Venstre

Historisk løft for ung psykisk helse

Regjeringen, KrF og Venstre forplikter seg til å legge fram en finansiert opptrappingsplan i løpet av 2018.
Les mer om KrF og Venstre.

Venstre: – Sp stiller Helgesen i posisjon for riksrett

Senterpartiet får ingen støtte for sitt mistillitsforslag mot klima- og miljøvernminister Vidar Helgesen (H) i ulvesaken.
Les mer om Helgesen og Vidar Helgesen.
Den store EU-kampen
I Frankrike er ytterste høyre og venstre fløy samstemte i kritikken av EU, euro, NATO og globaliseringen. I store spørsmål utgjør ikke høyre- og venstrepopulistene ideologiske motpoler. De finner hverandre.
Les mer om EU-kampen.
Troms vil ha n region i Nord-Norge
Med 27 mot 10 stemmer gikk fylkestinget i Troms inn for å få dannet n felles nordnorsk region. Det var Arbeiderpartiet, Høyre, Frp og Venstre som stemte for forslaget. Senterpartiet, Rødt, SV og Miljøpartiet vil derimot at dagens tre fylker skal bestå. Stortinget skal avgjøre hvor mange regioner det blir i landsdelen før sommeren, men verken Nordland og Finnmark ønsker å bli slått sammen.

Erna Solberg advarer: Aps politikk vil kvele den økonomiske veksten

Statsminister Erna Solberg mener Ap beveget seg til venstre på sitt landsmøte i helgen og mener deres politikk vil kvele den forsiktige bedringen i norsk økonomi.
Eksperter tror «den republikanske fronten vil holde
Frankrike-kjenner Anje Müller Gjesdal tror politikere fra både høyre og venstre vil flokke seg om Emmanuel Macron for å danne felles front mot Marine Le Pen.
– UWC-skulen gjer Førde meir aktuell for fredskorpset
Venstre-leiaren meiner kompetanse- og fagmiljøet ved UWC i Sunnfjord gjer at Førde er med i kampen om Fredskorpset.
Les mer om Fredskorpset, Førde, Sunnfjord og UWC.
Emmanuel Macron – wonderboy og knepen favoritt
Frisk og fersk. Ikke høyre, ikke venstre, bare noe han kaller «progressiv. Kan fenomenet Emmanuel Macron vinne frem i et Frankrike som bobler av politikerforakt?
Les mer om Emmanuel Macron og Frankrike.
- Han er den eneste mannen som får Marine Le Pen til å holde kjeft
Jean-Luc Mlenchon fra det ytre venstre er den franske valgkampens orator.
Les mer om Marine Le Pen.
Eldre og jobb
Det er misbruk av ressurser når arbeidsføre mennesker må slutte i jobben som 70-åringer. Det mener Venstre. Gymlærer Astrid Bekkenes synes det er ille at hun blir tvunget ut av arbeidslivet.
Les mer om Venstre.
Mann, du er etterlyst
Sandnes ligger milelangt bak det nasjonale målet om 20 prosent mannlige ansatte i norske barnehager. Det vil Venstre gjøre noe med.
Les mer om Venstre.
Knapt rødgrønt flertall på ny måling
De borgerlige mister flertallet, mens Ap øker etter å ha falt seks måneder på rad i en måling Opinion har gjort for ANB. SV er større enn både Venstre og KrF.
Les mer om ANB, KrF, Opinion og Venstre.
Fotobokser i 30-soner
Venstre i Oslo vil ha fotobokser i veier med 30-soner, som Hagagata, Hellerudveien og Skovveien, skriver Dagsavisen. Statens vegvesen sier det ikke er noe i veien for å ha fotobokser i gater med lav fart, men er usikre på hvor effektivt det vil være.
Krev offentleggjering utgreiing
Stortingsrepresentantar frå Venstre i Nordland og Troms krev at regjeringa skal offentleggjere landmarksutgreiinga som kjem våren 2017. Dei meiner dette er av interesse for det offentlege å debattere. Partileiar Trine Skei Grande kjem til å fremje kravet i Stortinget 15. mai.
Les mer om Nordland, Stortinget og Venstre.
Valgflesk fra venstre
Den lange valgkampen er i gang. Krefter i Arbeiderpartiet, som åpner sitt landsmøte på torsdag, foreslår å innføre bygderabatt på bensin og diesel, ifølge NRK.
Les mer om Arbeiderpartiet og NRK.
Dropper politiet
Leder i planutvalget i Lillesand Arne Gulbrandsen (til venstre), vil ikke politianmelde trusler han har fått, skriver Lillesands-Posten. Truslene kom i et brev for en måned siden.
Venstreradikal kandidat stormer fram i Frankrike
Franske velgere har ombestemt seg igjen. Nå er det fyrverkeriet Jean-Luc Mlenchon på ytre venstre som har mest medvind på gallupen.
Venstre i motvind: Havner under sperregrensen igjen etter landsmøtet
Venstre-landsmøtet har ikke gitt partiet medvind. De havner nok en gang under sperregrensen.
Venstre vil stille miljøkrav til drosjer
Geir Angeltveit i Venstre vil innføre utslippskrav for drosjenæringen i Hordaland. Loven gir fylkeskommunene hjemmel til å stille slike miljøkrav.
Les mer om Hordaland og Venstre.
Vil innføre miljøkrav til drosjene
Tiden er kommet for å stille strenge utslippskrav til taxinæringen i Hordaland, mener Venstre.
Les mer om Hordaland og Venstre.
Venstre vil stille miljøkrav til drosjer
Geir Angeltveit i Venstre vil innføre utslippskrav for drosjenæringen i Hordaland. Loven gir fylkeskommunene hjemmel til å stille slike miljøkrav.
Les mer om Hordaland og Venstre.
Venstre vil stille miljøkrav til drosjer
Geir Angeltveit i Venstre vil innføre utslippskrav for drosjenæringen i Hordaland. Loven gir fylkeskommunene hjemmel til å stille slike miljøkrav.
Les mer om Hordaland og Venstre.
Holder alle muligheter åpne
– Vi etterforsker i alle retninger, om det kan være ekstremister fra venstre- eller høyresida, voldelige supportere eller islamister, sa Ralf Jäger, innenriksminister i den tyske delstaten Nordrheim-Westfalen om angrepet mot Borussia Dortmund-bussen.
Frp vil presse gjennom «pils i parken allerede før sommeren
Frp og Høyre kan sammen med Venstre endre loven og tillatte drikking i parken i løpet av få måneder, men KrF protesterer.
Les mer om Høyre, KrF og Venstre.
Frp vil presse gjennom pils i parken og på stranden allerede før sommeren
Frp og Høyre kan sammen med Venstre endre loven og tillatte drikking i parken og på stranden i løpet av få måneder, men KrF protesterer.
Les mer om Høyre, KrF og Venstre.