Venstre

Nær enighet om ny transportplan

Regjeringen og samarbeidspartiene møttes til nye samtaler om Nasjonal transportplan på Stortinget mandag ettermiddag. KrF og Venstre har tro på enighet.
Les mer om Nasjonal, Stortinget og Venstre.

BT: Regjeringen enig med Venstre og KrF om Nasjonal transportplan

Regjeringen er enig med KrF og Venstre om fordelingen av transportmilliardene i Nasjonal transportplan, skriver Bergens Tidende.
Les mer om KrF, Nasjonal og Venstre.
I dag legger de frem milliardplanene
Regjeringen er enige med KrF og Venstre om fordelingen av transportmilliardene i Nasjonal transportplan. Klokken 12 presenteres planene for stortingspolitikerne.
Les mer om KrF, Nasjonal og Venstre.
I dag legger de frem milliardplanene
Regjeringen er enige med KrF og Venstre om fordelingen av transportmilliardene i Nasjonal transportplan. Klokken 12 presenteres planene for stortingspolitikerne.
Les mer om KrF, Nasjonal og Venstre.

Intern ulve-uenighet i Venstre

Utad har Venstre stått knallhardt på at naturmangfoldsloven ikke kan endres så flere ulv kan skytes. Nå åpner flere i stortingsgruppen for lovendring, mens andre nekter blankt.
Les mer om Venstre.
Hjemkommunene til sentrale politikere slapp tvangssammenslåing
Arbeiderpartiets Helga Pedersen beskylder Høyre, Frp og Venstre for å skjerme «egne kommuner.
Les mer om Frp, Høyre og Venstre.
Det hemmelige spillet om fornybarfondet
Fornybarfondets far Terje Breivik (V) skjønte at han trengte 15 milliarder ekstra etter et møte hos «fienden. Venstre kjempet for Bergen i flere år.
Les mer om Bergen og Terje Breivik.
Det hemmelige spillet om fornybarfondet: Kan bli opptil 15 milliarder større etter møtet i Stavanger
Fornybarfondets far skjønte at han trengte 15 milliarder ekstra etter et møte hos «fienden. Venstre kjempet for Bergen i flere år. Støtten fra Knut Arild Hareide (KrF) hjalp ikke. Regjeringen bestemte seg allerede i fjor for Stavanger-regionen.
Det hemmelige spillet om fornybarfondet: Kan bli opptil 15 milliarder større etter møte i Stavanger
Fornybarfondets far skjønte at han trengte 15 milliarder ekstra etter et møte hos «fienden. Venstre kjempet for Bergen i flere år. Støtten fra Knut Arild Hareide (KrF) hjalp ikke. Regjeringen bestemte seg allerede i fjor for Stavanger-regionen.
Spillet bak det nye kommunekartet
Frp kjempet gjennom tvangsbaby i Agder etter ordførerengasjement, mens Venstre sikret storkommunen som Venstres stortingsrepresentant frontet i kommunevalgkampen.
Les mer om Agder og Venstre.
Foreslår panteordning for plast
Venstre-leder Trine Skei Grande vil ha en panteordning for å samle inn plast som flyter i havet. I dag besøkte hun Sørlandet og fikk se mye søppel langs kysten.
Les mer om Sørlandet.
Kan du navnet på mannen til venstre? I dag kan han ta VM-gull på sprinten
VIERUMÄKI (VG) Det er ingen stor overraskelse om Sindre Bjørnestad Skar (25) havner på VM-pallen i dag.
Venstre: Nytt ulveforslag bryter med samarbeidsavtalen
Regjeringen vil løse den betente ulvestriden ved å endre naturmangfoldloven. Men i samarbeidsavtalen med Venstre og KrF står det at loven ligger fast.
Les mer om KrF og Venstre.
Kjemper for 194 nye arbeidsplasser
Venstre kjemper for at Grimstad får Landbruksforvaltningen når regjeringen nå skal flytte statlige arbeidsplasser ut av Oslo. Det skriver Agderposten. Dette vil bety 194 nye arbeidsplasser til Grimstad.
Trailer med punktering på E18
I det sørgående løpet på På E18 i Kobbervikdalen i Drammen står en trailer som har fått punktering. Viking hjelper til med å skifte dekk på stedet. Derfor står traileren fortsatt i venstre felt.
Skei Grande på sørlandsbesøk
Venstre-leder Trine Skei Grande kommer i dag på besøk til Sørlandet, og skal blant annet besøke Stine Sofie Senteret i Grimstad, og delta på et medlemsmøte i Lillesand klokken 18.
Feiret ett Agder med kake
– Vi er veldig glade for denne avklaringen, nå kan arbeidet med ett Agder settes i gang for alvor, sier fylkesordfører i Vest-Agder, Terje Damman og gruppeleder i Høyre, Torunn Ostad etter at regjeringen, KrF og Venstre i dag la frem kommune- og regionreformen.
– Vi måtte bruke tvang
Vi såg ingen anna utveg enn å tvinge saman kommunar, seier stortingsrepresentant for Venstre Sveinung Rotevatn. Dette er berre tull, svarar ordførar som blir tvungen.
Ytre venstre er hysterisk redde for norskhet, mens ytre høyre bare må ta seg kraftig sammen
KOMMENTAR: Det må være lov til å si at det finnes norske verdier uten å bli beskyldt for å være rasist.
Samarbeidspartiene vil redusere antallet kommuner til 358
Regjeringen og samarbeidspartiene er enige om en avtale der antallet kommuner slankes til 358 fra dagens 428. Det ble klart da Høyre, Frp, KrF og Venstre holdt en felles pressekonferanse om kommune- og regionreformen på Stortinget onsdag morgen. Partiene kaller avtalen de har kommet fram til for en løypemelding, og ikke en endelig enighet om reformen. Saken oppdateres. Les også: Aftenposten: 13 kommuner blir tvangssammenslått Oslo alene om søppelmonopol
Les mer om Frp, Høyre, KrF, Oslo, Stortinget og Venstre.
Vil redusere antall kommuner til 358
Frp, Høyre, KrF og Venstre redegjør for kommunereformen i Vandrehallen på Stortinget.
KL 08.30: Direkte om kommunereformen
Frp, Høyre, KrF og Venstre innkaller til pressekonferanse i Vandrehallen på Stortinget om kommune- og regionreformen.
Nedsatt hastighet på E18
Et kjøretøy står stille i venstre felt i sørgående retning på E18, like etter Botnetunnelen i Holmestrand. Hastigheten er satt ned.
Les mer om Botnetunnelen, E18 og Holmestrand.
Tvinger sammen millionregion rundt Oslo, men lar Vestlandet forbli lite
Mens Høyre, Frp og Venstre tvinger sammen en stor østlandsregion, gjør de ikke det samme på Vestlandet. – Jeg skjønner ikke logikken, sier fylkesordfører.
Les mer om Frp, Oslo, Venstre og Vestlandet.
Pressekonferanse om kommunereformen
Frp, Høyre, KrF og Venstre innkaller til pressekonferanse i Vandrehallen på Stortinget om kommune- og regionreformen kl. 8.30. Samarbeidspartiene vil presentere status for kommunereformen og regionreformen på Stortinget i formiddag.