Vestfold

Fylkesmannen får flere mobbesaker

Fylkesmannen i Vestfold får flere henvendelser i skolemiljøsaker enn tidligere. 1. august i år ble det mulig å melde mobbesaker direkte til Fylkesmannen. I løpet av de to første månedene med nytt regelverk fikk Fylkesmannen i Vestfold 23 slike henvendelser.
Les mer om Fylkesmannen og Vestfold.

Nytt flom- og skredvarsel i tre fylker

Mens vannivået så vidt er på vei tilbake etter helgens flom, varsler NVE ny flom- og jordskredfare i Aust-Agder, Telemark og Vestfold fra tirsdag.
Les mer om Aust-Agder, NVE, Telemark og Vestfold.
Varsler ny flom
Mens vannivået så vidt er på vei tilbake etter helgens flom, varsler NVE ny flom- og jordskredfare i Aust-Agder, Telemark og Vestfold fra tirsdag. Det er ventet opptil 70 millimeter regn i disse områdene fra tirsdag morgen, melder NTB.
Les mer om Aust-Agder, NTB, NVE, Telemark og Vestfold.
Re kommune ga mest
Litt over 9,5 millioner kroner ble samlet inn i Vestfold under årets TV-aksjon. Det betyr at hver vestfolding har gitt 38,65 kroner, noe som er 2,9 kroner lavere enn landsgjennomsnittet. Re kommune ga desidert mest per innbygger av kommunene her i fylket med 62,83 kroner per innbygger.
Les mer om TV-aksjon og Vestfold.

Borteseier i Vestfold

Marcus Pedersen ble matchvinner da Strømsgodset slo Sandefjord 2-1 i eliteserien i fotball. Eirik Ulland Andersen sendte SIF i føringen ett kvarter før sidebytte. 25-åringen har scoret ni mål i år. 3222 tilskuere var på Komplett Arena.
Trenger flere bøssebærere
Bortsett fra Lardal og Re, er det behov for bøssebærere i Vestfold til tv-aksjonen på søndag. Fylkesaksjonsleder Vibeke Ravndal ber folk melde seg. Pengene går til skolegang for barn i krig og konflikter.
Les mer om Lardal og Vestfold.
Varsler «Intens nedbør, mer eller mindre sammenhengende, i tre dager
Meteorologisk institutt med OBS-varsel for Agder, Telemark og Vestfold.
Les mer om Agder, Telemark og Vestfold.
Miljøpriser kan komme til Vestfold
Sandefjord og Vestfold fylkeskommune nominert til prisen Årets lokale klimatiltak 2017. Prisen deles ut av KS og Miljøstiftelsen ZERO under Zerokonferansen 2017 31. oktober. Sandefjord er nominert for sine miljøkrav ved tildeling av seilingstider i havnen, og Vestfold fylkeskommune for gode klimaløsninger ved ny videregående skole.
Venter mye regn
Meteorologene forventer mye regn i Vestfold, Telemark og Agder denne helgen.
Les mer om Agder, Telemark og Vestfold.
Vil hedre frivillige
Vestfold idrettskrets oppfordrer folk til å komme med forslag til frivillige som fortjener utmerkelsen «Årets ildsjel under Idrettsgallaen neste år. Leder Lisbeth Danielsen i Vestfold idrettskrets sier vi er helt avhengige av ildsjelene som står på for at andre skal få utføre idretten sin.
Les mer om Idrettsgallaen og Vestfold.
Nå kommer havarikommisjonen for helsevesenet
Pasientombudet i Vestfold er ikke sikker på at en undersøkelseskommisjon er hensiktsmessig.
Les mer om Vestfold.
Blir styremedlem i Senterungdommen
Lise Marie Sommerstad fra Vestfold er forslått som styremedlem i styret til Senterungdommen. Ada Johanna Arnstad fra Nord-Trøndelag er foreslått som leder.
Sovnet fra kjele
Ingen kom til skade da det oppstod kraftig røykutvikling som følge av en tørrkokt kjele i en bolig i Holmestrand i da morges. Beboeren i huset hadde sovnet fra matlagingen. Det er den 38. gangen i år at Vestfold interkommunale brannvesen rykket ut til brann i emning på komfyren. Brannvesenet oppfordrer på sin facebookside til alltid å bli ved komfyren og installer komfyrvakt for økt sikkerhet.
Les mer om Holmestrand og Vestfold.
Fant død person i Vestfold
Nær kajakken til savnet tysker.
Les mer om Vestfold.
Ikke lenger stengt
Stengningsvedtaket for Nedre Langgate 28C i Tønsberg er nå opphevet, opplyser Vestfold interkommunale brannvesen. Dermed kan Harbour og Pizzabakeren ta opp igjen normal drift. 10. oktober avdekket tilsyn på stedet at blant annet rømningsveier og brannvarslingsanlegg ikke var tilfredsstillende. Etter en befaring i dag konkluderer brannvesenet med at personsikkerheten er god nok.
Bekymret for byggesaksbehandling
Fylkesmannen i Vestfold har vært bekymret for at byggesaker fra Tjøme kommune har vært for tynt utredet. Det skriver Tønsbergs Blad i dag. Fylkesmiljøvernsjef Elisabeth Rui sier dårlig saksbehandling har gått ut over miljøhensynet. Tjøme-ordfører Bente Bjerke sier hun ikke kjenner seg igjen i beskrivelsene.
Les mer om Tjøme og Vestfold.
Trapper ned søket i Vestfold
Søket etter den tyske kajakkpadleren som er meldt savnet utenfor Tjøme har til nå vært resultatløst, og er trappet ned for natten. Det opplyser politiet i Vestfold i 02.30-tiden. Søket vil bli vurdert gjenopptatt fredag morgen.
Les mer om Tjøme og Vestfold.
Kajakkpadler er savnet
En leteaksjon er satt i gang etter at en kajakkpadler er meldt savnet utenfor Svelvikstranda på Tjøme i Vestfold.
Dette betyr statsbudsjettet for Vestfold
Regjeringen la i dag frem forslag til statsbudsjettet for 2018. Dette betyr budsjettet for Vestfold.
Les mer om Vestfold.
Sammenslåing og tvang
Maria Aasen- Svendsrud (Ap) tar opp tvangssammenslåing når hun for første gang skal snakke fra Stortingets talerstol i dag. Hun vil at Vestfold og Telemark ikke blir en region, skriver Gjengangeren.
Minusgrader i Vestfold
Flere steder i indre Vestfold har minusgrader nå i morges. Ved 06.00-tiden var det i Vassås i Hof -1, Hvarnes -1,5 og Lardal -2 grader.
Les mer om Hof1, Hvarnes1, Lardal2 og Vestfold.
Hadde kniv og luftpistol i bilen
Etter å ha stjålet farens bil i Vestfold kjørte en hortensmann i 30-årene inn i autovernet ved Fosskolltunnelen på E18 i Drammen. Mannen som var sterkt beruset var i besittelse av kniv og en luftpistol. Han er anmeldt for forholdene og er løslatt etter å ha erkjent.
Pågrepet for vold i Sandefjord
En mann i 20-årene er pågrepet og sitter i sentralarresten hvor han vil bli avhørt i løpet av dagen. Mannen skal ha slått en annen mann i hodet med knyttneven to ganger i Sandefjord sentrum i natt. Han løp så fra stedet. Personen som ble slått ble sendt til observasjon ved sykehuset i Vestfold.
Les mer om Sandefjord og Vestfold.
Havnet oppå autovernet
En beruset fører kjørte i natt opp på autovernet ved Fosskolltunnelen på E18. Ifølge politiet hadde mannen stjålet sin fars bil i Vestfold. Han var i besittelse av kniv og en luftpistol. Mannen ble fremstilt for legevakt for prøvetaking, deretter avhørt og løslatt.
Les mer om E18, Fosskolltunnelen og Vestfold.
Mange hotellovernattinger i august
I august hadde hotellene i Vestfold nær 80 000 overnattinger. Det er 13500 flere enn i fjor, viser tall fra SSB. I august 2017 var det til sammen 2,9 millioner overnattinger på norske hoteller.
Les mer om SSB og Vestfold.