Volda

Utgått prøveskilt

I Volda stoppa politiet ein bil som hadde utgåtte dagsprøvekjennemerke. Føraren blei meld til politiet og måtte setje frå seg bilen på staden.

Bergsøys drømmeuke ble komplett

Franjo Tepuric vartet opp med hat trick da Bergsøy banket Volda 5-1 på Havila Stadion. Mange har spådd Bergsøy og Volda i toppen av årets 4.divisjon på Sunnmøre. Fredag kveld møttes de to til et tidlig toppoppgjør i Fosnavåg.
Obosligamotstand for Hødd
Hødd scora berre ein gong mot 4.-divisjonslaget Volda då laga møttest til cupkamp på Volda stadion onsdag. Det var likevel nok til å sikre avansement til 2. runde i NM og fredag vart det klart kven som bli Hødd sin neste motstandar i turneringa.
Les mer om Hødd og Volda.
Fyllebråk natt til fredag
En mann i 30-åra ble innbrakt og satt i drukkenskapsarrest i Ålesund sentrum natt til fredag. Han var beruset og kranglete, og nektet å oppgi personalia til politiet. I Volda ble en mann i 20-åra fra Ulstein anmeldt for urinering på offentlig sted.
Les mer om Ulstein og Ålesund.

Vamos a las montañas

-- Vamos a las montañas Det tikker inn en melding på mobilen en sen søndagskveld. - Er du i Volda og vil på tur? Værmeldingen sier 14 grader og sol, hva annet enn et ruvende ja kan man da svare?
Les mer om Det og Volda.
Flere søker seg til Ålesund og Volda
De nye søkertallene til høyere utdanning er klare. NTNU i Ålesund har fått 1582 søkere som har studier i Ålesund som sitt førstevalg. Det er en økning på 11,6 prosent fra 2017.
Les mer om Volda og Ålesund.
Fleire søker seg til Volda
Antalet søkarar som har Høgskulen i Volda som sitt førsteval har auka med åtte prosent, viser tal frå Samordna opptak. Nesten 1370 har søkt seg til Volda, om lag 100 fleire enn i 2017. –Tala for Volda ligg klart over landssnittet, seier rektor Johann Roppen, som særleg peiker på auken til lærarutdanninga.
Jesus-marsj i Volda og Ørsta
Pastor Hans Reite og komiteen for Jesus-marsjen vil vere ei motstemme til Bygdepride. Marsjen skal gå i Volda og Ørsta 28. april, melder Møre-Nytt. - Vi ønskjer ikkje å sjikanere noko, men å peike på Jesus Kritus, vår frelsar. Vi har med nokre banner og plakatar med bibelord og ting vi trur på, seier Reite .
Opprykksjubel for Volda
Returkampen mot Gneist vart jamn, men opprykket til Volda var aldri truga. (Møre-Nytt) Volda slo Gneist 31-21 heime i Voldahallen søndag.
Les mer om Gneist, Volda og Voldahallen.
Klart for X2 Festivalen
-- Klart for X2 Festivalen Ekstremsportfestivalen i Volda åpner i morgen med over 70 ulike arrangementer på programmet. X2 Festivalen ble arrangert for første gang i 2005, av studenter ved Høgskulen i Volda.
Les mer om Høgskulen og Volda.
- Ikkje trygg
Sjølv med timålssiger i fyrste kvalifiseringskamp vil ikkje Volda-trenaren innkassere opprykk på førehand. - Nei, eg er ikkje hundre prosent trygg. Det har skjedd før i handball at lag har rota bort ei klar leiing.
Les mer om Volda-trenaren.
Cup-kamper og kvalifisering til 1. divisjon på smp.no
Sunnmørsposten sender cupkampene AaFK-Bergsøy og Volda-Hødd. I tillegg vises Voldas håndballdamers kvalikkamp. I morgen spilles 1. runde i NM der tre kamper spilles med lokale lag.
Les mer om AaFK-Bergsøy og Volda-Hødd.
Volda HK med ein fot i 1. divisjon
Slo Gneis i første opprykkskamp. Med sluttresultatet 31-21 har Volda HK sine handballdamer ein god fot i 1. divisjon. Den første av to kvalifiseringskampar mot Gneist frå Bergen enda med timålssiger for heimelaget.
Les mer om Bergen, Gneist og Volda HK.
Anmeldt for fyllekjøring
En mann i 20-åra fra Volda er anmeldt for kjøring i beruset tilstand etter at han ble stoppet i Volda 04:45 natt til lørdag.
Les mer om Volda.
«I skjebnefellesskap med regionen»
Sunnmørsposten hadde 5. april eit førstesideoppslag om at «NTNU dankar ut Volda». Denne saka handlar om etter- og vidareutdanning av lærarar, men difor også om kva kompetansemiljø regionen ynskjer å ha i framtida.
Les mer om Volda.
Ber Stortinget sjå på saka
Ordførar i Ørsta, Stein Aam, ber Stortinget om å behandle grensejusteringssaka som gjeld bygdene Bjørke og Viddal. Trass i at eit fleirtal av folket vil vere i Ørsta har Fylkesmannen gått inn for bygdene skal over til Volda. Aam trur Fylkesmannen kom med denne tilrådinga for å få Ørsta tilbake til forhandlingsbordet – for å snakke om samanslåing med Volda
Ambulanser kan bli flyttet
Flere ambulansestasjoner på Sunnmøre kan bli flyttet for å utnytte ressursene bedre. I et notat fra ambulansetjenesten som Sunnmørsposten (krever innlogging) har fått se, går det frem at ambulansen i Volda blir flyttet til Ørsta.I Ålesundsområdet blir dagens stasjoner i Breivika, Fiskerstranda i Sula og Valderøya i Giske erstattet av nye stasjoner i Mauseidsvåg i Sula og en ny stasjon i Ålesund sentrum.
Innkjøp - Reinhald HVO 2018
Anskaffelsesforskriften Alminnelig kunngjøring av konkurranse EØS-kunngjøring Del I: Oppdragsgiver I.1) Navn og adresser HVO Drift 974 809 672 Postboks 500 Volda 6101 NO Kontaktperson: Margrete Apelseth E-post: NUTS-kode:
Les mer om Reinhald HVO og Volda.
LF-2017-115928
Overskjønn for fastsettelse av ekspropriasjonserstatning i forbindelse med erverv gjennomført av Volda kommune.
Les mer om Volda.
Sotbrann i Volda
Volda brannvesen er ute på ein sotbrann.
Les mer om Volda.
Blir behandla ved intensiven
Kvinna som ramla på sjøen i Fosnavåg laurdag morgon blir behandla ved intensiven ved St.Olavs hospital i Trondheim. Kvinna i 60-åra blei sendt med luftambulanse. Ein mann i 60-åra, som og ramla i sjøen, er utskriven frå sjukehuset i Volda. Han var sterkt nedkjølt då vitne fekk dei to på land. Politiet har tatt nokre avhøyr og prøvar å finne ut kvifor dei to ramla på sjøen.
Les mer om Fosnavåg, Trondheim og Volda.
To ramla i sjøen
Ein person blei sendt medvitslaus til St.Olavs i Trondheim etter å ha ramla i vatnet ved Almenningbrygga i Fosnavåg natt til laurdag. Ein annan person var sterkt nedkjølt og blei frakta til Volda.
To til sykehus etter å ha falt i vannet i Møre og Romsdal
n er sendt til St. Olavs hospital i Trondheim, mens den andre er fraktet til sykehuset i Volda.
Les mer om Møre, Romsdal, Trondheim og Volda.
To personer i vannet i Fosnavåg
To personer er fraktet til sykehus etter å ha falt i vannet ved Almenningbrygga i Fosnavåg i Møre og Romsdal, melder politiet. Én person er fraktet til St. Olavs hospital, kraftig nedkjølt, den andre personen er fraktet til sykehuset i Volda.
To personer i vannet i Fosnavåg
To personer er fraktet til sykehus etter å ha falt i vannet ved Almenningbrygga i Fosnavåg i Møre og Romsdal, melder politiet. n person er fraktet til St. Olavs hospital, kraftig nedkjølt, den andre personen er fraktet til sykehuset i Volda.