Venstre

V og KrF redder au pair-ordningen

Stortinget kommer ikke til å gå inn for avvikle au pair-ordningen denne uken. Venstre og KrF sikrer ordningen videre liv.
Les mer om KrF.

Terrorhøring i gang på Stortinget

Regjeringens to samarbeidspartier Venstre og KrF krever klare svar om svikten i norsk beredskap under den lukkede kontrollhøringen på Stortinget mandag.
Les mer om KrF, Stortinget og Venstre.
«Bromansen mellom Macron og Trudeau hylles på nettet
Verden fryder seg over bilder av Emmanuel Macron og Justin Trudeau som går tur på Sicilia. – De gir håp, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.
Nå kan alle som bryr seg om venstresida, se i forundring og spenning mot Spania
I Spania valgte sosialdemokratene å gå til venstre for å gjenerobre statsmakta, i et politisk veivalg hvor tvilen tynger i hele Europa, skriver Einar Hagvaag.
Les mer om Einar Hagvaag, Europa og Spania.

Veien til venstre

I Spania valgte sosialdemokratene å gå til venstre for å gjenerobre statsmakta, i et politisk veivalg hvor tvilen tynger i hele Europa, skriver Einar Hagvaag.
Les mer om Einar Hagvaag og Europa.
Framme i Oslo etter over 50 mil på beina
Venstre-topp Per A. Thorbjørnsen kom søndag ettermiddag fram til Stortinget, etter å ha gått helt fra Stavanger. Etter ni dager på veien er han først og fremst mektig lei asfalt.
Les mer om Oslo, Stavanger og Stortinget.
– Det pinligste var å bli stoppet av politiet. De lurte på hva jeg drev med
Vanligvis står V-en for Venstre, når det handler om Per A. Thorbjørnsen. Men denne gang handler det om Vandreren Thorbjørnsen. Og hans møte med politiet i Buskerud.
Frp: La studentene få drikke alkohol i Høyskoledalen
Frp heier på studentene, og Venstre er også med på laget. Ap har ikke bestemt seg ennå.
Les mer om Høyskoledalen og Venstre.
Sekund frå å verte treft av stein
Familien ante fred og ingen fare da dei var ute å køyrde på fylkesveg 363 i Sannidal i Kragerø fredag ettermiddag. Plutseleg såg dei noko som kom rullande ned frå fjellveggen på venstre side av vegen.
Les mer om Kragerø og Sannidal.
Forventer at nedleggelsen av mottaket blir utsatt
Ida Gudding Johnsen som er stortingskandidat for Nordland Venstre, forventer at nedleggelsen av Rølvika Mottak blir utsatt ett år.
Småpartiene klar for oljenekt-allianse
På hver sin side av den politiske aksen har Venstre og SV blokkert for oljeaktivitet i Lofoten, Vesterålen og Senja. Nå kan det være duket for en ny allianse.
Les mer om Lofoten, Senja, Venstre og Vesterålen.
Ett felt stengt pga. glass i veien
Politiet har fått flere meldinger fra bilister som kjører E18 i Sande om at det er spiker og glass inne i Hanekleivtunnelen i nordgående løp. Det venstre feltet i nordgående løp er stengt, og mannskaper fra Statens vegvesen rydder veien.
Les mer om E18, Hanekleivtunnelen og Sande.
Venstre felt stengt på E18
På E18 i Vestfold er venstre felt stengt i Hanekleivtunnelen utenfor Holmestrand, i nordgående retning mot Oslo. Det skyldes en bilstans og fordi det ligger gjenstander i veien, melder Statens vegvesen.
Nytt tap for Aleesami og Palermo
Allerede nedrykksklare Palermo tapte kveldens bunnoppgjør mot jumbo Perscara med 0-2. Haitam Aleesami spilte hele kampen som venstre vingback, slik han har gjort nesten hele sesongen for Palermo. Palermo spiller sin siste kamp hjemme mot Empoli søndag, og ender nest sist på tabellen.
Les mer om Aleesami, Empoli, Palermo og Perscara.
Regjeringen dropper omstridt forslag om høyere maksstraff
Venstre vil fortsatt ikke stemme for det modererte forslaget.
Ny gigantfeide om Oslo-motorvei
Enigheten om 100 milliarderkroners-planene for vei og kollektivsatsing i Oslo, kan ryke: Venstre og KrF på Stortinget sikrer flertall for ny motorvei fra Oslo og gjennom Bærum.
Gratis AKS utvides
Fra første august tilbyr Oslo kommune ytterligere 21 skoler i Gamle Oslo, Sagene og på Grünerløkka gratis AKS. Ifølge byrådet innebærer det at 1000 nye barn får tilgang til tilbudet. Guri Melby i Venstre mener gratis AKS heller bør gis til foreldre med dårlig råd.
– Mange er usikre
STORTINGET (NRK): Ingen stortingspartier mister velgere som Venstre. Partileder Trine Skei Grande tror de mange klimakampene med regjeringen har kostet dem dyrt.
Les mer om Mange og Venstre.
Ber Røvika bestå
Nordland Venstre har fått Trine Skei Grande til å spørre statsråd Per Sandberg direkte om nedleggelsen av Røvika mottak.
Vikingskip må ha motor
Vikingskipet «Saga Oseberg må kanskje legge inn årene. Skipet er klassifisert som et passasjerskip, dermed krever Sjøfartsdirektoratet at skipet må ha motor, redningsflåter og varselskilt, skriver Tønsbergs Blad. Ellen Eriksen som er leder for kultur, idrett og folkehelse i Vestfold fylkeskommune, sier at Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti vil legge fram saken for næringskomiteen på Stortinget.
Rekordlav Venstre-oppslutning i ANB-måling
Venstre har aldri fått lavere oppslutning enn de 2,9 prosentene som støtter partiet i ANBs partimåling for mai. Rødt har sjeldent gjort det bedre.
Venstre-topp var svær i kjeften – nå må han gå Stavanger-Oslo
«Jeg lover å gå til Oslo hvis fornybarfondet kommer til regionen skrev Venstre-topp Per A. Thorbjørnsen i et debattinnlegg i desember. I dag begynte han på den lange turen.
Venstre bryter ordførersamarbeidet i Stjørdal – erstattes av MDG
Etter 18 år bryter Venstre det borgerlige samarbeidet i Stjørdal.
Les mer om MDG, Stjørdal og Venstre.
Skulle ansette faste lærere, brukte pengene på vikarer
KrF og Venstre trodde de hadde sikret 268 millioner kroner til flere lærere i barneskolen. Byråkratisk rot satte en stopper for det.
Les mer om Venstre.
Verken høyre eller venstre, men både høyre og venstre
President Emmanuel Macron, som lovte velgerne «verken høyre eller venstre, har utnevnt ei ny fransk regjering som setter både høyre- og venstresida i klemme.