Vest

Drivanker i vestlig stiv kuling

Det brygger opp i vest. President Donald Trump har neppe lest Machiavellis «Fyrsten, men praktiserer hans råd om at det er bedre å være fryktet enn elsket.

Bil på taket på E39

Trafikken dirigeres på E39 ved Valand i Vest-Agder etter en ulykke. En bil ligger på taket.
Les mer om E39, Valand og Vest-Agder.
To personer til sykehus
Bilen som havnet på taket på E38 ved Valand kom fra vest mot øst. To personer kjøres til sykehus med ambulanse, opplyser politiets innsatsleder på stedet. Skadeomfang er ukjent, men begge var ved bevissthet.
Les mer om E38 og Valand.
Vei stengt til Glomvassdammen
Grunnet ras og fare for flere ras har politiet stengt veien til Glomvassdammen. Sperringen står vest for den siste tunnelen, opplyser politiet på Twitter.
Les mer om Glomvassdammen og Twitter.

Åpent i tunnel

Åpent i tunnelene mellom Flekkefjord og Lyngdal på E39 i Vest-Agder. Tunnelene har tidligere vært stengt på grunn av veiarbeid.
Riksvei 7 er stengt
Rv7 er stengt etter en møteulykke, 500 meter vest for Fagerheim Fjellstova. Det blir satt i gang manuell dirigering opplyser politiet på Twitter
Trafikkulykke RV7
Politiet er på vei til en trafikkulykke på RV7 500 meter vest for Fagerheim Fjellstove. To biler skal er involvert i en møteulykke. Det skal ha vært tre personer i de to bilene og alle de tre skal ha kommet seg ut.
Les mer om Fagerheim Fjellstove og RV7.
Guide til London - i Pippa Middletons fotspor
Vest i London kan du spise, shoppe og drikke drinker som en skikkelig sosietetsdame – her er nemlig guiden til Pippa Middletons eksklusive lysløype.
Les mer om London.
Orkdalsregionen - en motor i det nye Trøndelag
Orkdalsregionen er en stor næringskraftig region i Vest-Trøndelag. Den har oppdrettskommuner, prosessteknologi i verdensklasse og subseamiljøer av internasjonal betydning.
Vil ha ny utredning
Bane Nor må gjøre flere tilleggsutredninger før Kommunaldepartementet bestemmer hvor dobbeltsporet gjennom Hamar skal gå, skriver h-a.no. De vil ha mer informasjon om både alternativ øst og alternativ vest. Bane Nor har fått frist til 12. juni.
Se kveldens TV-sending
Distriksnyheter fra Aust-Agder og Vest-Agder.
Kraftig nedbør gir betydelig snøskredfare
Kraftige nedbørmengder fører til betydelig snøskredfare i Jotunheimen, Hardanger og Vest-Telemark, opplyser NVE.
Kan bli utvidet jakt på kanadagås
Det kan bli utvidet jakttid på kanadagås i Vest-Agder. Gåsa gjør så store skader på dyrket mark at myndighetene vurderer å utvide jakttiden med flere måneder for å redusere bestanden. Farsundsområdet er mest utsatt, sier sekretær for viltnemnda i Farsund, Jan Fredrik Sundt.
Politiet har mistenkt etter innbrot
Politiet i Vest-Lofoten har no mistenkte etter eit innbrott i ei hytte på Steine i Vestvågøy, skriv Lofotposten. Dei held framleis på med etterforskinga, skriv avisa.
Feirer i to dager på Randaberg - se bildene!
I går fylte Tobias (med blå vest) fem år. Festen fortsatte i dag.
Les mer om Randaberg.
Sjøkabler gir dyrere strøm
Kraftprisene i Norge vil øke med 3-4 øre per kw/h når to sjøkabler til Tyskland og Storbritannia er ferdige i 2021, opplyser Statnett til Reuters. Tysklandskabelen starter i Tonstad i Vest-Agder. Prisen på den nordiske kraftbørsen er i dag 28 øre kw/h.
Fem finalister til nytt museumsbygg
– Det nye formidlingsbygget til Vest-Agder-museet på Odderøya i Kristiansand blir et viktig bygg for landsdelen, sier juryleder og fylkesordfører i Vest-Agder Terje Damman. Fem arkitekter er klare med forslag til nytt bygg.
Ny E39 behandles før sommeren
Saken om utbygging av E39 fra Kristiansand vest til Lyngdal vest skal behandles i Stortinget den 19. juni, sier stortingsrepresentant Åse Michaelsen (Frp) fra Vest-Agder til NRK. Hun ble i dag valgt til saksordfører for utbyggingssaken.
Spesialenheten: Politiet gjorde ingenting straffbart i narkovarsel-saken
Spesialenheten har ikke funnet grunn til å straffe noen i Vest politidistrikt for å ha nedprioritert alvorlige narkotikasaker i Bergen.
Les mer om Bergen og Vest.
Spesialenheten henlegger narkosaken mot politiet i Bergen
- Ikke grunnlag for straffeforfølgelse mot noen i Vest politidistrikt.
Les mer om Bergen og Vest.
Kan ikke nekte homofil vigsel i Eiken kyrkje
Menighet vil fortsatt ikke la likekjønnede gifte seg i kirken. – Det må en domsavgjørelse til for at Eiken kyrkje i Vest-Agder kan nekte homofil vigsel, sier fungerende biskop i Agder og Telemark.
Les mer om Agder, Eiken, Telemark og Vest-Agder.
Kan ikke nekte homovigsel
– Det må en domsavgjørelse til for at Eiken kyrkje i Vest-Agder kan nekte homofil vigsel, sier fungerende biskop i Agder og Telemark, Bjarne Sveinall. Han er enig med kulturministeren, som i forrige uke sa at kirker ikke kan nekte å ta i bruk den nye kjønnsnøytrale liturgien. Les mer.
Høyres gruppeleder reagerer på bysykkel-reklame
Gruppeleder for Bergen Høyre, Hilde Onarheim, er bekymret for Bergen kommunes eksponering av Sparebanken Vest på bysyklene.
Snøras på riksvei 7 ved Halne
På riksvei 7 over Hardangervidda har det gått et snøras i vestgående kjørefelt vest for Haugastøl ved Halne. Det er mulig å passere i motgående kjørefelt. Entreprenør er på vei for å rydde ifølge Statens vegvesen.