Vest

Hannah (16) klar for Vill Vill Vest

– Det kommer til å bli helt sykt! Jeg gleder meg veldig, sier artisten som debuterer med sin første store konsert og singel under musikkbransjefestivalen.
Les mer om Vill Vill Vest.

Økende gjeld i Agder

Vest- og Aust-Agder har en økning i antall betalingsanmerkninger på henholdsvis 10,3 og 7,5 prosent, viser en ny analyse. Nordmenn hadde i underkant av 1,3 millioner betalingsanmerkninger i første kvartal. Ler mer her.
Les mer om Agder.
ROMAN: Orgier av vold og fornedrelse
Fartein Horgar fortsetter sin romanserie fra de vest-indiske danske kolonier.
Vurderer helsa si som best
Folk frå Vest-Agder er blant dei i landet som vurderer helsa si som best, ifølgje SSB. Høgt utdanna sjølvmedisinerer seg meir, og tek dermed heller i bruk respetfrie smertestillande. Dei med låg utdanning brukar størst grad reseptbelagde middel.
Les mer om SSB og Vest-Agder.

Positiv til ny tilskuddsordning

Miljødirektoratet starter ny tilskuddsordning for å skape større verdier i de ti nasjonale villreinområdene. Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder er ansvarlig for de to Setesdalområdene og er positiv til nyordningen, som er rettet mot reiseliv.
Trafikken går greit forbi
Politiet opplyser at trafikken flyter greit forbi Vikan like vest for Tverlandsbrua etter kjedekollisjonen fredag ettermiddag.
Les mer om Tverlandsbrua og Vikan.
Tre til legevakt for sjekk
Politiet opplyser at ulykken som ble meldt om hadde skjedd på Tverlandsbrua, fant sted på Vikan like vest for brua. Operasjonsleder Odd Ivar Pettersen opplyser at tre personer er sendt til legevakt for sjekk, ikke mistanke om alvorlige skader. – Fire biler involvert der den bakerste hadde vært litt uoppmerksom og kjørt i bilen foran, og slik forårsaket en kjedekollisjon, sier Pettersen. Politiet vurderer å opprette sak.
Les mer om Pettersen, Tverlandsbrua og Vikan.
Dette er selvmordsbilene til IS
VEST-MOSUL (VG) Jernplatene er sveiset på bilene som en rustning. Fylt med eksplosiver og kjørt av selvmordsbombere, har slike biler vært ett av de farligste våpnene til IS.
Sjekk kven som blir din politikontakt
Alle kommunar i Vest politidistrikt har fått ein kontaktperson i politiet. – Vi skal i større grad evne å vere i forkant av kriminaliteten, seier politimeister Kaare Songstad.
Les mer om Kaare Songstad og Vest.
Sukkertare kommer tilbake
Sukkertaren er tilbake på seks lokaliteter i Aust- og Vest-Agder, Østfold, Vestfold, Telemark og Rogaland, melder Miljødirektoratet. Sukkertaren er et svært viktig oppvekstområde for fisk og andre arter i sjøen.
Manglar DAB-radio i politibilane
Nesten ingen av tenestebilane i politidistrikt Vest har DAB-radio. Omorganisering og stramme budsjett får skulda.
Les mer om Vest.
Nå kommer skattepengene
Totalt 547.125 lønnstakere og pensjonister i Skatt vest får penger igjen på skatten i dag 22. juni. Til sammen får de 6,1 milliarder inn på konto, mens 108.046 får restskatt på 1,7 milliarder.
Les mer om Skatt.
Ekstremvarme i USA
Denne uken er det meldt opp mot 50 varmegrader vest i USA, i California, Arizona og Nevada.To eldre personer har mistet livet i hetebølgen som herjer sørvest i USA.
Les mer om Arizona, California, Nevada.To og USA.
Se kveldens TV-sending
Distriksnyheter fra Aust-Agder og Vest-Agder.
...Og navnet ble Øygarden
Den nye storkommunen vest for Bergen får navnet Øygarden.
Les mer om Bergen og Øygarden.
– Et historisk møte
Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder, Stein A. Ytterdal, har samlet kommunestyrene i Mandal, Marnardal og Lindesnes for å stadfeste sammenslåing. Stortinget vedtok nylig tvangssammenslåing fra 2020. – Et historisk møte, sa Ytterdahl da han åpnet møtet.
Klart for bygging av nytt sjukehus
– Dette er eit enormt løft, økonomien blir krevande, men sykehus må me ha, seier styreleiar Terje Vareberg etter at eit samrøystes styre i Helse Vest onsdag godkjente forprosjektrapport for 1. byggetrinn av utbygging av Stavanger universitetssjukehus på Ullandhaug. Dette vil i praksis seia eit klårt ja til bygging av nytt sjukehus.
Et historisk bilde
De 70 medlemmene i Aust- og Vest-Agder fylkesting ble fotografert på Byglandsfjord, i vakkert sommervær, før den formell møtet om fylkessammenslåing starter. Det ligger an til at det nye fylkestinget får 49 medlemmer.
– Mest krevende i aust
Fylkesordføreren i Aust-Agder, Tellef Inge Mørland, sier fylkessammenslåingen har vært en mer krevende prosess i aust enn i vest. – Samtidig tror jeg alle som har vært skeptiske har vært innstilt på å jobbe for å få til det beste for et nytt Agder.
Dagen for ett Agder
Fylkesordførerne Terje Damman og Tellef Inge Mørland har samlet fylkestingene i Aust- og Vest-Agder for å stadfeste at det blir sammenslåing fra 2020. Det kommer til å bli vedtatt at navnet blir Agder, men Sørlandet vil også bli foreslått.
Vil ha alkolås
Samferdselspolitisk talsmann og stortingsrepresentant for Vest-Agder KrF, Hans Fredrik Grøvan har levert inn et forslag om alkolås på biler som skal behandles i Stortinget til høsten. Det skriver Agderposten.
Medielekkasjer i drapssak anmeldt til Spesialenheten
Vest politidistrikt har anmeldt lekkasjer fra etterforskningen i drapssaken i Åsane til Spesialenheten for politisaker.
Les mer om Spesialenheten og Åsane.
Utsetter tunnel-frist
Statens vegvesen klarer ikke utbedre alle tunnelene i Vest-Agder innen tidsfristen som er 2020. Vegdirektoratet har nå utsatt fristen til 2025. Det er arbeidene på Gåsehellertunnelen på fylkesvei 42 i Sirdal, som blir utsatt.
Leteaksjon etter savnet jente
Hovedredningssentralen har satt i gang søk etter en jente som har stått på vannski bak en båt ved Hamresanden i Kristiansand. Båten fikk motorstopp og føreren mistet kontakt med jenta som drev mot Varoddbrua. Jenta har vest og våtdrakt. Hun er sprek og svømmedyktig.
Vil ha NAV-hovedkontor til Arendal
NAV-direktøren i Norge Sigrun Vågeng går inn for at NAV i Aust- og Vest-Agder blir slått sammen til en region med hovedkontor i Arendal. Det anbefalte forslaget går nå til Arbeids- og sosialdepartementet for endelig avgjørelse.