Verv

Har fått nok av politikken og kaster inn håndkleet: – Det ble umulig for meg å fortsette

Iran Morovati (52) har fått nok. Hun misliker mye som skjer i Arbeiderpartiet både nasjonalt og lokalt, og har meldt seg ut. Som folkevalgt trekker hun seg også fra alle kommunale verv ut valgperioden.
Les mer om Arbeiderpartiet.

Fritak fra offentlige verv: – Har vi en for «løs praksis?

KONGSVINGER: Søknader om fritak fra offentlige verv blir sjelden et diskusjonstema fra talerstolen, men Iran Morovatis sak ble et unntak.
Kollegaene kjenner seg ikke helt igjen
KONGSVINGER: Både gruppeleder Elin Såheim Bjørkli og ordfører Sjur Strand synes det er synd at Iran Morovati trekker seg fra partipolitikk og kommunale verv.
Kristin Handeland får ny jobb i Fedje kommune
Har søkt fritak frå politiske verv.
Les mer om Fedje.

Litt til tillit

Evig eies kun et dårlig rykte. For visse politiske definisjoner av «evig». Ingen vil kunne påstå at forsidene ble ryddet da Senterpartiets fylkesordfører i Hedmark, Dag Rønning, trakk seg fra sitt verv fredag den 12. januar 2018.
Les mer om Dag Rønning og Hedmark.
Hareide ser gjerne Olemic Thommessen i et nytt fremtredende verv
Onsdag kveld utpeker Høyres gruppemøte den de mener bør overta som stortingspresident. Han eller hun velges i en skriftlig avstemning i Stortinget torsdag.
Snorre (46) har fått et mektig Ap-verv
Snorre Wikstrøm (46) fra Furnes er ansatt som leder for sekretariatet til Aps stortingsgruppe. Han overtar fast etter Hans Kristian Amundsen som tidligere i vinter trakk seg etter indre spenninger i partiet.
Les mer om Ap-verv.
Ny gruppeleiar i Sogndal Høgre
Einar Vatlestad er vald til ny gruppeleiar i Sogndal Høgre. Han tek over etter Karin Vikane, som har bede seg friteken frå vervet grunna stor arbeidsmeng i andre politiske verv.
Bente Haug (Ap) har fått nok og trekker seg ut av politikken: – Klarer ikke mer av hatretorikk og personangrep
Etter ti år har den erfarne Ap-politikeren fått nok av det hun beskriver som fordummende støy i den politiske debatten, og har trukket seg ut av alle sine parti-politiske verv.
Les mer om Ap-politikeren.
Bente Haug (Ap) trekker seg ut av politikken: – Sakene drukner i hatretorikk og personangrep på Facebook
Etter ti år har den erfarne Ap-politikeren fått nok av det hun beskriver som fordummende støy i den politiske debatten, og har trukket seg ut av alle sine parti-politiske verv.
Les mer om Ap-politikeren og Facebook.
- Det er for tidlig å ønske Giske tilbake i et slikt verv nå(pluss)
- Jeg tror folk flest mener vedtaket til Trondheim Ap går på akkord med hva som er riktig å gjøre i dagens situasjon, sier Ap-politikeren fra Verdal.
Dømt for økonomisk utroskap
Tre menn fra Østfold er funnet skyldig i å ha tappet et bemanningsselskap for 7,2 millioner kroner og overført pengene til seg selv ved hjelp av et selskap på Malta. Ifølge dommen fra Sarpsborg tingrett hadde alle tre ulike sentrale roller i bemanningsselskapet som gikk konkurs i 2014. To av mennene er dømt til fengsel i tre og et halvt år, mens den tredje fikk en straff på tre år og tre måneder i fengsel. De får også inndratt til sammen 4, 7 millioner kroner og har mistet retten til å ha sentrale verv i bedrifter de neste tre årene.
Les mer om Malta, Sarpsborg og Østfold.
Ap-politiker fikk verv etter at varslersak var behandlet
En Ap-tillitsvalgt i Oslo ble gjenvalgt til et lokalt verv etter at partiet mottok et varsel om at vedkommende skal ha drevet med seksuell trakassering.
Les mer om Oslo.
Gjenvalgt til tillitsverv etter varslersak
En Ap-politiker måtte trekke seg fra byomfattende verv i Oslo Ap og i AUF i Oslo, etter at partiet hadde behandlet en varslingssak mot vedkommende. Likevel ble politikeren gjenvalgt til et tillitsverv i et lokallag.
Les mer om AUF, Oslo og Oslo Ap.
Trond Giske foreslått til nytt verv
Trondheim Ap vil gjerne ha Trond Giske inn i en ny maktposisjon i Trøndelag Ap. Politisk redaktør i Adresseavisen Tone Sofie Aglen mener det er en svært dårlig idé.
Dagbladet: Ap-politiker fikk verv etter at varslersak var behandlet
En Ap-tillitsvalgt i Oslo ble gjenvalgt til et lokalt verv etter at partiet mottok et varsel om at vedkommende skal ha drevet med seksuell trakassering, skriver Dagbladet.
Les mer om Dagbladet og Oslo.
Politikere fikk fortsette til tross for varsler
En politiker i Oslo Arbeiderparti som var anklaget for seksuell trakassering i januar ble gjenvalgt til viktige verv til tross for at varselet var kjent. Det skriver Dagbladet.
Ap-politiker ble varslet om. Likevel fikk han verv etter at varslersaken var behandlet.
En Ap-tillitsvalgt i Oslo ble gjenvalgt til et lokalt verv etter at partiet mottok et varsel om at vedkommende skal ha drevet med seksuell trakassering. Anbefalte saker Saken ble kjent i Dagbladet før helgen.
Les mer om Dagbladet, Oslo og Saken.
Fikk tillitsverv på tross av varsel
En politiker i Oslo Ap ble gjenvalgt til tillitsverv i lokallaget til tross for at Oslo Ap konkluderte med at vedkommende hadde brutt partiets retningslinjer mot seksuell trakassering, skriver Dagbladet. Politikeren ble fratatt byomfattende verv i Oslo Ap og Oslo AUF.
Les mer om Dagbladet, Oslo AUF og Oslo Ap.
Oslo Ap hevdet varselet fikk store konsekvenser: Men politikeren fikk gjenvalg til viktig verv
Varsleren reagerer på måten Oslo Ap har fulgt opp saken på. Oslo Ap tar nå selvkritikk og sier de «burde fulgt tettere opp». (Dagbladet): Fredag kveld fortalte Dagbladet om en ny metoo-sak i Arbeiderpartiet, denne gang i Oslo Ap.
Oslo Ap hevdet varselet fikk store konsekvenser: Men politikeren fikk gjenvalg til viktig verv
Varsleren reagerer på måten Oslo Ap har fulgt opp saken på. Oslo Ap tar nå selvkritikk og sier de «burde fulgt tettere opp.
Les mer om Oslo Ap.
Legenden Bo gir seg etter 46 år som trener og leder i Ren-Eng: – Nå får jeg ta vare på egen helse
Alt har sin tid: Etter å ha drevet friidrettsklubben Ren-Eng i 46 år gir Bo Berndtsson (snart 78) fra seg alle verv. – Jeg har fått diabetes og har ikke lenger samme energi som før. Nye og ikke minst yngre ledere står klar til å gjøre Ren-Eng mer moderne, sier fridrettslegenden fra Drevsjø.
Ny varslingsak i Arbeiderpartiet
Arbeiderpartiet har mottatt en ny varslersak om seksuell trakassering. Ifølge Dagbladet er det snakk om en tillitsvalgt i Oslo Arbeiderparti som også har verv i AUF.
Nytt #metoo-varsel i Ap
Ledelsen i Oslo Arbeiderparti har konkludert med at en tillitsvalgt i Oslo har brutt partiets retningslinjer mot seksuell trakassering. Vedkommende har byomfattende verv i Oslo Ap og Oslo AUF, skriver Dagbladet.
Tillitsvalgt bedt om å trekke seg
En tillitsvalgt i Oslo Ap er bedt om å trekke seg fra verv etter at det er kommet et varsel om seksuell trakassering, bekrefter Siri Staalesen i Oslo Ap til Dagbladet.