Verden

Kylie Jenner på Snapchat: - Med en Tweet fra Kylie Jenner sank Snapchats verdi med 10,2 milliarder norske kroner

Nok en gang blir det bevist hvilken påvirkningskraft Kardashian-Jenner-familien har på følgerne sine. (Dagbladet): Den nye Snapchat-oppdateringa har fått det til å koke i hele verden, og også flere store stjerner har uttrykket stor misnøye.

Grant-Lee Phillips: Verden er satt i revers

Det begynner å bli mange plater om USA under Trump.
Les mer om Trump og USA.
Ble avvist på skriveskole - nå er hun nominert til Nordisk Råds litteraturpris
Roskva Koritzinsky (28) er nominert til Nordisk Råds litteraturpris for 2018. Hun er nominert for novellesamlingen «Jeg har ennå ikke sett verden». - Jeg ble veldig overrasket.
Les mer om Jeg.
Om alle «redder verden litt» kan vi skape en større effekt
Med en holdningsendring i grasrota, kan en forandring skje også hos de som sitter med pengene og makten til å bestemme. Man hører stadig om grep man kan ta som privatperson for å, om ikke redde, så i alle fall gjøre noe som hjelper, miljøet.
172 døde i listerioseutbrudd i Sør-Afrika
172 personer er døde som følge av listeriose siden begynnelsen av 2017, melder myndighetene i landet. Dette er trolig det største utbruddet i verden, ifølge FN.
Les mer om Sør-Afrika.
USA har flere skytevåpen enn innbyggere
USA er det eneste landet i verden med flere skytevåpen enn innbyggere. Nå vurderer president Donald Trump å væpne lærere for å hindre skolemassakre. Det fant sted 376 masseskytinger i USA i fjor.
Les mer om Donald Trump og USA.
Prins Harry og Meghan Markle: - Dukket plutselig opp bak Meghan Markle. Nå skaper hun overskrifter over hele verden
Hvem er den «ukjente» kvinnen? (Dagbladet): Interessen rundt gifteklare Meghan Markle (36) er nærmest ustoppelig for tida, og underholdningspressen sluker stort sett alt de kommer over.
Les mer om Meghan Markle.
- Bare ikke la oss dø uten at verden vet om det
«Bare gjør noe. Ikke la oss dø uten at verden vet om det.» Det er budskapet syriske Murhaf Fares får fra menneskene inne i beleirede Øst-Ghouta. Anbefalte saker - Ikke å gjøre noe er ikke et alternativ.
Les mer om Ikke og Øst-Ghouta.
Halvparten av private våpen er i USA
Nesten halvparten av skytevåpnene som er i privat eie i verden, er i USA. Det viser statistikk CNN har publisert.
Les mer om CNN og USA.
Halvorsen slo tilbake etter marerittstarten: – Deilig å vise at jeg har noe der oppe å gjøre
I sitt tredje løp som proff, og med nesten alle de beste spurterne i verden på plass, kjempet Kristoffer Halvorsen helt i toppen i Abu Dhabi Tour torsdag.
Norsk mattebok på vei ut i 15 land
Boken «Hvordan fatte matte» er på full fart ut i verden, etter å ha blitt fjorårets mestselgende sakprosabok på hjemmebane. Allerede er boken, skrevet av Elin Natås og Anne Lene Johnsen, sluppet i Finland og Sverige.
Er det norske demokratiet truet?
Det er ingen grunn, historisk sett, til å tro at et politisk styringssystem skal vare evig. Heller ikke demokratiet. Nå har vi hatt en aller annen form for demokrati i den vestlige verden siden slutten av 1700-tallet.
Metoo inntar moskeer verden over
Nå deler kvinner sine historier om seksuell trakassering i muslimske, religiøse sammenhenger. - Rimelig å anta at mørketallene er store også i Norge, mener «skamløse» Sofia Srour.
Les mer om Norge og Sofia Srour.
Carl Frode Tiller nominert til Nordisk Råds Littearturpris
Carl Frode Tiller og Roskva Kiritzinsky er de to norske kandiatene nominert til Nordisk Råds ltteraturpris 2018. Tiller er nominert for romanen «Begynnelser». Kiritzinsky for novellesamlingen «Jeg har ennå ikke sett verden».
Facebook er oppe igjen
Både Facebook og Instagram var nede over hele verden ved 12-tiden torsdag. Facebook var oppe igjen etter kort tid.
Les mer om Instagram.
Facebook er oppe igjen
Både Facebook og Instagram var nede over hele verden ved 12-tiden torsdag. Facebook var oppe igjen etter kort tid. De sosiale mediene var nede på både mobil og desktop.
Les mer om Instagram.
Flere våpen enn innbyggere i USA
USA er det eneste land i verden med flere skytevåpen enn innbyggere, og risikoen for å bli skutt og drept der er 30 ganger høyere enn i Norge.
Les mer om Norge og USA.
Fredrikstad-forfatter nominert
Roskva Koritzinsky (28) er nominert til Nordisk råds litteraturpris for novellesamlingen «Jeg har ennå ikke sett verden. Koritzinsky er vokst opp i Fredrikstad, og debuterte som forfatter for fire år siden. 12 andre nordiske forfattere er nominert til prisen.
Les mer om Fredrikstad, Jeg og Nordisk.
Facebook er nede over hele verden
Både Facebook og Instagram er nede over hele verden. De tekniske problemene begynte ved 12-tiden torsdag. Nå er de sosiale mediene nede på både mobil og desktop. Instagram eies av Facebook. (NTB)
Les mer om Facebook og Instagram.
Facebook med store tekniske problemer
Det rapporteres om store problemer med serveren til Facebook, messenger og Instagram over hele verden. Det sosiale nettstedet Facebook var ved 12-tiden torsdag nede.
Les mer om Facebook og Instagram.
Facebook med store tekniske problemer
Det rapporteres om store problemer med servere hos Facebook, messenger og Instagram over hele verden.
Les mer om Facebook og Instagram.
Facebook og Instagram er nede
Folk over hele verden melder på Twitter at de sosiale mediesidene Facebook og Instragram er nede.