Vg avsløring

Fosterhjemsstiftelse selger samtlige eiendommer etter VG-avsløring

Stiftelsen Fyrlykta selger eiendommer verdt flere millioner kroner. Salgene skjer etter at eierne mistet lukrative kontrakter med det offentlige.
Les mer om VG-avsløring.

Halverte bruken av tvangsbelter i Bergen etter VG-avsløring

Sandviken sykehus har halvert bruken av belter i psykiatrien, etter å ha toppet VGs nasjonale kartlegging av tvangsmidler. Samtidig ser de en økning av vold og trusler mot personalet i 2017.
Les mer om Bergen og VG-avsløring.
Solveig Horne krever full opprydning etter VG-avsløring
Etter helgens VG-avsløring krever barne- og likestillingsministeren en forklaring fra direktoratet på hva de har gjort for å for å sikre at ingen barnevernsansatte har dobbeltroller.
Les mer om VG-avsløring.
Krever svar fra Horne etter VG-avsløring
Søndag avslørte VG at flere titalls ansatte i barnevernet selger privat barnevern på si. Nå krever SV og Arbeiderpartiet umiddelbar handling fra barne- og likestillingsministeren.

Filip Ingebrigtsens EM-avsløring: Skal løpe distansen han aldri har løpt før

OLYMPIATOPPEN (VG) Filip Ingebrigtsen (24) vil ikke nøye seg med å forsvare EM-tittelen på 1500 meter til sommeren. Han vil også løpe 5000 meter i Berlin.
Les mer om Berlin og EM-tittelen.
Solvik-Olsens krav til Vegvesenet etter VG-avsløring: Fullstendig oppdatert innen februar
Samferdselsministeren sier han forventer at en oversikt over trafikkfarlige rekkverk og broer er på plass i februar neste år.
Les mer om VG-avsløring og Vegvesenet.
Advokat etter VG-avsløring: – Politiet bør åpne etterforskning
Advokat Ann Helen Aarø mener politiet bør åpne bred etterforskning av Addictologi Akademiet etter VGs avsløring.
Advokat etter VG-avsløring: – Politiet bør iverksette etterforskning
Advokat Ann Helen Aarø mener politiet må åpne bred etterforskning av Addictologi Akademiet etter VGs avsløring.
Ghanas regjering vil stoppe millionutbetalinger etter VG-avsløring
Den etterlyste Oslo-mannen Umar Farooq Zahoor (42) signerte milliardkontrakten mellom Ghana og et mystisk Dubai-selskap. Nå stempler energiministeren i landet avtalen som korrupt - og lover å straffeforfølge alle involverte.
Arbeidstilsynet slo til mot Det Norske Kartselskapet etter VG-avsløring
Arbeidstilsynet mener innholdet i VGs avsløring av arbeidsforholdene på Det Norske Kartselskapet fremstår så alvorlige og graverende at de umiddelbart har tatt affære.
Tappet millioner fra stiftelse - politianmeldt etter VG-avsløring
OSLO/BERGEN (VG) Lotteri- og stiftelsestilsynet har politianmeldt det avsatte styret i Stiftelsen Ordet. Samtidig stopper de en planlagt utbetaling av et pengebeløp til stiftelsen.
New York Times-avsløring: Ett av fem luftangrep i Irak dreper sivile
ISTANBUL (VG) Den USA-ledede koalisjonen hevder at luftangrepene mot IS holder et høyt presisjonsnivå. En ny avsløring viser det motsatte.
Les mer om Irak.
Barnevernsmillionær mister jobben etter VG-avsløring
Barnevernsvakten i Follo sier opp Helge Alne på grunn av hans eierinteresser i det private barnevernselskapet Ditt Tiltak.
Helsetilsyn-konklusjon etter VG-avsløring: «Idrettshøgskolen brøt loven
Norges idrettshøgskole (NIH) brøt helseforskningsloven i forbindelse med to prosjekter med idrettsutøvere i 2011 og 2012.
Les mer om VG-avsløring.
Eks-energiministers hus raidet etter VG-avsløring
Med hjelp fra en bedragerietterlyst mann fra Oslo kjøpte Ghana gassturbiner i en avtale som har skapt politisk bråk i landet. Mandag utførte politiet en razzia i den tidligere energiministerens bolig.
Les mer om Ghana, Oslo og VG-avsløring.
Washington Post-avsløring: Putin ga direkte instruksjoner om å hjelpe Trump til å vinne valget
WASHINGTON, D.C. (VG) Amerikansk etterretning skal ha hatt kilder dypt inne i den russiske regjeringen, som fortalte at Vladimir Putin ønsket å svekke Hillary Clintons sjanser til å vinne fjorårets presidentvalg.
Les mer om D.C, Trump og Vladimir Putin.
Washington Post-avsløring: Putin ga direkte instruksjoner om å hjelpe Trump vinne valget
WASHINGTON, D.C. (VG) Amerikansk etterretning skal ha hatt kilder dypt inne i den russiske regjeringen, som fortalte at Vladimir Putin ønsket å svekke Hillary Clintons sjanser til å vinne fjorårets presidentvalg.
Les mer om D.C, Trump og Vladimir Putin.
Bekymret etter VG-avsløring - ber Riksrevisjonen granske barnevernsmidler
SV og to LO-forbund ber nå Riksrevisjonen undersøke om norske barnevern- og barnehagemilliarder blir misbrukt.
Oppvaskmøte etter VG-avsløring
Høyre og Frp-topper fra Buskerud møter nå justisministeren og krever svar på hva som skjedde i kulissene da prestisjeprosjektet for samlokalisering av nødetater ble nedlagt i Drammen.
Politidirektøren inn på teppet til justisministeren etter VG-avsløring
NYDALEN (VG) Justisminister Per-Willy Amundsen er ikke enig i Odd Reidar Humlegårds beskrivelser om «eksepsjonelt lav måloppnåelse i Nærpolitireformen. I går kalte Amundsen politidirektøren inn på teppet.
Hadia Tajik om VG-avsløring: Politidirektøren kan ha brutt stortingsvedtak da SAMLOK i Drammen ble nedlagt
Leder i Stortingets justiskomit, Hadia Tajik (Ap) mener mye tyder på at Politidirektoratets beslutning om å legge ned Norges eneste samlokaliserte nødmeldingssentral i Drammen, kan være i strid med Stortingets vedtak.
Hadia Tajik om VG-avsløring: Politidirektøren kan ha brutt stortingsvedtak da SAMLOK i Drammen ble nedlagt
Leder i Stortingets justiskomit, Hadia Tajik (Ap) mener mye tyder på at Politidirektoratets beslutning om å legge ned Norges eneste samlokaliserte nødmeldingssentral i Drammen, kan være i strid med Stortingets vedtak.
Bufdir varsler gjennomgang etter VG-avsløring
Allerede før den eksterne granskingen av Stiftelsen Fyrlykta er klar, varsler direktoratet en gjennomgang av hvordan de følger opp ideelle aktører.
Horne kaller inn Bufdir på teppet etter VG-avsløring
Barneminister Solveig Horne (Frp) vil ha alle kortene på bordet etter avsløringen om den ukjente stiftelsen som har tjent store penger på norske barn.
Les mer om Bufdir og VG-avsløring.
Kommisjon vil kreve tilbake gigantbeløp etter VG-avsløring
Oslo-mannen Umar Farooq Zahoor (41) var sentral da en omstridt energiavtale verd 4,4 milliarder ble inngått med Ghana. Nå vil en kommisjon kreve tilbake et gigantbeløp.
Les mer om Ghana og VG-avsløring.