Vigmostad

Seks vil bli sorenskriver

Seks personer har søkt på stillingen som sorenskriver ved den nye, sammenslåtte tingretten i Vestfold. På søkerlisten står blant annet Hans Sverre Sjøvold, som er politimester i Oslo, sorenskriver i Larvik, Siri Vigmostad og advokat Tor Erik Heggøy.

Forlag har 12 krimtitler klar før påske

Etter å ha mistet flere av sine krimforfattere til andre forlag i fjor - blant dem Anne Holt, slipper nå Vigmostad & Bjørke 12 krimromaner løs på leserne før påske.
Les mer om Anne Holt, Bjørke og Vigmostad.
– Det er litt som et forhold som plutselig begynner å gå på repeat. Kjærligheten er vekk.
Fra nyttår vil Forlaget Vigmostad https://twitter.com/share?url=http%3a%2f%2fwww.dn.no%2fetterBors%2f2017%2f10%2f23%2f1255%2fBoker%2f-det-er-litt-som-et-forhold-som-plutselig-begynner-a-ga-pa-repeat-kjaerligheten-er-vekksize=largetext=Fra+nytt%c3%a5r+vil+Forlaget+Vigmostad+%26amp%3b+Bj%c3%b8rke+ikke+lenger+v%c3%a6re+medlem+av+Forleggerforeningen. title=Del på Twitter target=_blank>
Storforlag melder seg ut av Forleggerforeningen
Fra nyttår vil Forlaget Vigmostad https://twitter.com/share?url=http%3a%2f%2fwww.dn.no%2fetterBors%2f2017%2f10%2f23%2f1255%2fBoker%2fstorforlag-melder-seg-ut-av-forleggerforeningensize=largetext=Fra+nytt%c3%a5r+vil+Forlaget+Vigmostad+%26amp%3b+Bj%c3%b8rke+ikke+lenger+v%c3%a6re+medlem+av+Forleggerforeningen. title=Del på Twitter target=_blank>

Forfatter Frode Granhus er død

Krimforfatter Frode Granhus fra Lofoten døde brått i sitt fredag morgen, melder VG. Krimforfatteren ble bare 52 år gammel, og etterlater seg samboer og en datter. Det bekrefter forlaget Vigmostad & Bjørke i en pressemelding.
Les mer om Bjørke, Lofoten og Vigmostad.
Kirkeråte i Lindesnes
De tre kirkene i Lindesnes kommune kan koste opp mot 30 millioner kroner å restaurere, skriver Lindesnes. Overslag viser at det trengs 8 millioner kroner til Vigmostad kirke og 10 millioner kroner hver til Valle og Spangereid.
Les mer om Spangereid, Valle og Vigmostad.
Forfatterflukt fra storforlaget Vigmostad Bjørke
Flere av Vigmostad Bjørkes største krimforfattere, samt deres krimredaktør, forlater forlaget. Også Anne Holt, som må utsette neste krimbok på grunn av skade, vurderer nye tilbud.
Les mer om Vigmostad Bjørke.
Forlag bøtelegges
Konkurransetilsynet har ilagt Aschehoug, Cappelen Damm, Gyldendal og Vigmostad & Bjørke forlag til sammen 32 millioner i gebyr for ulovlig samarbeid.
Må restaureres for åtte millioner
Tilstanden for Vigmostad Kirke i Lindesnes er så dårlig at det trolig vil koste over åtte millioner kroner å restaurere kirka, skriver Lindesnes. Torgeir Haraldstad i Agder Restaurering sier det dreier seg om råteskader. Kirken er nå stengt for allmenn ferdsel av hensyn til sikkerheten.
Haltende sauer fortjener en bok
Arno Vigmostad har gitt ut bok om halthet hos sau. – Jo, det er litt sært, men det meste vi har er ikke gull, sier forleggeren.
Flere tips om mårhund
Fylkesmannen har fått flere tips om observasjon av mårhund, etter at Statens Naturoppsyn ba publikum om å melde fra, på grunn av observasjoner i Vigmostad i Lindesnes kommune. I Miljødirektoratets handlingsplan mot mårhund står det at arten må hindres i å etablere seg.
Les mer om Vigmostad.
– Vi har så lett for å bli elitister i vår bransje
Arno Vigmostad skrev historier om jentene i klassen for bladet Romantikk. For pengene startet han forlag, som nå er Norges fjerde største.
Les mer om Romantikk.
Mulig mårhund observert i Lindesnes
Fylkesmannen har mottatt melding om to uavhengige observasjoner av mulig mårhund i området Løland i Vigmostad i Lindesnes kommune. Observasjonene fant sted 7. og 9. september. Mårhunden er en svært fryktet fremmedart og Fylkesmannen ber om at observasjon varsles.
Vigmostad & Bjørke snart større enn Aschehoug
Vigmostad & Bjørke inngår samarbeid med amerikanske forlaget Harper Collins. Dermed kan de bli Norges tredje største forlag.
Les mer om Aschehoug og Bjørke.
Forlagshus tek opp kampen mot Storytel
Forlagshuset Vigmostad & Bjørke skal lansera strøymeteneste av lydbøker og e-bøker.
Les mer om Bjørke og Storytel.
Forlag kan få millionbøter
Konkurransetilsynet vurderer å fatte vedtak om ulovlig samarbeid mot forlagene Cappelen Damm, Gyldendal, Vigmostad Bjørke og Aschehoug.
Konkurransetilsynet varsler milliongebyr til fire forlag
Konkurransetilsynet har i dag varslet Cappelen Damm, Gyldendal, Vigmostad & Bjørke og Aschehoug om at tilsynet vurderer å fatte vedtak om ulovlig samarbeid og ilegge overtredelsesgebyr på til sammen 23 millioner kroner.
Konkurransetilsynet varsler milliongebyr til fire forlag
Cappelen Damm, Gyldendal, Vigmostad https://twitter.com/share?url=http%3a%2f%2fwww.dn.no%2fetterBors%2f2016%2f06%2f28%2f0927%2fForlag%2fkonkurransetilsynet-varsler-milliongebyr-til-fire-forlagsize=largetext=Cappelen+Damm%2c+Gyldendal%2c+Vigmostad+%26amp%3b+Bj%c3%b8rke+og+Aschehoug+f%c3%a5r+varsel+om+totalt+23+millioner+i+gebyr.+ title=Del på Twitter target=_blank>
Les mer om Gyldendal, Twitter og Vigmostad.
Konkurransetilsynet varsler milliongebyr til fire forlag
Cappelen Damm, Gyldendal, Vigmostad https://twitter.com/share?url=http%3a%2f%2fwww.dn.no%2fetterBors%2f2016%2f06%2f28%2f0927%2fkonkurransetilsynet-varsler-milliongebyr-til-fire-forlagsize=largetext=Cappelen+Damm%2c+Gyldendal%2c+Vigmostad+%26amp%3b+Bj%c3%b8rke+og+Aschehoug+f%c3%a5r+totalt+23+millioner+i+gebyr.+ title=Del på Twitter target=_blank>
Les mer om Gyldendal, Twitter og Vigmostad.
Konkurransetilsynet vil gi 23 millioner i bøter til forlag
Konkurransetilsynet har i dag varslet Cappelen Damm, Gyldendal, Vigmostad Bjørke og Aschehoug om at tilsynet vurderer å fatte vedtak om ulovlig samarbeid og ilegge bot, ifølge en pressemelding.
Han måtte kaste 300.000 bøker
Forlegger Arno Vigmostad får fysisk vondt av å makulere litteratur. I 2015 måtte han kaste hele 300.000 bøker.
Schibsted selger sin opprinnelse: – Har havnet i utkanten av vår virksomhet
Forlagshuset Vigmostad Bjørke overtar Schibsted Forlag og Ebok.no.
Les mer om Ebok.no og Schibsted Forlag.
Vigmostad & Bjørke kjøper Schibsted forlag
Kjøper også den største digitale bokhandelen, ebok.no.
Les mer om Bjørke og Schibsted.
Vigmostad & Bjørke kjøper igjen
Les mer om Bjørke.
Brann i Lindesnes
Politiet melder om en brann Vigmostad. Brannen skal være i en hytte/fritidsbolig. Nødetater på vei.
Les mer om Vigmostad.