Viser

Forbud mot å dumpe snø i elva

Fylkesmannen krever at Drammen kommune umiddelbart stopper dumping av snø i Drammenselva. Det skjer etter at de har fått se bilder fra NRK, som viser at forurenset snø dumpes i elva. Kommunen har i lengre tid benyttet Holmennokken til å dumpe snø.

Fra 1. mars får 97.000 bilister en bot som svir

Fra 1. mars vil det koste 150 kroner døgnet dersom du ikke har forsikret bilen. 1. mars innfører myndighetene gebyr for alle som ikke har lovpålagt forsikring på kjøretøyet sitt. Det dreier seg om 97.000 bilister, viser ferske tall.
- Datakrim er blitt en pandemi
Datakriminalitet koster nå verdensøkonomien 4700 milliarder kroner i året, og bare korrupsjon og narkotika er mer innbringende for kriminelle i dag. Det viser en ny rapport fra it-sikkerhetsselskapet McAfee.
Les mer om McAfee.
Naboskapet viktigere enn harselasen
Ordfører Bernhard Riksfjord i Aukra er svært godt fornøyd med året kommunen har lagt bak seg. Kommunens regnskap viser et overskudd på rundt 120 millioner kroner.
Les mer om Aukra.

Venter millionlønn til alle på Stortinget

Statistisk sentralbyrås (SSB) prognoser viser at alle Stortingets 169 representanter vil bikke n million i lønn denne stortingsperioden.
Les mer om Stortinget.
Ikkje friskmeld enno
Stadig nye rapportar om lus og fiskedød viser at oppdrettsnæringa framleis har mykje ugjort.
Mener datakriminalitet er blitt en pandemi
Datakriminalitet koster verdensøkonomien 4700 milliarder kroner i året – og vokser raskt, viser en ny rapport. Kun korrupsjon og narkotika innbringer mer penger til kriminelle.
Norge herjer i vinter-OL: Forskning viser at toppidrettsutøvernes hjerner har helt spesielle egenskaper.
Og den gode nyheten er at teknikken kan læres av alle.
Høyt alkoholforbruk øker risikoen for demens
Alkohol er en viktig risikofaktor i utviklingen av alle typer demens, særlig tidlig demens. Det viser stor fransk studie.
Kan få millionlønn på Stortinget
Alle Stortingets 169 representanter vil bikke én million i lønn denne stortingsperioden. Det viser prognoser fra Statistisk sentralbyrå, skriver Dagsavisen.
Stortingets 169 representanter kan skimte millionlønn
Statistisk sentralbyrås (SSB) prognoser viser at alle Stortingets 169 representanter vil bikke n million i lønn denne stortingsperioden.
Stortingets 169 representanter kan skimte millionlønn
Statistisk sentralbyrås (SSB) prognoser viser at alle Stortingets 169 representanter vil bikke én million i lønn denne stortingsperioden.
Kan få millionlønn på Stortinget
SSBs prognoser viser at alle Stortingets 169 representanter vil bikke én million i lønn denne stortingsperioden, skriver Dagsavisen torsdag. I løpet av siste stortingsperiode økte representantenes lønn fra 836.579 kroner til 928.602 kroner.
Les mer om Dagsavisen og Stortinget.
Svarte og mentalt syke utsatt
Det er mer enn seks ganger så sannsynlig at en svart person dør av politiets bruk av elektrosjokkvåpen, som for en hvit. Det viser en undersøkelse som Reuters har gjort blant over 1000 slike dødsfall i USA. Mange av ofrene er mentalt syke.
Les mer om USA.
Den nye store popstemmen
Bergenske Halie viser på sin nye singel hvorfor hun snart kan bli artisten «alle snakker om.
Pris viktigst når bilen skal på verksted
Selv om pris oppgis som viktigste kriterium når nordmenn velger bilverksted, er det få som tar seg bry med å sjekke litt rundt. Pris teller mest når nordmenn velger bilverksted, viser en ny undersøkelse.
Private barnehagar serverer oftare varm mat
Ei undersøking utført av Kommunal Rapport viser at private barnehagar serverer oftare varm mat og tar meir i kostpengar.
Les mer om Kommunal Rapport.
Private barnehager serverer oftere varm mat
En undersøkelse utført av Kommunal Rapport viser at private barnehager serverer oftere varm mat og tar mer i kostpenger.
Les mer om Kommunal Rapport.
Halvparten av private våpen er i USA
Nesten halvparten av skytevåpnene som er i privat eie i verden, er i USA. Det viser statistikk CNN har publisert.
Les mer om CNN og USA.
Rekordmange får frådrag på skatten
Rekordmange norske bedrifter får frådrag på skatten for å drive med forsking og utvikling, skriv Nærings- og fiskeridepartementet i ei pressemelding. Nye tal viser at talet aktive prosjekt i Møre og Romsdal auka med 9 prosent det siste året. Det blir forska mest på hav og sjømat. Dei største prosjekta i fylket er drive fram av Sølvtrans Rederi As, Alpa As, Pharma Marine As, Havbryn As og As Havstrand.
Les mer om Møre, Næringsog og Romsdal.
Dømt til 15 års fengsel etter drap: – Han ser at det er tungt for de etterlatte
Mannen som ble dømt til 15 års fengsel for drapet i Narvik i 2016, har trukket anken. En rapport fra sakkyndige viser at tilstanden ved gjerningsøyeblikket ikke vil få innvirkning på dommen.
Les mer om Narvik.
Vi viser topplagenes treningskamper: RBK spiller mot topplag
RBK, Molde og Vålerenga skal alle i aksjon i dag. Du kan se kampene her i vårt livesenter Klokken 16.00: RBK-Krasnodar Klokken 18.00: Vålerenga-Molde Image info: Trondheim 20170402.
Les mer om Klokken, Molde og Vålerenga.
Nesten alle kvinner i Hollywood har opplevd seksuell trakassering
Ei ny undersøking blant kvinner i Hollywood viser at 94 prosent av dei spurte har opplevd ei eller anna form for seksuell trakassering. Og dei fleste tør ikkje varsle fordi dei fryktar for karrieren.
Les mer om Hollywood.
Fire av fem banksjefer usikre på om de klarer nytt krav
En ny undersøkelse av analyseselskapet Experian viser at fire av fem beslutningstakere i Europa ikke er trygge på at kan møte de nye IFRS 9-reguleringene.
Les mer om Europa og Experian.