Vesterålen

Ni samferdselsministere har latt denne broen forfalle

ØKSNES I VESTERÅLEN (VG) For 20 år siden ble det notert en kritisk skade på denne vesle broen. Så ble det stille.

Dømt til 120 dager fengsel

En mann i 60-årene må i fengsel etter å ha slått ned broren sin. I Vesterålen tingrett forklarte mannen at det svartnet for ham etter en langvarig arvestrid. Broren fikk flere brudd i ansiktet. Mannen må i fengsel i fire måneder og betale saksomkostninger.
Klare for skandinavisk finale
Team Orcas fra Strønstad skole i Hadsel kommune er klare for skandinavisk finale i First Lego League etter at de gikk til topps i regionfinalen som ble arrangert i Harstad i dag, det skriver Bladet Vesterålen.
Dømt for uaktsom kjøring
En mann i 20-årene fra Vesterålen er dømt i Vesterålen tingrett for uaktsom kjøring. Mannen brøt vikeplikten og kolliderte i et kryss. Ifølge dommen holdt han 40 kilometer i timen og hadde tre passasjerer i bilen, der en befant seg i bagasjerommet. Retten vurderer overtredelsen som grov. Dermed fratas han førerkortet i seks måneder og dømmes til å betale ei bot på 8000 kroner.
Les mer om Vesterålen.

Mistanke om ruskjøring

UP har stansa en sjåfør ved Alsvåg i Vesterålen som de mistenker for ruskjøring. Førerkortet er beslaglagt, melder politiet.
Les mer om Alsvåg og Vesterålen.
100 liter olje i naturreservat
Over 100 liter hydraulikkolje endte i Forfjordelva i Forfjord naturreservat da en kranbil veltet på Fv 82 i Sortland i går, skriver Bladet Vesterålen. Det skal ikke ha oppstått personskader. Miljøtilstanden i elva følges opp av en innsatsgruppe.
Utleira startet med full pott
Eliteserien i futsal startet i helgen, og nyopprykkede Utleira gikk rett til topps etter seier mot både Nord/Sprint (4-1) og Vesterålen (5-2). Kun fire lag var i aksjon i helgen, og neste helg skal resten av eliteserien sesongåpne.
Les mer om Utleira og Vesterålen.
Blir direktør for nytt senter
Ann-Helen Ernsten er ansatt som direktør for det nye oljevern- og miljøsenteret i Lofoten og Vesterålen. Det melder regjeringen. Ernsten har de siste fire årene vært havnesjef i Vestvågøy og stillingen er en åremålsstilling på seks år.
En mistet lappen
Politiet har avholdt fartskontroll i Bø i Vesterålen. Ti førere er kontrollert. Ni forenklet forelegg ble skrevet ut. Ett førerkort ble beslaglagt grunnet høy hastighet på 87 km/t i 60-sonen.
Les mer om Vesterålen.
15 reaksjoner i trafikkontroll
Utrykningspolitiet har gjennomført en trafikkkontroll ved Vinje i Bø i Vesterålen. 4 har fått gebyr for manglende belte og 11 har fått forenklede forelegg for brudd på vikeplikten i kontrollen.
Les mer om Vesterålen og Vinje.
Øvelse ved Kleiva Landbruksskole
Politi og brann har samarbeidsøvelse ved Kleiva Landbruksskole i Vesterålen.
Flere forelegg i Vesterålen
Utrykningspolitiet har hatt trafikkontroll på Myre i Øksnes. Tre førere fikk forenklet forelegg for mobilbruk og fire fikk gebyr for manglende beltebruk.
Les mer om Myre og Vesterålen.
Venstre krever oljevern i nord for å gå i regjering
Venstre krever fortsatt vern av Lofoten, Vesterålen og Senja dersom partiet skal gå inn i regjeringen, fastslår partileder Trine Skei Grande.
Ultimatum om Lofoten
Å gjøre Norge mindre oljeavhengig og verne Lofoten, Vesterålen og Senja, er et av kravene dersom Venstre skal gå i regjering. Det sa partileder Trine Schei Grande i sin tale til partiets landskonferanse lørdag, ifølge NTB.
Skjerper tonen i oljedebatten
Flertallet på Fagforbundets landsmøte gikk for en skarpere uttalelse som slår fast at Lofoten, Vesterålen og Senja skal vernes varig, skriver Fagbladet.no.
Lødingen kommer dårlig ut
Forslaget til statsbudsjett gir Lødingen en vekst på frie inntekter på 0,8 prosent i 2018. Det tilsvarer 1,2 millioner kroner. På landsbasis ligger gjennomsnittsøkningen i kommunene på 2,6 prosent. – Å få bare 1/3-del av hva de andre får er dramatisk, sier Atle Andersen, ordfører i Lødingen kommune til Bladet Vesterålen.
Færre flyktninger til Andøy
På mandag sa ordfører i Andøy kommune Jonni Solsvik at bare halvparten av kommunene som har bosatt flyktninger de siste årene vil bli bedt om å gjøre det igjen. Hermod Bakkevoll i KrF sier til bladet vesterålen at han frykter kommunen ikke får ta i mot noen flyktninger i 2018, noe som får negative konsekvenser for kommunens økonomi.
Les mer om Andøy, Jonni Solsvik og KrF.
Ti millioner til Andøy
Regjeringa vil bevilge ti nye millioner kroner til omstilling i Andøy kommune som følge av vedtaket om å legge ned Andøya flystasjon, skriver Bladet Vesterålen. I 2017 bevilget regjeringa 35 millioner kroner, opplyser Kommunal- og moderniseringsdepartementet.
Kjørte i 109 i 60-sona
I Stokmarknes i Vesterålen ble en bil målt til 109 kilometer i timen i en 60-sone. Føreren, en mann i 20-årene, anmeldes og blir uten førerkort framover.
Les mer om Vesterålen.
Nytt fiskemottak i Lødingen
1. november åpner selskapet Lofoten Sea Products et nytt fiskemottak i Lødingen, skriver Bladet Vesterålen. – Vi ønsker å legge til rette for at regionens fiskere skal slippe å gå lange veier til Lofoten og Vesterålen for å levere fangster fra Ofoten og indre Vestfjorden, sier daglig leder Lisbeth Kristine Hansen i Lofoten Sea Products.
Dømt for overgrepsbilder
En mann i 20-årene er i Vesterålen tingrett dømt til fengsel i fem måneder for å ha oppbevart bilder som viser overgrep mot barn. Ifølge dommen kom mannen i politiets søkelys i en større internasjonal aksjon fra FBI, som skulle finne personer som distribuerer og deler overgrepsmateriale. Tiltalte erkjente seg skyldig etter tiltalen. 60 dager av straffen gjøres betinget, med en prøvetid på to år.
Les mer om FBI og Vesterålen.
Dømt for råkjøring
En mann i midten av tjueårene er i Vesterålen tingrett dømt til fengsel i 14 dager for å ha kjørt for fort. Mannen fra Øksnes ble målt til 103 km/t i en 60-sone. Han mister også retten til å kjøre bil i åtte måneder.
Les mer om Vesterålen.
Dømt for promillekjøring
En mann i begynnelsen av 30-årene er i Vesterålen tingrett dømt til fengsel i 28 dager for promillekjøring. Mannen skal ha kjørt bilen sin i grøfta, som ga lettere personskader og store materielle skader. Mannen har erkjent forholdet.
Les mer om Vesterålen.
Ikke fare for bebyggelse
Operasjonsleder Remi Johansen ved politiet i Nordland opplyser overfor NRK at området det brenner på, i Vesterålen, er cirka 50 meter bredt og går opp mot snaufjellet. Det er ingen bebyggelse i nærheten, men det er utfordrende for brannmannskapet å ta seg til området for å slukke. – Når de først kommer fram har de ikke mye å slukke med, sier Johansen, som forteller at nødetatene følger utviklingen.
Les mer om Johansen, NRK, Nordland og Vesterålen.
Melding om skogbrann
Politiet har fått melding om skogbrann i Stavadalen i Vesterålen. Det brenner godt i vestsiden av fjellet, melder operasjonssentralen. Nødetatene er på stedet.
Les mer om Stavadalen og Vesterålen.