekst i servermarkedet
HPE er global markedsleder etter omsetning, mens Dell EMC er tilsvarende målt antall enheter.
Les mer om Dell EMC.
Men trackball var ikke død!
Logitech bringer tilbake karpaltunnelsyndromets fremste bekjemper – styrekulen. Et bevis på vekst i HR-bransjen eller et reelt behov?
Les mer om HR-bransjen.
Høyere prisvekst for SFO enn for barnehage
De siste åtte årene har prisene foreldre betaler for skolefritidsordning (SFO) hatt langt høyere vekst enn prisene i både private og kommunale barnehager.
Les mer om SFO.
Bygg og anlegg øker fortsatt
Omsetningen for virksomheter innen bygge- og anleggsnæringene var på 61,8 milliarder kroner i 1. termin 2017. Dette tilsvarer en vekst på 10,4 prosent sammenlignet med samme termin året før.
Kronikk Det nye Norge, Heidi Karin Monsen: «Alt begynner i skolen, sier Venstre. Men stemmer det?
Det er barna som blir fundamentet for vår fremtidige vekst og økonomi, skriver Econas Heidi Karin Monsen.
Han tjener millioner på kongekrabbe, men: – Vi trenger flere søringer her oppe
HONNINGSVÅG/TORSKEN (Aftenposten): Etter 40 år med svakere inntjening i nord enn ellers i landet, opplever landsdelen nå kraftig vekst.
Krabbeoppdretter Bjørn: – Vi trenger flere søringer her oppe
HONNINGSVÅG/TORSKEN (Aftenposten): Etter 40 år med svakere inntjening i nord enn ellers i landet, opplever landsdelen nå kraftig vekst.
Nedgang i alkoholomsetningen
Omsetningen av alkoholholdige drikkevarer var 3 prosent mindre i første halvår 2017 enn i samme periode i fjor. Redusert omsetning av øl og vin bidro til nedgangen, mens det var en svak vekst i omsetningen av brennevin.