Viser

Kort tid mellom vaktene øker sykefraværet

Sykepleiere som går direkte fra kveldsvakt til dagvakt neste morgen, har 20 prosent høyere sykefravær enn når de er uten slike vakter, viser undersøkelse i Helse Bergen.
Les mer om Helse Bergen.

KrF påfører regjeringen nederlag: To kommuner slipper tvangssammenslåing

Kommunene Leka i Nord-Trøndelag og Bindal i Nordland får fortsette som selvstendige kommuner. – Dette viser at demokratiet fungerer, sier en jublende glad Leka-ordfører.
Flere brudd på loven i driften av Nødnettet
Det var flere brudd på ekomloven i driften av Nødnett, viser gransking. Nasjonal kommunikasjonsmyndighet varsler at det vil ilegges bøter etter omfattende svikt i rutinene.
Les mer om Nødnett og Nødnettet.
Får daglige bekymringsmeldinger
I LO Agder får de hver eneste dag meldinger fra folk som er usikre og frykter jobben sin. En undersøkelse Fafo har gjort viser at bare en firedel av tillitsvalgte opplever at de har reell innflytelse ved omstilling på arbeidsplassen.
Les mer om Fafo.

Ligger 12 timer daglig

Sykehjemspasienter tilbringer over halvparten av døgnet i sengen. Det viser ny forskning ved Haukeland universitetssjukehus, skriver Bergens Tidene. De fulgte 84 pasienter på flere steder i Norge i sju døgn.
Les mer om Haukeland og Norge.
Boligbygg-skandalen: - Kan få rettslige etterspill
- Dersom de opplysningene som nå er kommet frem, viser seg å stemme, så er dette er en alvorlig sak, som kan få rettslige etterspill, sier kommunalminister Jan Tore Sanner.
Les mer om Jan Tore Sanner.
Harrison Ford reddet kvinne etter trafikkulykke
Det er ikke bare på film «Indiana Jones-stjernen viser seg som en ekte helt.
Varsler snøkaos
Prognosene viser mye nedbør, og den kommer som snø og sludd.
Flere fikk ikke standpunktkarakter
Flere videregående-elever i Vestfold fikk ikke vurderingsgrunnlag i minst ett fag med de nye fraværsreglene, fordi elevene har for mye fravær. 3,5 prosent av elevene i fylket fikk ikke vurdert i minst et fag i fjor mot 3,2 prosent året før, viser tall fra Utdanningsdirektoratet.
Advares: Skrekktallene som viser at Northug trenger Finland-tur
Å sesongåpne i Kuusamo kontra Lillehammer er som dag og natt for Petter Northug, om vi ser på løypeprofilen og historikken. Likevel er Frode Estil usikker på om det er smart av Northug å irritere lungene i bitende finsk kulde.
Mindre fravær etter fraværsgrensen
Endelige tall for skoleåret 2016–2017 viser at fraværet for de elevene som er mest borte fra skolen har falt med 30 prosent, og færre får strykkarakter. Før hadde en elev i videregående skole typisk fem dager og 12 timer fravær. Nå er fraværet tre dager og ni timer.
30 prosent nedgang i fraværet for de svakeste elevene
Endelige tall for skoleåret 2016–2017 viser at fraværet for de elevene som er mest borte fra skolen, har falt med 30 prosent, og færre får strykkarakter.
Stor nedgang i fraværet for de svakeste elevene
Endelige tall for skoleåret 2016–2017 viser at fraværet for de elevene som er mest borte fra skolen, har falt med 30 prosent, og færre får strykkarakter.
Nye skulkeregler gir stor nedgang i fraværet
Endelige tall for skoleåret 2016–2017 viser at fraværet for de elevene som er mest borte fra skolen, har falt med 30 prosent, og færre får strykkarakter.
Hund er bra for helsa
Hundeeiere har mindre risiko for å dø av hjerte- og karsykdommer enn folk som ikke har hund, viser en ny svensk undersøkelse.
Friskolene redder lokale skoler
Tall fra Norsk Montessoriforbund viser at tre ganger så mange elever går på Montessori-skole som for ti år siden. Noe av årsaken er at folk på bygda redder den lokale skolen ved å etablere friskoler når den offentlige blir lagt ned.
Zuccarello med to assist i natt: – Har ikke spilt like bra som poengene viser
NEW YORK (VG) (New York Rangers–Ottawa Senators 3-0) Mats Zuccarello (29) sto for to assist da Rangers tok sin syvende strake hjemmeseier. Etterpå var han mellomfornøyd med seg selv og laget.
Avslører ukjent krigshistorie
En ny bok om Aust-Agder under andre verdenskrig avslører historier om nordmenns motstand og støtte til okkupantene, og viser mange hittil upubliserte bilder.
Les mer om Aust-Agder.
Treneren fikk ærlig SMS fra Northug før Kuusamo-helgen
BEITOSTØLEN (VG) Er Petter Northug (31) med i uttaket til verdenscupåpningen neste helg? Skistjernen har friskmeldt seg selv, men VGs oversikt viser at han skal få slite med å komme seg med.
Les mer om Kuusamo-helgen og Northug.
Northug er friskmeldt: Ga beskjed om at han vil gå i Kuusamo
BEITOSTØLEN (VG) Er Petter Northug (31) med i uttaket til verdenscupåpningen neste helg? Skistjernen har friskmeldt seg selv, men VGs oversikt viser at han skal få slite med å komme seg med.
Les mer om Kuusamo.
Kabalen som viser at Northug sliter
BEITOSTØLEN (VG) Er Petter Northug (31) med i uttaket til verdenscupåpningen neste helg? VGs oversikt viser at skistjernen skal få slite med å komme seg med.
Les mer om Northug.
Julehandel på internett
Mer enn halvparten av befolkningen kjøper julepresanger på nett. Det er også økt interesse for å bestille julevask av huset og julemat levert på døra, viser en undersøkelse gjennomført av Respons Analyse for Sparebank1. – Jeg tror forklaringen er at stadig flere og bedre nettbutikker gjør netthandel enklere og mer attraktivt, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1 til NTB.
Flere skadde i trafikken
Over dobbelt så mange ble skadet i veitrafikkulykker i Nordland i oktober 2017 sammenliknet med oktober 2016. 53 mennesker ble skadet i oktober i år, mens 22 mennesker ble skadet i samme måned forrige år. Det viser tall fra SSB.
Les mer om Nordland og SSB.
Undersøkelse: Så hardt rammes vi av rentehopp
De aller fleste tror unge vil slite hvis renten økes tre prosentpoeng. Samtidig er en fjerdedel bekymret for egen evne til å betale renter og avdrag, viser en fersk undersøkelse.
Eirin Kristiansen (23) viser frem sin nye kjæreste
God kveld Norge (TV 2): Den tidligere «Bloggerne-profilen har funnet lykken med Magnus.
Les mer om Bloggerne-profilen og Norge.