Vesterålen

Småpartiene klar for oljenekt-allianse

På hver sin side av den politiske aksen har Venstre og SV blokkert for oljeaktivitet i Lofoten, Vesterålen og Senja. Nå kan det være duket for en ny allianse.
Les mer om Lofoten, Senja, Venstre og Vesterålen.

Falt i vannet - døde

En mann ble erklært død etter at han falt i sjøen på Myre i Vesterålen natt til onsdag. Gjenoppliving av mannen ble iverksatt på stedet, men han ble erklært død etter noe tid.
Les mer om Myre og Vesterålen.
– Oppdrettsnæringa er ikke godt nok skodd for å takle utfordringer
Oppdrettsbedriften Egil Kristoffersen og sønner i Bø i Vesterålen bruker mye tid og penger på å holde kontroll på lakselusa. Men Mattilsynet er ikke tilfreds med beredskapen i bransjen.
Etablerer nytt senter: – Norge skal ha høy kompetanse som havnasjon
Regjeringen etablerer et nytt oljevern- og miljøsenter i Lofoten og Vesterålen. Målet er å fremme kunnskap og miljøvennlige teknologier, samt å jobbe mot maritim forsøpling.
Les mer om Lofoten og Vesterålen.

Nytt oljevern- og miljøsenter i Nord-Norge

Regjeringen etablerer et nytt oljevern- og miljøsenter i Lofoten og Vesterålen. Målet er å fremme kunnskap og miljøvennlige teknologier.
Nytt oljevern- og miljøsenter i Nord-Norge
Regjeringen etablerer et nytt oljevern- og miljøsenter i Lofoten og Vesterålen. Målet er å fremme kunnskap og miljøvennlige teknologier.
Nytt oljevern- og miljøsenter
Statsminister Erna Solberg presenterte i ettermiddag nyheten om at et nytt oljevernsenter skal etableres i Vesterålen og Lofoten, med en delt løsning mellom Svolvær i Vågan og Fiskebøl i Hadsel.
Trafikkulykke i Vesterålen
Nødetatene rykker ut til ei trafikkulykke på Risøyhamn i Andøy. Skadeomfanget er foreløpig ukjent, twitrer politiet.
Les mer om Andøy, Risøyhamn og Vesterålen.
Veg opna etter ras
Vegen i Lifjorden i Øksnes blei stengt fredag føremiddag grunna ras. Vegen er no open att, skriv nettstaden Vesterålen Online.
Politiet og Vegvesenet på vei
På fylkesvei 939 langs Lifjorden i Vesterålen har det gått et ras og veien er stengt. Det ligger en stor steinblokk i veibanen, opplyser Statens vegvesen.
Steinblokk sperrer vei
På fylkesvei 939 langs Lifjorden i Vesterålen har det gått et ras og veien er stengt. Det ligger en stor steinblokk på vel åtte meter meter i veibanen, opplyser Statens vegvesen. Politi og Statens vegvesen er på vei. Ingen personer er skadet.
Les mer om Lifjorden og Vesterålen.
Syklister føler seg utrygge
Over halvparten av syklistene i Lofoten og Vesterålen opplever det utrygt å sykle på vegene i området. Det er et av funnene i en undersøkelse Statens vegvesen har utført blant syklister i Lofoten og Vesterålen. Samtidig har tre av fire en positiv opplevelse, og nesten alle vil anbefale sykkelturen til andre.
Les mer om Lofoten og Vesterålen.
LO snur om Lofoten-olje
LO går inn for oljefrie soner utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja i en uttalelse som er sydd over samme lest som Aps oljekompromiss.
LO snur om Lofoten-olje
LO går inn for oljefrie soner utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja i en uttalelse som er sydd over samme lest som Aps oljekompromiss.
LO snur om Lofoten-olje
LO går inn for oljefrie soner utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja i en uttalelse som er sydd over samme lest som Aps oljekompromiss.
LO snur om olje i Lofoten
LO går inn for oljefrie soner utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. De ønsker å gjøre den sørlige delen av Lofoten til nasjonalpark og går inn for et petroleumsfritt belte på 50 km fra land. Hele Vestfjorden skal også unntas oljevirksomhet.
Les mer om Lofoten, Senja og Vesterålen.
Oljemisjonæren gir ikke opp
– Du kan godt kalle meg en oljemisjonær og en oljelobbyist som ikke gir opp. Det sier lederen av Lofoten og Vesterålen Petro.
Les mer om Lofoten og Vesterålen Petro.
Over 400 fremmøtte
Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) er i Melbu i Vesterålen for å fortelle om hvordan landsdelen vil tjene på at pliktsystemet skrotes. Over 400 har møtt opp for å få med seg diskusjonen i aulaen på Melbu skole.
Les mer om Melbu og Vesterålen.
Kan gå mot oljekompromiss i LO: – Tror på stort flertall
LO forsøker denne uken å samle seg om hva de mener bør skje med havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Distriktssekretær og stortingsrepresentant Rita Lekang føler seg trygg på utfallet.
Fylkets eldste avis er 125 år i dag
I dag er det 125 år sidan Vesteraalens Avis kom ut, skriv Vesterålen Online. – Det er få aviser i Noreg som har like lang avishistorie som Vesteraalens Avis, seier redaktør Geir Bjørn Nilsen til nettstaden.
Betydelig snøskredfare i Nord-Norge
Stigende temperatur og regn fører til økt snøskredfare torsdag. Det er mulighet for at gamle og svake lag med snø vekkes til live, som øker faren for naturlig utløste skred, skriver nettstedet Varsom.no. I Nordland gjelder det områdene Lofoten, Vesterålen, Ofoten, Salten og Svartisen.
Søker tilskudd til bredbånd
Sortland kommune planlegger å søke om statlig tilskudd til utbygging av bredbånd til Holmstaddalen og de delene av Holmstad som fortsatt mangler grunnleggende god bredbåndskvalitet, skriver Vesterålen Online.
Senterpartiet vil bevare Andøya
– Vi går til val på at Andøya flystasjon skal bestå, seier Liv Signe Navarsete i Senterpartiet til nettstaden Vesterålen Online.
Henla kumlokksaka
I mars i år datt ei 68 år gamal kvinne i ein septikkum på Andøya. Kommunen beklaga at lokket på kummen ikkje var ordentleg på. Politiet sette i gong undersøkingar, men henla no saka, skriv nettavisa Vesterålen Online.
Kjørte utfor veien
En 33 år gammel mann ble tatt med for undersøkelser og nødvendige prøver, etter at han kjørte utfor veien i Bø i Vesterålen natt til lørdag. Mannen var trolig beruset, opplyser politiet som har oppretta sak mot 33-åringen.
Les mer om Vesterålen.