Vest

Torget skal kunne stå imot mer ekstremvær (pluss)

Kongens gate vest for torgflata og frem til Prinsenkrysset graves nå opp for å gi plass til enorme rør, som skal hindre gater og ledningsnett i å bli oversvømt under store nedbørsmengder.
Les mer om Prinsenkrysset.

Kranglete natteranglarar har slått laust på kvarandre

Siste helga før jul har politiet sin operasjonssentral i Vest fått inn ei rekkje meldingar om slagsmål. I Sogn og Fjordane har folk slått laust på kvarandre både i Florø, Sogndal og på Nordfjordeid.
Skøyte med tre ombord har grunnstøt
Hovedredningssentralen melder at en skøyte med tre personer om bord har gått på grunn utenfor Lista fyr i Vest-Agder. Redningsskøyta, SeaKing og politiet er på vei til stedet, opplyser politiet i Agder på Twitter.
n til sykehus etter brann
En person er kjørt til sykehus etter en brann i et bolighus i Marnardal i Vest-Agder natt til lørdag. Vedkommende har fått i seg en del røyk. Brannvesenet har kontroll på brannen, og det er ikke spredningsfare, melder politiet. Huset er totalskadet.
Les mer om Marnardal og Vest-Agder.

Befolkningsvekst i Vest-Agder

Kun Akershus har hatt en større befolkningsvekst enn Vest-Agder i 2017, ifølge SSB. Akershus har hatt en befolkningsvekst på 1, 6 %, mens Vest-Agder har hatt en befolkningsvekst på 1,4 %. Dette er godt over landsgjennomsnittet på 0,7 %.
Les mer om SSB og Vest-Agder.
Restauranttrøbbel i vest
Fjoråret var dårlig for restaurantbransjen i Asker og Bærum. Budstikka har undersøkt 26 serveringssteder og over halvparten gikk med underskudd i 2016. Overetablering og nedgang i oljebransjen kan være årsaken, mener Lars Nordal i Asker Næringsråd.
Politispanar Bjarte (41) skjønte han måtte skaffe ny kunnskap i kampen mot kriminelle
Stadig aukande trugslar innan IKT-kriminalitet tvingar politiet til å flytta ressursar. I Vest politidistrikt har dei dobla talet på dataetterforskarar på ti år.
Redd for å få lave søkertall
Fylkestinget har vedtatt å etablere Vg2 fiske og fangst ved Sortland VGS fra 2018, men Lofotrådet er redd for at dette vil konkurrere med tilbudet hos Vest-Lofoten VGS. – Vi kan risikere å få for få søkere til begge utdanningene, og håper at fylkeskommunen har nok kunnskap om antall søkere så vi ikke ender opp med for få elever to steder, sier Eivind Holst, leder i Lofotrådet til Lofotposten.
Vogntog skaper trøbbel på E39
Lastebiler og trekkvogner har i løpet av ettermiddagen kjørt seg fast på E39 helt vest i Vest-Agder. I perioder har trafikken stått helt stille. Kontrollører fra vegvesenet stanser dårlig skodde kjøretøy både i Kristiansand, Lyngdal og Flekkefjord.
Snø skaper problemer på E39
På E39 mellom Vest-Agder og Rogaland er det nødvendig med kjetting for store kjøretøy pga. svært mye snø i veien. Brøytebiler sliter med å komme fram fordi vogntog står med problemer både i Lindlandsåsen og i Drangsdalen, ifølge Statens vegvesen.
E39: Trafikkulykke i Drangsdalen
Vanskelige kjøreforhold i området, melder Vegtrafikksentralen vest.
Flere påkjørsler
En elg ble påkjørt av toget ca. klokken 20:00 i går, øst for Naurstadhøgda i Bodø. Den ble påkjørt ca en kiliometer lengre vest enn der reinsflokken og elgen ble påkjørt på mandag 11.12. Sørgående nattog kjørte også på en elgku i området Svartlia i 21.20 tiden i kveld.
Les mer om Bodø, Naurstadhøgda og Svartlia.
Inntektsnedgang på Agder
Aust- og Vest-Agder er blant fylkene i Norge som har hatt størst inntektsnedgang fra 2015 til 2016 blant norske privathusholdninger. En av årsakene til den markante nedgangen er statusen i oljenæringen.
Les mer om Agder og Norge.
Pris til natteravner
Natteravnene i Kristiansand har fått Vest-Agder fylkeskommunes Frivillighetspris for arbeid med barn og unge 2017. Natteravnene startet opp våren 1991 og har vært aktive i 26 år.
Les mer om Kristiansand og Vest-Agder.
Fikk slakt av Vegtilsynet – fortsatte som før
Statens vegvesen i vest ville ikke rette seg etter Vegtilsynets sterkt kritiske rapport om sjekk av brosikkerheten. Så snudde de totalt.
Les mer om Vegtilsynet.
Troll kan temmes – også på nett(pluss)
Sivilisasjonen fødtes i Vest-Asia for cirka ti tusen år siden og har sakte spredt seg over verden. Forhåpentligvis når den også snart et nettsted nær deg.
Les mer om Vest-Asia.
Rogaland kan få n psykolog til
Helse Vest medgir at det er vanskelig å få behandling hos psykologer og psykiatere i Rogaland, men vil at ulike instanser skal samarbeide bedre framfor å øke kapasiteten.
Les mer om Rogaland.
Persontog kjørte inn i reinflokk
Mellom 8-10 reinsdyr døde etter at de ble truffet av et persontog på Nordlandsbanen mellom Fauske og Bodø. melder Bane NOR. Ulykken skjedde cirka to kilometer vest for Reitan.
Sol, skyer og snø
Det blir meir snø på Sørlandet aust for Kristiansand måndag. Lengre vest blir det sol og kaldt, ifølgje statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl.
Se kveldens TV-sending
Distriksnyheter fra Aust-Agder og Vest-Agder.
Åtte vil bli rådmann i Agder
Åtte personar har søkt jobben som ny fylkesrådmann i Agder fylkeskommune. Det er tre kvinner og fem menn på søkarlista. Noverande rådmann i Vest-Agder fylkeskommune, Tine Sundtoft, er blant søkarane.
Mindre vind og kaldere i helga
Vinden dreier mot nord-vest og minker langs kysten, men fortsatt en del vind. Temperaturen synker og det blir også mindre nedbør og litt sol i øst, mens det fortsatt kan bli noen byger i vest.
Busskur blåste ut i veien
Politiet har fått melding om et busskur som har blåst delvis ut i veien på fylkesvei 43 mellom Farsund og Borhaug i Vest-Agder. Veitrafikksentralen skal være varslet og vil sende ut ryddemannskap.
Les mer om Borhaug, Farsund og Vest-Agder.
Se kveldens TV-sending
Distriksnyheter fra Aust-Agder og Vest-Agder.
Vil forhindre slåsskamper
Elevrådsledere ved videregående skoler i Kristiansand vil jobbe for å forhindre at elever arrangerer slåsskamper. I dag møtte de fylkesutdanningssjefen i Vest-Agder for å diskutere hva de kan gjøre for å stanse ungdomsvolden.
Les mer om Kristiansand og Vest-Agder.