Viser

Svak økning i sykefraværet

Det har vært en svak økning i sykefraværet i Buskerud, viser nye tall fra NAV. I 2. kvartal i år var det legemeldte sykefraværet på 5,4 prosent, mot 5,2 på samme tid i fjor. Det er forskjeller i sykefraværet mellom de ulike kommunene.
Les mer om Buskerud og NAV.

Skyhøyt sykefravær i kommunale barnehager

Fraværet for ansatte i kommunale barnehager er langt høyere enn i andre yrkesgrupper. I 2016 var fraværet på 12,5 prosent, viser tall fra KS.
Sterk nedgang i byggetillatelser i august
Antall igangsettingstillatelser til nye boliger gikk ned med 43 prosent fra juli til august, viser sesongjusterte tall.
Desse ferjene frakta 21.500 bilar på ei veke
Trafikken på ferjesambandet Anda-Lote vart bortimot dobla i dei vekene fylkesveg 60 over Utvikfjellet var stengd, viser tal frå Ferjedatabanken.

Hansen (Ap) mest strøket

Arbeiderpartiets Svein Roald Hansen var den stortingskandidaten her i fylket som fikk flest strykninger under årest stortingsvalg. Det viser valgoppgjøret for Østfold.1370 velgere strøk Hansens navn på valglistene. Nest etter Hansen var det 923 velgere som strøk Arbeiderpartiets Stein Erik Lauvås, og 918 som strøk Høyres Ingjerd Schou.
Les mer om Hansen og Østfold.1370.
Forsker: – Kommunene kan gjøre mye for å få ned sykefraværet
Ansatte i kommunale barnehagene er langt sykere enn andre yrkesgrupper, og sykefraværet øker, viser tall fra KS. – Kommunene kan gjøre mer for å få ned fraværet, mener forsker.
Politiet i Oslo må granskes
Dommen mot Eirik Jensen viser at Oslo politidistrikt må granskes. For å finne ut om det ligger en enda større skandale skjult i organisasjonen, og for å trekke ut noen viktige lærdommer om krevende politiarbeid.
Les mer om Eirik Jensen og Oslo.
Fredriksstad Blad årets mediehus
Fredriksstad Blad er kåret til årets mediehus i Amedia. Det skriver avisa på sine egne nettsider. Dette er andre gang avisa viser denne prisen. Også Halden Arbeiderblad var nominert.
Les mer om Amedia.
Fredriksstad Blad årets avis
Fredriksstad Blad er kåret til årets avis i Amedia. Det skriver avisa på sine egne nettsider. Dette er andre gang avisa viser denne prisen. Også Halden Arbeiderblad var nominert.
Les mer om Amedia.
Nå er det like før Volvo viser sin splitter nye SUV
Dette kan bli en ny SUV-suksess.
Les mer om SUV og Volvo.
Halle Berry viser seg med ny mann
Oscar-vinneren (51) delte tirsdag bilde av det som tolkes som hennes nye kjæreste, den britiske musikkprodusenten Alex da Kid (35).
Les mer om Alex og Kid.
Trafikken øker i nedre Glomma
Veitrafikken i nedre Glomma-regionen ligger an til å øke med en prosent i år, viser en prognose basert på Vegvesenets trafikktellinger. Bypakkeavtalen Fredrikstad og Sarpsborg har med Samferdselsdepartementet forutsetter at trafikken ikke skal øke. Først og fremst er det i Fredrikstad trafikken går opp, sier bypakke-rådgiver Tor Stabbetorp.
Kjemper for døgnåpen tollstasjon
Årjäng kommune kjemper fortsatt for at tollstasjonen ved Hån, på svensk side av grensen ved E18, skal være døgn-åpen. Det melder Sveriges Radio Värmland. Det svenske Tullverket meldte for et år siden at de vil stenge tollstasjonen nattestid. Politikere i Årjäng viser til at det satses mye på strekningen mellom Oslo og Stockholm nå, og synes en nattestengt tollstasjon passer dårlig inn i det bildet.
Slik blir det å drepe nazister i Wolfenstein II: The New Colossus
Ny video viser oss våpen, fiender og mer.
Les mer om Wolfenstein II.
Moods of Norway konkurs
Etter å ha slitt med dårlig lønnsomhet i flere måneder, slår kleskjeden Moods of Norway seg konkurs. Selskapet viser til et resultat før skatt i 2016 på minus 30 millioner og at regnskapet per august 2017 viser en fortsatt negativ utvikling.
Les mer om Norway.
Anmelder ikke lovbrudd
Mange norske selskaper anmelder ikke lovbrudd, det melder NTB. En ny undersøkelse viser at hvert tiende norske selskap lar være å anmelde kriminalitet fordi de tror saken vil bli henglagt , og transportselskaper topper statistikken.
Les mer om NTB.
Prisen på nybygg flater ut
Nye tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at nye boliger blir dyrere, men økningen er mindre enn tidligere.
Frykter folkefestens konsekvenser
Kristiansand-syklisten Andreas Vangstad frykter at publikummet under VM i Bergen kan gjøre at han blir forstyrret på sin vei til målstreken. – Flagg kan gå i hjulene, sier han og viser til siste del av løypen der det ikke er plass til gjerder.
Les mer om Bergen.
Lovbrudd blir ikke anmeldt
Hvert tiende norske selskap anmelder ikke kriminalitet. Mange av dem tror at sakene bare blir henlagt, viser en ny undersøkelse. Politiet deler næringslivets bekymring over at et betydelig antall lovbrudd ikke avdekkes.
TV-stjernen Ryan Phillippe saksøkt for påstått mishandling av eksen
Modellen Elsie Hewitt (21) har gått rettens vei med bilder som angivelig viser henne banket gul og blå av Ryan Phillippe (43).
Les mer om Ryan Phillippe.
Butikkansatte må finne nye yrker
Norge kommer til å trenge 10.000 færre årsverk i butikkene om 12 år, viser ny rapport. Mens LO og Handel og Kontor roper varsku, ber NAV-direktør butikkansatte vurdere å utdanne seg.
Les mer om Handel og Kontor.
11 kvadratkilometer isbre smeltet bort hvert år
Totalt 326 kvadratkilometer av norske isbreer er blitt borte på 30 år, viser en kartlegging.
11 kvadratkilometer norsk isbre smeltet bort hvert år
Totalt 326 kvadratkilometer av norske isbreer er blitt borte på 30 år, viser en kartlegging.
Vi sparer stadig mindre
Lønningene faller og forbruket øker. Dermed må vi tilbake til 2010 for å finne et tidspunkt da nordmenn sparte mindre av inntektene sine enn nå. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå, ifølge Klassekampen. Bare fem prosent av det vi tjener går til sparing.
Les mer om Klassekampen og Statistisk.
Føretak, 2015
Statistikken viser aktive føretak per 1. januar, samt årlege tal på nyetablerte og avslutta føretak og kvartalsvise tal på nye føretak. Dessutan viser statistikken omsetning og sysselsetting i aktive føretak, og han beskriv aktive føretak med tilsette etter ulike kjenneteikn.