Vesterålen

Sp: – Uakseptabelt at politiet ikke kan hjelpe

– Det er ikke akseptabelt at politiet ikke kan hjelpe når det trengs, sier Senterpartiets Jenny Klinge. I Vesterålen var politiet for langt unna til å kunne hjelpe en familie da en mann forsøkte å ta seg inn i huset deres.

Finnmark Ap snur om olje

Finnmark Arbeiderparti snur og støtter likevel en delvis konsekvensutredning av oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Under fylkesårsmøtet i helga stemte partiet for et kompromissforslag fra partileder Jonas Gahr Støre om å konsekvensutrede sør for Lofoten.
Les mer om Lofoten, Senja og Vesterålen.
Fengsel for vold
Tre personer er i Vesterålen tingrett dømt til fengsel i ti måneder for grov vold mot en mann i april i fjor. De tre må også betale fornærmede en oppreisning på 40.000 kroner.
Les mer om Vesterålen.
n av tre er positive
34 prosent er positive til oljeutredning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, viser en undersøkelsen Respons Analyse har gjort for Aftenposten. 43 prosent svarer at de er negative. På Stortinget er stemningen en helt annen, der er sju av ti positive til oljeaktivitet

Familiefar fant fram brekkjernet da politiet ikke rykket ut. – Jeg kunne blitt drapsmann

Bjørn Eilertsen forberedte seg på å måtte forsvare familien sin da en mann prøvde å ta seg inn i huset om natta. Eilertsen ringte nødnummeret flere ganger, men politiet i Vesterålen var opptatt med et annet oppdrag.
Les mer om Vesterålen.
Dømt til ett års fengsel
En mann i 30-årene er i Vesterålen tingrett dømt til fengsel i ett år for 22 lovbrudd. Lovbruddene strekker seg over en lengre tidsperiode, og de mest alvorlige forholdene knytter seg til narkotikaoppbevaring, skriver Bladet Vesterålen.
Flertall mot oljeboring
I en fersk meningsmåling Respons Analyse har gjort for Aftenposten, svarer 43 prosent at de er negative til konsekvensutredning av oljeaktivitet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. 34 prosent er positive. Siden stortingsvalget 2013 er flere blitt negative til en konsekvensutredning. Også i Nord-Norge øker motstanden.
Dømt til fengsel for svindel
En mann i 40-årene er i Vesterålen tingrett dømt til 30 dagers fengsel for å ha oppgitt feil opplysninger til NAV. Mannen skal på bakgrunn av det fått utbetalt minst 127.000 kroner ekstra.
Les mer om NAV og Vesterålen.
67.000 kroner til trafikksikkerhet
Kommuner i Vesterålen får penger for trafikksikkerhetstiltak av Trafikksikkerhetsutvalget i Nordland. Utvalget deler ut 67.000 kroner til tiltak for å bedre trafikksikkerheten i Lofoten, Vesterålen og Ofoten, skriver VOL.no.
Fare for nysnøflakskred
Skredfaren for Lofoten og Vesterålen, Ofoten, Salten og Svartisen er moderat skredfare, med faregrad 2. Det er fare for nysnøflakskred, skriver varsom.no
Innbrudd på Sortland
Politiet melder om et innbrudd på Vesterålen kontorsenter i Sortland. Det er uvisst hva som er stjålet og politiet er på vei til stedet.
Les mer om Sortland og Vesterålen.
Har fått seg kjæreste fra Nordland
Sjakk-geniet Magnus Carlsen har fått seg kjæreste fra Alsvåg i Øksnes. Det melder Vesterålen Online. På Carlsens private Facebook-profil kommer det frem at han gikk inn i et nytt forhold med Synne Christin Larsen på Valentinsdagen den 14. februar.
Inge (53) satser n milliard på ny oppdrettsrevolusjon
Inge Berg fra Vesterålen brukte fire dager på å finne sin måte å revolusjonere oppdrettsnæringen på.
Les mer om Vesterålen.
Flertall i Aps fylkespartier for kompromissforslag om Lofoten
Et flertall av Ap-fylkeslagene går inn for kompromissforslaget om konsekvensutredning av oljevirksomhet i deler av havet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.
SV gjentar ultimatum
SV sier nei til oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Det ble vedtatt under partiets landsmøte i dag, melder NTB.
Les mer om Lofoten, NTB, Senja og Vesterålen.
Flertall i Aps fylkespartier for kompromissforslag i Lofoten
Et flertall av Ap-fylkeslagene går inn for kompromissforslaget om konsekvensutredning av oljevirksomhet i deler av havet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.
Skip med slagside mistet last utenfor Vesterålen
Det russiske lasteskipet, Mekanik Fomin, fikk problemer i uværet natt til lørdag, da lasten begynte å forskyve seg på dekk.
Les mer om Mekanik Fomin og Vesterålen.
Utforkjøring i 80-sone
En bil med to personer har kjørt utfor veien i en 80-sone ved Steinlandsfjorden i Vesterålen i Øksnes kommune. Skadeomfanget er foreløpig ukjent. Nødetater er på vei til stedet.
Moderat skredfare
Skredfaren er i dag moderat i Ofoten, Salten og ved Svartisen melder varsom.no. I Lofoten og Vesterålen er det betydelig skredfare, med spesiell fare for nysnøflak.
Vanskelige kjøreforhold
Det er mye slaps og sne i vegbanen på fylkesveiene i Vesterålen. Vegtrafikksentralen er varslet om dette. I Gåra har en bil vært borti autovernet på tur ned mot Gårakrysset. Vanskelige kjøreforhold, så vær obs og kjør forsiktig, melder politiet.
Les mer om Gårakrysset og Vesterålen.
SV sier nei til Lofoten-kompromiss
Det finnes ikke noe kompromiss i spørsmålet om oljeutvinning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, fastslår SV-leder Audun Lysbakken. – Vi har allerede funnet mye mer kull, olje og gass enn det klimaet tåler. I den situasjonen gir det ingen mening å leite etter mer i de aller mest sårbare områdene våre, sa Lysbakken i landsmøtetalen.
SV sier nei til Lofoten-kompromiss
Det finnes ikke noe kompromiss i spørsmålet om oljeutvinning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, fastslår SV-leder Audun Lysbakken.
Politiledelse til Sortland
Lederen for politiet i Lofoten og Vesterålen skal sitte på Sortland, skriver Lofotenposten. Politimester Tone Vangen i Nordland politidistrikt sier både Svolvær og Sortland kunne fungert som administrasjonssted, men at hun landet på Sortland.
Betydelig skredfare nord i fylket
Skredvarslinga varsom.no melder om faregrad tre av fem i Lofoten, Vesterålen, Ofoten, Salten og Svartisen.
Geografisk driftsenhet til Sortland
Politimester Tone Vangen anbefaler at politiets geografiske driftsenhet for Vesterålen og Lofoten, skal ligge på Sortland, skriver Bladet Vesterålen. Tidligere foreslo politimesteren å dele Nordland inn i tre geografiske driftsenheter, der enheten for Lofoten, Vesterålen og Ofoten skulle ligge i Narvik.