Vesterålen

Brann i fraktebåt

Ingen personer kom til skade da det oppsto brann i en fraktebåt som ligger ved kai på BioMar i Myre i Vesterålen. Brannen ble raskt slokket, og brannvesenet driver nå med etterslokking.
Les mer om BioMar, Myre og Vesterålen.

– Seismikk er pyton

Oljeleting med seismikk skremmer vekk fisken, hevder fiskere og går imot å åpne Lofoten og Vesterålen for oljeboring. Nå vil SV forby seismikk i uåpnede områder for å skjerme fiskerne.
Les mer om Lofoten, Seismikk og Vesterålen.
Løfter Kina inn i fylkestinget
Arne Ivar Mikalsen (V) fra Vesterålen løfter forholdet til Kina inn i fylkestinget, skriver nettestedet vol.no. – Som vi vet har norske myndigheter reetablert Norges forhold til Kina. På hvilken måte går fylkesrådet frem for å gjenoppta forbindelsene med nettopp det regionale Kina?, spør Mikalsen i Fylkestinget i neste uke.
Kollisjon i Vesterålen
To biler har kollidert på Frøskelandsfjellet omtrent midt på fjellet, melder politiet. Politi og ambulanse har vært på stedet og det er ingen som er skadet.

Skal lede Naturvernforbundet

Silje Ask Lundberg (28) fra Harstad ble lørdag valgt som leder i Naturvernforbundet. – Nå skal vi vinne kampen om Lofoten, Vesterålen og Senja og sikre de siste vassdragene mot kraftutbygging, sier Ask Lundberg til NTB.
Polart lavtrykk på vei – kan bli full storm
Et kraftig polart lavtrykk med kraftige snøbyger og vindstyrke opp mot full storm er på vei mot Vesterålen og Sør-Troms.
Les mer om Vesterålen.
Storm på vei mot Vesterålen
Det er ventet fra liten til full storm og kraftige snøbyger i Vesterålen og Troms fredag kveld. Meteorologisk institutt melder at det er en mulighet for at et polart lavtrykk kan treffe land. Den sterkeste vinden ventes å komme fra mellom vest og nordøst, med vindstyrke liten storm 22 til full storm 25 meter per sekund.
Les mer om Vesterålen.
Steile fronter under stappfull oljedebatt
Oljenæringen og politikere kom ut av skyttergravene for å snakke åpent om å konsekvensutrede Lofoten, Vesterålen og Senja på Kåkå tirsdag kveld.
Les mer om Kåkå, Lofoten, Senja og Vesterålen.
Olje og Lofoten, Vesterålen og Senja: Vinninga går opp i spinninga
Oljejobbene som skal skapes med oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja vil ødelegge den lokale sysselsettingen – som i dag er mye større enn det som kan komme.
Les mer om Lofoten, Senja og Vesterålen.
Sanner hindret av dårlig flyvær
Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) skulle i ettermiddag lande på Andøya lufthavn, men flyet ble dirigert til Bodø som følge av dårlig vær. Ifølge Bladet Vesterålen kommer trolig ikke Sanner seg til Andenes i dag.
Les mer om Andøya, Bodø og Sanner.
Posten forsinket etter trafikkuhell
Posten til Vesterålen blir forsinket med ett døgn etter et trafikkuhell i dag, melder Bladet Vesterålen. Årsaken er at en av postens lastebiler kjørte av veien ved Kåringen mellom Lødingen og Sortland. Sjåføren kom ifølge avisa uskadd fra hendelsen.
Skredfare i Nordland
Det er en betydelig fare for skred i Ofoten, Salten, Lofoten og Vesterålen. Det melder nettstedet varsom.no Nedbør og kraftig vind gjør terrenget ustabilt. Nettstedet advarer mot ferdsel langs bratt terreng, rygger og framstikkende steiner. Det er også meldt skredfare i Troms og Vest-Finnmark.
– Andøy bør bli turistkommune
Halvar Rønneberg (Frp) mener Andøy bør søke om status som turistkommune, som et ledd i at kommunen må omstilles etter at Andøy flystasjon legges ned. Han legger fram et konkret forslag i neste kommunestyremøte, skriver Bladet Vesterålen.
Les mer om Andøy og Bladet Vesterålen.
La ned påstand om fengsel
I 2015 ble en mann i 20-årene hardt kvestet i sammenstøtet mellom to biler i en busslomme på Frøskeland i Sortland. I Vesterålen tingrett la i dag aktor ned påstand om fengsel i to år og to måneder for sjåføren som er tiltalt for å ha kjørt på ham, skriver Vesterålen Online.
Båtbrann i Bø
Brannvesenet er på vei til Hysjordneset i Bø i Vesterålen hvor det brenner i en båt, melder brannvesenet på Twitter. Ifølge Vesterålen Online skal det være snakk om en oppdrettsbåt som ligger til kai.
Erkjenner ikke straffskyld
I 2015 ble en mann i 20-årene hardt kvestet i sammenstøtet mellom to biler i en busslomme på Frøskeland i Sortland. Sjåføren som er tiltalt for å ha kjørt på ham, står i dag tiltalt i Vesterålen tingrett. Under rettssakens første dag erkjente han ikke straffskyld, skriver Vesterålen Online.
Assisterte fiskebåt
Redningsskøyta «Knut Hoem assisterte i kveld en fiskebåt nord for Stø i Vesterålen. Båten ble ifølge Redningsselskapet slept inn til Stø.
Knallhard olje-kamp i Arbeiderpartiet
Ap-striden om oljeboring i Lofoten,Vesterålen og Senja er langt frå over. Ein intens drakamp pågår i kulissane mellom dei som vil bore og dei som absolutt ikkje vil.
Fengsel for mishandling
En mann er i Vesterålen tingrett dømt til ett år i fengsel for mishandling. Han skal blant annet ha terrorisert og krenket egne og samboerens barn, samt sin egen samboer. Mannen erkjenner deler av saken, men ikke straffskyld.
Les mer om Vesterålen.
Ville ikke møte forskere
Seks forskere fra Havforskningsinstituttet i Bergen kom til Myre for å møte fiskere. De ville snakke om framtidas bestandsmålinger. Bare n fisker møtte, melder Bladet Vesterålen.
Dømt for overgrepsmateriale
En mann i slutten av 30-årene er i Vesterålen tingrett dømt til fengsel i 120 dager for besittelse og produksjon av overgrepsbilder av barn. Mannen har selv tilstått forholdene. 60 dager av straffen er gjort betinget.
Les mer om Vesterålen.
Konsekvensutredning er en direkte trussel mot naturen og lokale arbeidsplasser
DEBATT: Ap svikter ikke oljeindustrien, men gir dem det de vil ha. Oljeutvinning i Lofoten, Vesterålen og Senja er et svik mot fremtiden. Nå må Høyre og Ap bestemme seg om de vil stå på rett side av historien.
Les mer om Høyre, Lofoten, Senja og Vesterålen.
Vesteråling dømt til fengsel
En mann er i Vesterålen tingrett dømt til fengsel i tre år og fire måneder for en rekke forhold. Mannen ble blant annet dømt for vold mot en tidligere samboer og for oppbevaring og bruk av narkotika.
Les mer om Vesterålen.
Nordlaks permitterer ansatte
Oppdrettsselskapet Nordlaks permitterer hundre av sine arbeidstakere fordi bedriften mangler råstoff, skriver Vesterålen Online. På grunn av lave sjøtemperaturer vokser laksen sakte på vinteren, og det er dermed for lite råstoff for å holde hjulene i gang i slakteriet og filetfabrikken til Nordlaks Produkter på Stokmarknes
Les mer om Vesterålen Online.
Steile fronter i LoVeSe-debatt
Det er steile fronter om oljevirksomhet utafor Lofoten,Vesterålen og Senja. Motstanderne tror ikke på løfter om hundrevis av arbeidsplasser.