Venstre

Foreslår «gigantregion rundt Oslo

Venstre vil ha Oslo alene omkranset av «gigantregionen Viken med Buskerud, Akershus og Østfold samt et sammenslått Telemark og Vestfold i sitt forslag til regionkart. Det skriver Kommunal Rapport. Kommunalpolitisk talsmann og stortingsrepresentant for Venstre i Nord-Trøndelag, Andr Skjelstad, presenterte forslaget torsdag.

Venstre foreslår «gigantregion rundt Oslo

Venstre vil ha Oslo alene omkranset av «gigantregionen Viken med Buskerud, Akershus og Østfold samt et sammenslått Telemark og Vestfold i sitt forslag til regionkart.
Støtter Viken-region
Buskerud bør slås sammen med Akershus og Østfold, selv om ikke Oslo blir med. Det sier Andr Skjelstad fra Venstre, som er saksordfører for regionreformen på Stortinget. Hans forslag presenteres i dag og er utgangspunkt for Stortingets videre behandling.
Helgesen vil endre naturmangfoldloven for å løse ulvefloka
Men da risikerer han bråk med Venstre.
Les mer om Venstre.

Helgesen vil endre naturmangfoldloven

Venstre: - Loven ligger fast i samarbeidsavtalen.
Frykter en for mektig Norges Bank
Venstre og Arbeiderpartiet er redde for at sentralbanksjefen blir for mektig.
Les mer om Arbeiderpartiet.
Knetrøbbel for Lie Hansen
Espen Lie Hansen kan være usikker til Norges VM-kamp i håndball mot Brasil tirsdag, ifølge NTB. Han fikk en smell i det venstre kneet mot Frankrike. På mandagens trening deltok han ikke på så mye, og han fikk også tett oppfølging av landslagets lege og fysioterapeut.
Les mer om Brasil, Frankrike, Lie Hansen og NTB.
Kø i Operatunnelen
Østover på E18 i Oslo må du regne med kø gjennom Operatunnelen. Venstre felt er stengt mot Askim på grunn av en vannlekasje og farten er satt ned til 60 km i timen. Arbeidet vil trolig ta noen dager, opplyser Statens vegvesen.
Les mer om Askim, E18, Operatunnelen og Oslo.
40 millioner til leie av nytt stadion
Mot stemmene til KrF og Venstre gikk formannskapet inn for bruk 40 millioner kroner av oppsparte midler til forskuddsleie av Nye Sandnes Ulf stadion.
Les mer om KrF og Venstre.
Venstre-Raja: Listhaug fremmer hverdagsrasisme
Venstres Abid Q. Raja går kraftig ut mot statsråd Sylvi Listhaug (Frp) og hevder hun bidrar til hverdagsrasisme.
Les mer om Sylvi Listhaug.
Money talks! Det gjelder også i elbil-politikken
I lørdagens leder foretok Aftenbladet et oppsiktsvekkende og svært beklagelig klimapolitisk mageplask. I overskriften slo avisen fast at «Elbil-fordelene må fases ut. Venstre mener dette blir helt feil.
Money talks! Det gjelder også i elbil-politikken
I lørdagens leder foretok Aftenbladet et oppsiktsvekkende og svært beklagelig klimapolitisk mageplask. I overskriften slo avisen fast at «Elbil-fordelene må fases ut. Venstre mener dette blir helt feil.
- Nye Sandnes blir en robåt-kommune
Venstre-politikere i Ryfylke mener Nye Sandnes vil bli tidenes mest feilslåtte norske kommune.
Les mer om Ryfylke.
Bedring i Operatunnelen
På E18 er nå Operatunnelen åpen i begge retninger igjen, etter at det ene løpet har vært stengt siden i går formiddag. Fortsatt er venstre felt stengt i østgående løp, men trafikken går forbi i to felt. Tunnelen var stengt på grunn av en vannlekkasje som måtte repareres.
Les mer om Operatunnelen.
Grande om Mahamud-saken: En Kafka-prosess
Venstre-leder Trine Skei Grande reagerer kraftig på at bioingeniøren Mahad Adib Mahamud blir fratatt statsborgerskapet etter 17 år i Norge.
Vil ikke inn i regjering før valget
Vestfold Venstre avviser Abid Rajas forslag om at Venstre bør vurdere å gå inn i regjering før valget, sier leder Magdalena Lindtvedt. Hele 15 av 17 fylkesledere NRK har snakket med sier at de er imot forslaget.
Venstre: – Ikke riv Tryvannstårnet
Debatten om Tryvannstårnets skjebne er i full gang. Frp vil rive, Venstre vil bevare.
Les mer om Tryvannstårnet og Venstre.
Partienes strateger frykter Sp-Vedum mest
Partistrateger i Ap, Høyre, Frp, Venstre og KrF frykter Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum mest i årets valgkamp.
Vakling i Venstre
Venstre i regjering? Nå?
Les mer om Venstre.
Fløypartiene vokser i Oslo
Medlemstallet i Oslo Frp økte med 25 prosent i 2016, den største økningen blant partiene i byen. Ifølge Dagsavisen økte både Rødt og SV med over 10 prosent. Den verste utviklingen har MDG hatt med en nedgang på 11,3 prosent. Ap sin medlemsmasse minket med 3,5 prosent, mens Høyre gikk ned 4,2 prosent. Både Venstre og Krf gikk ned litt under åtte prosent.
Les mer om Høyre, Krf, MDG, Oslo Frp, Oslo og Rødt.
Nye busser blir miljøsyndere
Politikere i Kristiansand er altfor lite offensive med å legge til rette for nullutslipp kjøretøyer i offentlig tjeneste. Det mener Venstre.
Les mer om Kristiansand og Venstre.
Måling: Venstre-fall feller Solbergs flertall
STORTINGET (NRK): Venstre-velgere flykter til Arbeiderpartiet og sender støttepartiet under sperregrensen på NRKs januarmåling. Det kan koste Erna Solberg (H) regjeringsmakten.
Venstre faller under sperregrensa på ny måling
- Likte bedre fremgangen på to andre målinger denne uka, sier Trine Skei Grande til VG.
Les mer om Trine Skei Grande.
Venstre faller under sperregrensen
Venstre går på en kraftig smell i VG og InFacts partibarometer for januar, og faller under sperregrensen til 3,2 prosent oppslutning.
Venstre-topper vurderer regjeringsmakt nå
Flere stortingsrepresentanter i Venstre åpner for å gå inn i regjeringen nå. Statsminister Erna Solberg ønsker velkommen.
Les mer om Venstre.