Vesterålen

Selger lakseslakteri i Øksnes

Cermaq Norway har inngått avtale om salg av lakseslakteriet i Alsvåg i Øksnes kommune i Vesterålen, skriver Avisa Nordland. Dette er ett av to slakterier som selskapet legger ned i forbindelse med byggingen av nytt lakseslakteri på Storskjæret i Steigen. Det andre slakteriet ligger på Skutvik i Hamarøy.

Mye vann langs veiene

Det er mye overflatevann langs veiene i Vesterålen, og nå oppfordrer Nordland politidistrikt bilistene til å være forsiktige. – Kan komme brått på, skriver de på Twitter.
Les mer om Nordland, Twitter og Vesterålen.
NVE advarer i Vesterålen: Nå blir skredfaren stor!
- Hold avstand til bratt terreng fredag og lørdag. Nå kan det gå store skred av seg selv i alle slags bratte områder, oppfordrer skred-ekspertene.
Les mer om Vesterålen.
- Håper folk gjør andre ting enn å gå i fjellet i helga
Fredag skrus snøskredfaren opp til faregrad fem - ekstremt høy skredfare - i store deler av Nordland ogTroms. Sykehuset forbereder seg på det som kan bli en spesiell helg. Torsdag ble snøskredfaren i Vesterålen økt fra «betydelig» til «stor».
Les mer om Nordland og Vesterålen.

Bestilte varer - skal ha bedt om at regningen ble sendt til Forsvaret

En andværing må møte i Vesterålen tingrett i slutten av juni, etter at vedkommende skal ha bestilt varer fra Sortland Elektro og bedt bedriften sende regningen til Forsvaret.
Fredag meldes det stor snøskredfare i Vesterålen
Setter farenivået til fire i Vesterålen. Etter at snøskredvarslet har stått på tre i lang tid i Vesterålen og Lofoten, øker det til fire fra og med fredag.
Les mer om Lofoten og Vesterålen.
- Vi elsker å danse
SORTLAND: Mellom 160 og 170 personer var samlet til dansefest i Samfunnssalen på Sortland onsdag. Deltakerne kom fra hele Vesterålen, samt Lødingen og Kvæfjord, for å danse til levende musikk, spise god mat og treffe andre.
Økt skredfare torsdag og fredag
Sol og høyere temperaturer har de siste dagene ført til flere skred i Nord-Norge. Fra i morgen vil nedbør øke skredfaren ytterligere flere steder. NVE har sendt ut varsel om stor snøskredfare for Helgeland, Salten og Ofoten på torsdag. Det meldes om stor skredfare i Lofoten og Vesterålen fra fredag.
Søker om å få heist israels flagg på rådhusene i Vesterålen
SORTLAND: Israelforeningen for Vesterålen har sendt søknad til kommunestyrene i Sortland, Andøy, Hadsel, Øksnes og Bø om å få det israelske flagget heist på rådhustakene 24. mai.
Kina og Taiwan kikket på Vesterålen
En av Norges største arenaer for nettverksbygging og salgsmøter for reiselivsnæringen, Norwegian Travel Workshop (NTW), arrangeres i april i Stavanger. Her møtes internasjonale kjøpere av norske reiselivsprodukter og Visit Vesterålen er med.
Unge Høyre må stå opp for oljå
DEBATT: Vi kunne fredag lese i en rekke aviser at Unge Høyre snur i saken om LoVeSe (Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja) og ønsker fullt vern. Dette er heldigvis bare en innstilling fra en komit og skal ikke vedtas før på landsmøtet til Unge Høyre i juni.
Stor snøskredfare i Nordland
Flere områder i Nordland, inkludert i Vesterålen har betydelig snøskredfare både onsdag og torsdag.
Les mer om Nordland og Vesterålen.
Setter det samiske på Regine-programmet
Det samiske Vesterålen vil være hovedtema for Reginedagan 2018, for å gjøre den samiske historien i området kjent.
Finnmark er lei av å bli lurt - hva med Nordland?
Fisken utafor Lofoten, Vesterålen og Senja må ha Arbeiderpartiets støtte dersom den fortsatt skal være en unik og global matressurs, og grunnmuren for næringsaktivitet i området.
Vil ta opp Veipakke Vesterålen i regionrådet
BØ/SORTLAND: Ordfører i Bø, Sture Pedersen (H) roser Sortland-ordfører Tove Mette Bjørkmo (Ap) for initiativet til Veipakke Vesterålen, men han synes ikke at bompenger bør være en del av prosjektet.
- Jobber for fullt for løsning
ØKSNES: Avdelingsleder for vei, vann og avløp Kristian Haugen sier til Bladet Vesterålen at det jobbes for fullt med å finne en måte å behandle problemet med muggsporer på vannverket som forsyner Stø og Klo.
Svarer ikke på om det fortsatt er ubesvarte spørsmål
ANDØY: Arbeiderpartiet har ikke konkludert i den omstridte Andøya-saken. Det opplyser forsvarspolitisk talskvinne, Anniken Huitfeldt, til Bladet Vesterålen.
Line vant pris
Stø kurs til himmels for Nettrakett as. Line Suhr Johansen, opprinnelig fra Alta, ble årets vinner av Nordland fylkeskommunes Nykomlingspris, melder Bladet Vesterålen.
- Mange vet ikke at de har krav på støtte
Denne uka er Forskningsrådet på rundreise til bedrifter i Vesterålen og omegn. Det er en enorm kreativitet og innovasjon her, mener regionleder Bjørn Gjelland Nielsen, som gjerne tar imot flere søknader fra vesterålsbedrifter.
- Kanskje havner noen av tekstene på de blå veggene?
SORTLAND: Kulturfabrikken arrangerer skrivekurs for ungdom helga 5. og 6. mai, og tar med det opp igjen en god tradisjon i Vesterålen.
Les mer om Vesterålen.
Tilbakeslag for oljelobbyen i kampen om Lofoten, Vesterålen og Senja
10 av fylkespartiene i Ap har nå vedtatt resolusjoner der de bryter med landsmøtets kompromiss om å konsekvensutrede oljevirksomhet i deler av Lofoten, Vesterålen og Senja.
Les mer om Lofoten, Senja og Vesterålen.
Skal lete etter viktig mineral: - Et verdfullt materiale
Fylkesrådet i Nordland fylkeskommunen gir 500.000 kroner til leting etter grafitt i Lofoten og Vesterålen. Det melder fylkeskommunen i ei pressemelding. Det er Norges geologiske undersøkelse som får pengene.
Les mer om Lofoten, Nordland og Vesterålen.
En halv million til mineralleting
Fylkesrådet gir 500.000 kroner til Norges geologiske undersøkelse for å kartlegge grafitt i Lofoten og Vesterålen. Mineralet brukes blant annet i produksjon av batterier, og er en viktig del av det grønne skiftet, skriver fylkesrådet i en pressemelding.
Les mer om Lofoten og Vesterålen.
Lyn satte nykommerne på plass
Søndag måtte Lyn låne bane av KFUM til seriestart, og tok imot nyopprykkede Melbo fra Vesterålen. Og det kan bli en lang hjemtur for bortelaget.
Les mer om Lyn, Melbo og Vesterålen.